20. august 2010

‘Araber-fobi’ sagde socialdemokraten – “Vi stoler. Også på udlændinge.”, lød det fra Vestager

Europaparlamentsmedlem Christel Schaldemose fra Socialdemokraterne mener kritikken af voldsforherligende tv-stationer, til en vis grad er udtryk for ‘araber-fobi’, for som hun siger, det virker besynderligt, at “det kun er de arabiske medier, man har så travlt med”.

Apropos rendyrket idioti, så kører Det Radikale Venstre i disse dage en ny kampagne. En af plakaterne, opsat ved landets mange DSB-stationer, citerer Lene Espersen for kritik af manglende integration og nævner specifikt den udbredte brug af parabol-tv. “Vi stoler. Også på udlændinge.”, er så mantraet fra Margrethe Vestager, hvis verdensbillede lige netop på det punkt er blevet mishandlet i årtier. Hun mener ganske givet, det skyldes tonen i den danske debat, og den kommer da også i rå mængder fra røde antropologer.

Adjunkt Ehab Galal på slap line i gårsdagens Jyllandsposten – Terror-tv sender frit til Europa (se evt. her, inkl. video).

“Propaganda: Manglende anerkendelse af Israels ret til eksistens, dæmonisering af jøder og forherligelse af terror indgår i den daglige nyhedsdækning fra palæstinensiske tv-stationer, som kan ses i Europa…

Den israelske organisation Palestianian Media Watch holder konstant øje med de palæstinensiske medier og overvåger særligt programmer rettet mod børn.

»Der er eksempelvis børneprogrammet “Tomorrow’s Pioneers” på Al Aqsa TV, hvor værten Sara og bjørnen Nassur flere gange opfordrer til at “slagte jøderne” og fortæller om, hvordan palæstinensiske børn skal befri de “besatte palæstinensiske byer”, hvorefter de nævner israelske byer som Haifa, Acco, og Jaffo,« siger Nan Jacques, talskvinde for Palastinian Media Watch.

Hun mener, at PA TV, som kontrolleres af det palæstinensiske selvstyre på Vestbredden, i virkeligheden har lige så meget antisemitisk indhold som Al Aqsa TV.

»Selvstyret og regeringspartiet Fatah forbereder ikke det palæstinensiske folk på et liv i fred med Israel,« siger Nan Jacques. Ehab Galal, forsker i arabiske medier ved Københavns Universitet, nikker genkendende til de kontroversielle tv-stationer og deres retorik.

… ifølge Ehab Galal er der ingen grund til bekymring.Han mener, at moderate seere ikke vil blive påvirket, da de typisk også modtager nyheder fra mere pålidelige kilder…

»Den moderne verden er fyldt med medier, så det bliver svært at styre. Hvis folk vil have propaganda, skal de nok finde frem til det et andet sted. Derimod skal vi informere, gå i dialog og få folk til at føle sig velkomne i Danmark, så skal de nok slukke for Al Aqsa og andre kanaler,« siger han.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/17135/trackback

6 Comments »

 1. »Den moderne verden er fyldt med medier, så det bliver svært at styre. Hvis folk vil have propaganda, skal de nok finde frem til det et andet sted. Derimod skal vi informere, gå i dialog og få folk til at føle sig velkomne i Danmark, så skal de nok slukke for Al Aqsa og andre kanaler,« siger han.

  Jarh, vi skal bare “inkludere” de stakkels terrorsympatisører og radikale fundamentalister i vores fællesskab, så tænder de for Bamses Billedbog og Vild med Dans! Hvorfor er der ikke nogen der har tænkt på det før, det er jo genialt!

  Kommentar by Fish out of Water — 20. august 2010 @ 14:58

 2. Det er jo meget simpelt. Hvis man kigger på de relevante statistikker for forskellige former for kriminalitet, vil man se at de Radikales holdning er ude af trit med virkeligheden.
  Se også Zenia Stampes læsebrev i JP i dag. Jeg nåede ikke længere end den første sætning før jeg stod af.
  “Retten til at være racist er åbenbart noget, der ligger mange på sinde”

  De er naive på en ulækker bedrevidende måde. Føj!

  Kommentar by Kenny Starfighter — 20. august 2010 @ 15:04

 3. Hvad er araberfobi? Lider disse typer ikke af selv af galloperende danofobi, blancofobi, piafobi, dffobi.

  Selv er jeg hårdt trængt af fobifobi. Og I andre kan da bare flytte til SaudiArabien – så skal I få fobi: femalofobi, hårofobi, kristofobi, judeofobi, hindufobi, zionistofobi, negrofobi, bibelfobi, cruxofobi, barhudofobi, kirkefobi, klokkefobi…..

  Kommentar by Limewoody — 20. august 2010 @ 16:38

 4. …så må vi da også byde dræber-goplerne velkommen…ligesom dræbersneglene…ingen racehensyn her…

  Kommentar by svinsk dansker...oink!! — 20. august 2010 @ 16:41

 5. Mon de Radikale er skuffede nu?
  http://ekstrabladet.dk/112/article1394359.ece
  Bliver de det nogensinde?

  Kommentar by Hertz — 21. august 2010 @ 07:52

 6. Uanset hvor uansvarlig de Radigales holdning er, så er har Ehab Galal da fuldstændig ret i at vi umuligt kan undgå at folk der opsøger propaganda også vil finde propaganda, med mindre vi er klar til at gå på kompromis med vores idealer om idealer om informationsfrihed. Det ville være svært nok at kontrollere hvilke kanaler der sendes fra satellitter (ejet af private selskaber i andre lande) men at kontrollere hvad der bliver lagt på internettet er jo fuldstændig umuligt…

  Og selvfølgelig er hverken børn eller voksne upåvirket af propaganda. Hvis ikke propaganda virkede, hvorfor ville så mange mennesker så bruge så mange kræfter på at lave den?

  Vi kunne naturligvis lade vores bistand til de Palæstinensiske områder afhænge af at de medier PA kontrollerer ikke udspyr jødehad… Men det bliver en kold dag i Helvede…

  Kommentar by Vagn Henning — 21. august 2010 @ 10:45

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper