14. august 2010

Antologi: “… stigende grad brug for at tænke multikulturelt og multireligiøst” i det offentlige

Tro, omsorg, og interkultur, er titlen på en ny antologi om sundhedsvæsenet redigeret af Naveed Baig, Lissi Rasmussen og Marianne Kastrup. Her lidt fra Lone Nørgaards kritiske anmeldelse på Bog.guide.dk – Multikulturalisme for fuld udblæsning .

“Lad mig lægge ud med et citat fra bagsiden:

»Med det voksende antal af danske borgere med ikke-vestlig baggrund har der i de sidste 10-15 år været en stadig større opmærksomhed på patienter og klienter med etnisk minoritetsbaggrund. Social- og sundhedsvæsenet har i stigende grad brug for at tænke multikulturelt og multireligiøst, og det er nødvendigt, at det sundheds- og socialfaglige personale opnår viden og kompetencer, der sætter dem bedre i stand til at tage sig af minoritetsgruppers behov.« (mine fremhævelser)

[…]

Bogen falder i tre dele. Første sektion omhandler troens rolle for patienter, klienter eller indsatte på diverse institutioner.

Anden del drejer sig om kommunikation og omsorg. I parentes bemærket: Til dem, der endnu ikke måtte have helt styr på den multikulturelle diskurs, kan jeg oplyse, at nøgleordene hedder anerkendelse og inklusion…

Sidste sektion beskæftiger sig med mangfoldighed, som er det tredje plus-nøgleord i multikulturalisternes ordbog.

… ét er at opnå forståelse af, hvad der foregår i kulturmødet med ikke-vestlige indvandrere inden for social- og sundhedsområdet. F.eks. hvorfor der opstår konflikter og misforståelser. Noget ganske andet er at drage de konsekvenser, som i hvert fald antologiens tre redaktører bastant gør…

For medarbejdere inden for social- og sundhedsområdet skal ikke pålægges at tænke multikulturelt, som er rendyrket politisk ideologi: Ligestillingen af alle kulturer i mangfoldighedens navn.”

Oploadet Kl. 10:40 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/16972/trackback

19 Comments »

 1. Endnu en “gruppe hidsige unge”

  http://ekstrabladet.dk/112/article1390313.ece

  Kommentar by KBH — 14. august 2010 @ 10:51

 2. +1

  ;)

  Kommentar by Ab initio — 14. august 2010 @ 10:54

 3. Der kommer jo altid til at mangle en kultur i “mangfoldigheden”:

  Dén, der er udset til at rette ind og servicere de andre.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 14. august 2010 @ 12:26

 4. 3. Morten

  Ja.

  Men den servicerende kulturs mennesker skal lære sig at iagttage, hvis de ikke allerede gør det.

  Nogle har nemlig set og forstået at det meget ofte er dårligt begavede mennesker de tvinges til at servicere !

  Man kan måske sige, at det er et kulturelt fællestræk, det med den elendige begavelse.

  Før i tiden sagde de ældre, at dumme mennesker = ubegavede mennesker ofte er snu mennesker.

  Og det passer da vældig godt på det vi, i de vestlige indvandrelande, har oplevet indtil dato med en bestemt kulturs mennesker.

  Kommentar by Vivi Andersen — 14. august 2010 @ 13:24

 5. minoritetsgruppers behov

  Det er nok noget i den her retning

  Nu skal alle unge have et job. 14. aug. 2010
  “Fra 1. august er det blevet en pligt for alle under 18 år at være i uddannelse eller job. På samme måde er det blevet en pligt for kommunen at komme med tilbud til de unge, der ikke er kommet i gang med noget, skriver Politiken…”
  “Familier, hvor de unge ikke laver noget, kan fra årsskiftet miste børnechecken, som samtidigt ændrer navn til ungeydelse…”
  http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/08/14/011553.htm
  ——

  KL: Unge skal ikke parkeres på pension 14. aug. 2010
  http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/08/14/004822.htm
  “Unge under 30 år skal ikke længere kunne parkeres på førtidspension. Sådan lyder et af otte bud på en reform af førtidspension og fleksjob fra Kommunernes Landsforening (KL), skriver Jyllands-Posten……. Sidste år kom over 2.500 personer under 30 år på førtidspension….”
  —-

  Styrket psykiatrisk indsats kan forebygge mange førtidspensioner (Lægeforeningen)
  Mange førtidspensioneringer på grund af psykiske lidelser kan undgås, hvis patienter i tide får tilbud om den korrekte behandling, mener Lægeforeningen. Nye tal fra Ankestyrelsen viser, at halvdelen af de personer, som får tilkendt førtidspension, har en psykisk lidelse.
  Læs flere nyheder på Læger.dk

  Kommentar by tavsen — 14. august 2010 @ 14:47

 6. De unge der ikke laver noget, førtidspensionister og psykisk syge, er nok de samme som pjækker i skolen.

  Børn pjækker mere fra skole 30. apr. 2009
  Hver tredje elev i 9. klasse svarer nemlig, at de er blevet hjemme fra skole de seneste 14 dage.Det viser en ny, stor undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed, som 4.000 elever har deltaget i. I 2002 lavede instituttet en lignende undersøgelse, og her var tallet kun 15 procent. Stigningen kan blandt andet skyldes, at de unge kommer for sent i seng.
  http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2009/04/30/043947.htm

  13 procent af alle børn mellem 11 og 15 år pjækkede fra skole i 2008. Det er det højeste antal i ti år, viser Sundhedsstyrelsens nye undersøgelse af 11-15 åriges livsstil og sundhedsvaner. 14. aug. 2010 http://ekstrabladet.dk/kup/sundhed/article1390630.ece

  København går til kamp mod pjæk. 14. aug. 2010. Nu skal der hankes op i de københavnske skolebørn, der pjækker for meget. http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2010/08/14/114608.htm
  —-

  tidligere på året proklamerede man triumferende
  Slut med pjæk i København 13. apr. 2010
  http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2010/04/13/173813.htm

  Kommentar by tavsen — 14. august 2010 @ 14:49

 7. Det er ren Stockholmssyndrom.

  Det eneste multikulturelle hensyn der realistisk burde tages, er altid at bære våben i nærheden af en muslim og ikke på nogen måde vægre sig ved at bruge det ved mindste anledning.

  Dette er den udtrykte årsag til at næsten alle intelligente mennesker stille og roligt er på vej ud af Danmark, eller allerede rejst.

  Dette er en tabersamfunds-erklæring.

  “anerkendelse og inklusion” – Det betyder dhimmi-underkastelse og intetgration af danskere ind i islam. For islam giver sig ikke en millimeter og har aldrig gjort det.

  Kommentar by Julie P. Kantoft — 14. august 2010 @ 15:46

 8. Der er altså også nogle intelligente der ikke har råd til at flygte,
  ment på den måde at vi har gennemskuet det politiske selvmord,men er
  blevet fanget i lordet fordi vi allerede for 35 år siden nægtede
  fagforeningerne i kampen mod det pervaterede idioti.

  Kommentar by gravballemanden — 14. august 2010 @ 17:19

 9. I BTs debatforum var der en kommentar fra en ellers nydelig herre, der havde mødt mange muslimer.

  Flinke og rare disse muslimer. Der var bare det ved det, at henne i moskeen fik de at vide, at det var Danmark og danskere, der skulle tilasse sig islam og ikke omvendt.

  Det er den slags det mulitkulturelle samfund er ude i.

  Kommentar by Janette Lund — 14. august 2010 @ 17:39

 10. Kvinder med magt – og imamer (såkaldt hellige mænd) er som oven vist en meget dårlig cocktail.

  Få nu de s…. bederum ud af uddannelsessteder. Også væk fra universiteter.

  Islamisering af uddannelsessteder og sygehuse og plejehjem og andre omsorgs institutioner der hører ind under det offentlige må ophøre nu.

  Og hijabs skal væk ligeså.

  Kommentar by Liva — 14. august 2010 @ 18:56

 11. Marianne Kastrup arbejder – sorry, er ansat ved – Videnscenter for Transkulturel Psykiatri.

  Så bliver det vist ikke bedre. Det skulle da lige være Videnscenter for Transsexuel kommunikation ;)

  Kommentar by hp — 14. august 2010 @ 20:14

 12. >8

  Så er vi 2 :)

  Kommentar by Julie P. Kantoft — 14. august 2010 @ 22:10

 13. 11.- Nydelig sexistisk humor.

  Jeg var på Silkeborg sygehus nylig, og faldt over et blad som region midtjylland udgiver som arbejdsgiver for de ansatte på sygehusene. Fuld af peptalk, og dette nummer havde fokus på mangfoldighed! Der var også interwiev med en “mangfoldighedskonsulent (!) som begejstret slog fast at en af de helt store fordele med multikulturel arbejdsstyrke var, at så var man bedre rustet til at møde det multikulturelle klientel! Flot cirkelargumentation! En anden artikel beskæftigede sig med den lærende organisation, som indretter sin virksomhed efter patienternes og deres pårørendes ønsker. Men desværre kun hvis du tilhører en etnisk minoritet. Selvom artiklen også fastslår at der kan være mere forskel mellem danske patienter end der kan være mellem en dansk og en etnisk patient, så er det kun de etniske der giver anledning til nye rutiner. Og der synes ikke at være tale om at sygehuset opgiver sine strenge rutiner i mødet med alle patienter efterfølgende, men kun for den snævre gruppe der gør sig til. Nogen burde anmelde Region Midtjylland for racisme.

  Prisen tog alligevel en “forsker” der havde undersøgt den etniske ligestilling på en barselsgang, og konkluderede at de danske sygerplejersker på barselsgangen led af en fremmedhedsforskrækkelse, fordi de brugte mindre tid på at tale med de somaliske mødre end med de danske…

  At have den slags propaganda liggende på sygehusgangene burde forbydes alene med henvisning til dets negative effekt på sundheden. Og barselsgangen burde anlægge en personalesag mod en forsker der i uredelig omgang med empirien formår at stemple en hel afdeling.

  Kommentar by Høgsbro — 15. august 2010 @ 00:51

 14. -> 13: Beklager, hvis jeg har udtrykt mig uklart. Mit ærinde var såmænd blot at ironisere over, at lige præcist muslimer altid får særlige nævn, råd og institutioner, mens andre minoritetsgrupper ikke har disse institutioner.
  Ikke at jeg ønsker det, jeg ønsker såmænd blot en afskaffelse af alle særrettigheder og særhensyn til muslimer.
  Ja, jeg kan godt læse, at det hedder Transkulturel Psykiatri. Men et kvalificeret gæt er, at det handler om muslimer, igen-igen. Dette Videnscenter eksisterede ikke tidligere, selv om Danmark har haft masser af indvandrere før.

  Mht. sygehusets blad: Kunne længden af samtaler med danske henholdsvis somaliske kvinder afspejle, at det i almindelighed er temmelig vanskeligt at føre samtale med somaliske kvinder, da de – så vidt jeg erindrer – ligger helt i bund mth. at forstå og tale dansk?

  Kommentar by hp — 15. august 2010 @ 09:29

 15. Fortsat: Jeg er principielt ligeglad med andre menneskers sexualitet, omend jeg ikke har behov for at få den demonstreret åbenlyst. Heldigvis kan jeg kigge den anden vej. Som den kedsommelige heterosexuelle, jeg er, og uden forening eller Videnscenter til at varetage mine rettigheder.

  Hvad der imidlertid undrer mig såre, er, at fx nogle feminister og bøsser ikke har begrebet, at hatecrimes mod kvinder og bøsser primært udfoldes af muslimske unge mænd.

  Hvad angår voldtægter: http://snaphanen.dk/2010/08/15/s%C3%B8ndagskronik-sverige-%E2%80%93-valdtaget-land/

  Nå, men det skyldes jo nok, at en del af disse muslimske unge mænd ikke har været til en oplysende samtale hos Videnscenter for Transkulturel Psykiatri? Eller blot er de uskyldige resultater af fætter-/kusineægteskaber med retarderethed til følge?

  Ok, jeg bryder mig ikke om islam eller dens tilhængere, so shoot me!

  Kommentar by hp — 15. august 2010 @ 10:15

 16. 13

  Godt indlæg. Nu må vi se om der ligger lign. pamfletter når danskere i stigende grad bliver gjort til fremmed kultur i Danmark – bl.a. på sygehuse.

  Jeg blev på et tidspunkt mest overrasket over at se at samtidig med at rygerummet blev sløjfet på et stort dansk sygehus, da udstillede samme sygehus rask væk vandpiber i et glas montre – i integrationens hellige (ulidelige) navn. En anden oplevelse har været at være vidne til at en ung gravid kvinde blev undersøgt af en læge der ikke kunne tale dansk. Der fulgte mærkeligt nok ikke tolk med til den unge danske kvinde.

  Kommentar by Liva — 15. august 2010 @ 10:15

 17. Hatecrimes i Danmark, voldtægt i Sverige.

  Så kan man jo glæde sig over, at Iran, dette pragteksempel på et demokrati, har besluttet sig til ‘kun’ at hænge utro (læs voldtagne) kvinder frem for at stene dem.

  Frem med byggekranerne til kvinder og homoseksuelle!

  Af hensyn til de sarte: Ja, sarkasme er anvendt.

  Kommentar by hp — 15. august 2010 @ 10:31

 18. HP, jeg er helt med på din humor. Det var det jeg forsøgte at formulere. Og dine overvejelser omkring de somaliske kvinder ligger helt på linje med mine, og forskeren var også tilpas ulden på dette punkt. Som hun polemisk citeres: De havde måske mere brug for samtalen end de danske kvinder? Vor herre bevares. Der var også et billede af hende. Den politiske korrekthed lyser ud af ansigtsudtrykket. Her er en der er på opdragende mission! Nå, man kan overfortolke, men det var meget ubehagelig læsning.

  Kommentar by Høgsbro — 15. august 2010 @ 10:39

 19. Fint nok, Høgsbro, gættede jeg også. Thumbs up!

  Bor du i Midtjylland, heldige dig? Her (Kbh) har vi Somaliland aka Tingbjerg, Gazastriben aka Mjølnerparken og Little Ankara i Urbanplanen. Nørrebro, indre som ydre, er no-go-zones efter mørkets frembrud.

  I’ve seen the Future Brother, it is Murder

  Kommentar by hp — 15. august 2010 @ 11:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper