11. august 2010

Venstre-borgmester indvier ‘multireligiøs legeplads’ i Fredericia: ‘Legebro mellem tro’

Som VU-formand var Thomas Banke en af kritikerne af regeringens samarbejde med Dansk Folkeparti, og han var en af dem der offentligt undsagde 24års-reglen. I dag er han borgmester i Fredericia, og lørdag indviede han Danmarks første multireligiøse legeplads.

Fra Ugeavisen Elbobladet – Moske fik kuplen på.

“Legepladsen med tempel, kirke og moské er blevet til i et samarbejde mellem hinduer, kristne og muslimer i Fredericia… Næste projekt er der allerede nu gjort klar til, nemlig en minaret (bedetårn), som bliver stillet op lige ved siden af templet…

Lørdag den 7. august indvies Fredericias ”Legebro mellem tro”. Den har været et år og mange arbejdstimer undervejs – Fredericias nye legeplads, som indeholder tre legehuse, der har form som et hindutempel, en moske og en kirke…

Selve husene er blevet bygget hos Virksomheden Fredericia, og så har den tværkulturelle gruppe dekoreret dem.

– De enkelte grupper har selvfølgelig haft ansvaret for udsmykningen af deres eget legehus, men vi har også hjulpet hinanden på tværs. Eksempelvis malede flere hinduer, kristne og muslimer sammen på moskeen forleden dag, fortæller Karina Dahlmann.”

(fra Fredericiainfo.dk, 8. august 2010: Åbning af den “Multireligiøs legeplads”)

Thomas Banke, borgmester: … Vi var en by i Danmark der for et par hundrede år side, var den første sted man kunne komme som alternativ religiøs, som det hed dengang – en der ikke lignede de andre, og ikke troede på det samme som de andre, som fik fred og frihed til at være i Fredericia, og derfor er det også helt oplagt, at det er her vi bygger en af de første multireligiøse legepladser for børn og unge. Så jeg synes vi skal tage et skridt nu, med afsæt i denne her legeplads, til at give vores børn, her i Fredericia, men også i resten af verden, de redskaber der gør, at de som den første generation kan hæve sig over religionens blodige historie, og fremhæve det gode ved religionen. Det samlende ved religionen, hvad enten det er Islam, Kristendommen, Katolicisme, Hinduisme, eller hvad det er – alle sammen altid har hvilet på et formål af fred og fordragelighed, og om mennesker der har det godt og finder deres fremtid med deres Gud. Det er sådan religionerne er skabt, siden er den blevet misbrugt…

Oploadet Kl. 12:01 af Kim Møller — Direkte link44 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/16842/trackback

44 Comments »

 1. Himmelråbende nonsens, og kun personlig kulturberigelse vil evt. kunne forårsage sprækker i selvbedraget.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 11. august 2010 @ 12:06

 2. Hurtigt spørgsmål; er han idiot?

  Kommentar by Frihed — 11. august 2010 @ 12:12

 3. Hurtigt svar:

  Ja.

  Kommentar by Cicero — 11. august 2010 @ 12:26

 4. Borgmesteren glemmer: Tomrummet mellem bygningerne symboliserer de ikke-religiøse verdenssyn. De børn, der ikke tilhører en religion kan føle sig fredede udenfor. – Så misfortå endelig ikke: Legepladsen er også for dem. Der er masser af plads til at tegne hinkeruder og sjippe mellem bygningerne.

  Ja, det skal blive interessant at se, hvordan legepladsen kommer til at se ud i løbet af en tid.

  Om der for eksempel sker noget, som borgmesteren synes er “ærgerligt” …

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 11. august 2010 @ 12:33

 5. Dagens kulturberigelser

  http://jp.dk/indland/krimi/article2146724.ece

  http://politiken.tv/nyheder/indland/article1033757.ece

  Kommentar by jonas — 11. august 2010 @ 12:36

 6. Sjovt…og harmløst.
  Men han tør nok ikke lave en klatre-græde-mur.

  Kommentar by Filip Berghamar — 11. august 2010 @ 12:42

 7. Venstre ungdom? er det ikke enhedslistens politik?????????????.

  Kommentar by gravballemanden — 11. august 2010 @ 12:55

 8. Næste skridt på vejen: muslimske børn tæver grisespisende danskerbørn, fordi de på formastelig vis går ind i en moske med fodtøj på. Derefter kræver de en løsning på problemet med den stærkt krænkende anti-islamiske legeplads:en “muslims only”-legeplads.

  Der kan muslimernes børn så hygge sig i egen overlegenhed, mens alle andre børn indoktrineres med multikulti på multikulti-legepladsen.

  Når multikultipladsen så er smadret af mystiske udefrakommende “unge” uden signalement, så tillader muslimerne i en storsindet gestus ikke-muslimske børn at komme over på deres legeplads. Der skal de bare lige vise respekt for den undertrykte minoritet, knæle og bede i moskeen, pigerne skal lege med tørklæde på osv.

  Kommentar by Henrik — 11. august 2010 @ 13:04

 9. 1) Hvorfor nævner han ikke jødedommen, der vel er mere relevant end hinduisme.
  2) Katolicisme er ikke en religion udenfor kristendommen, men en retning indenfor samme, ja, faktisk den oprindelige kristendom.

  Manden er dum og overfladisk, og det jeg skrev om journalistfissen Helen Hajjaj, kan jeg passende gentage om denne tøsedreng af en poppolitiker:

  Problemet er ikke at han er medlem af Venstre.
  Problemet er ikke at han er politiker.
  Problemet er heller ikke at han er landsforræder.
  Problemet er at han er mentalt bøssoid – og dermed så overfladisk stupid og glat at hans antivestlighed glider let ned til aftenkaffen.

  Han er endnu et eksempel på at kvinder i den fødedygtige alder korrumperer demokratiet.

  (hvis der er nogen som ikke forstår den sidste linie uddyber jeg gerne)

  Kommentar by Kim Poulsen — 11. august 2010 @ 13:39

 10. Sygt, helt igennem sygt.

  Forestil jer ‘legekirker’ på legepladser – Findes det overhovedet?

  At lave en ‘legemoske’ tjemer kun et formal, hjernevask af børn affødt af gedigen stupiditet.

  Thomas Banke, en levende hjernedød ignoramus

  Kommentar by Rolf Krake — 11. august 2010 @ 13:42

 11. Kimpo jeg forstår ikke den sidste linie….

  Kommentar by anonym — 11. august 2010 @ 13:42

 12. “Næste projekt er der allerede nu gjort klar til, nemlig en minaret (bedetårn), som bliver stillet op lige ved siden af templet…”

  Jeg tør godt vædde en meter lakrids på, at minareten bliver den højeste af bygningerne.

  Hold kæft en idiotisk idé, at lave sådan en legeplads.

  Kommentar by Peter R — 11. august 2010 @ 13:55

 13. En moderne udgave af Babelstårnet måske?

  Kommentar by Kenny Starfighter — 11. august 2010 @ 13:56

 14. Jow da, lad os da bare få nogle flere religiøse legepladser. Er det ikke lige som om, der er alt for lidt religion i dagligdagen og det offentlige rum?.
  Med den nye borgmester er Fredericia gået fra asken og i ilden.

  Kommentar by Hans Jensen — 11. august 2010 @ 14:48

 15. Denne borgmester har ikke lavet sit hjemmearbejde idet han benævner islam som en religion – hvilken den ikke er .

  islam er en ideologi, som har et religiøst felt som er langt det mindste område i forhold til det islam drejer sig om, nemlig politik og jura samt et socialt område.

  Men muslimer bruger den religiøse del som indpakningspapir for at få ideologien til at glide lettere ned hos ikke-muslimer.

  For når islam er en religion ligesom alle andre religioner kan den vel ikke være så slem, vel.

  Hold da op hvor den borgmester tager fejl – hvis han altså mener det han siger !

  Kommentar by Vivi Andersen — 11. august 2010 @ 16:21

 16. Det kommer de til at fortryde.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 11. august 2010 @ 16:25

 17. Er det 1. april

  Lad os lige i omvent fortegn bilde os selv ind, at dette skete:
  En flok danske drenge gad ikke denne legeplads. En sensommer aften efter de har kørt rundt på stjålne scootere og chikaneret lokal befolkningen og ikke havde noget at lave. Sådan set røv kedede sig. Der var en, der tilfældigvis havde en lighter og en anden en tom sodavandsflaske. Ja, og den tredie lidt benzin tilovers på scooteren. Alle disse tre ellementer var en god basis for et godt lejrbål i sommeraftenen. Der mangler bare lidt brænde. Og se, der ligger jo denne triste legeplads foran os. Og vupti er et dejligt bål blusset op. Godt nok synd for de andres børn, men hvad fanden. Kommunen betaler og laver nok noget nyt. Så kan de lære det!

  Kommentar by Goofy — 11. august 2010 @ 16:51

 18. Ha ha ha, Multireligiøs legeplads… Mange tåbelige historier har man hørt i multikulturens hellige navn. Men denne her vinder sgu årets “Multikulti gone stupid award”.

  Det her viser med al tydelighed hvor desperate og langt ude visse personer er ved at være… Snak om at udstille sig selv.

  Det her er så dumt, så dumt, så dumt….. Tænk at den vestlige civilisation er sunket så dybt….

  Min eneste trøst er, at jeg er overbevist om, at Thomas Banke godt selv er klar over, at han er trådt ind over grænsen til dumhedens og kujonernes land… Det må trods alt være blevet lidt sværere at se sig selv i spejlet om morgen.

  Kommentar by Frederik — 11. august 2010 @ 17:03

 19. Hvad er det at danske børn skal lege? At islam er bare fiktion? En forbigående leg? Noget pjat? At islam er et legehus? En komisk historie som man bare kan grine og fnise af? Eller skal danske børn lære og lege det der står om jøder i koranen? At der står at jøder er aber og svin? Og at hunde og grise er urene? Er det det danske børn skal lære gennem leg på den religiøse legeplads? Eller er det at kønsapartheid er lov i moskeer? Skal danske børn lege at de er vantro? At de er urene? At den religiøse mand er kvinden overlegen? Og at kvinder skal pakke sig i hijabs, burka og niqab i det offentlige rum? At børn skal tage skoene af før de leger på en offentlig legeplads? Skal danske børn lege og lære om kønslemlæstelse? Skal børn lege tvangsægteskab? Etc.

  Hvorfor er det lige at en Venstre mand nu laver offentlige legepladser der bringer religion ud i det offentlige rum – til børn?

  Udkantsdanmark har det skidt økonomisk – og der er finanskrise – og politikere bygger moskeer til vore børn.. i Danmark 2010.

  Nej tak til multikultur cirkus.

  Kommentar by Liva — 11. august 2010 @ 17:45

 20. -> Goofy

  Det går nok som dialogbænken: http://www.uriasposten.net/?p=6236

  Kommentar by Kim Møller — 11. august 2010 @ 18:09

 21. -> anonym 11:

  “Han er endnu et eksempel på at kvinder i den fødedygtige alder korrumperer demokratiet.”

  Thomas Banke er en del af feminiseringen. Kvinders stemmeret og generelle magt i samfundet presser mænd til feminin adfærd, hvis de vil frem i verden. Derfor er nutidens “magtens mænd” sjældent udtryk for maskulinitetens succes, men snarere tværtimod.

  Kvinder udenfor den fødedygtige alder repræsenterer ikke femimagten på samme måde. Enten er de blevet klogere eller også har de ikke sexappeal nok til at presse manden.

  Kommentar by Kim Poulsen — 11. august 2010 @ 18:10

 22. 21

  “Kvinders stemmeret og generelle magt i samfundet presser mænd til feminin adfærd, hvis de vil frem i verden.”

  Harsk/barsk bemærkning. Men er der ikke noget om det? Er der ikke?

  Kommentar by Liva — 11. august 2010 @ 18:18

 23. 20

  Moske en lille tæppetisser får lyst til at sige ‘godav’ til det hellige legehus.. Eller der skal moske hegn op omkring det lille hus..

  Kommentar by Liva — 11. august 2010 @ 18:21

 24. #18 Frederik.

  Jeg tror ikke Thomas Banke er klog nok til at kunne indse fadæsen. Så klog er han ikke. Og der er i massevis af idioter i partiet. Desværre.

  Det er længe siden at partiet Venstre stod for frihed. Jeg startede selv som liberalist og er det vel stadig. Jeg tror ihvertfald på frihed.

  Men partiet Venstre har forladt troen på frihed. For meget få i det parti vil seriøst kæmpe imod de ideologier, som undertrykker friheden. Liberalister accepterer i dag Islam, EU, FN, socialisme, kommunisme etc. – ja man støtter endda disse. Liberalisme er i dag lig med glorificeringen af selvdestruktiv adfærd. Øffe Ellermann og Thomas Banke er eksempler på idiotiet. Pind giver derimod lejlighedsvis håb, men han kæmper i megen ensomhed.

  DF har gang på gang vist sig som det eneste større parti, der vil kæmpe frihedskampen – det må bare erkendes.

  Kommentar by Sigwar — 11. august 2010 @ 18:35

 25. @ #22 Liva

  Der er ikke mange kvinder tilbage, der ikke er enige med Kimpo. Han møder sjældent særligt stærk modstand fra jer. Alle er enige om, at vi må finde harmonien igen. For den aggressive feminisme, som var absurd, er faktisk ovre. Selv Louise Giese synes, at den er passé. Og så må den altså være det!

  I firserne ville Kimpo være blevet skreget ad og peget fingre ad – da skulle Nettet lige have været opfundet :)

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 11. august 2010 @ 18:44

 26. Det ville være værdifuldt, om denne legeplads’ skæbne/fremtid blev dækket. Skal den nemlig – som Liva er inde på – afskærmes ? Bliver der begået “selektivt hærværk” af den slags som en PK borgmester synes er “ærgerligt” (for det er det jo altid “når nogle få ødelægger det for (bla, bla)”).

  Det er dybt pinligt og skændigt, at der ikke er en synagoge på legepladsen. Men især er det afslørende for hele hykleriet – og dermed tjener det iøjnefaldende fravær et formål.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 11. august 2010 @ 18:50

 27. Interessant at der ikke findes nogen lege-synagoge, måske især i betragtning af, at netop Fredericia har en lang jødisk historie… Men den har kommunen vel ment ville udgøre et “provokerende indslag”…

  Kommentar by Anonym — 11. august 2010 @ 19:28

 28. 25

  Morten

  Det lyder rigtig godt. Jeg vil gerne se eksempler på det. Særligt fra SF og S og Enhedslisten og ikke mindst de radikale. Har du eksempler at dele ud af?

  Kommentar by Liva — 11. august 2010 @ 19:54

 29. Ak ja, det næste bliver vel i hurra for det multireligiøse, at der på legepladsen indvies en steningssandkasse.

  Kommentar by Menig 442 — 11. august 2010 @ 20:12

 30. Ja hvor er synagoen blevet af?…

  I øvrigt er det da en fremragende ide. Nu kan jeg i weekenden losse alle mine unger i bilen og sætte kursen mod Fredericia og nævnte legeplads, hvor vi rigtigt kan sætte os ind i moskeen i ly for regn og torden, og nyde madpakkerne sammen som i dagens anledning vil bestå af alle de gamle klassiske halve med leverpostej, kødpølse, frikadelle – ja måske endda sylte?! Og jeg vil nyde hver en bid med allerstørste fornøjelse og slet skjult tilfredshed. Hvor andre steder kan man få den oplevelse?…

  Kommentar by Jacob Andersen — 11. august 2010 @ 20:38

 31. @ Liva #28

  Jeg vil tro, du selv husker både halvfjerdserne og firserne – dengang, der var aggressiv feminisme til!

  Eksempler på fraværet af aggressive kommentarer fra kvinder er – netop fraværet af dem. Kimpo møder dem sådan cirka aldrig, trods idelige provokationer.

  Jeg ved godt, at der naturligvis findes automat-kvote-feminister på venstrefløjen. Det er jo en del af deres lære, at de skal sige og mene etc. Men det vækker ikke genklang i de yngre generationer. Og det er ret massivt, vil jeg hævde.

  Det er absolut legalt at mene, at samfundet er blevet “feminiseret”, og der kan også være noget om det, set i det rette perspektiv – nemlig, at der også er sket en “maskulinisering” (hos kvinderne). Jeg er bare ikke enig i den ensidige beskrivelse “feminisering”. Jeg mener, det snarere handler om “kønsløshed”. Som endnu et symptom på den omsiggribende mangel på autencitet i det hele taget, som jeg mener er dét fænomen, vi skal sætte fokus på.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 11. august 2010 @ 21:42

 32. P. S.

  Til Liva: Så både “feminiseringen” (af mænd) og “maskuliniseringen” (af kvinder) er i virkeligheden snarere lig det modsatte: En tiltagende afmaskulinisering og affeminisering. Vi bliver alle mere og mere ens og uatentiske i et mere og mere abstrakt samfund, fjernt fra livskilderne. Jeg skriver lidt om det i en dialog med Prudentius her – scroll evt. lidt op, hvis du vil have det hele med :)

  Kommentar by Morten - - - — 11. august 2010 @ 22:01

 33. Dialogbænke,tror nu at dette stunt kan gå virkeligt galt godt at man
  ikke har små børn i dag,

  Kommentar by gravballemanden — 11. august 2010 @ 22:49

 34. Hvor er Valhallagyngen, mjødhornskarussellen og lege-Udgård?

  Asebørn har vel for pokker også lyst (og ikke mindst ret) til at lege i deres helligdomme?

  Mon Thomas Banke ikke har haft en smule vanskeligheder med at holde facaden, da han holdt sin pompøse tale, der signalerede verdensfredens snarlige komme?

  Kommentar by Thomas Rimmer — 12. august 2010 @ 00:49

 35. Det er muligt at venstreborgmesteren er en politisk korrekt budding men det skal også med at folkekirken er helt fremme i skoene her.

  http://www.udfordringen.dk/art.php?ID=17659

  Kommentar by PBr — 12. august 2010 @ 04:57

 36. Multikulti-børnene vokser op og kommer i puberteten. Og så bliver der for alvor forskel på folk. På trods af de gode hensigter med denne legeplads.

  Kommentar by BE — 12. august 2010 @ 05:32

 37. Og skal vi så lige gætte på hvor lang tid der går før kirken er brændt ned, og legepladsen udelukkende befolket af muhamedansk yngel?

  Kommentar by Danskeren — 12. august 2010 @ 06:30

 38. 31

  “Jeg vil tro, du selv husker både halvfjerdserne og firserne – dengang, der var aggressiv feminisme til!”

  Jow og nu lever den i bedste velgående i bl.a. Kvinfo og på store dele af venstrefløjen. Tænk blot på mange af kvinderne i SF og S. Kravet om kønskvoter, kravet om hijab på ansatte i det offentlige, kravet om pigeklubber i offentligt regi, kravet om religiøse dogmer i det offentlige rum. Feminisme er blevet religiøs. Helt konkret. Jeg kan jo se hvor gammelfeministerne er søgt hen. De er bl.a. søgt ind i kirkelige kredse. Flest kvinder er præster nu – er de ikke? Og flest lærere i folkeskolen er kvinder nu – er de ikke? Og flest medicinstuderende er kvinder – er de ikke? osv..

  Kommentar by Liva — 12. august 2010 @ 08:43

 39. 35

  BPr

  Det overrasker ikke. En kvindelig kunstner (kan ikke lige huske hendes navn) har for nyligt omdekoreret flere folkekirkelige gamle landsbykirker – og også været med til at dekorere nye. Pointen er, at de kirker som hun har været med til at ‘pynte’ op i, der er mandefiguren jesus stort set væk – og det er korset stort set også. I stedet for ses abstrakte motiver – hvor det er farve og lys der driver værket.

  I folkekirkens bygninger fjerner man i stigende grad den mandlige figur jesus og flere steder også korset – samtidig med at folkekirken laver abstrakte kønsløse farvelader – og laver moske legehuse til danske børn. Og samtidig med at religiøse spejdere laver moske på storsommerlejren. Islamisering er ikke en ukendt beskæftigelse i religiøse, kirkelige kredse i Danmark mere. Men kunne vi andre ikke blive fri for den på offentlige legepladser?

  Kommentar by Liva — 12. august 2010 @ 08:51

 40. Det er da en god legeplads, hvis børnene vil lege “Beirut”.

  Kommentar by Frederik — 12. august 2010 @ 11:25

 41. Jojo, det androgyne menneske er også en tydelig trend, hvilket jeg også har bragt op gennem årene. Når jeg i WA er citeret for udtrykket velfærdsrobotter, er det jo ikke helt tilfældigt. Men der er også en ekstrem seksualisering. Måske kan man sige, at mentalt bliver alle robotter til den lidt feminine side, mens folk fysisk dyrker de seksuelle forskelle for at kompensere for de manglende mentale forskelle. Samlet set er det dog det feminine føleri der styrer, ikke de maskuline følelser (der er skabt til at opretholde samfund), ej heller rationaliteten.

  Kommentar by Kimpo — 12. august 2010 @ 12:15

 42. @ Liva

  Jeg mener bare, at beton-feminismen i dag er henvist til præcis de reservater, du nævner. Den gennemsyrer ikke den almindelige befolkning længere, som dengang, man kunne sige alt muligt ondskabsfuldt om mænd, men aldrig om kvinder. Budskaberne fænger simpelthen ikke længere (det klager de “trofaste” feminister jo også over).

  Det er almindeligt, at unge piger mener, at “i dag er det da snarere mændene, der bliver diskrimineret”. Det synspunkt er der rent faktisk konsensus om i min datters (18 år) 3. G på Christianhavns Gymnasium – for et eksempels skyld.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 12. august 2010 @ 12:24

 43. Du følger op på den her ikke også Kim?

  Kommentar by George — 12. august 2010 @ 14:43

 44. Og så lader vi lige som om islam er en religion på lige fod med de andre, ikke et politisk system.

  I morgen skal vi til gengæld lege “Muslimer og Dhimmier”! :)

  Kommentar by Henrik R Clausen — 13. august 2010 @ 15:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper