29. juni 2010

“Vi har en politisk holdning om, at man skal være med i sin… klub”, sagde kommunisten

Jyllandsposten satte igår fokus på fagforeningstvang blandt århusianske stilladsarbejdere. Yderst interessante artikler, der afslører hvorledes gangster-metoder trives under overfladen med udspring i Stilladsklubben. Den politiske diskurs i Stilladsklubben nævnes ikke med et eneste ord, men det er bestemt et lille studie værd. At dømme efter informationerne på deres ikke helt opdaterede hjemmeside, er Stilladsarbejdernes Landsforbund en kommunistisk enklave i 3F.

Bestyrelsesmedlem Thorkil Jansen, der citeres i artiklen, er aktiv i Kommunistisk Parti (KPiD). Han var tidligere formand, men blev i 2008 afløst af Simon Gregersen, med hvem han i 2002 sad sammen med i landsledelsen for Danmarks Kommunistiske Parti Marxister-Leninister (DKP/ML). Næstformand John Ekebjærg Jakobsen færdes i samme kredse, men er bedst kendt for at være talsmand for terrorstøtterne i Foreningen Oprør. Revisor Lars Emanuel var ved sidste regionsrådsvalg opstillet for Kommunisterne på Amager. Flere menige stilladsarbejdere refereres flittigt i halv-journalistiske artikler i Dagbladet Arbejderen (organ for KPiD).

Fra JP Århus – Ansatte presses i fagforening (ikke online).

“Det kan ikke lade sig gøre at arbejde i Århus, hvis ikke alle ansatte er medlem af den lokale stilladsklub. Sådan lyder det enstemmigt i en undersøgelse, som JP Århus har foretaget blandt stilladsfirmaer i Århus. 12 af 13 firmaer ville gerne deltage i undersøgelsen…

Bestyrelsesmedlem i Stilladsklubben Thorkil Jansen bekræfter, at man ikke kan arbejde i Århus uden at være organiseret i fagforeningen og klubben.

»Vi har en politisk holdning om, at man skal være med i sin fagforening og klub… Konsekvensen af den holdning blev klar for knap to uger siden, da et stillads på Trøjborg blev pillet ned af ni stilladsarbejdere, der var utilfredse med, at det tilsyneladende ikke var medlemmer af Stilladsklubben, der havde sat det op.”

Fra Stillads røg ned på 10 minutter (ikke online).

“Ni stilladsarbejdere fra stilladsklubben troppede torsdag den 17. juni kl. 6 op på adressen Skovvejen 81 på Trøjborg. Her kravlede de op på det fire etagers store stillads, som var rejst op ad husets facade. Inden længe røg de første stilladsstumper mod jorden, og efter 10 minutter stod alt i rækker på fortovet…

Stilladsklubbens formand, Jeppe Mikkelsen, har ikke kendskab til aktionen den torsdag morgen.

På stilladsklubbens seneste bestyrelsesmøde blev stilladset på Skovvejen 81 drøftet. Da man ikke var bekendt med, hvem der havde sat det op, besluttede man at undersøge det nærmere…

JP Århus har med hjælp fra folk i stilladsbranchen identificeret de fleste af deltagerne i aktionen. Størsteparten af de ni personer, der pillede stilladset ned, er medlemmer af Stilladsklubben.

(JP TV, 28. juni 2010: Afsløring: Stillads-hærværk fanget på kamera)

Mere.

 • 28/6-10 Erhvervsbladet – Stillads-mafia hærger i Århus.
 • Oploadet Kl. 16:26 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer
  Arkiveret under:

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/15782/trackback

  5 Comments »

  1. L. Emanuel ses på denne side og har træk fra både sin far og sin mor i ansigtet – Poul Emanuel (tidl. partisekretær i DKP) og Bodil, der var medlem af centrakomiteen i DKP m.v.

   http://www.bladet-kommunist.dk/27/04.11.09.htm

   http://www.amagertidende.dk/page2pers.html

   Kommentar by jens — 29. juni 2010 @ 17:01

  2. Gad vide om medlemmerne billiger hærværk?

   Kommentar by Andreas — 29. juni 2010 @ 17:26

  3. Jeg har været stilladsarbejder i syv år, dengang, at farfar var ung, farfar var ung, farfar var ung. Og jeg var da, SID med-lem. Kommunist, altså sådan, på de knaldrøde plan, har jeg dog aldrig været. Ikke mere, end resten af den danske befolkning, på et eller andet tidspunkt, har troet blåøjet på, at vi, de godeste mennesker, kunne stille enhver bandit, selv en Lundin, eller islamist, tilfreds. Ved at age dem på kinden, og hermed omdanne, selv knaldhårde TALEBANERE, ved at sige, som på rød stue: “FY, FY, det må I skam ikke, slemme, slemme drenge.

   Kommentar by ReligionForbudt — 29. juni 2010 @ 17:28

  4. Man må håbe husejeren trækker stilladskklubben i retten, så de kan blive stillet til ansvar for deres gerninger. De har jo ingen respekt for privat ejendomsret.

   Kommentar by Nielsen — 29. juni 2010 @ 21:36

  5. Er stilladsarbejdernes klub et stilladsfirma, således at klubben er arbejdsgiver for sine medlemmerne? I så fald er der jo tale om monopolkapitalisme!

   Kommentar by Niels P. — 29. juni 2010 @ 22:44

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper