8. august 2010

Helen Hajjaj, skolet af Reuters: 11. september var ikke et terrorangreb

I 2006 modtog hun hæderlig omtale af The Euro-Med Journalist Prize for Cultural Diversity, for en artikel om lighed i Islam, trykt i Information. Interview med DR2’s nye dansk-libanesiske Mellemøsten-korrespondent i Journalisten – Det eneste jeg har villet.

Journalisten: Hvordan kommer det til at præge din dækning, at du selv har en mellemøstlig baggrund?

Helen Hajjaj: Ville du have spurgt mig om det samme, hvis jeg var jøde? Mange jødiske korrespondenter er sikkert blevet spurgt om det samme. Men jeg er ikke sikker på, at de bliver spurgt om det som udgangspunkt. Jeg tror, at det vil præge min dækning, at jeg kommer fra en familie, hvor Mellemøsten er blevet diskuteret. Selvfølgelig har jeg holdninger, for ellers kan du ikke være en god mellemøstkorrespondent. Men fordi jeg har været på Reuters, har jeg lært ikke at lade min egne holdninger spille ind på min dækning. Reuters bruger for eksempel ikke ordet terror. De kalder ikke 11. september for et terrorangreb, men et flyangreb.

Oploadet Kl. 23:19 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/16741/trackback

21 Comments »

 1. “Ville du have spurgt mig om det samme, hvis jeg var jøde? Mange jødiske korrespondenter er sikkert blevet spurgt om det samme. Men jeg er ikke sikker på, at de bliver spurgt om det som udgangspunkt.”

  Øhh. Findes der jødiske journalister/kommentatorer her i landet, hvor deres jødiske baggrund ikke pr. automatik er inddraget i brugen af dem som mellemøst-kommentatorer.

  Tænk f.eks. Martin Krasnik. Eller prøv at læse Herbert Pundiks selvbiografi (kan ikke anbefales iøvrigt) hvor det fremgår hvordan dele af Politiken’s læserskare reagerede ved at avisen skulle have en jødisk chefredaktør og hvordan han som noget af det første forklarede sit syn på mellemøstkonflikten.

  Man spekulerer jo noget over ud fra hvilke kriterier DR udvælger sine journalister. Det er jo et rystende tåbeligt udsagn.

  Kommentar by Superman — 8. august 2010 @ 23:28

 2. Tænk at sådan en opsigtsvækkende nyhed om Reuters afleveres en passant. Helen er vist allerede lidt for velintegreret – i journaliststanden.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 8. august 2010 @ 23:41

 3. Virkelig morsomt.

  Kommentar by jonas — 8. august 2010 @ 23:53

 4. – Men fordi jeg har været på Reuters, har jeg lært ikke at lade min egne holdninger spille ind på min dækning.-

  Hahahahahaha….nej, jeg kan sku snart ikke mere, var det ikke al-reuters som manipulerede med billederne af djævle kultens jihad sejlas til selvmordsGAZA, og det var jo ikke første gang al-reuters manipulerede med deres nyhedsformidling, et mønster vi kender alt for godt fra vores egne socialist medier(dvs. alle sammen).

  Kommentar by Fritz — 9. august 2010 @ 00:25

 5. Javel, ser man det. Og disse fly fløj så ind i WTC af helt egen fri vilje. Det næste bliver vel at Hr. Atta, som sad i pilotsædet i det ene, nu skal udråbes til helt, fordi han trods heroisk kamp mod overmagten ikke lykkeds med at tage kontrollen tilbage fra flyet.

  I pressen er der intet bundniveau for tåbelige udsagn. De tåbeligste vinder priser.

  Kommentar by Hans Jensen — 9. august 2010 @ 09:00

 6. At ledelsen af TV2 og DONG er gift, så vidt jeg har forstået, har selvfølgelig ikke noget med dem massive overførsel af reklamekroner fra DONG til TV2 at gøre. Har man gasopvarmning kan DONG være svære at komme uden om, men opfordringen skal endnu engang lyde: BOYCOT VARER DER ER ANNONCERET I TV”

  Kommentar by Pesodym — 9. august 2010 @ 09:40

 7. “Det kom heller ikke frem under Muhammed-krisen, at kristne arabere var lige så oprørte over tegningerne, som muslimer var”.

  I interviewet fremkommer Bette Babe Helen med denne udtalelse. Det kunne jo være interessant, om hun havde reflekteret en smule over dette udsagn. Var de kristne arabere oprørte fordi mussulmænnernes idelige ydmygelser og angreb på de kristne dhimmier og gjorde affæren disse nervøse for om mussulmænnerne kunne bruge sagen som påskud til at iværksætte repressalier mod denne stadigt skrumpende kristne befolkning i Libanon?

  “Ville du have spurgt mig om det samme, hvis jeg var jøde?”

  Hvorfor bringer Hajjaj spørgsmålet om religiøsitet ind i billedet? Kunne det være fordi hun inde i sit hoved deler verden op efter religiøse skillelinjer og ikke efter nationale. regionale eller mere relevant RENT FAGLIGE skillelinjer?
  Spørgsmålet i interviewet er relevant, ligesom man ville spørge en dansk-amerikaner om det samme. Selv om svaret nok ville blive besvaret anderledes. Og i øvrigt er spørgsmålet om etnicitet ikke udgangspunktet i interviewet.

  Kommentar by Limewoody — 9. august 2010 @ 10:44

 8. […] http://www.uriasposten.net/?p=16741#comments […]

  Pingback by Kunstavisen » Blog Archive » 9/11 var et flyangreb — 9. august 2010 @ 11:02

 9. Som jeg skrev på 180 liberale knivstik:

  Problemet er ikke at hun er muslim.
  Problemet er ikke at hun er araber.
  Problemet er heller ikke at hun er landsforræder.
  Problemet er at hun er en hun – og dermed så overfladisk stupid og glat at hendes antivestlighed glider let ned til aftenkaffen.

  Hun er endnu et eksempel på at kvinder i den fødedygtige alder korrumperer demokratiet.

  Kommentar by Kimpo — 9. august 2010 @ 13:03

 10. Vældig interessant udsagn den kvindelige DR2 korrespondent kommer med vedr. Reuters.

  Men det er jo ikke den første DR ansatte der giver sådan et uheldigt indtryk. Der var også en kvindelig (ligeledes tilvandret) praktikant der kom med en interessant udtale vedr. Iran og der var en mandlig ansat der mente at amerikanerne bare kunne lære det, da 3000 amerikanere mistede livet da to fly fløj ind i tvillingtårnene. DR har i stigende grad et problem. Det kan ses ved at tage et kig i Urias’ blogarkiv.

  Urias husker.

  Kommentar by Liva — 9. august 2010 @ 15:49

 11. Ja og så skal Helen lige huske at fortælle om sin fortid som lærer på en Koranskole i DK.

  Kommentar by sl — 9. august 2010 @ 16:23

 12. Så slettede Ole Birk Olesen min kommentar – plus en mere, der i al uskyldighed lød noget i retning af: “hvad skal vi egentlig med de unge fisser i sådanne jobs”.

  Som jeg netop har skrevet (men det bliver vel også snart slettet):

  Endnu engang sletter OBOen. Denne gang 2 af mine kommentarer. 180 grader, Frihedens tempel :-)

  Kommentar by Kim Poulsen — 9. august 2010 @ 16:32

 13. 12

  Kim Poulsen

  Ja, det kan siges på en mindre pæn måde – og dermed slettes af pk’ere som f.eks. OBO’en, men på sigt kan det der menes ikke slettes – og skal det heller ikke.

  Kommentar by Liva — 9. august 2010 @ 18:02

 14. 13

  Måske jeg skal prøve at begrunde det lidt. Der er mange (højtuddannede) kvinder – og mænd – der nu ønsker kønskvoter – med andre ord kvoter for mennesker der har en f…. – og så kan det måske ikke undre at der er borgere der begynder at omtale kvinder som borgere med f….

  Kønskvoter skader kvinder, mener jeg. Hijab og burka og solosvømmetimer til kvinder skader kvinder. F…. kvoter og ansættelse skader kvinder. Tørklæder og burka og niqab til kvinder blot fordi de har en f…. skader kvinder – og piger. Det samme med solo svømmetider til borgere med tørklæde og f….

  Kimpos provokation er måske – det tror jeg – nødvendig i en tid der er præget af, at kvinder i stigende grad (bl.a. ved hjælp af religion – og venstrefløj) igen gøres til det svagelige, passive og unævnelige køn der skal isoleres og særbehandles og have særligt tørklæde eller burka eller niqab på – være usynlige – for at bevæge sig rundt i det offentlige rum – og for at ytre sig. Eller være borgere der ikke tåler at spise grisekød eller drikke alkohol.

  Kommentar by Liva — 9. august 2010 @ 18:15

 15. Svage og svage, Liva. Pt er vestlige kvinder generelt ikke svage. De svage er primært dem der tilhører bunden af samfundet og derfor må leve med perkerne samt naturligvis en stor del af muslimaerne.

  intermezzo:
  Forleden så jeg en buttet muslima i bussen. Hun var ung og cirka i sit seksuelle max (men altså overfodret med madolie). Hun var iklædt en af lis berømte affaldssække, men ansigtet var frit og hun havde da også sminke på. Så jeg kiggede da på hende, hun så ganske sød ud. Da hendes sidekvinde skulle af, måtte hun rejse sig fra sædet og “tilfældigvis” støtte hun ind i mig og sagde undskyld. Det tilfælde var bare lidt for kluntet til ikke også at være et signal fra hendes underbevidsthed. Hun vil sgu godt danske mænd, men tør selvfølgelig ikke. Sådan er de ikke alle sammen – nogle er bare vore fjender, men hende kunne jeg have medlidenhed med.

  Tilbage til de danske elitefisser, undskyld: kvinder.
  Når jeg bruger udtrykket fisse har det selvf. noget med kønnet at gøre. Det udtrykker i denne sammenhæng, at de har fået jobbet pga. deres kvindelige sexappeal. Hende her Helen Halal sælger simpelthen sex, omend det foregår på et højere plan end hos en “gemen” luder (dem foretrækker jeg selvf. – de hykler ikke så groft).

  Hver gang jeg påtaler denne uligevægt: at kvinder kravler til tops og fylder op på bekostning af dygtigere mænd i kraft af deres sexappeal, bliver folk nervøse. Især liberale tanter og feminiserede socialist”mænd”. De hader mig for det, men kan dårligt sige det lige ud.

  Disse kvinder er altså et kæmpe problem, måske ligefrem root cause for vor snarlige udslettelse. Det skal ikke forstås personligt, men selvf. generelt ala Hedegaard: Moderne inteligente og attraktive vestlige kvinder er faktisk folkefjender med eller (især) uden deres vilje.

  Kommentar by Kim Poulsen — 9. august 2010 @ 18:30

 16. @Kimpo
  Jeg håber du har set at du er citeret for nogle meget smukke udtalelser fra jp’s blog i denne uges udgave af Weekendavisen?

  Kommentar by Kenny Starfighter — 9. august 2010 @ 20:22

 17. 16

  Kenny

  Jeg håber at det vil ske oftere, for mange vestlige, højtuddannede og magtfulde kvinder lader faktisk både mænd og kvinder – og børn – i stikken med deres multikulti tyranni – og med deres krav om f…. kvoter på arbejdspladser og i bestyrelser. Kvinfo f.eks. har virkelig et kæmpe problem. Men så er det jo trods alt godt at vi har bl.a. Snaphanen og Urias. – og forhåbentlig vil der komme flere tilsvarende blogs til med tiden. Heldigvis kan jeg se at nu er der kommet to kvinder til på Hodja – og det gør at bloggen ikke bare ligner Fri Debat hvor der er mangel på kvinde øjne, så at sige.

  Kommentar by Liva — 9. august 2010 @ 21:59

 18. Jeg vil godt lige tilføje at jeg betragter Kimpo som en rigtig go’ gammeldags dansk samfundsrevser – og det er godt nok sent at MSM har fået øje på ham. Godt at hverken Snaphanen eller Urias har fjernet hans kommentarer. Det kunne MSM godt lære noget af. Samfundsrevsere har sjældet været høflige og det skal de så gu’ da heller ikke være.

  Kommentar by Liva — 9. august 2010 @ 22:22

 19. Jotak, Kenny. En ellers apolitisk ven mailede og skrev at han ville give meget for at blive angrebet af Tine Byld. Skriver nok en kommentar om det på min kimpo-blog (kimpo.wordpress.com).

  Liva: Mange tak, kære frue :)

  Kommentar by Kim Poulsen — 10. august 2010 @ 11:47

 20. […] fra Journalisten.dk taler et tydeligt sprog. Damen er ung, smådum og allerede succesombrust, se Uriasposten. Med sit sexappeal har hun nuppet sin position fra en mere begavet mand med en mere relevant alder. […]

  Pingback by En moderne selvforsørgende kvinde « Kimpos kontrarevolution — 10. august 2010 @ 12:40

 21. 19

  KimPo

  Jeg roser ikke det du skriver for at behage dig. Men fordi det er vigtigt at få med i den almene, demokratiske debat. Men talent det har du sgu og et særligt blik for emner og vinkler, som der ikke rigtig gøres plads til nogen steder mere. Så på med vanten – trods dit beskidte sprog. :)

  Kommentar by Liva — 10. august 2010 @ 13:26

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper