5. august 2010

Mediernes relativering – DR’s partiskhed

Politiken har kørt hårdt på Lene Espersen i flere måneder, men nu hvor man har fundet det belejligt at relativere Thornings usandheder væk med Espersens kompetencer, føler Tøger Seidenfaden (og SF) pludselig et behov for en mindre personfikseret debat.

Kirsten Sarauw i gårsdagens Berlingske Tidende – DR-journalisternes partiskhed (ikke online)

“Journalisterne på DR bliver ofte anklaget for mikrofonholderi og vinkling af historier til fordel for politiske synspunkter, som de selv deler. Det bliver i reglen pure afvist af DR. Sidste skud på stammen er håndteringen af Helle Thorning-Schmidt-sagen. DRs partiskhed har været ud over alle grænser synlig for enhver, der har nogenlunde normale øjne i hovedet. På DR har man valgt i alle indslagene at sammenligne Helle Thornings flossede moralske habitus med Lene Espersens udeblivelse fra et udenrigsministermøde i EU, som det iøvrigt ikke er kutyme for danske udenrigsministre at deltage i. Man har indforskrevet såkaldte eksperter, politiske kommentatorer og mangfoldige parteigenossen til at bekræfte, at Lene Espersen står langt dårligere end Helle Thorning, som man til gengæld roser for hendes håndtering af sagen ved at vende hjem fra ferie før tid ( modsat Lene Espersen) og komme op med nok en søforklaring (undskyldning for sløseri) i lufthavnen.

… Som om man kan sammenligne en udenrigsministers disposition, som kan være kritisabel eller ej, med en strafbar løgn over for de offentlige myndigheder, der giver hovedpersonen selv en klar økonomisk fordel.

En kommende minister, der ikke selv overholder, hvad befolkningen under strafansvar skal overholde, og lyver lige op i fjæset på myndighederne, hvad behager? Det er åbenbart blevet ligegyldigt for en del af den politiske elite, hvad sandheden drejer sig om, når blot en politiker er ‘god til at kommunikere’.

Sandheden er ikke noget, der eksisterer som et samvittighedsanliggende, det er noget man jonglerer med efter forgodtbefindende – også i DRs øjne.”

(DR Update, 5. august 2010: Lene Espersen er til grin; Intet om Thorning-sagen)

Mere.

 • 4/8-10 Politiken – Leder: Kritikken af Espersen er gået i selvsving.
 • 5/8-10 TV2 Online – SF: Stop angreb på Thorning og Lene E..
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/16662/trackback

  23 Comments »

  1. Afmeld licensen. I flg. Plummer, så har Licens-Lars’ aktioner betydet en del afmeldelser, så det kan nytte!

   Kommentar by Kenny Starfighter — 5. august 2010 @ 19:07

  2. I Guder, hykleriet kender ingen grænser. Helt ærligt, hvor dumme tror de vi er? Jeg føler mig fornærmet på min intelligens vegne, er det en overtrædelse af 266b?

   Kommentar by Hans Jensen — 5. august 2010 @ 19:43

  3. Det er usmageligt idiotisk,mon de selv er klar over hvor skadeligt
   for vort Fædreland det er,hvis de de derimod godt ved det så.

   Kommentar by gravballemanden — 5. august 2010 @ 20:28

  4. Det er jo til at dø af grin af, en borgerlig regering som støtter det røde monopol DDR som igen bekæmper den borgerlige regering, det er rendyrket idioti for stjålne midler(vores penge).

   Kommentar by Fritz — 5. august 2010 @ 21:06

  5. Det var ret grotesk at overvære hvordan det blev en nyhedshistorie der kun fylde forside hos samtlige mediers internetsider, at Lene Espsersen blev omtalt i en tysk avis.

   Hmm, hvad var det nu tysken skrev. Jo, deres korrespondent i Danmark, der læser en masse danske aviser, gengav sådan set bare den danske standardvinkel i tyskland, uden hensyn til hvor meget ligeygldigt indenrigspolitisk fnidder der er i den.
   Altså; danske medier går i selvsving over småting, tysk korrespondent oversætter til tysk, danske medier går i selvsving over at tyskerne kopierer historien. Herunder foregiver de at det er en slags tysk vurdering/analyse at Lene er den mest inkompentente udenrigsminister, at Lene er doven (selvom vi næsten lige har fået klarlagt at hun rejser mere end f.eks. den norske og mere end Per Stig).

   Dybt godnat.

   Kommentar by Superman — 5. august 2010 @ 21:35

  6. Den største fejl VKO har gjort er at man ikke har aflivet DR. Befolkningen i kongeriget bliver opdraget dag efter dag i DR’s såkaldte nyhedsudsendelser. Og det virker. Folk i al almindelighed er ikke kritiske og kan ikke se den bias som er himmelråbende på DR, alvorligt til stede på Tv2, og pænt repræsenteret i alle danske dagblade. Et andet eksempel på denne bias var forleden da DF havde lanceret sit forslag om 28 års reglen. Stort set hele dr’s nyhedsudsendelse handlede om hvor dumt det forslag var og den ene tudehistorie efter den anden blev lagt frem. DF står mutters alene var overskriften. Ingen fra DF blev interviewet. Ekstra bladet lavede en netafstemning omkring invandrere fra ikke vestlige lande. Selvom netafstemninger er problematiske af flere årsager, så er der tydelige tegn. 70 % vil ikke have flere indvandrere fra ikke-vestlige lande, 2 % ved ikke og 28 % vil gerne have flere http://ekstrabladet.dk/nationen/article1386221.ece. Gad vide om DF står så mutters alene i sidste ende. DR har slagside og det bliver det borgerlige danmarks endeligt.

   I øvrigt mener jeg, DR bør ødelægges.

   Kommentar by Folkeskolelæreren — 5. august 2010 @ 21:59

  7. Jeg havde ikke set at EB-afstemningen var behandlet i en tidligere postering, sorry.

   I øvrigt mener jeg, DR bør ødelægges.

   Kommentar by Folkeskolelæreren — 5. august 2010 @ 22:05

  8. de skal nok ødelægge sig selv,ellers skal muhamed nok gøre det for dem
   idiotisk.

   Kommentar by gravballemanden — 5. august 2010 @ 23:01

  9. Fra Villy Bladet:
   -Ingen brandbiler i ‘Ishøj Ghetto’ uden politiet som eskorte’-

   Djævle kulten iSLAM og den røde massemorder kult har sejret ad helvede til.
   DF 90 mandater eller undergang.

   Kommentar by Fritz — 5. august 2010 @ 23:30

  10. Tv2 er ikke meget bedre. I 22 nyhederne gentog de den pinlige historie med den tyske journalist. Man krummer tæer.

   Kommentar by Ciska — 6. august 2010 @ 00:21

  11. Urrrghh, jeg har fået en ny livsstilssygdom. DRallergi!

   Jeg får rystelser og grønne knopper i nakken. – Og draller ( brækbevægelsesagtigt åndedræt )

   Jeg har helt slukket for DR, men bare DR bliver nævnt, så klør det på overarmene og de begynder at ryste.

   Selv når jeg hører folk på gaden tale med DR-accent, kommer symptomerne op.

   Der må være en kur. Jeg er holdt op med at betale licens, det hjalp kun lidt.

   Næste projekt er at kreere et elektroniske høreapparat, som filtrerer al DRsk ud af lydbilledet.

   Pyh, det er hårde tider, det kan ikke holde, DR snylter på sidste vers og malker koen så hårdt de kan.

   Kommentar by Julie P. Kantoft — 6. august 2010 @ 02:26

  12. De tyske artikler har selvfølgelig ikke seneste udvikling med.
   Thorning er stadig på flugt fra udsagn til udsagn.
   Lene E så rigtig skidt ud for kort itid siden men så kammede kritikken af hende over og med imponerende timing gik Lene til modsvar.

   At DR ikke ser der faktorer er nok et valg fra DR’s side.
   Tiltider er DR ok syns jeg , tiltider helt umulig.
   Somom det kommer an på hvilke journalister, redaktører der er på vagt.

   Kommentar by poul sørensen — 6. august 2010 @ 08:31

  13. Og mon socialdemokratiske PR-medarbejdere her en finger med i disse tyske artikler?
   Der har jo været meget værre og faktisk alvorlige skandaler i Dk uden sådanne tyske artikler med udnævnelse af “værste minister i EU”.

   Kommentar by poul sørensen — 6. august 2010 @ 08:33

  14. Fremragende kommentar af Kirsten Sarauw.

   Lidt genbrug med kommentar fra tidligere debat på Uriasposten:

   I USA er en ring af liberale (venstreorienterede) journalister ved at blive afklædt. Under Obama kampagnen viste det sig de havde indgået en aftale om at beskytte ‘frelseren’ mod al kritik og alle spørgsmål der kunne sætte ham i et dårligt lys. Obamas præst gennem 20 år, galningen Jeremiah Wright med de mest radikale Amerikahadende udtalelser blev f.eks. fredet.En retfærdig kritik kunne have fået amerikanernes øjne op for Obamas kommende politik. For hvordan kan man sidde 20 år og høre på radikalt USA-had og så stadig være patriot.

   Om “Det Tavse Flertal” under Vietnamkrigen som Nixon talte om, de som ikke skreg op og kritiserede krigen, modsat de forholdsvis få, blandt dem de fleste mediefolk og journalister, sagde vicepræsident Agnew i en tale:

   “Vi kan udlede at disse mænd læser de samme aviser. De drager deres politiske og sociale holdninger ud fra de samme kilder. Værre endnu de taler konstant med hinanden, derved giver de kunstig styrke til de holdninger de deler. Tillader de mon, at deres målsætninger influerer på udvælgelsen og præsentationen af nyhederne?”

   Mon ikke der også er en ring af journalister i DK der har samme indstilling til personer som de mener bare skal trynes, fordi de mener andre skal til?

   …Nick Hækkerup, en gennemført frygtelig karrierepolitiker, der fik kørt Hillerød Kommune nærmest i sænk og som selv har en tilsyneladende betændt sag udtaler sig på DR som positivt karaktervidne om HTS. Ah hva ba!!

   Kommentar by synopsis-olsen — 6. august 2010 @ 08:44

  15. Hvis ikke en fremtidig borgerlig/højre regering får lukket DR – så får vi aldrig fred!

   Metoden til at gøre det er enkel.

   Gennemfør en række successive besparelser år for år med forskellige begrundelser. Når DR efterfølgende performer dårligere og dårligere kan man gennemføre endnu flere besparelser med begrundelse i den dårligere performance osv. Indtil det bliver klart at en fortsættelse af DR er uerholdelig. Og så lukker man. SLUT.

   Metoden har også den fordel, at det undervejs i processen vil føles som en straf at være DR ansat. Velfortjent!

   DR skal lukkes ned som Sovjetunionen – “ikke med et brag, men med en klynken”.

   Kommentar by Sigwar — 6. august 2010 @ 11:12

  16. Greens: Thorning værre end Lene
   http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2010/08/05/234339.htm

   Helle Thornings-Schmidts skattesag er langt mere alvorlig end Lene Espersens afbud til politiske møder.

   Sådan lyder vælgernes dom i en ny måling som Greens Analyseinstitut har udført for Børsen.

   Knap halvdelen af de adspurgte mener, at skattesagen gør Helle Thorning-Schmidt til taber i popularitet, mens hver tredje mener Lene Espersen står med de dårligste kort.

   Undrer ikke kommunikationsekspert
   Selv blandt S-vælgerne mener hver fjerde, at Thorning-Schmidts sag er mere alvorlig end Espersens. 75 procent af K-vælgerne mener, at Thorning-Schmidt er værst.

   Kommunikationsekspert og ekstern lektor på Roskilde Universitet, Rasmus Jønsson siger, at Helle Thornings-Schmidts sag får vælgerne til at spørge sig selv, om hun kan styre landets økonomi, hvis hun ikke kan finde ud af skattereglerne.

   – Derudover er der den moralske dimension, hvor hun har prædiket om fællesskab. men måske ikke selv bidrager til samfundskagen, siger Rasmus Jønsson.

   Kommentar by mb — 6. august 2010 @ 11:12

  17. Stop med at betale licens! Så enkelt er det.
   Nu er signalet overgået til at blive digitalt. Hvis du vil se det, må du investere i en fladskærm eller en dvbt/c tuner til dit gamle tv.
   Det er altså ikke mere public, når der skal købes nyt udstyr. Mange kan ikke mere se tv uden at investere i en af delene. Ja, eller over kabel og pcén selvfølgelig.
   Altså det er gjort ringere for os = drop licensen.
   Eller invester ekstra for at se lortet.

   Kommentar by Goofy — 6. august 2010 @ 14:52

  18. Fra Villy Bladet:

   -Dansk Folkeparti kan bremse konkurrenceevnen-

   Idiotien kender ingen grænse når de røde lukker op for godteposen.

   Kommentar by Fritz — 6. august 2010 @ 14:58

  19. Sigwar, metoden er ganske enkel. DR skal ikke være “must carry”, men tilvalg på lige fod med alle andre medier. Det medfører implicit at kanalpakke systemet skal væk. Det er teknisk muligt at styre, hvilke husstande der modtager hvilke kanaler, alt efter hvad man har betalt for. Så er det også muligt at styre, ikke kun hvilke pakker man modtager, men også hvilke kanaler man modtager. Det vil bringe TV markedet i samklang med alt andet i vores samfund. Det er jo ikke sådan henne i kiosken at man kun kan købe ekstrabladet, hvis man tager Bilrevyen og tipsbladet med. Eller at man hops tandlægen kun kan få ordnet en tandrensning, hvis man samtidigt får trukket en tand ud.

   Så vil DR hyle op om, at folket kun vil have bras og juks, hvilket DR alligevel leverer i forvejen, hvilket tydeligt demonstrerer DR’s elitære holding over for den gemene hob. DR glemmer, at der altid vil være et publikum der foretrækker kvalitet, og vil betale for det. Der ER altså mennesker, der køber en Hästens seng til 35.000 kroner. Der ER også mennesker, deriblandt undertegnede, der godt vil betale for DR2 og DRK, hvis ellers de oppede sig lidt.

   Så vil DR ganske automatisk skrumpe, til den størrelse der er forretningsmæssig basis for, og så vil de ikke mere have råd til at have alle partikammeraterne gående. Et godt eksempel er vores allesammens Allan, der nu er ansat i DR efter rituelt at have basket DF i et par år.

   DR’s eneste forsvar er public service kontrakten, som de ikke opfylder, og at man kan se deres programmer via nettet. Sidstnævnte er forhåbentligt sagt mod bedre viden, for selv den mindste pornoside kan finde ud af, at lukke for dem der ikke betaler. Kan DR’s programmører ikke finde ud af hvordan man gør, kan jeg godt sætte DR i forbindelse med et par håndfulde der kan.

   Tvangslicens hører ikke hjemme i et demokratisk samfund.

   Kommentar by Hans Jensen — 6. august 2010 @ 15:36

  20. –> 19

   Jeg er da også stor modstander af tvangslicens, men,…

   ‘Tvangslicens hører ikke hjemme i et demokratisk samfund.’

   Har du ikke en forkert opfattelse af begrebet ‘demokrati’?

   Det er flertallets diktatur, hvor flertallet sådan set kan bestemme det meste mellem himmel og jord.

   Er det mere uretfærdigt at opkræve tvangslicens end at tvinge skatteyderne til at støtte alverdens tredje verdens lande, eller at føre krig i Afghanistan?

   Det repræsentative demokrati tegner overfladen, usynligt nede i dybet bevæger de store tektoniske plader sig og afgør vores skæbner.

   Vi har set hvordan demokratiet bliver trådt med fødderne overalt i den vestlige verden. Forfølgelse af politiske partier, konstant hate speech vendt mod den nationale fløj i medierne.. Af de mange eksempler på hvordan man ser stort på lov og grundlov, ofte med henvisning til ‘overstatslige autoriteter’, konventioner, EU, er Obamas forsøg på at standse Jan Brewer i Arizona kun det sidste.

   Demokratiet er kun en tynd fernis, og ve det land der træder udenfor geleddet. Aktioner mod integrationsuvillige nationer og folkeslag kan ventes. Bosnien, Kosovo, Serbien, var de indledende øvelser. Snart vil den internationale globalistiske klike også blande sig i andre landes interne affærer.

   Og vi er selv skyld i det, fordi vi konstant støtter sådanne bestræbelser overfor andre lande, hvorved vi styrker globalisternes greb. Eurogendarmeriet har sikkert ikke stået stille i sin udvikling siden jeg skrev om det for nogle år siden.

   De fleste frihedselskende folkeslag har mest at vinde ved en multipolar verden….

   Kommentar by Balder — 6. august 2010 @ 17:53

  21. For ikke at nævne Østrig-sagen, Balder.

   Fantastisk indlæg af Kirsten S med en glimrende afslutning:

   “Sandheden er ikke noget, der eksisterer som et samvittighedsanliggende, det er noget man jonglerer med efter forgodtbefindende – også i DRs øjne.”

   Det er socialkonstruktivismen, der har ødelagt befolkningernes evne og vilje til at skelne mellem sandt og falsk, op og ned. Med den har centralmagten/etablissementet et perfekt fordummelsesredskab der sætter de nogenlunde veluddannede ud af spillet, hvorefter der er frit slag for samme etablissement.

   Kommentar by Kim Poulsen — 6. august 2010 @ 19:06

  22. P.S. Der er et eller andet ved Thøgers udseende, der minder mere og mere om ham “bad daddy”- Darth Vader, i Stiernekrigen, altså der hvor han har taget techno-hjelmen af og hans sande ondtskabs-ædte ansigt toner frem. – Men salig Vader, dør i det mindste som en kriger.

   Thøger dør som en professionelt forarget klynker uden nogensinde at opnå jordforbindelse i hele sit spildte liv. Ha ha ha..

   Kommentar by Julie P. Kantoft — 7. august 2010 @ 01:08

  23. Jamen kærer venner.
   Budskabet er eller klart nok. DRs ønsker den siddende regerings afgang og det er meningen at Helle Thornings Socialdemokrati skal erstatte den. Derfor blæses Lene Espersens noget uheldige sag op og Helle Thornings endnu mere uheldige sag dæmpes ned. Så enkelt er det.
   Sjovt nok tale DR ikke om Ole Sohns fortid som formand for Danmarks Kommunistiske parti.

   Kommentar by Andreas — 8. august 2010 @ 13:49

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper