22. august 2010

Loft over børnechecken fører til fattigdom, lød det fra AE (LO), Børnerådet og DR

Licensbetalere får virkelig noget for pengene. Herunder delvis transkription af et indslag i TV-avisen, 21.00 fredag aften. Ingen kritiske spørgsmål, men rutinemæssig gengivelse af interesseorganisationers dagsorden tilsat lidt følelsesporno.

(TV-avisen, 20. august 2010: Loft over børnechecken fører til fattigdom)

Erkan Özden, DR-vært: Regeringens loft over børnechecken vil sende 9000 personer direkte under OECDSs fattigdoms- grænse. Det viser nye beregninger fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Og det er især familier med indvandrer-baggrund der bliver ramt. 6000 ud af de 9000 er indvandrere fra ikke-vestlige lande. Det kommer især til at ramme udsatte områder som Gellerup i Århus og Vollsmose i Odense.

Lars Munck Rasmussen, DR: Amina Haile er enlig mor til fem børn i alderen fem måneder til femten år. Hun er kontanthjælpsmodtager og bor til leje her i Holbæk. Økonomien er presset…

Amina Haile, kontanthjælpsmodtager: Jeg vil gerne, at børnene kan gå i musikskole. En af dem går til fodbold. Men de andre går ikke til noget, for jeg har ikke råd til det.

Lars Munck Rasmussen, DR: Og nu skal livremmen spændes yderligere ind. Regeringens loft over børnechecken betyder at familien de kommende to år skal klare sig for 20.000 kroner mindre.

Lars Munck Rasmussen: Kan du undvære 20.000 kroner på to år?

Amina Haile: Jeg kan ikke undvære 1000 kroner. Det kan jeg ikke.

Lars Munck Rasmussen: Regeringen har vedtaget loftet over børnechecken med Dansk Folkeparti, og her ser man ingen problemer i at indvandrerne bliver hårdest ramt.

Martin Henriksen, Dansk Folkeparti: Nu skal man huske, at man stadig kan få en stor del penge udbetalt af det offentlige i børnefamilieydelse. Sådan vil det også være fremover.

Lars Munck Rasmussen: Når loftet over børnechecken slår fuldt igennem, vil det ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd presse 9000 personer ned under OECD’s fattigdomsgrænse. 6000 af dem er indvandrere, eller efterkommer af indvandrere fra ikke-vestlige lande.

Janus Breck, AE: Det virkelige bekymrende er at forringelserne af børnechecken slår rigtigt hårdt igennem i de ghetto-områder hvor der i forvejen er rigtig mange fattige børn.

Lars Munck Rasmussen: Og netop børnene betaler den højeste pris når deres forældre bliver fattigere, mener Børnerådet.

Lisbeth Zornig Andersen, Børnerådet: Det er dybt bekymrende, ford vi ved at en familie starter med at skære i børnenes fritidsaktiviteter, i computere, mobiltelefoner, og tøj, alt sammen noget som betyder rigtigt meget for børns sociale fællesskaber.

Lars Munck Rasmussen: Men bekymringen deles ikke af Dansk Folkeparti…

Erkan Özden: Vi har gentagne gange forsøgt at få socialminister Benedikte Kiær i tale, men hun ønsker ikke at være med.


Apropos fattigdom
.

(stor lejlighed, Playstation, to fladskærme…)

Oploadet Kl. 15:06 af Kim Møller — Direkte link35 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/17228/trackback

35 Comments »

 1. Skal det være konsekvensløst, at fremmede frit kan lave børn på danskernes regning, så kan danskerne til sidst ikke være her.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 22. august 2010 @ 15:14

 2. Hvis DR gerne vil gøre noget for de fattige, kunne de indføre frivillig licens eller betaling efter TV-forbrug.
  Som det er nu, skal de fattige betale til DR’s velaflagte ansatte.

  Kommentar by elefanten — 22. august 2010 @ 15:21

 3. Erkan Özden, Janus Breck, Lisbeth Zornig Andersen “glemte” at stille et par, synes jeg, relevante spørgsmål f. eks. disse:

  – hvor er faderen/fædrene.??
  – hvor er AF.??
  i denne sag.
  Til slut et spørgsmål til TV-avisen: Hvorfor brugte I ikke klip af Pakistans oversvømmede stråhytter/telte og børn med fluer i hovedet til at illustrere fattigdom, det sælger da ligesom bedre end billeder fra et “Velhaverhjem” ??

  Kommentar by Cantor — 22. august 2010 @ 15:36

 4. Det virkede ikke umiddelbart som et hjem med materiele mangler, 2 fladskærme, en playstation. Denne familie har alle de ting og moderen er på kontanthjælp, så er det for godt at være på kontanthjælp i Danmark. Hun har jo intet incitament til at søge arbejde.
  Det vi mangler at få at vide er hvilke ekstra tilskud hun får, medicin, dansk undervisning, ekstra undervisning til børnene, tandlæge og you name it. Jeg er overbevist om at regnestykket vil komme negativt ud hvis hun tog et arbejde og så måtte forsørge familien selv.

  Kommentar by Andreas — 22. august 2010 @ 15:54

 5. Amina Haile er ‘enlig mor til fem børn i alderen fem måneder til femten år. Hun er kontanthjælpsmodtager og bor til leje her i Holbæk. Økonomien er presset’. Hvordan er hun blevet gravid? Hvem er faderen? Og hvor bor han og hvor mange koner har han? Hvor meget indkasserer han af Amina Haile og hans øvrige koners kontanthjælp? Hvor meget ‘tjener’ faderen?

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 22. august 2010 @ 16:14

 6. jeg troede da det ved lov var bestemt at DDR kun måtte reflektere ud fra venstrefløjens synspunkter, ellers forstrå jeg da ikke regeringen ikke forsøger at ændre den møgspreder, kun de to “onde” DFer i bestyrelsen taler jo “de gode” imod.
  Men hvert kvartal, en ny historie om “fattige”, altid uden at reflektere over hvor far er, eller om fjernesyn 2-3-4 nu er nødvendige, om playstation er en menneskeret og om fodboldtrøjer til 300+kr skal ses som velstand. Lille mor i det tænkte eksempel har ifølge min hurtige hovedregning, som der ikke er belæg for
  12000kr. i kontanthjælp
  5 gange forhøjede børnepenge, vel 15000-20000 kr i kvartalet
  5 gange hustrubidrag 8000-10000 kr pr. månede
  5 gange friplads i SFO 10000kr pr. månede
  samt en kommune der er helt klar over hun er et offer, som ved den onde regering og racisterne i DF bevist har ramt hendes familie, så de sørme står først på listen til feriepuljer og julegave tilskud.

  Nu ved jeg ikke om tallene er helt sådan, men min egen xkone regnede ud at hun skulle minimum havde udbetalt 18000kr. efter skat, før hun overhovedet kunne begynde at lave de samme penge som hvis hun sad og pev på kommunen. Det var kun for 2 børn, så mon ikke vores kære berigende gæst skal væsentligt højere op, før det giver samme tal som hun kan få af “de gode”.

  Hvornår mon man oplever en journalist der stiller følgende spørgsmål.
  1. hvor er far/fædre?
  2. kontrolere kommunen far/fædre ikke bor i fædrebolig og dermed svindler?
  3. hvad har hun af udgifter der ikke er livsnødvendige?
  4. luksus i hjemmet, er det nødvendigt?
  5. hvorfor 5 unger på 15 år, hvis man nu sidder og suger på lappen?
  6. hvad har hun selv bidraget med og hvorfor letter hun ikke sin røv ud og får et arbejde?
  7. 5 børn på 15 år, ca 1 års barsel ved hver, hvor meget har hun selv smidt i samfundets cigarkasse siden hun kom til landet?
  8. skal alt og allah have alt de ønsker?
  9. hvem betaler?
  10. ved AE, LO, Vuvuzelaen, EL og alle de andre gode, at det er penge der skal gå fra veje, busser, skoler, miljø og andet hvis ydelserne skal dække hvad de ønsker, eller skal vi op på 101% i skat?

  Jeg har sku selv været arbejdsløs, der var ingen der kom og sagde jeg da gerne måtte slippe for at betale børnepenge, der var ingen der gav mig mulighed for at rejse ud af landet med mine børn på ferie (ferie kostede jo også kontanthjælpen), mine unger fik ikke tilbud om gratis fodbold eller særlige lejrskoler, men de ser jo også forkerte ud og har ikke en far der vil synke så dybt at klynke over at jeg ikke får endnu mere, når jeg i forvejen lever af jer andres skattepenge, måske skulle kommunen ansætte mig som konsulent istedet for en dame der ikke kan flå nok penge fra fællesskabet ned i lommerne på uansvarlige griske forældre, der har den eneste kvalifikation de kan arvle opg komme i tv og græde…………… NU BRÆNDER JEG SKU SAMME AF ARIGHED.

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 22. august 2010 @ 16:32

 7. Varmepenge, huslejehjælp, ekstra som enlig forsørger, børnepenge fra mand (eller stat), forhøjet dit og dat som enlig forsørger.

  Her mangler vist ikke noget!!!!!!
  Det skulle da lige være penge til at sende hjem til familien.

  Kommentar by Goofy — 22. august 2010 @ 16:45

 8. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd klynker med. Har de slet ikke fattet, hvor pengene skal komme fra?

  Goofy, det kan være at vi her har en del af forklaringen på, hvordan muslimerne kan sende så mange penge hjem. Der er godt nok ikke en offentlig ydelse, der hedder “Ydelse til familie i hjemlandet”, men alligevel.

  Kommentar by Peter R — 22. august 2010 @ 16:54

 9. Et loft på børnechecken kan UMULIGT komme til at ramme ikke-vestlige muslimer. Vi er jo netop – i fællesskab med DR – blevet enige om, at indvandrere føder langt langt færre børn end os danskere… Det eneste lidt underlige ved denne udsendelse er den rettroende muslimas ubesmittede undfangelser. Hvorfor giver Allah hende så mange børn uden samtidigt at skænke hende penge til børnenes musiktimer?

  Hvis hun havde været dansker, havde man fortalt hende, at hun selv er ansvarlig for sine unger, og at det, når man er arbejdsløs, er fuldkommen uansvarligt at regne med, at resten af samfundet vil forsørge hende og ungerne til tid og evighed. Havde børnene lidt nød, havde man tvangsfjernet dem… men det ser nu ikke ud til, at de lider nød overhovedet. Hvis hun mangler 20.000 kr. kan hun starte med at sælge den største fladskærm og det ægte tæppe og flytte børnenes fladskærm ind i stuen.

  Kommentar by egtvedpigen — 22. august 2010 @ 17:06

 10. Og den, der lige er oppe at vende for tiden med at man skal “kun” have arbejdet i landet 9 timer for at skulle kunne få børnepenge.

  Var det 9 timer ugentlig, der var nok??
  Og nu mindre via EU!
  Så er spørgsmålet: Hvorfor skal det først frem i pressen, før partierne reagerer??
  Kender de ikke deres egen lov??

  Kommentar by Goofy — 22. august 2010 @ 17:08

 11. Vi bliver konstant skammet ud for vores egne penge. Tænk i gider, jeg er jo flyttet fra dk for mange år siden.

  Kommentar by Hans L — 22. august 2010 @ 17:28

 12. Apropos fattigdom

  Det er nemlig urkomisk, når DR inviterer sig ind i de såkaldt fattiges hjem, hvor seerne – mens de fattige beklager sig ud over alle grænser – kan iagttage et hjem spækket med material velfærd og dyrt habengut.

  Det er ikke første gang, og tilsyneladende er TV-journalisterne så tændt af deres hellige ild, at de ikke evner at tænke kritisk.

  Sådanne udsendelser egner sig derfor bedst til radioen :-)

  Kommentar by tarveler — 22. august 2010 @ 17:50

 13. Tag jer nu sammenn i DDR. Det her er så tendentiøst, at selv en døvblind kan se det.
  Stop nu den der barnlige tilgang til indvandrere og ISÆR DF.
  Hvorfor spurgte man ikke, om konen var gift, da kun ankom til DK??
  5 børn ???? Hvor er manden?
  Har ordet “socialbedrageri” strejfet noget?????
  Ja, klart nok, men ikke DDR.
  Tror de, at seerne er totalidioter?

  Kommentar by Anonym — 22. august 2010 @ 17:52

 14. Hans L,

  den sidste sag med dansk børnecheck til udenlandske sæsonarbejderes børn var dråben for mig; jeg smutter også. Jeg vil ikke længere være til grin for mine egne penge.

  Kommentar by Anne Marie Buch — 22. august 2010 @ 18:38

 15. Hvor mange kassedamers skat skal der til for at betale for den families underhold ?

  Skattebetalere er til grin.

  Kommentar by poul sørensen — 22. august 2010 @ 18:45

 16. Kællingen får i hoved og røv af de danske skatteydere, som er tvunget til at betale for at hun kan gå hjemme uden at lave en skid. Luk ALLE overførsler så hende og alle andre arbejdssky elementer må lære at forsørge sig selv! Afskaf skatteslaveriet.

  Kommentar by Bent — 22. august 2010 @ 19:23

 17. I går var der et indslag på DR, TV-avisen, hvor det evigt “aktuelle” emne var endnu en jammerkommode, der ikke havde andres penge nok til at forsøde hverdagen med. Jeg tabte tråden lige fra indslagets indledning, for hele min opmærksomhed blev fanget af, at konen da havde haft råd til at få lavet overdimensionerede kunstige bryster. Var der nogle af Jer andre, der gjorde de samme observationer?

  Kommentar by morlille — 22. august 2010 @ 20:48

 18. Jeg har længe tænkt på et blogindlæg med en titel a la “Lighedens åbenlyse urimelighed”.

  Jeg er selv arbejdene 40-50 timer om ugen, min kæreste er i øjeblikket på barsel med vores andet barn, men hun har ellers også været i en fuldtidsstilling.

  Vi har kun råd til en 3 værelses lejlighed i det almennyttige på vestegnen, ingen bil og vi har aldrig været på ferie sammen. Jeg har brugt meget af mit liv på at studere, og med et meget fint eksamensresultat fik jeg hurtigt et job. Til sammenligning har min nabo(i opgangen ved siden af min) haft en dybt traumatisk barndom. Han har brugt hele sin ungdom på at ryge ind og ud af fængslet, dette kulminerede da han (vist nok) dræbte en alfons i istedgade. 10 år senere, hvilket er for ganske nyligt, kom han ud og flyttede altså ind ved siden af mig.

  Tag ikke fejl, jeg er et ydmygt menneske. Jeg tror ikke jeg er mere værd end alle andre (menneskeligt). MEN kan man basere et samfund på en ideologi hvor denne menneskelige lighed også bliver fysisk og materiel..?

  Selv med al mit slæb og slid for at opnå en ekstra god eksamen, selv med årevis af indelukkethed for at studere, selv med al mit gå-på-mod og hårde arbejde, selv med pligtopfyldende at stå op hver morgen klokken 06:00 for at tage på job. Selv med alle disse dyder er jeg ikke kommet så meget som en millimeter foran selv den mest afskyelige morder et samfund kan fostre. Jeg har ikke formået at stille mine børn bedre end hvad en hver anden idiot kan, så hvad har jeg opnået med alt mit arbejde….????

  Hvorfor skulle jeg fortsætte…?? Hvorfor ikke bare sige jobbet op og gå og fise den af hele dagen…??

  Kommentar by Christianity — 22. august 2010 @ 21:39

 19. Der er sikkert mange, der bliver forargede over disse “professions-fattige” der hyler op om hvor elendigt de har det. Jo flere af disse historier der kommer frem, jo flere bliver der også, som får nok af beklagelserne.
  Det kommer til at ramme venstrefløjen som en boomerang, når de hiver disse historier frem. Så lyder det pludselig ikke så tosset når politikerne snakker om besparelser på det sociale område. Det skal nok flytte nogle stemmer.

  Kommentar by Asger Nielsen — 22. august 2010 @ 23:14

 20. DR laver rent populisme-tv. Og det er ikke til os, det er til de mere religiøse seere, der aldrig kunne drømme om at slukke for DR.

  DR, er for dem ensbetydende med “danskheden”. – Det er jo også derfor de får ondt bagi, når DF værner om den ægte danskhed.

  DR er føleporno helt ud over kvalmegrænsen, den perfide gentagelse af forargelsen og klicheerne, der regner ned over seeren som en bede-ceremoni og netop udnytter hjernens tendens til at tro på noget, når bare det bliver gentaget mange gange nok, med dertil ansigter i de rette følelses-folder.

  DR er svineri med psykisk manipulation.

  DR er med et Southpark-udtryk: Bullcrap.

  DR er som at høre et socialistisk svar på en imam, der ævler løgne og konspirationer ud over sine bukkende menighed, der æder alt råt, når bare det er god føleporno-underholdning til aftenkaffe-slikket.

  Det er de rene kunstværker i propaganda. Det koster mange midler og lange studier at blive så totalt virkeligheds-manipulerende og samvittighedsløs. Antidemokratisk. Sindssyg.

  DR er skadelig for hjernen og fornuften og skal boykottes.

  Jeg har selv boykottet DR og TV2 i en længere periode og jeg må sige, at det var næsten som at holde op med at ryge!.

  Det er ren føleporno-narko.

  – Gør noget godt for dig selv i dag og zap over DR og TV2 fra nu af og læs nyheder på nettet i stedet. Det er som at kravle ud af Platons hule, helt bogstaveligt!.

  Efter en måned, så jeg lidt DR, for at teste mig selv: Jeg fik kvalme!. Der var føleporno, for hver 6-8nde ord!. ALT er løgn på DR. Enten er det lodret løgn, eller også er det lodret fordrejet.

  Hvis vi virkeligt skal betale licens til det uhyrlige skidt, så skal vi også have tilskud til psykoterapi i forbindelse med DR-afvænning, alt andet er urimeligt.

  Kommentar by Julie P. Kantoft — 23. august 2010 @ 00:08

 21. Tak for det, Kim. Ensidigheden og propagandaen er til at få øje på.

  Hvordan kan man være en så uduelig journalist ikke at spørge – “jamen du har jo brugt 5-15.000 kr. på spillekonsol og fladskærms-TV?”. Man kan få aldeles glimrende 28″ CRT-TV til kr 100,- brugt. Og står hun ikke til ansvar for at have fået 5 børn?!

  Indslaget afspejler noget sygeligt i det danske samfund og ikke mindst i DR.

  Kommentar by Frihed — 23. august 2010 @ 00:23

 22. -> Morlille

  Jeg har uden held forsøgt at finde indslaget. Har du en mere præcis henvisning?

  Kommentar by Kim Møller — 23. august 2010 @ 04:54

 23. Lørdag klokken 18.30

  Kommentar by morlille — 23. august 2010 @ 08:01

 24. enig med Anonym, egtvedpigen, Broholm (ordblind), der undrer sig over faderen. Indtl videre er der jo en far til ethvert barn, så der er 1-5 mænd, der har gjort Amina Haile gravid. Den seneste har gjort det for 14 måneder siden. Da Amina Haile er muslim, må man antage at der er stor sandsynlighed kun er én muslimsk far til de 5 børn (ellers står hun jo til stening i hjemlandet?). Hvor er han? Og hvordan kan han producere 5 børn, som det danske samfund betaler samt hans ‘fraskilte’ kone? Man skal jo ikke være Sherlock Holmes for at gennemskue det! Kun journalister i DR, TV2, Ritzau og på Politiken kan ikke?

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 23. august 2010 @ 14:15

 25. Så lige indslaget. Mit forslag til DR. Prøv at vise det i Somalia og fortæl, at sådan lever de allerfattigste i Danmark. Så tror jeg de bliver vildt ophidsede! – Af lyst til at komme til Danmark, forstås.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 23. august 2010 @ 14:25

 26. PS.Måske er Tv-avis indslaget om ‘loft over børnechecken’ en bevidst provokation fra DR’s side, fordi de skal teste, hvor dumme folk er?

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 23. august 2010 @ 14:32

 27. #18 Christinsanity. Jeg tror godt du kan opgive “drømmen” om at leve på det offentliges regning. For det første er du en retsskaffen mand. For det andet er du (sandsynligvis) hvid dansker.
  Men hvis du flytter adresse proforma og din kæreste så går ned på kommunen og piver over hvor hårdt hun har det, så kunne I måske få lidt ud af det.

  PS. Er selvstændig erhvervsdrivende og har ikke været udenlands siden min cykelferie i 2004, så jeg forstår dit eksempel.

  Kommentar by Peter R — 23. august 2010 @ 14:40

 28. “Det virkelige bekymrende er at forringelserne af børnechecken slår rigtigt hårdt igennem i de ghetto-områder hvor der i forvejen er rigtig mange fattige børn.”

  Fattige børn? Det er vist sagt til et forkælet dansk velfærds publikum. I forhold til hvor mange familierne kommer fra – f.eks. Afrika – så er de danske forhold vist ikke helt så ringe.

  Forestil jer at ovenstående danske udsendelse blev sendt til et afrikansk publikum. De ville muligvis synes at ovennævnte enlige mor til 5 børn er kommet i himmelen.. økonomisk. Og at hun er stang hamrende forkælet – af det danske samfund.

  M.h.t. til de fotos der er vist nederst i urias’ artikel, så er der mange familier bestående af en enlig mor i arbejde med flere børn, der ikke har nogen fladskærm – og da slet ikke to i samme hjem. Det klinger hult med de mange tilbagekommende beklagelser.

  Hvorfor skal Danmark dog importere personer, der ublu på TV sidder og kræver flere penge uden at arbejde for at få dem?

  Kommentar by Liva — 23. august 2010 @ 19:02

 29. -> Liva

  Ang. fattige børn i ghettoerne.

  Jeg kender adskillige indvandrere/efterkommere bosiddende i Århus Vest, de fleste fra storfamilier hvor mødrene har ringe kontakt til arbejdsmarkedet. Alle har nyere biler, typiske mærker er Audi og Mercedes. Jeg ved ikke hvordan det kan lade sig gøre, men vi taler IKKE om kriminelle familier. Fattigdom, my ass.

  Kommentar by Kim Møller — 23. august 2010 @ 19:12

 30. 29

  Kim

  Det værste er hvor almindeligt det er blevet bare at kræve og kræve og kræve. At Danmark også importerer denne grådige krævementalitet – hvor andre skal betale, uden at man selv skal bidrage – er virkelig ulækkert. Det må der laves om på.

  Kommentar by Liva — 23. august 2010 @ 19:30

 31. Kim

  PS: Rigtig godt at se dig deltage lidt mere i debatten.

  Kommentar by Liva — 23. august 2010 @ 19:32

 32. Hvor er faderen til de mange børn?

  Indslaget kunne sandsynligvis med nogen ret handle om socialt bedrageri.

  Kommentar by Spandauer — 23. august 2010 @ 20:36

 33. Erkan Özden – det var ham der i går aftes i TV-Avisen talte om ’svinesta – fylokokker’.

  Kommentar by Hodja — 24. august 2010 @ 12:37

 34. 32.Spandauer. Enig. Det kan ikke være andet end social bedrageri. En traditionel muslimsk indvandrerkvinde og enlig mor på dansk kontanthjælp osv, der føder 5 børn over 15 år og den yngste er 5 måneder. Man skal tro på den med blomsterne og bierne for at gå på den bøhmand. Eneste mulige forklaring, der kan redde Amina Haile er at børnenes far er afgået ved døden indenfor de sidste 14 måneder (efter det sidste barn blev avlet). Det kunne DR-tv avisen jo til en start have checket ved at stille det indlysende spørgsmål til en hvilken som helst enlig mor: Hvor er faderen? Hvad lærer de efterhånden på Journalisthøjskolen?

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 24. august 2010 @ 17:30

 35. Danmark er ikke det nærmest sikre land for “flygtninge” fra f.eks somalia, nordafrika eller mellemøsten. De danske myndigheder bør derfor, så vidt det er muligt, transportere “flygtninge” fra disse områder tilbage til det først sikre land i “flygtningenes” nærområde.

  Kommentar by Jørgen — 25. august 2010 @ 20:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper