3. august 2010

Seks uger til det svenske valg: “Stödet för SD ökar – kaos hotar”

Der er seks uger til det svenske valg, og alt tyder på Sverigedemokraterna kommer i Rigsdagen. I en meningsmåling offentliggjort i Aftonbladet står de til 6,5 pct., og da der er nogenlunde balance mellem fløjene, er der derfor – med avisens ord, lagt op til “parlamentariskt kaos”.

Samtlige partier vægrer sig ved at samarbejde med SD, men når de er inde, har de mulighed for at bryde tabuer og sætte dagsordener. Medierne vil uden tvivl bekæmpe udviklingen det bedste de har lært, men det er værd at huske på, at partiets fremgang er jo netop sket på trods af medierne. I Pravda kunne man i 80’erne læse om økonomisk fremskridt. Den menige russer bemærkede de tommer hylder.

Herunder blå bloks holdning til Sverigedemokraterna før paradigmeskiftet.

“Vi sam­arbetar inte med SD… Om det uppstår en oklar parlamentarisk situation så tycker vi att det logiska vore att öppna för samtal med Miljöpartiet… Det är så mycket som skiljer i människosyn… (Per Schlingmann, M)

“Vi söker stöd för en allians­majoritet. Allians­partierna är överens om att inte samarbeta med SD… Skulle SD bli vågmästare kommer alliansen att söka stöd från i första hand Miljöpartiet… SD är ett enfrågeparti som går till val på att man ogillar invandrare. Det är en politik som står alldeles för långt ifrån FP. Det är inget odemokratiskt i att inte samarbeta med alla.” (Erik Ullenhag, FP)

“Det är att ta deras politik på allvar att inte samarbeta… Det är en fråga om att ta ställning mot åsikter man tycker är extrema. (Anders Flanking, C)

“Det mest naturliga är att söka stöd hos ­Miljöpartiet… 2006 var det några kommuner där partier med en samsyn på människovärdet styrde vidare utan SD. Jag har inte nåtts av att väljarna uppfattat det som negativt, snarare positivt. (Lennart Sjögren, KD)

Oploadet Kl. 14:59 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/16574/trackback

7 Comments »

 1. De er HELT rundt på gulvet. Det må være her, vi citerer det MIljøparti, de “borgerlige” vil samarbejde med:

  “Vi tror inte på konstlade gränser, utan har en vision om fri in- och utvandring, där människor har rätt att bosätta sig och verka var helst de önskar.Vi accepterar inte att den rika världen sätter upp höga murar mot dem som tvingats fly.

  Vi vill att Sverige går före internationellt genom att lägga fram en plan för att på sikt införa fri invandring. Vi vill att Genèvekonventionen tillämpas på ett bredare sätt så att även natur- och miljökatastrofer samt krig räknas in som skäl för asyl.
  Detta ska kompletteras med en generös flyktingmottagning. Sverige är ett land där våra egna invånare tidigare har tvingats fly för att söka lycka och förutsättningar för ett värdigt liv på annat håll. Det är därför inte rimligt att Sverige idag förvägrar andra människor den möjligheten.”

  http://www.mp.se/templates/mct_177.aspx?number=176421

  Kommentar by Snaphanen — 3. august 2010 @ 15:50

 2. “Vi tror inte på konstlade gränser, utan har en vision om fri in- och utvandring, där människor har rätt att bosätta sig och verka var helst de önskar”.

  Men alligevel er de imod jødiske “bosættere” i “Palæstina”.

  http://www.mp.se/templates/mct_177.aspx?number=205036

  Så vi kan drage den konklusion, at Miljöpartiet ønsker at alle mennesker skal kunne bosætte sig hvor de vil. Undtagen jøder. Hvor skal de så være? I kz-lejre?

  Kommentar by Michael Jensen — 3. august 2010 @ 17:46

 3. Ha Ha Ha.

  Kommentar by gravballemanden — 3. august 2010 @ 18:04

 4. Hvilket land ville Sverige ikke være hvis lederne satte pris
  på folket? Det svenske folk.
  Og de havde demokrati.
  Tænk jer, demokrati i Sverige, men hvorfor ikke , de baltiske lande
  har jo fået demokrati.
  heja Sverige….gå på….demokrati……

  Kommentar by pk — 3. august 2010 @ 18:25

 5. Vores tanker går til Sverige og søens folk. Må gud stå over dem med en kærlig hånd og vejlede dem til at sætte krydset i håbets kategori og ikke i dødens blodrøde floder, trods de åbenlyse repressalier ved at gå til valgurnen uden hemmelig afstemning.

  Kommentar by Julie P. Kantoft — 4. august 2010 @ 01:03

 6. Imponerende svensk abe politik-ikke se,høre og da slet, slet ikke sige- noget om den importerede islamisme, for så går den nok væk af sig selv!
  Imponerende svensk strudse journalistik-stik hoved i jorden-så ser,hører de strudse jordhoved ikke noget og dermed kan de ikke sige noget, om hele denne primitive zoo-adfærd der udspiller sig lige for øjnene, nåe nej, de har jo jord i øjnene eller rettere i hele hoved!
  De underlige, de svensker.

  Kommentar by li — 4. august 2010 @ 11:09

 7. Da der ikke er hemmelig afstemning i Sverige er det nok stadig usikkert om Sverigedemokraterne når over spærregrænsen. Aktivister for indvandring fjerner formodentlig Sverigedemokraternes stemmesedler ved valgstederne, straks de åbner. Spørgsmålet er om der er trykt nok ekstra og om Sverigedemokraterne har folk nok til at få fyldt op, når de fjernes? Uner alle omstændigheder bliver man stigmatseret i lokalsamfundet, når man tager eller beder om en stemmeseddel fra Sverigedemokraterne. Måske viser det sig stadig at være en effektiv måde at holde dem ude af rigsdagen på?

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 4. august 2010 @ 11:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper