9. august 2010

Morten Uhrskov i Deadline: Hvad der er godt for ISS er ikke nødvendigvis godt for Danmark

Morten Uhrskov Jensen i debat om ikke-vestlig indvandring med ISS-chef Maarten van Engeland i søndagens sene Deadline (12 min. inde).

Adam Holm, DR2: Men hvad med det overordnede samfundsperspektiv – det nationale perspektiv, om man vil.

Maarten van Engeland: Jeg mener der er et nationalt perspektiv i det, fordi vi er på vej til at blive et servicesamfund, og flere og flere af de her servicejobs i serviceindustrien er jo medarbejdere, er medarbejdere der bliver rekrutteret blandt indvandrere. Og mange af de her indvandrere gør et fantastisk… en fremragende indsats… Disse mennesker får nogle chancer ved at tage de her jobs, som de ellers ikke ville have fået.

Morten Uhrskov Jensen: Hvad der er godt for IIS, er jo ikke nødvendigvis godt for samfundet Danmark, for landet Danmark… Ikke-vestlige indvandrere giver ganske enkelt, samlet set et minus. Altså samlet set er der simpelthen tale om mindre bidrag end det man modtager i forskellige overførselsindkomster, så det holder ikke.

Maarten van Engeland: … Vi er helt klart af den opfattelse – jeg ved ikke hvad tal der ligger til grund for det, men vi forholder os til en virkelighed, og den virkelighed i vores servicefag, i vores servicesektor er den, at vi får sværere og sværere ved at rekruttere medarbejdere.

Morten Uhrskov Jensen: Her kan vi nok godt blive enige. For jeg skulle netop til at sige, at når nu indvandrere og efterkommere er så massivt underrepræsenteret rent beskæftigelsesmæssigt, nemlig med nogle og tyve procent i forhold til etniske danskere, så er jeg da fuldstændig enig med dig i Maarten van Engeland, at vi naturligvis bør have dem i arbejde, og det er så den ret store gruppe ISS må tage af. Men ISS kan efter min mening ikke få lov til at tage af nytilkomne, ganske enkelt, fordi vi jo ved fra de her beregninger, at de giver underskud, og vi kulturelt ved, at det er overordentligt problematisk med en massiv indvandring fra 3. verdenslande.

Maarten van Engeland: … jeg mener ligesom statsministeren, korrekt, at alle skal yde, når de kommer til det her land, men det stimulerer man ikke ved at lukke for tilgangen, man stimulerer det ved at lukke for kassen, ved at sige, at man ikke giver tilskud i det omfang, og det vil de fleste der rejser til et land forstå.

(Deadline, 8. august 2010)

Oploadet Kl. 00:27 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/16749/trackback

25 Comments »

 1. Som om Maarten ikke ved nøjagtigt lige så godt som Morten, at de hårdtarbejdende, ikke-vestlige, rengøringsarbejdere især stammer fra Thailand, Philippinerne og siden fra ikke-muslimske, afrikanske lande.

  Det var et kæmpefremskridt, da Nicolai Sennels skar lige igennem vrøvlet med sin provokerende, men effektive bogtitel: “Blandt kriminelle muslimer”. Langsomt, men sikkert, trænger denne virkelighed ind, som morgenlys i debatten.

  Sennels selv er enten ugleset eller ukendt, men hans analyser hører jeg af og til referencer til i “integrationskredse”. Af folk, der ikke kender deres ophav, men det kan jo være nyttigt nok. De er i cirkulation!

  Det handler om m u s l i m e r.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 9. august 2010 @ 01:36

 2. […] Maarten van Engeland: … jeg mener ligesom statsministeren, korrekt, at alle skal yde, når de kommer til det her land, men det stimulerer man ikke ved at lukke for tilgangen, man stimulerer det ved at lukke for kassen, ved at sige, at man ikke giver tilskud i det omfang, og det vil de fleste der rejser til et land forstå.Morten Uhrskov i Deadline: Hvad der er godt for ISS er ikke nødvendigvis godt for Danmark […]

  Pingback by Stop for ikke-vestlig indvandring ? « Snaphanen — 9. august 2010 @ 02:08

 3. Det er DR-Classic. For at bremse islam-kritikeren hiver man en erhvervsleder ind, der i den grad hytter sin egen lille latterlige biks. Det viser netop fristelsen, som bankerne i boblen også faldt for, nemlig at give fanden i samfundet for at rage lidt mere til sig og gerne lyve folk lige op i ansigtet for at opnå det.

  Det er hård kost, når danske soldater vender døde hjem fra en kamp, der handler om at bevare friheden i vesten og sætte grænser for grusomheden i verden. Respekt!.

  DR danser savlende rundt i et blodbad, dyrker det socialistiske snylteri og lader hånt om den mindste grad af hæderlighed.

  BVADR.

  Kommentar by Julie P. Kantoft — 9. august 2010 @ 05:40

 4. Maarten van Engeland er den største jubelidiot nord for ankara. Jeg ved det, for jeg har været i et firma hvor han var direktør.

  Kommentar by Fritz — 9. august 2010 @ 08:54

 5. Historisk staar vi et i et dillemma, baade i DK, men osse resten af Europa:
  Vi bliver aledre og aledre, og staten koster mere og mere, fordi de personer der lever af overfoerselsindkomster bliver flere og flere.
  En maade at loese det problem er indvandring, MEN!!! Nogle indvandrere er mere en belastning end nytte (specielt muslimerne).
  Hvad goer vi saa? Kan vi filtrere de indvandrere vi gerne vil have, og afvise andre uden at vi bryder diverse konventioner og fremstaar som racistiske? Vi maa huske paa at Danmark lever af eksport, og at vort navn helst ikke skal konnoteres med xenofobi eller segregation. Vi saa hvad der skete under muhammed krisen.
  Saa hvordan loeser vi dette problem med at afvise muslimer, men lade andre indvandre komme ind i varmen? Jeg ved det ikke, men en loesning skal findes og det haster!

  Kommentar by Jens i udlandet — 9. august 2010 @ 09:25

 6. ->3: Præcis. For at få en brugbar medarbejder til Engeland, må vi importere 25 ubrugelige uintegrerbare, som samfundet hænger på.

  Kommentar by Hodja — 9. august 2010 @ 10:00

 7. Uhrskov burde opstille til folketinget. Han er simpelthen så velartikuleret at det ville være synd andet.

  Kommentar by Bruus — 9. august 2010 @ 10:35

 8. Jeg ville gerne holde ISS-manden op på hans egen selvmodsigelse; ..”.i vores servicesektor er (virkeligheden) den, at vi får sværere og sværere ved at rekruttere medarbejdere.” Hvorfor mon ? Er der ikke nok arbejdsløse at tage af ?

  Kommentar by M Larsen — 9. august 2010 @ 11:24

 9. Vi ser her præcis svagheden i et rent liberalt perspektiv udstillet.

  Hvad der er godt for ISS er ikke nødvendigvis godt for Danmark.

  Det samme så vi da Arla og Grundfos i forbindelse med Muhammed tegningerne var villig til at sælge ud af ytringsfriheden.

  Grundfos er i egen selvopfattelse en såkaldt etisk virksomhed og har vistnok modtaget flere etikpriser i den anledning. Men hvordan kan den være en etisk virksomhed – når den er villig til at sælge en frihedsrettighed for egen vindings skyld?

  #5 Jens har helt ret. Vi skal lære filtreringens svære kunst, men hvor svært kan det være? Indenfor miljøområdet skal embedsmænd jo håndtere langt sværere sorteringsregler og det går fint, så hvorfor skulle de ikke kunne det her?

  Det kan klares med ca. 5 spørgsmål, hvor der blot skal findes et system, hvor en “dårligt” svar på nogle spørgsmål kan offsettes af andre “gode” svar.

  Forslag:

  Er du muslim? Kommer du fra et OECD land? Skal du giftes med en dansk statsborger? Har du en videregående uddannelse? Har du særlig arbejdskompetence?

  Hvor svært kan det være?

  Kommentar by Sigwar — 9. august 2010 @ 11:39

 10. @M Larsen, det er nok fordi ISS kræver man skal kunne læse etiketten på rengøringsmidlerne.

  Kommentar by Hans L — 9. august 2010 @ 11:40

 11. @8; @10: Undrer mig også. Specielt når man i øjeblikket bliver foregøglet, at den p.t. største gruppe indenfor “familiesammenføringer” kommer til landet fra Thailand.

  Nogle af dem gør rent, så hvorfor piber ISS? Andre thaliændere udøver også tjeneste indenfor “omsorgssektoren”, først i den hvor det er så som så med skattekronerne, siden som SOSU’er, så “so oder so” bliver der mere for ISS at gøre rent ;-)

  Det må godt nok være surt for ISS, at deres betaling ikke er god nok til *dem der kommer til landet*™, kassen skal slås i, siges det. Det bliver den aldrig.

  Manden må være dum som en dør.

  Kommentar by bl — 9. august 2010 @ 13:47

 12. Til ISS’ brug kan vi nøjes med at tillade unge fillipinske kvinder.

  Kommentar by Træt — 9. august 2010 @ 14:03

 13. Hvad der er godt for ISS??! Tillad mig at berette lidt om det der er godt for ISS…

  Desværre har det lykkedes ISS ret godt at skabe sig en profil og et image som et firma der hjælper nydanskere ud på arbejdsmarkedet til gavn for integrationen, Danmark, osv.

  Min kære hustru var i en årrække ansat hos ISS og oplevede hvordan flere og flere ikke vestlige indvandrere overtog de jobs som ellers normalt havde været besat af etniske danskere før i tiden. Det man må forstå, når der tales om at disse jobs er nogle “danskerne ikke gider tage”, er at forholdene hos netop ISS er så ringe og så modbydelige, at ikke ret mange danskere holder til det eller finder sig i det i ret lang tid af gangen. Og til sidst altså heller ikke min kone. For at sige det kort – ISS elsker at ansætte folk fra især 3. verdenslande da de typisk helt uden at stille spørgsmålstegn finder sig i langt flere urimeligheder samt direkte udnyttelse end etniske danskere typisk gør – hvilket ISS spinder guld på. Derfor er netop ISS også varme fortalere for øget indvandring da de om nogen score kassen derpå.
  ISS er en kæmpe koncern der, når udliciteringen på rengøring (samt en masse andre områder)står til genforhandling på de offentlige institutioner (typisk hvert 4. år), går ind og presser prisen urealistisk i bund for at presse konkurrenterne ud og overtage liciteringen (sådan havnede min kone i ISS). Efterfølgende hænger dette kun sammen økonomisk fordi ISS netop i den grad presser sine ansatte ud over alle rimeligheders grænser. Inden for rengøringsbranchen arbejder man med et begreb der hedder “Indeks 100”, der beskriver et tilpas, normalt og rimeligt afmålt ca. arbejdstempo for de ansatte. ISS arbejder ud fra et Indeks 160 – bare til sammenligning. Lønnen er i øvrigt ikke tilsvarende indeks 160 kontra indeks 100 skal jeg skynde mig at sige.

  Kommentar by Jacob Andersen — 9. august 2010 @ 14:11

 14. De virksomheder der har gavn af indvandringen burde af staten forpligtiges på en eller anden måde i forhold til disse indvandreres fortsatte liv her i landet.

  Det skal ikke være sådan, at når virksomheden ikke længere, af den ene eller den anden årsag, har brug for x indvandrer så kan nøjes med at vinke farvel til vedkommende.

  Virksomheden skal forpligtiges på denne indvandrer i resten af vedkommende tilværelse, sålænge han/hun opholder sig her i landet.

  Det skal kort sagt ikke være danerne der skal om jeg så må sige overtager denne indvanrer og forsørgelsen af denne, når virksomheden ikke længere har vedkommende ansat !

  Det skal koste virksomhederne at hente indvandrere her til landet !

  Kommentar by Vivi Andersen — 9. august 2010 @ 14:31

 15. “Hvad der er godt for IIS, er jo ikke nødvendigvis godt for samfundet Danmark, for landet Danmark”

  Ja, så enkelt kan det siges. :)

  Kommentar by Liva — 9. august 2010 @ 15:19

 16. Morten Uhrskov Jensen har krydset en grænse, som kun få tør krydse, han har tilladt sig at kæde indvandring fra tredieverdenslande sammen med økonomi.
  Nu opgør vi ikke folk efter hvor i verden de er indvandret fra, men når Uhrsov Jensen omtaler indvandere fra tredievendenslande medtager han nødvendigvis også Vietnamesere, Philipinere og folk fra Thailand
  og det er jo ikke dem der belaster det offentlige system, men det er først og fremmest folk fra Mellemøsten og Nordafrika.
  Uhrskov Jensen er inde på noget meget meget væsentligt, nemlig at hvis ISS mangler medarbejdere må de rekruterer dem fra de ubeskæftigede fra mellemøsten/nordafrika. Men Maarten Van Engeland ved udemærket at det er mere end svært at få folk fra de regioner til at arbejde og navnlig få dem til at blive ved med at arbejde.
  Det er hele vores vældfærdssystems krise, systemet virker kun hvis nyderne accepterer spillereglerne, og det er desværre ikke tilfældet.
  Det man betaler for får man mere af, og vi betaler rigtig godt for at få flere bistandsmodtagere.

  Kommentar by Andreas — 9. august 2010 @ 16:45

 17. ‘DK er en service-okonomi’

  Hvad for noget?? Service?? Hvem sagde Arla, Maersk, Vestas, Novo, Rockwool, Lego, Carlsberg, Ecco, B&O, Danfoss…..

  Storbritanien provede det, og er paa vej tilbage til en normal okonomi.

  Fjolserne staar i lange raekker udenfor DDRs studier!

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 9. august 2010 @ 17:04

 18. Den sang har man hørt fra ISS i mange år. Personligt har jeg prøvet at søge arbejde forgæves hos dem mange gange. Da jeg endelig fik en stilling var det en travl nattestilling på fire timer, som havde givet den tidligere medarbejder – en indvandrer – mavesår.
  De gode stillinger hos ISS er ikke til at komme i nærheden af. Hvis der er en stilling, som er svær at fastholde medarbejdere i, inklusive indvandrere, så skulle man måske skue ind ad?

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 9. august 2010 @ 18:45

 19. Hvad der er godt osv er jo i sig selv en banalitet. Men vi befinder os åbenbart i en tid, hvor det er nødvendigt at minde om det.

  Kommentar by anonym — 9. august 2010 @ 20:06

 20. Det er værd at huske på, at den første bølge af indvandring fra Pakistan og Tyrkiet blev foranlediget af industrien. Årsag – billig arbejdskraft og dermed større udbytte til aktionærerne.

  At der i 60’erne skulle være mangel på arbejdskraft er vel lige så stor en løgn som man fortæller i dag – eller hvad ? I dag er det bare billige østeuropærer der fylder aktionærernes lommer.

  At kapitalen skulle tage samfundsmæssige hensyn er naivt at tro. Kapital har ingen moral.

  Kommentar by Tolder — 9. august 2010 @ 21:48

 21. Morten Uhrskov Jensen er spektakulært god. Kæmpeformat.

  Kommentar by Tintin — 9. august 2010 @ 23:08

 22. OT – og dog …

  Jubelnaivisten Mogens Jensen slår til igen-igen. Der er åbenbart kun små huller i hans uvidenhed vedrørende islam, hvilket dog ikke forhindrer ham i at være formand for en PK-gruppe i Europarådet, der sidder og giver hinanden ret i, hvor synd det er for alle de helt uskyldige, moderate og fredelige muslimer i Europa, og hvor meget de bliver forfulgt af de onde (hvide) europæere, som derved i virkeligheden selv er skyld i at fremprovokere trangen til ekstremisme og fundamentalisme hos muslimerne …

  Man skulle ellers tro, at denne jubelidiot & über-PK-tosse havde fået nok af debatten efter den hårde medfart, han fik i JP for nyligt. Der var MEGET langt imellem indlæg, der ikke sablede hans komplet ignorante “Giv plads til islam i Europa”-kronik helt ned og læste ham teksten på den hårde måde. Manden bliver åbenbart bare aldrig klogere …. ( http://jp.dk/opinion/kronik/article2106181.ece )

  http://www.dr.dk/P1/P1Formiddag/Udsendelser/2010/08/09084657.htm

  Plads til islam i Europa
  P1 Formiddag 09. august 2010 kl. 09:09 på P1

  *

  Hør udsendelse (51:02)

  Selv om debatten om et forbud mod burka døde i Danmark, så fortsætter den i flere andre lande i Europa som for eksempel Frankrig, og islams rolle i Europa er omstridt.

  I forsommeren havde Europarådet gjort plads til en principiel debat om islams rolle i Europa. Kan stærk religiøs tro og praksis forenes med et moderne samfundsliv, der bygger på menneskerettigheder, lighed og indordning under fælles love og regler ?

  “Ja, naturligvis”, sagde rådets parlamentariske forsamling. “Det sker allerede [ Øh, hvor dog ?] og en særlig europæisk udgave af islam er opstået og udvikler sig, hvis staterne blot sørger for at dæmme op for de forsøg, der bliver gjort for at dæmonisere og udgrænse muslimer [ Nå, så det er altså de indfødte befolkninger, den er gal
  med, hvis de tillader sig at brokke det sig det mindste over “kulturberigelsen” og de medfølgende herrefolksmanerer og racismen mod fx. europæiske jøder?], blot [!!!] fordi de tror på Islam”. [ De tror IKKE på islam, MJ – de tror på Allah, og Muhammed som hans profet – og intet andet, hvilket forklarer en hel del … ].

  Europarådet vedtog i forsommeren en fælles resolution om islam, og det ser Mogens Jensen som et positiv tegn. [ Øh, nå? – på hvad mon?
  Så hvis bare Mogens Jensen & co. vedtager, at der slet ingen enorme og meget alvorlige problemer er med store mængder af især uintegrerbare muslimske “kulturberigere”, så er det hele altså bare noget de UFRIVILLIGE værtbefolkninger bilder sig ind i al deres medfødte racistiske hvidhed? ]

  ——————————————————————–

  Intet under at indvandreroptøjer som dem for nyligt i Grenoble i Frankrig – samt mange andre steder i Europa – nu uofficielt går under den “politisk korrekte” eufemisme “en Mogens Jensen festival” :D

  Kommentar by Bjovulf — 10. august 2010 @ 01:14

 23. Der er et generelt problem med argumentet om at virksomhederne har brug for arbejdskraft; derfor skal vi have øget indvandring.

  Man overser, at øget indvandring skaber BÅDE øget udbud af arbejdskraft og øget efterspørgsel efter arbejdskraft.

  De tilvandrede mennesker efterspørger jo også ydelser fra sundhedssektoren, børnehaver, skoler, hjemmehjælp, boliger, mad, vand, strøm etc.

  Alle disse ydelser kræver arbejdskraft at levere/producere.

  ISS behøver ikke forholde sig til det, men Danmark som samfund skal forholde sig til det.

  Kommentar by Ole — 10. august 2010 @ 07:20

 24. Liva har en god pointe om at indvandrerne burde vaere firmaets ansvar. ydermere burde man goere som i Schweitz, hvor folk kun faar opholdstiladelse saa laenge kontrakten varer, derefter er det bare UD af kapellet!

  Kommentar by Jens i udlandet — 10. august 2010 @ 07:50

 25. Ja. ISS lever af at alle de ansatte som de har brudt ned og slidt op gennem groteske arbejdsvilkår i et civiliseret land, ja dem kan staten jo bare give førtidspension! – enhver muslim og socialists våde drøm.

  Således udnytter ISS vores velfærdsstat til at griske sig selv lil lidt mere aktionær-afkast.

  Da vi for 117 gang må erkende at vi ikke har en fri presse og ejheller ægte fagforeninger, så kan disse aktionærer altså lukrere på at tjene penge på at smadre samfundet.

  Disse aktionærer burde udskammes, ligesom dem der tjener sig rige på at investere i børnearbejde og narkohandel og miljøsvineri.

  Vil man have kvalitet, må man sætte bundgrænser. Enkelt.

  Kommentar by Julie P. Kantoft — 10. august 2010 @ 18:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper