17. august 2010

JP-redaktør: Modstand mod moské på Ground Zero er indirekte støtte til islamiske terrorister

Et kraftigt signal om religiøs tolerance, går ikke, når det der er brug for er åben front. Jyllandspostens udlandsredaktør Jette Elbæk Maressa kommenterer GZ moskéen på sin JP blog – Islam ved Ground Zero.

“Sådan var tonen bestemt ikke i dagene efter angrebet. Tværtimod blev der fra politisk hold udfoldet omhyggelige bestræbelser på at vise respekt for islam. USA’s præsident, George W. Bush, smed skoene og gik på strømpefødder ind i en moske i Washington og udtalte, at »terrorens ansigt er ikke islams sande ansigt. Islam er fred.« […]

Netop ud fra den tankegang skulle man tro, at det ville blive hilst velkomment, at en gruppe (efter eget udsagn moderate) muslimer vil vise vejen med en synlig afstandtagen til terrorhandlingen.

Det, der netop har været efterlyst igen og igen efter angrebene på World Trade Center og de terrorangreb, der er fulgt efter, er, at muslimerne selv tager tydeligt afstand fra gerningerne, og… Ideelt set er planerne om at bygge et islamisk center netop ved Ground Zero et forsøg på det, og det er da også, hvad New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, har slået på. Han forsvarer desuden projektet ved at henvise til USA’s tolerance… Andre tilhængere har hæftet sig ved, at hvis USA tillader at bygge en moske netop ved Ground Zero, så vil amerikanerne udsende et meget kraftigt signal om religiøs tolerance.

… At give efter for den argumentation, som driver modstanderne, vil netop være at give de islamiske terrorister endnu et kort på hånden.)

(America’s Independent Party via Snaphanen

Oploadet Kl. 13:01 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/17083/trackback

24 Comments »

 1. At bygge en moské tæt ved det gerningssted vil svare til, at rejse en statue af Hitler i Mindelunden i Ryvangen.
  Det vil være utænkeligt.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 17. august 2010 @ 14:04

 2. Ja eller hvad med et shinto tempel i Pearl harbour.En stor statue af Goebbels i Bergen-belsen. Men så kender vi de kære musser igen. Altid konfrontation og trampen på de “vantros” følelser. Havde iSLAM virkelig været “fredens religion” ville man aldrig være kommet på så sindsyg en ide!

  Kommentar by karl3447 — 17. august 2010 @ 14:34

 3. Da Præsident Roosevelt henvendte sig til Kongressen efter Japans angreb på Pearl Harbor, nævnte han Japan femten gange i en tale på 500 ord. Da Præsident Bush gjorde det samme efter 9/11 benyttede han ordet “Islam” eller “Muslim” langt mere sparsomt – blot elleve gange i en tale på 3000 ord.

  Bush’s påstand om, at “terroristerne udviser en yderligtgående form for islamisk ekstremisme der er blevet forkastet af muslimske lærde og det store flertal hos muslimske gejstlige” forbliver et rædselsvækkende eksempel på ‘ønsketænkning’ som erstatning for virkeligheden.

  Gallup udspurgte i 2005 og 2006 over 50000 muslimer i 10 lande og fandt ud af, at hvis man definerer radikale som de der udførte 11.09. angrebene som “fuldstændigt retfærdigt,” da kommer tallet op på 7% af den samlede spørgegruppe. Men hvis man inkluderer muslimer der betragter angrebene som “overvejende retfærdige” da springer tallet op på 13.5%. Tilføjer man dem som mener angrebene var “rimeligt retfærdige” eksploderer tallet af radikale til 36.6%.

  Hvis man er rigtig rar og forstående nøjes man med gennemsnittet af de tre tal og når til at ca. 19% af muslimerne mener, at angrebet kan forsvares. Det svarer til, på verdensbasis, 280 millioner af de 1,5 milliard muslimer. Det er altså temmelig mange man skal forsøge at please og vise tolerance overfor.

  Hvis man nu er led og intolerant og benytter de 36,6% svarer det til ca. 700 millioner man skal forsøge at please og vise tolerance overfor.
  Så, selvfølgelig skal den moske da bygges på GZ!!!

  Kommentar by synopsis-olsen — 17. august 2010 @ 14:45

 4. Hvordan kan man være så virkelighedsfjern og uvidende som Jette Elbæk Maressa og samtidig være udlandsredaktør på morgenfascisten jyllandsposten.

  Kommentar by Fritz — 17. august 2010 @ 14:57

 5. Lad dem bygge deres Moské ved Ground Zero, når kristne og jøder får lov til at bygge henholdsvis en Kirke og en Synagoge i Mekka, som de altid må besøge og frit kan bruge uden chikane af nogen art.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 17. august 2010 @ 15:35

 6. Kristne og jøder er forment adgang til Mekka. Det understreger HVOR tolerant iSLAM er!

  Kommentar by karl3447 — 17. august 2010 @ 15:55

 7. Det bliver lidt svært at få kuppel og minerater til at rage op over de almindelige skyskrabere.
  Troede ellers det var meningen, at den skulle overskygge alt anden normal bebyggelse i dens område.
  Men så kan man da stå oppe på toppen af en skyskraber og pisse og spytte ned på den!!

  Kommentar by Goofy — 17. august 2010 @ 16:02

 8. I stedet for at spørge til vores reaktion om hvorfor vi vil accepetere eller nægte moskeopførsel nær GZ, burde man spørge hvad muslimernes bevægegrund er, jeg kan ikke se det som andet end et bevist forsøg på at provokerer.
  De kan ikke være blinde for at det vil støde Amerikanerne og ofrenes familier i særdeleshed. Det er og bliver en voldsom aggresiv handling.

  Kommentar by Andreas — 17. august 2010 @ 16:04

 9. Apologetismen kender ingen nedre grænse.

  Det må vel kaldes “kreativ logik”.

  Logikken er klar: Man kommer allerbedst voldtægtforbrydelser til livs, ved at smide bukserne, lægge sig ned og sprede benene!!

  Islam har aldrig taget afstand fra 9/11. Kun i ord, aldrig i handling. I ord hedder det Taqiyya, krigsløgn. I handling har de gjort det stik modsatte, ydmygelse, hån, respektløshed, brutalitet, racisme og en flodbølge af kriminalitet.

  Kommentar by Julie P. Kantoft — 17. august 2010 @ 16:06

 10. 7. Goofy,
  Det kunne være at vi skulle købe taget på nabobygningen og sælge spytteture.

  Kommentar by Fritz — 17. august 2010 @ 16:37

 11. @ Fritz

  Jeg åbner en Danish takeaway Bacon-Sandwich i nabobygningen på den anden side. Den dejlige lugt af stegt bacon vil fylde hele kvarteret.

  Kommentar by Morten P — 17. august 2010 @ 17:08

 12. Morten P !!! Hvordan kan du være så ufølsom?

  Kommentar by Peter R — 17. august 2010 @ 20:01

 13. Den gennemsnitlige amerikanske vælger er dummere end det burde være tilladt at være.. Hvis han efter 9/11 kan stemme for en Hussein(og højst sandsynlig muslim) som præsident, vil han i logikkens navn intet have imod en moske paa gerningsstedet.

  Dette her har intet med “tolerance” at gøre.

  Kommentar by marius — 17. august 2010 @ 21:01

 14. Det ny Frihedstårn på Ground Zero er tegnet af en jødisk arkitekt. Så endnu engang trumfer jøderne islam.

  Kommentar by ølvom — 17. august 2010 @ 22:20

 15. Er der måske en indlysende sammenhæng mellem Moske og GZ..

  http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/08/obama-islam-har-alitd-vret-en-del-af.html

  Er der nogen der nogensinde har set Obama spise et stykke gris?

  Kommentar by Julie P. Kantoft — 17. august 2010 @ 22:51

 16. PS

  Med lidt middelalder-humor, kunne man jo inkvisitorisk forlange at Obama spiste 200 kg bacon på et døgn. Hvis han overlever, er det et bevis for at han IKKE er muslim og han er frikendt for mistanke. Hø hø hø…

  ( middelalder-humor, må da være den bedste modgift mod islams middelalder-psykiske terror? )

  Kommentar by Julie P. Kantoft — 17. august 2010 @ 22:57

 17. 11. Morten P.

  En amerikaner har tænkt tanken videre og vil åbne en mega-gaybar ved siden af der skal være åben 24/7/365 og med en etage dedikeret til dem der ikke kan drikke alkohol.

  This is not a joke. I’ve already spoken to a number of investors, who have pledged their support in this bipartisan bid for understanding and tolerance.

  As you know, the Muslim faith doesn’t look kindly upon homosexuality, which is why I’m building this bar. It is an effort to break down barriers and reduce deadly homophobia in the Islamic world.

  The goal, however, is not simply to open a typical gay bar, but one friendly to men of Islamic faith. An entire floor, for example, will feature non-alcoholic drinks, since booze is forbidden by the faith. The bar will be open all day and night, to accommodate men who would rather keep their sexuality under wraps – but still want to dance.

  Bottom line: I hope that the mosque owners will be as open to the bar, as I am to the new mosque. After all, the belief driving them to open up their center near Ground Zero, is no different than mine.

  Tip: http://hodja.wordpress.com/2010/08/10/ground-zero-moskeen-far-en-nabo/
  Fra: http://www.dailygut.com/?i=4696 med kommentarer

  ======

  Når det er sagt, må vi ikke glemme at ethvert land med respekt for sig selv er truet af muslimske terrorister. For nogle måneder siden kunne vi lykønske nordmændene med anholdelsen af tre formodede terrorister, fordi terrorismen nu også “er tæt på” dem.

  Kommentar by Henning — 18. august 2010 @ 03:00

 18. @ Henning

  Altid godt med lidt humor, men amerikaneren må da være hamrende naiv. Det vil med garanti også være mission impossible at få tilladelse til noget som helst, når moskeen først er åbnet. Det kunne jo krænke deres sarte følelser.

  Kommentar by Morten P — 18. august 2010 @ 09:19

 19. For noget andet.
  Har været inde på youtube og søge under WTC. Og det er mange ting, der dukker op.
  En UFO skjuler sig imellem tårnene, men opdages af en helikopter.
  Mere med UFOér.
  Ekstra fly kan ses flyve bagved i luftrummet.
  Det andet fly, der rammer har ingen vinduer, men er et US stats fly.
  Små eksplosioner da tårnene kollapser.
  Hvor er alt guldet, der var i banken, som fandtes i undergrunds butiks centret?
  Og der er flere ting efterhånden som folk fik fat i kameraerne og optog fra alle sider af.

  Kommentar by gumme — 18. august 2010 @ 18:11

 20. Latterligt. Hun skulle hellere lave noget dybdeborende journalistik og finde ud af, hvem der står bag projektet, hvor pengene kommer fra. Når hun har gjort dette egentlige journalistiske arbejde og lagt resultatet loyalt ud i avisen, kan vi andre jo læse og dømme selv.

  Alt for mange journalister vil hellere være meningsleverandører :(

  Kommentar by Henrik R Clausen — 18. august 2010 @ 22:59

 21. @ 16 Julie:
  islams middelalder-psykiske terror?

  Det er, undskyld udtrykket, en fornærmelse mod Middelalderen :(

  Det var nemlig en fremragende historie i europæisk historie med store fremskridt i filosofi, arkitektur, forretning og velstand. Først da Middelalderen gik på hæld, gik der skred i tingene, og vi fik skidt som den Spanske Inkvisition (den havde ingen ventet : ), heksejagter og den slags.

  Jeg har ikke noget imod, at der bliver skældt ud på islam. Men jeg har noget imod, at en af de bedste perioder i europæisk historie bliver trukket gennem sølet. Tak.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 18. august 2010 @ 23:03

 22. 11@ Morten P
  Fint, så kan vi blive naboer, for så køber jeg grunden ved siden af og opretter en hunde kennel og hunde pensionat, hvor daglige hunde tisse lufteture foregår rundt om djævlehuset..øh…moskéen.
  Oven på hunde pensionatet i penthouse lejligheden åbner jeg et lille galleri, med Danish muhammed bombetegninger.
  Jo, jeg glæder mig allerede :-)

  Kommentar by li — 19. august 2010 @ 00:20

 23. @ li

  Det ska nok blive godt :)

  Kommentar by Morten P — 19. august 2010 @ 12:33

 24. “….vise respekt for islam”, skriver geniet.

  Øh, hvorfor skulle et normalt begavet mennesker dog vise respekt for dette formørkede stenaldervås?

  Somme skriver også om muslimsk kultur. Kultur????? Yeah right.

  Kommentar by hp — 19. august 2010 @ 23:53

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper