23. juli 2010

Ph.D. Ann-Sophie Hemmingsen: Terror er ikke et middel der er ’særligt knyttet til islam’

En middelmådig gymnasieelev ville gå bag om tallene, men ikke en statsansat DIIS-forsker. Fra forrige udgave af Weekendavisen – Kend din fjende (ikke online).

“Europol, EU’s fælles politienhed, samler hvert år statistik om terroraktiviteter i Europa, og lægger man de seneste fire års rapporter ved siden af hinanden, danner de et overraskende svar: I 2006, 2007, 2008 og 2009 registrerede EU’s politimyndigheder 1.890 »planlagte«, »forhindrede« eller »gennemførte terrorhandlinger« inden for Unionens grænser. Af de 1.890 tilfælde var 6 – seks – knyttet til militante islamister. En sejlivet fordom siger, at alle muslimer ikke er terrorister, men at alle terrorister er muslimer.

Ifølge Europol er sandheden snarere, at 0 ,3 procent af Europas terrorister er muslimer, og at 99,7 procent af terroraktiviteterne i vores region intet har med islam at gøre.

»Det må siges at stå i kontrast til det trusselsbillede, vi får gennem medierne,« siger terrorforsker Ann-Sophie Hemmingsen, Ph. D.-stipendiat ved Dansk Institut for Internationale Studier ( DIIS). »I Europa har der ikke været et eneste succesfuldt islamistisk terrorangreb siden 2005. Der er mange andre grupperinger, der bruger terror, men det er et middel, som ikke særligt er knyttet til islam.«…

Ifølge Europol finder langt de fleste terrorhandlinger sted i Spanien og Frankrig. Især separatisters bombeangreb og ildspåsættelser i Baskerlandet og på Korsika breder sig i statistikken…

Hovedbudskabet i rapporterne er faktisk positiv: Tallene for 2009 er væsentlig lavere end tallene for 2008, hvor der meldtes om 515 terrorhandlinger (herunder separatister: 397, venstreradikale: 28, enkeltsager: 5, uspecificeret: 11, islamister: 0)…

Europols tal skal læses med forbehold. Britiske myndigheder, der tager truslen fra islamister mere alvorligt end de fleste, bidrager kun delvis med information til rapporterne, og anarkister og venstreorienterede grupper er formentlig underrepræsenterede, da nogle lande kategoriserer deres aktiviteter som ekstremisme, ikke terrorisme. Europol skelner heller ikke mellem høje og lave tærskler for terror, ligesom der landene imellem anvendes forskellige definitioner; hvad der i Spanien tæller som terrorisme, ville andre lande arkivere som groft hærværk.”

Oploadet Kl. 07:14 af Kim Møller — Direkte link35 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/16321/trackback

35 Comments »

 1. -Kend din fjende-
  Ja, den største fjende mod Dhimmark er måske Ann-Sophie Hemmingsen og lignende tåber, formentlig forsørget af os skatteslaver, lidt ligesom iSLAM kulten.

  Kommentar by Fritz — 23. juli 2010 @ 08:07

 2. Man kan spørge sig selv om hvad det er og hvad der gør, at “forskere”, “nyhedsmedier”, forfattere, “journalister” alle mener det samme. Og hvorfor de strækker sig til det yderste for at bortforklare, fordreje, underbelyse, snakke udenom problemerne. Af hvilken grund nægter man, at anerkende at fordi muhammedanere i de sidste 40 år er væltet ind over Europas grænser så ændrer de ikke opfattelse og bliver “modernister” eller europæiserer deres religion – snarere tvært om. Det svarer til at kommunister eller NationalSocialisterne i 30erne søgte asyl og pludselig skulle ændre holdning fordi de flyttede nogle kilometer nord-eller vestpå. Tværtimod. Ændrede Vladimir I. Uljanov mening fordi han sad i Wien og funderede over klassekampen og revolution? Tværtimod. Formentlig er ganske mange af de “flygtninge” der befinder sig vesten særdeles hardcore islamofascister – og det er deres børn der terroriserer værtsnationen. Med brandattentater, angreb på busser, på biler, på ambulancer, på offentligt ansatte, på kvinder osv.

  Kommentar by Limewoody — 23. juli 2010 @ 11:20

 3. Et gammelt mundheld siger at den vorherre giver et embede, giver han også en forstand. Som så meget andet, er det også røget ud med badevandet.

  Jeg undrer mig også såre over hvad der sker, når man når et vist niveau. Politikere der taler imod islam, skifter pludselig mening når når omkring statsministerposten eller tilsvarende. Det gælder også mange erhvervsfolk. Er det Bilderberg??

  Læs f.eks Caroly Fiorina, tidligere top-boss hos HP, som skamroser islam her, og som sædvanligt tillægger islam arabisk kulturs opfindelse af talsystemet og matematikken, som araberne hentede i Indien og andre steder, længe før nogen havde tænkt på Muhammed.

  Læs talen her, den er fra lige efter terrorhandlingen mod WTC i NewYour. Det er i slutningen af talen.

  http://www.hp.com/hpinfo/execteam/speeches/fiorina/minnesota01.html

  Kommentar by Hans Jensen — 23. juli 2010 @ 11:41

 4. #1 Fritz
  “Ja, den største fjende mod Dhimmark er måske Ann-Sophie Hemmingsen og lignende tåber……”

  – nu må vi sørge for at de ikke bliver glemt, men hver især uanset rang og stand bliver stillet til ansvar for deres landsforædderiske handlinger og fraternisering med en ideologi der er mange gange værre end Nazismen.

  Søren Espersen har på Dansk Folkepartis Ugebrev fremsat anklage mod en af medløberne og de nyttige idioter som f. eks.…….

  LÆS:
  http://www.danskfolkeparti.dk/Jeg_anklager…_.asp

  ……imam Abdul Wahid Petersen, kan nu læse “anklagerne” som han vil blive sigtet og dømt efter når Danmark atter er blevet et Muhamedanerfrit kristent land, sammen med hele flokken af medløbere og nyttige idioter der fuldt bevidst har banet vejen for de besatte Ghettoer, hvorfra alskens kriminalitet som mord, voldtægter, røverier, ildspåsættelser, tyverier gør tilværelsen til et helvede for almindelige borgere – tilstande som den oprindelige Danske befolkning er og har været udsat for af herrefolket.
  Der vil være et enormt behov for et opgør med de uansvarlige politikere, forfattere, journalister og hele den enorme “Godhedsindustri” der har ført landet ud i dette ragnarok.
  Som ved opgøret efter Nazi-besættelsen må man vel igen være nødt til at genindføre dødsstraf til de værste landssvigere ellers vil fængslerne blive overfyldte.

  Nu er det ikke bare Søren Espersen der arbejder på “opgøret” EFTER kampen mod Muhamedaniseringen, altså efter og NÅR den bliver vundet og Muhamedanerne returneret til Muhamistan, så kommer opgøret med flokken af medløbere og nyttige idioter i “Godhedsindustrien” der med deres grænseløse naivitet og landsforræderi, har gået forrest, bakket op og nærmest krævet flere Muhamedanerrettigheder og særkrav end muhamedanerne selv til skade for deres landsmænd.

  LÆS:
  http://hodja.wordpress.com/2009/09/03/naar-danmark-atter-er-frit/

  Visse gamle dokumenter har blivende værdi. Vi har foretaget en lettere bearbejdelse af et sådant.

  “Naar Danmark atter er Frit“.
  Denne blev ved krigsafslutningen grundlaget for det efterfølgende retsopgør – og altså med tilbagevirkende kraft. De dømte kunne ikke med nogen rimelighed påstå, at de ikke havde kendskab til at de ville blive retsforfulgt i henhold hertil.

  Kommentar by Cantor — 23. juli 2010 @ 11:48

 5. #2, Limewoody: “… hvorfor de strækker sig til det yderste for at bortforklare, fordreje, underbelyse, snakke udenom problemerne.”

  Ja, det er virkelig mystisk. Massiv virkelighedsfornægtelse. Jeg undrer mig dagligt over hvorfor. Karrieren sat over sandheden?
  Bliver der flere og flere af dem, eller det bare mig der bliver mere og mere opmærksom på dem?

  Kommentar by Peter R — 23. juli 2010 @ 11:58

 6. Ifølge Europol finder langt de fleste terrorhandlinger sted i Spanien og Frankrig. Især separatisters bombeangreb og ildspåsættelser i Baskerlandet og på Korsika breder sig i statistikken…

  Hvilket naturligvis ikke kan skræmme en dansker, medmindre han har ejendom i områderne…

  Men den moralske ækvivalens er nyttig for et statsligt system, der bruger vores skattepenge til at dokumentere, at de har enhver ret til at stikke hovedet i busken og lade være med at konfrontere problemerne

  Kommentar by Henrik R Clausen — 23. juli 2010 @ 12:43

 7. Artiklen er forfattet af journalist Markus Bernsen, som vel også bærer en del af ansvaret. Markus Bernsen er islamapologet.

  Kommentar by Unavngivet — 23. juli 2010 @ 13:09

 8. 5-> Peter R

  Jeg tror at en del af forklaringen ligger i opdragelsen. Skolesystemet ansætter mest kvinder som er “humanister med et positivt livssyn” (og hvorfor nu det, når skolen – som pædagogerne og lærerne siger – afspejler det omgivende samfund?. Ledende folk i metainstitutioner – og i undevisningsministeriet fastlægger mål den nye tids tidsånd. Der gives simpelthen ikke mulighed for, at tolke den anden parts motiver ud over at de er lige så rene og lydefri som disse – den nye tids tidsånder – påstår at besidde.

  Læg dertil mediernes propaganda.

  Kort sagt bliver der skabt et offentligt rum hvori det nærmer sig det umulige, at ytre sig uden at være feelgood positiv og fra en position
  der umiddelbart og på overfladen er moralsk uangribelig. Og ve den der prøver at grave ned under denne overflade og undersøge denne moral nøjere. Hvilket få gør da konsekvenserne kan være ret ubehagelige.

  Kommentar by Limewoody — 23. juli 2010 @ 13:15

 9. Hvorfor ikke opgøre en sådan undersøgelse efter drab af uskyldige??

  Danskere er dræbt på Bali. Hvorfor holde sig til Europa i en globaliseret verden??

  Som Tolder skrev http://www.uriasposten.net/?p=16154

  at der nok var røget mange postkasser i luften i Baskerlandet m.v.

  Kommentar by tavsen — 23. juli 2010 @ 13:29

 10. Hmm, måske følgende så også kan kvalificere som en slags terror.

  http://spn.dk/fodbold/intfodbold/article2131964.ece

  En vis systematik synes man dog efterhånden at kunne fornemme. Og hvad skal politiet gøre. Tænk hvis de på forehånd fastslog at den kamp kunne udvikle sig – det ville jo være racisme.

  Kommentar by Superman — 23. juli 2010 @ 14:45

 11. Man kunne jo også stille det spørgsmål, om det ikke er terror, når de 41 voldtægtsoverfald der var i Oslo 2009, allesammen havde muslimer som gerningsmænd og kristne kvinder som ofre?

  En som Fr. Hemmingsen vil naturligvis rubricere det som 41 enkeltstående tilfælde, man ikke kan drage nogen samlet konklusion fra. Videnskabelig uredelighed, og bevidst vildledning af befolkningen. Jeg nægter simpelthen at tro på at det skyldes manglende intelligens – lidt endnu.

  Kommentar by Hans Jensen — 23. juli 2010 @ 15:03

 12. Jeg læser, at hun er cand.mag i arabisk fra Carsten Niebuhr Instituttet. Dermed har hun læst under genier som Jørgen Bæk Simonsen – det er bestemt ikke første gang Stockholm-syndromet har sat ind blandt studerende og forskere derude. Holdningen til muslimer og islam er hele vejen igennem båret igennem af socialkonstruktivisme og apologi fra CNI’s side.

  Kommentar by Den kritiske — 23. juli 2010 @ 15:25

 13. »I Europa har der ikke været et eneste succesfuldt islamistisk terrorangreb siden 2005.” Mon ikke det skyldes at der netop er megen fokus fra efterretningsvæsener netop på islamiske grupperinger som dermed hæmmes i deres terrorplaner? Det er ret ofte man hører om forpurrede planer.

  Lidt humor på dagen:

  En mand ansøgte om at blive ansat hos politiet i London.

  Politichefen der stod for interviewet sagde: “Dine kvalifikationer ser fine ud, men der er også en holdnings egnethedsprøve som du skal gennemgå før du kan blive godkendt.”
  Så skubbede han en tjenestepistol hen over bordet og sagde: Tag denne pistol og gå ud og skyd tyve illegale indvandrere, seks narkohandlere og tres muslimske ekstremister, – og en kanin.” “En kanin, hvorfor dog en kanin?””Perfekt indstilling,” sagde politichefen. “Hvornår kan du begynde?”

  Læg mærke til at dette er en vittighed – ingen opfordring.

  Kommentar by synopsis-olsen — 23. juli 2010 @ 15:27

 14. Limewoody, du har nok også prøvet at have en af De Anstændige på tomandshånd på et tidspunkt. Det er fuldstændig vanvittigt hvad de kan begive sig ud i af forklaringer, fremtidsudsigter mv. Underholdende, men også skræmmende så tykpandede nogle mennesker er. F.eks. talte jeg med en af asyl-til-alle-typerne. I hans verden var det rimeligt nok, hvis Danmarks befolkning, i løbet af kort tid, steg til 20 mill. Så måtte vi bare rykke lidt mere sammen, mente han! Og Islam var naturligvis ikke et problem i hans begrebsverden…

  Ja, Hans. Terrorisme er vel også det, som danske skolebørn bliver udsat for af Vor Tids Jøder.
  Buschaufførerne.
  Brandfolkene.
  Politiet.
  Danske kvinder som tillader sig at gå på gaden uden affaldssæk over hovedet… osv.
  Listen kan blive meget lang, hvis man “bare” tager det med, hvor der tydeligvis går en rød tråd igennem.

  Hvis man ikke kan se det, så er det fordi man ikke VIL se det.

  Kommentar by Peter R — 23. juli 2010 @ 15:31

 15. “I Europa har der ikke været et eneste succesfuldt islamistisk terrorangreb siden 2005.”

  succesfuldt????????

  Det siger lidt om Ann-Sophie Hemmingsen menneskesyn.

  Havde det været en DF’er, der formulerede sig sådan, så havde personen fået verbale tærsk

  Kommentar by tavsen — 23. juli 2010 @ 16:10

 16. 13-> Peter R

  Oh, jo. Det er som om disse mennesker lider af den forestilling, at intet har konsekvenser. Nu har man afskaffet, jeg ved ikke hvor mange generationer, via aborter, men hey, så klarer muhammedanerne det jo bare. Ali tørrer røv på Vestager på det multikulturelle plejehjem og IsamB holder Nyrop i hånden på multikultihospice når han skal herfra og det hele financieres via skatter på pizzeriaer og grønthandlere.

  Eller også glæder man sig over, at manden med leen har været og hente én inden det rigtigt går løs. Og det bare går ud over børnene.

  Jo jo nogle af os har levet i en guldalder – uden at være klar over det. Som Niels Helweg Petersen, den første præsident vi aldrig fik, ville sige det: “Efter mig syndfloden”, mens de spiller “Nærmere Gud til dig”.

  Kommentar by Limewoody — 23. juli 2010 @ 16:51

 17. I selvsamme udgave af Weekendavisen er der iøvrigt et skarpt læserbrev om “Muslimer i Thy” der er en replik til et interview om Thy-lejren i den forrige udgave.

  Kommentar by Superman — 23. juli 2010 @ 17:40

 18. @Superman

  Herligt fodboldlink.

  Et andet land, samme mentalitet

  Multietnisk fodbold er da underholdende på TV-klippet
  http://tv.expressen.se/Sport/1.2073599/publikskandal-i-gothia-cup

  Kommentar by tavsen — 23. juli 2010 @ 17:55

 19. 4. Cantor,
  Jeg drømmer om den dag hver dag.

  Kommentar by Fritz — 23. juli 2010 @ 19:20

 20. Det er uhyggeligt så højt op i systemet fabrikationen af løgne er nået.

  Det betyder at der er en bred enighed i hele magteliten, at Europa skal islamificeres.

  Det betyder at modstanden mod islam kun vil komme fra få stædige spredte grupper i under og middelklassen. Overklassen løfter jo aldrig end finger for andet end sig selv. ( Men hvad skal den leve af, når pøblen er myrdet væk? – man kan ikke spise “globalisering” )

  Disse grupper vil være en nem lækkerbisken for den islamiske internationale milits, fordi disse grupper ikke vil finde nogen støtte i statsapparatet.

  Det bliver hurtigt til dette simple spørgsmål: Bliv muslim eller gør selvmord. – eller dø som partisan for friheden. Smerte er dog kun smerte.

  —————- hmmmm

  Men man kan jo måske også blive dhimmi-hjemmehjælper for de muslimske ældre-herrefolk. Nok ikke på så socialistiske ( læs kriminelle ) vilkår som i dag. Her gik vi og troede at vi skulle nyde godt af en lille muslimsk hus-slave på vores gamle dage i velfærds-Danmark.

  Nu ser det ud til at blive lige omvendt. Ha ha ha ha..

  Kommentar by Julie P. Kantoft — 23. juli 2010 @ 19:53

 21. Til nr. 17 (og andre).

  Her er det læserbrev, du nævner (fra WA d. 16. juli):

  “WA den 9. juli bringer en artikel om »høvdinge-reservatet« og deres direkte beboerdemokrati.
  Ifølge interview med Volker Bunzendahl bor der ingen muslimer og homoseksuelle par i Thylejren endnu. Men »araberne kommer nok om 20-30 år«. Og så »vil det hele på en måde være fuldendt«. Det er beklageligt, at man i Tingbjerg ikke har haft de samme muligheder for selv at bestemme tilflytningen. Der begyndte araberne at flytte ind for 20 år siden, og nu bor der ingen homoseksuelle par i Tingbjerg. Men det kvarter er måske ved at være fuldendt?.”

  Kommentar by Anders19 — 23. juli 2010 @ 21:56

 22. Hvorfor registers de Islamiske Euro-ghetto separatisters terror ikke ?

  Når politiet og ikke muslimer beskydes og jages ud af ghettoen er det da et klart udtryk for at områdes magthaver har et ønske om separation fra noget større politisk eller religiøst .

  Altså PRÆCIST det separatisme betyder !

  http://da.wiktionary.org/wiki/separatist

  Kommentar by Kristian L — 24. juli 2010 @ 18:17

 23. I forhold til islam, så har Danmark og mange andre vestlige lande helt tydeligt et forskningsmæssigt – og et helt konkret – problem. Få nu de bederum ud af vestlige universiteter. Og halal tyranni. Og våde sharia drømme.

  Kunne vi ikke også få nogle flere forskere der er uafhængige af islam og multikultur ideologi?

  Kommentar by Liva — 25. juli 2010 @ 10:59

 24. 16

  “Jo jo nogle af os har levet i en guldalder – uden at være klar over det.”

  Lige på kornet.

  Kommentar by Liva — 25. juli 2010 @ 11:03

 25. Jeg er født i Danmark af en dansk mor og har levet hele mit liv i danmark og vokset i den danske kultur.Min far er fra et muslimsk land uden dog selv at være praktiserende,nærmest ateist.

  Når dagen kommer og Danmark atter er frit for muslimer,må jeg så gerne bliver her,eller skal jeg også smides ud af DK ?

  Kommentar by dennis — 26. juli 2010 @ 07:58

 26. ->25 Dennis

  “Når dagen kommer og Danmark atter er frit for muslimer,må jeg så gerne bliver her,eller skal jeg også smides ud af DK ?”

  Sådan en dag kommer aldrig. Dels står det mejslet i stål at uanset hvor mange tegn på en farlig udvikling der er, er der aldrig ret mange flere end 15% der vil stemme på et moderat parti som Dansk Folkeparti, som er de eneste der har noget der ligner en realistisk tilgang til virkeligheden. Hvis danskerne og europæerne kunne blive vrede over udviklingen, og over EU og andre organers pressen multikultur ned over hovedet på den, ville de forlængst være blevet vrede og have opstillet partier – stuerene eller ej – der ville standse udviklingen.

  At danskerne og europæerne ikke ved hvordan de bliver vrede – på en konstruktiv eller destruktiv måde – kan du også se ud af det faktum, at hadeforbrydelser mod muslimer er så godt som ikke-eksisterende – ingen vigilantebevægelser, ingen tæskehold der gør det arbejde som politiet ikke gør, osv. Ingen sabotage af moskeer, osv. Os der bliver vrede her og andre steder på nettet er en ganske lille minoritet, og ingen af os går ud og gør noget drastisk – stuerent/ikke-stuerent, lovligt/ikke-lovligt, konstruktivt/destruktivt – vi skriver bare.

  Så jeg vil godt lægge tungen på vægtskålen på at der aldrig kommer en virkelig polariseret situation, endsige et større opgør. Måske lokalt rundt omkring i ghettoer og multikulturaliserede byer i Europa, men statsmagten vil i disse situationer nedkæmpe europæerne med hård hånd.

  Dette er den ene tilgang. Den anden måde at besvare dit spørgsmål er ved at kigge på hvem der er ‘den stærke hest’. Det er muslimerne. De er ikke tynget af skyldfølelse over erobringstogter, slavehold af afrikanere, blodigheder under erobringen af Indien osv. osv. Uanset om man er ikke-praktiserende muslim eller ej, er der en accept af egne værdier som europæerne helt har mistet i evige opgør med virkelige eller indbildte forbrydelser i historiens løb. Muslimsk kultur kender slet ikke dette selvhad.

  Og der er demografien: Europæerne kan ikke engang finde ud af at reproducere sig selv, mens der lige på den anden side af Middelhavet er millioner og atter millioner der gerne vil herover for at bedre deres liv. På den ene eller anden måde – ved langsom indsiven, større flygtningestrømme, eller Euromed-udveksling – vil der komme mange, mange fleré herfra der vil udskifte den europæiske befolkning i det lange løb. Og så er der jo udsigten til Tyrkiet i EU. Tyrkiet, kvor der for bare 100 år siden var omkring 20% kristne, men i dag langt under 1%. Muslimsk og vantro kultur sameksisterer ikke over længere tid, men sidstnævnte bliver fordrevet, etnisk udrenset, tvangskonverteret.

  Så du stiller et spørgsmål om en situation der med garanti aldrig vil blive aktuel. Men hvad mener jeg så under dine hypotetiske forudsætninger skulle være svaret? Jeg mener at det europæerne skulle gøre skulle være at sikre deres egen fremtid i fred og frihed. Dette ville betyde at friheden på ét punkt skulle ophæves: Islam i sin nuværende form(er) er uforenelig med europæisk frihed, og vil altid – så længe der ikke er kommet et autoritativt opgør med Koranens ufejlbarlighed, med Muhammed som uswa hasana og al-insan al-kamil, rollemodel og fuldkomment menneske, med hadither og sira, med retsskoler osv., så længe skulle islam ikke have lov til at udfolde sig i vore lande. I modsat fald ville denne politiske ideologi altid ligge som et undergravende potentiale. I denne situation, hvor det er europæisk fremtid i fred og frihed der er alfa og omega, skulle herboende kulturmuslimer vælge mellem at afskrive sig ideologien, eller rejse bort. Det har altså ikke noget med ‘race’ eller lignende at gøre, det handler om ikke at have et undergravende potentiale der altid vil volde problemer for vores fred og frihed.

  Derfor måtte vi efter min mening i denne hypotetiske situation afkræve absolutte loyalitetserklæringer, hvad så dette ville sige, og hvordan dette end skulle kunne stadfæstes.

  Men igen – dette er en hypotetisk situation, som al udvikling viser ikke vil oprinde. Fremtiden bliver formet af den dynamik der er gældende nu, og enhver spekulation om at ‘europæerne er ved at vågne op’ er kun ønsketænkning. Den nuværende dynamik peger mod vores selvafvikling i det lange løb, hvad der så end kommer til at erstatte dette samfund, og hvor hurtigt eller langsomt, eller fredeligt eller voldsomt, det kommer til at forløbe. Så du og din far kan tage det ganske roligt.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 26. juli 2010 @ 11:57

 27. lars findsen

  Tak for dit lange og fornemme svar.Jeg er positiv overrasket over dit svar,havde måske regnet med et anderledes og mere brutalt svar.Jeg er glad for at der findes folk som dig,som ved hvad det drejer sig om.Jeg er ikke engang muslim og min far ej heller,men det er der mange som ikke forstår fordi man har et tilhørsforhold til et land som overvejende er muslimsk,og når man heller ikke er kristen så må man da være muslim og gå ind for alt det som de sindsyge imamer og mullaher prædker.

  Kommentar by dennis — 26. juli 2010 @ 12:24

 28. ->27 Dennis

  Jeg tror det er vigtigt at holde sig den nedslående virkelighed bevidst, og ikke forfalde til ønsketænkning, når nu virkeligheden slet ikke peger mod noget med konsekvens, endsige noget rabiat. Når det er sagt skal jeg alligevel gerne påtage mig adskillige “brutale” synspunkter, i form af konkrete tiltag jeg gerne så gennemført, f. eks.:

  Ophævelse af internationale konventioner og retsgarantier der gør os forsvarsløse i forhold til vores fjender. Udvisning ved mindste tegn på fjendtlighed over for Danmark. Muligheden for at slippe af med folk der ingen som helst grund har til at opholde sig her, ved at nægte dem genindrejse når de rejser hjem på ferie til det hjemland de var “flygtet” fra. Diskrimination af burkaindpakkede kvinder i de offentlige systemer. Fratagelse af statsborgerskaber der aldrig skulle have været tildelt. Hårdt-mod-hårdt ved udrykning til ghettoer – magt er det eneste sprog de forstår. Overvågning af prædikener ved fredagsbøn, med mulighed for fratagelse af ‘licens’ – ligesom i Tyrkiet (!). Stop for tilskud til muslimske friskoler.

  Jeg kunne finde på meget mere som kunne hjælpe os her og nu, omend næppe langsigtet. Når jeg skrev den dystopiske fremstilling før er det for at understrege den apati og passivitet vi er oppe imod. Den er problemet, og jeg tror som sagt ikke det kan vendes. Derfor er diskussion af de drakoniske tiltag jeg nævner her også mere et spørgsmål om at få luft for sin harme, og faktisk kontraproduktiv, fordi den tager udgangspunkt i en politisk situation der slet, slet ikke eksisterer. Og altså efter min bedste overbevisning aldrig vil eksistere.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 26. juli 2010 @ 13:01

 29. Jeg helt enig med dig i at vi ikke skal holde hånden over nogle som ikke vil os det godt,og som bruger vores frihed til åbentlyst at prædke hod mod DK og vores demokratiske værdier.

  Du siger at vi skal kunne smide folk ud som ikke har noget at gøre i landet,hvordan definere man det ? er det folk uden lovligt ophold osv ,når

  Jeg tror bare at det bliver et problem,når man skal til at udpege hvem der skal sendes ud.Kan en flygtet bosnier efter mange år i DK tage på ferie i bosnien nu hvor der er fred ? kan en tyrkisk indvandrer tage på ferie i tyrkiet ?

  Jeg mener at det bliver utroligt svært at gennemfører sådanne udvisninger uden at begår nogle slemme fejl.Der er trods alt en masse ikke-praktiserende kulturmuslimer som er en gevinst for DK som ikke fortjener at blive puttet i samme gryde som de radikale muslimer som uden tvivl ikke har noget at gøre i DK eller for den sags skyld nogen som helst steder på jorden.

  Kommentar by dennis — 26. juli 2010 @ 13:23

 30. ->29

  Jeg kan ikke give noget svar på de konkrete eksempler du kommer med, men dels er det som sagt slet ikke politisk realiserbart, og dels er de nærmere omstændigheder mindre væsentlige i forhold til det overordnede:

  At sikre at en politisk undergravende ideologi i religiøse klæder ikke slår rødder i Danmark, og gradvist udskiller sig med krav om særbehandling, og med etablering af et altid stående voldsberedskab i tilfælde af ‘krænkelser’. Det er målet – vores fred og frihed – det er væsentligt at holde frem, så måtte de konkrete tiltag afgøres i denne (hypotetiske) situation.

  Men generelt vil jeg da sige at opholdstilladelser for krigsflygtninge burde være tidsbegrænsede. Hvis du kigger på hvad f. eks. stærkt kriminelle familier af libanesere har belastet Danmark med, menneskeligt og økonomisk, og de samtidig rejser hjem på ferieophold – og evt. evakueres tilbage til Danmark – skulle det være klart at dette er fuldstændig uacceptabelt. Så burde rettigheder og konventioner være helt underordnede: At få dem ud igen. Fratag dem muligheden for at vende tilbage ved udrejse. Sådan burde det efter enhver rimelighed være, men det er det altså ikke.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 26. juli 2010 @ 14:15

 31. “dels er de nærmere omstændigheder mindre væsentlige i forhold til det overordnede”

  Vil det sige at det er acceptabelt hvis vi rammer mennesker som ikke har andet tilfælles med fjenden andet end etnicitet ?

  Kommentar by dennis — 26. juli 2010 @ 14:32

 32. Jeg fastholder denne prioritering, som bygger på den præmis at vores frihed er truet af en politisk undergravende ideologi i religiøse klæder. Men dit spørgsmål viser netop hvorfor opstilling af konkrete scenarier i en hypotetisk, fremtidig konflikt oftest virker afsporende for det generelle spørgsmål: Det skaber netop fokus på noget her-og-nu-identificerbart, det nære, som vi alle har følelser i forhold til, på bekostning af noget mere abstrakt: Afvikling af vores samfund over tid, eller nederlag i en åben konflikt.

  Og det er en skidt ting, mener jeg, fordi jeg ikke ved hvad de nærmere omstændigheder for dit “hvis vi rammer” er. Er det forebyggende handling i en situation som den nuværende? Eller er det et borgerkrigslignende scenarie, hvor der rent faktisk sker en polarisering efter etniske linjer som i borgerkrigen i Jugoslavien.

  Big difference.

  Vi har lige nu ‘råd’ til at være ekstra påpasselige med fintfølelse og hensyn til menneskerettigheder. Jo længere tingene skrider, jo mindre spillerum får vi. Det er en konflikts ubønhørlige logik, det er ikke en uanstændig, ikke-stueren mening jeg har. Det er bare kolde facts.

  Med risiko for at du afskriver mig som frådende rabiat vil jeg helt generelt sige, at i en virkelig konflikt à la Balkan må man acceptere collateral damage, fordi det overordnede mål – vores fred og frihed – altså er vigtigere. Sådan er det at være i en konflikt. Det er heller ikke en uanstændig, ikke-stueren mening jeg har. Også dette er bare kolde facts. Ligesom de fleste vel i dag ikke stiller spørgsmålstegn ved tæppebombningerne af Hamburg og Dresden under WWII.

  Men jeg håber du kan se min pointe: Diskussion af det overordnede – vores fred og frihed – kan utroligt let afspores ved at indføje konkrete, men ikke nærmere specificerede, dilemmaer.

  Og dette er efter min beskedne mening grunden til at debatten om Europas langsigtede udvikling er helt fraværende i mainstreammedierne. Ingen der vil have snavsede hænder ved at blive associeret med fremtidsscenarier – rent deskriptivt, selv sagt ikke noget de kan gøre til og fra til. Derfor har vi denne debat i blogverdenen, forsi der blandt enkelte af os er et behov for at afdække de forskellige langsigtede scenarier, baseret på hvad man ved i dag.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 26. juli 2010 @ 14:59

 33. @dennis

  Dit spørgsmål vil aldrig blive aktuel, som LFPC også skriver

  De burde i stedet spørge.: Hvad sker der med mig, den dag muslimerne er talstærke nok??

  Kommentar by tavsen — 26. juli 2010 @ 18:07

 34. Du burde

  Kommentar by tavsen — 26. juli 2010 @ 18:07

 35. til findsen

  Jeg kan godt se det er en umulig debat fordi den er så hypotetisk,vi kommer ikke længere med den.

  tak for dine svar,ha en god aften.

  tavsen

  Den tanke har jeg tænkt.

  Kommentar by dennis — 26. juli 2010 @ 19:22

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper