24. august 2010

“Lige meget hvem du er, lige meget hvor du er. Så velkommen her” (Gnags, 1986)

Den væsentligste grund til den stadige indvandring fra islamiske lande, er for mig at se det man kunne kalde ‘den antiracistiske diskurs’, der gør naturlig skepsis til frygt, og sund kritik til had.

I 1983 sang Gnags-forsangeren Peter AG om Vilde kaniner, der “undergraver grænserne”. Tre år senere, året efter episoden ved Hotel Kalundborg og samme år som Søren Krarups annonce mod Dansk Flygtningehjælp udgav Gnags Plads til begejstring, der som gennemgående tema havde intolerance og fremmedfrygt.

To år senere, i 1988, deltog Gnags i kampagnen, der må ses som et naivistisk klimaks: “En fremmed er en ven, du ikke har mødt”. Mere om Gnags’ historie her.

Herunder teksten til landeplagen Danmark.

Danmark, dit indre ocean
Jeg bølger ud på din bølgende vandseng
Som et silkelagen
Solskin på drømmenes altan
De drikker kaffe fra kaffemaskiner
Hele formiddagen

Lige meget hvem du er, lige meget hvor du er
Så velkommen her

Lige meget hvem du er, lige meget hvor du er
Så velkommen her
Jeg kravler op i en stang
Til det hjul de engang kaldte storkereden
Og råber: længe leve mangfoldigheden

Danmark, jeg flyver en tur
Jeg synes du hænger gevaldigt med næbbet
I dit fuglebur
Danmark, hør drømmens troubadur
Han vækker alting til live med nærvær og omsorg
Som vækkeur

Lige meget hvem du er, lige meget hvor du er
Så velkommen her
Lige meget hvem du er, lige meget hvor du er
Så velkommen her
Vi sætter spejle i solen til alle der kæmper på skyggesiden
Og råber: Længe leve mangfoldigheden

Danmark, det banker på din dør
Har aldrig set dig så selvisk og ensom
Nogen sinde før

Danmark, pas på du ikke dør
Du trænger til nogen der kysser din næse
Og nulrer dine øer

Lige meget hvem du er, lige meget hvor du er
Så velkommen her
Lige meget hvem du er, lige meget hvor du er
Så velkommen her…

Let me hear you say Yeah!

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/17289/trackback

34 Comments »

 1. Hvorfor er Gnags så populære? Lukker folk hjernen fra og laller med? Jeg er tilbøjelig til at tro det…

  Gnags er jo blot en af flere; hvem kender ikke reggae-hippierne “Bli’ Glad”, der jo har haft herr AG med som gæst på et af deres numre “Ud med kærlighed til folket”…der også var en landeplage for et par år siden.

  Og så var der jo Natasja, der først hittede med sange som “gi mig Danmark tilbage” med den sædvanlige DF-bashing og ungdomshus / christiania-romantik – og siden opnåede en art martyrium da hun omkom i en bilulykke på jamaica, fordi hun var ude og køre med rastafari-john og hans venner i en ordentlig koger.

  En 2010-version af “Danmark” bør være på sin plads, med en let omskrivning der stemmer overens med virkeligheden:
  “Danmark, pas på du ikke dør
  Du trænger til nogen der brækker din næse
  Og voldta’r dine mø’r”

  Man kvalmes.

  Kommentar by Silent defender — 24. august 2010 @ 18:09

 2. Kanon at du tager dette op, Kim. Jeg så på et tidspunkt et program med A.G. Nielsen hvor han henført på sin sædvanlige måde doserede at han altid har haft udlængsel – og så nævnte han sangen: Ole sad på en knold og sang. Men hvor er det den magelige fætter har boet – og kunnet sælge sin musik – i hele sit liv? I velfærds Danmark såmænd.

  Kommentar by Liva — 24. august 2010 @ 19:24

 3. Man kunne ønske sig, at mange af denne verdens hjemløse og nødlidende dukkede op hos de aldrende århusianske gummirockere, bankede på døren til deres millionærboliger og spurgte: – Er det her, vi er velkomne? Lige meget, hvem vi er?

  Kommentar by Crass Børsting — 24. august 2010 @ 19:33

 4. Nå ja, de blev jo ikke en gang auto-booked til Roskilde hvilket faldt AC en del for brystet, at man pludselig ikke længere var en en naturlig del af den alternative musikscene længere – udbrændte og forældede er de.

  Kommentar by Mads — 24. august 2010 @ 19:39

 5. Jeg håber at vi snart får mulighed for at låse disse omvandrende hashpsykoser inde bag nogle sikrede vægge.

  Kommentar by Fritz — 24. august 2010 @ 20:46

 6. Som sædvanligt venlige og rare kommentarer – helt uden had og personangreb.

  Peter AG har vel tjent ganske mange penge og betalt sin skat til velfærds Danmark.

  Og Fritz mon ikke Kim Møller sletter dit indlæg jeg har jo tidligere fået slettet indlæg for at fremsætte psykiske diagnoser om nogle af Kims hadefulde debattører.

  Kommentar by Bjarne Thyregod — 24. august 2010 @ 20:53

 7. Har selv nynnet med på sangen. Det er jo en god sang med drive. Men dette, at alle er velkomne, er jo dybt problematisk. Det betyder, at vi får pædofile, voldtægtsmænd, brandstiftere og andre uromagere med i købet, og de er nu engang ikke velkomne her.

  Kommentar by Spandauer — 24. august 2010 @ 22:02

 8. #1, Man kvalmes.

  Jeg må gi’ dig ret, kvalmegrænsen er her langt overskredet, men en næsten endnu værre kvalme får jeg når jeg hører Outlandish fuldstændig mishandle og maltraktere “I Danmark er jeg født…” – DR bruger den som reklame for P4, hvor lavt kan det blive?
  FØJ!!!

  Kommentar by Cantor — 24. august 2010 @ 22:20

 9. Yikes! Sangen minder mig om en 17-årig frelst Halal-hippie ved navn Tintin – kvalme og skam! – TAK fordi man bliver ældre og klogere!

  Kommentar by Tintin — 24. august 2010 @ 23:50

 10. Ah, det er da en dejlig sang. Den er lidt som et dansk svar på en eller anden John Lennon sang. Store smukke drømme og rare søde tanker…

  Men man skal aldrig spørge en musiker eller kunstner om politik.

  Sangen minder mig om dengang der ikke var muslimer i Danmark andet end få forsagte og høflige flygtninge. Dengang der var fred i Danmark og den halve verden ikke var i hemmelig krig med Islamo-marxismen.

  Set ud fra den nuværende situation, burde Peter A.G. jo arbejde fuldtids i Sandholmlejrens hårdeste afsnit, med at ønske velkommen og høre på opdigtede flygtningehistorier.

  Det gør han ikke. Men hvis han mente det han sang, så burde han.

  Det er netop derfor man aldrig skal spørge en musiker eller kunstner om politik.

  Kommentar by Julie P. Kantoft — 25. august 2010 @ 02:13

 11. OT: De der Århus rockere, bor de allesammen i København ? Jeg ser Peter AG når jeg lufter hund ved Søerne. Flink fyr, bare jeg ikke skal høre på musikken. Kan heller ikke døje den vamle Anne Linnet.

  Kommentar by wied — 25. august 2010 @ 02:17

 12. …Til daglig bor de i lejligheden ved Søerne i København, men Peter A.G. har også en lille gård ved Himmelbjerget, hvor han skriver og arbejder med sin musik…
  http://www.fri.dk/livstil/inviter-ogsaa-dem-du-ikke-kan-lide

  Kommentar by Peter Buch — 25. august 2010 @ 06:04

 13. Kvalmende, ligegyldig nonsens som jeg af og til har måtte løbe tværs gennem stuen til radioen for at slukke for – en hashpibe, der aldrig er blevet voksen, derfor sikkert stadig populær blandt de umodne.

  Kommentar by Bodil — 25. august 2010 @ 07:33

 14. @ 8.Cantor

  Outlandish´s talentløse version af “I Danmark er jeg” er da rent bestillings-arbejde. Sangen er udelukkende indspillet for at vise muslimer også er rigtige danskere. Kunstner-eliten i Danmark hader alt der er dansk.

  Kommentar by Morten P — 25. august 2010 @ 08:46

 15. Kære Kim og andre her på Uriasposten

  Undskyld jeg lige bryder ind i en ellers væsentlig, og meget rigtig diskussion.

  Jeg bliver nødt til at komme med en meget alvorlig advarsel, som gælder for hele landet.

  Det kommer sig af, at vi er i en meget farlig situation, sikkerheden for Danmark og det danske folk er stærkt kritisk.

  Den direkte anledning er den mulige krig imod Iran. Pt. opruster både USA og Israel imod Israel, og der kan meget vel gå en krig i gang i løbet af det næste år. Strategisk set, er det det eneste rigtige, Iran står overfor en snarlig atomvåbenarmering, og det kan Israel ikke tillade det rent sikkerhedsmæssigt. Da USA og Israel er tætte allierede, så trækker Israel, efter al sandsynlighed USA med ind i krigen.

  Det ville ikke være nogen væsentlig trussel for Danmark, hvis det ikke lige havde været for den stærkt udbyggede iranske infrastruktur i Danmark. Hovedbasen er, efter al sandsynlighed, moskeen på Vibevej 25 på Nørrebro. I hvert fald ved vi, at dette system af moske og skoler er direkte financieret og styret af Irans præstestyre. Yderligere ved vi, fra iranske efterretninger, at Iran har “sleeping cells” i landet, altså små hærenheder der kan sættes i aktion ved diktat fra Iran.

  Med den hovedløse, og stærkt kritisable rekruttering af muslimer til mange af de offentlige instanser er de offentlige instanser; politi, hemmeligt politi, lufthavnspersonel, posten, kommuner, medier og meget andet infiltreret af mulige fjender.

  Det mest eklatante eksempel på den hovedløse rekrutteringsstrategi var da den tidligere Guantanamo fange Slimane Hadj Abderrahmane blev ansat i posten. Hvis man gør det, så har man intet begreb om sikkerhed.

  I følge mine efterretninger, så har Iran typisk brugt agenter der ikke er shia muslimer, altså sunni muslimer af forskellige observans. Mordet på Theo van Gogh blev. f.eks. udført af en sunnimuslim. Iran går altså ikke af vejen for at bruge folk som ikke direkte kan spores tilbage til Iran. Ja, de bruger folk med anden end shia muslimsk baggrund for at sløre deres spor.

  Min erfaring med PET er overvældende negativ. De har ikke forstand på international politik, en evne der er vigtig for at forstå hvordan man skal gebærde sig i forhold til de interne problematikker. For eksempel har PET ikke helt forstået hvordan konflikten er imellem Israel og USA, vores tætteste alierede og Iran. Ellers ville de ikke holde hånden over iranerne på Nørrebro.

  Strategien har været, at forsøge at holde alle deltagere i konflikten hen med snak, hvilket har givet iranerne en gylden mulighed for at opbygge deres infrastruktur. De har heller ikke styr på de forskellige “sleeping cells”. Det har Mossad og FBI til gengæld. Derfor bør et første skridt for at forberede landet på krigen imod Iran være, at initiere et tættere samarbejde med Mossad og FBI for at identificere og uskadeliggøre de iranske celler.

  Yderligere kan man overveje at:

  1. Initiere en seriøs og konsekvent udlusning af mulige agenter i staten, specielt i den sårbare del af infrastrukturen, herunder vigtigst lufthavnen
  2. Initiere en seriøs undersøgelse af alle muslimers alliancer i statens vigtigste sikkerhedsorganer, herunder forsvaret, PET, politiet og dommerstanden
  3. Initiere en seriøs og konsekvent undersøgelse af mulige medier, herunder Politiken der på det sidste har ansat mange muslimer, men også DR, som også har initieret retkruttering målrettet imod muslimer
  4. Lægge hærens strategi om, således at der forberedes til guerillakrig i landet. Krigen vil minde om den opstand vi havde for et års tid siden, med opstande i ghettoer, og direkte angreb på offentlige myndigheder. Denne gang bliver det ikke kun sten der bliver kastet med, der bliver brugt tunge våben. Denne forberedelse inkluderer omlægning af ressourcer, strategiplanlægning, medieplanlægning, træning og meget, meget andet. Et år er alt for lidt, og vi står i dag fuldstændig uforberedt
  5. Forberedelse af kontrol af grænser. Dette kan først ske, når de mulige iranske agenter er elimineret i lufthavnen og andre steder
  6. Proaktivt samarbejde med vores allierede; Israel og USA. Det er vigtigt for Danmark at være hvor det sker

  Vi står i en virkelig farlig situation, er fuldstændig uforberedte, og vi ved, historisk set, hvad der sker når vi entrerer en krig dårligt forberedt, det var hvad der skete i andens verdenskrig. Det kan vi undgå nu, hvis vi forbereder os godt.

  Hermed held og lykke til hvem der vil tage handsken op, og redde Danmark.

  Kommentar by Asger Trier Engberg — 25. august 2010 @ 09:08

 16. @ Bjarne Thyregod

  Med dine til stadighed svinske kommentarer er du næppe manden, der skal spille moralsk forarget. Spar os for dit uklædelige hykleri.

  Kommentar by Spandauer — 25. august 2010 @ 09:22

 17. @ Cantor #8

  Arrangementet med at den bruges som “jingle” er ganske smart. Det udløser royalty til Outlandish hver gang den bruges, så de er på skjult statsstøtte.

  Det var også derfor vi altid hørte “Sylvester og svalerne” tidligere. Man støtter jo vennerne.

  Kommentar by Hans Jensen — 25. august 2010 @ 09:44

 18. 15 > Asger: Går ud fra, at du har sendt dette til PET, justitsministeren, forsvarskommandoen m.fl. Hvis det går så galt, som du forudsiger, skal de ikke bagefter kunne påstå, at de ikke blev advaret.

  Kommentar by Crass Børsting — 25. august 2010 @ 10:25

 19. 10. Som Julie P. Kantoft siger: ‘Man skal aldrig spørge en musiker eller kunsner om politik!’

  Det går som regel grueligt galt, fordi de straks benyttes af andre med en skjult politisk dagsorden og magtbegær.

  Filmanden Oliver Stone slentrer stolt hånd i hånd med Hugo Chavez ved en filmfestival, og Sean Penn vil gerne have at alle der kalder Chavez en diktator skal arresteres. Steven Spielberg indrømmer at de syv timer han tilbragte med Fidel Castro, var de vigtigste i hans liv.

  James Cameron, der beskylder amerikansk teknologi for at ødelægge Planeten, kan ikke se ironien ved den kendsgerning at han brugte hundredevis millioner dollars af amerikansk teknologi for at lave sin 3 timer lange film, Avatar, om ondskaberne ved netop – amerikansk teknologi. Det at han er intellektuelt nærsynet kan hjælpe med til at forklare, hvorfor der ikke er den mindste form for humor i nogen af hans film.

  Det halve af Hollywood har underskrevet et bønskrift til fordel for børnevoldtægtsmanden Roman Polanski og krævet at han ikke retsforfølges for sin ækle forbrydelse.

  Woody Allen der er gammel nok til at vide bedre sagde: “Det ville være fint, hvis Obama kunne være diktator i nogle få år, fordi så ville han kunne gøre en masse godt hurtigt.” Allen, som var gammel nok til at vide at man ikke tager nøgenbilleder af sin teenage steddatter tilføjede, “Jeg er tilfreds med Obama. Jeg mener han er fremragende.”

  Kommentar by synopsis-olsen — 25. august 2010 @ 13:02

 20. John Mogensen´s ; Den Danske Jord sagde allerede meget om samfundet dengang. Han havde fat i noget.
  (er at finde på youtube)

  Kommentar by Peter — 25. august 2010 @ 14:43

 21. Hvem eller hvad er “Gnags”?
  Hvem eller hvad er iøvrigt Bjarne Thyregod

  Kommentar by Binee — 25. august 2010 @ 15:14

 22. Hvis den gode og rare Pol Pot ikke var gået bort, ja så var han også særdeles velkommen her i det syrede SF land.
  SF betyder Så Flinke.
  Vi er så flinke og rare, at det bliver vores undergang.

  Dog Mr. Swing King er bragende flot.

  Kommentar by pk — 25. august 2010 @ 15:16

 23. Asger Trier Engberg ingen tvivl det her ender rivende galt snart.
  men jeg er ikke så sikker på obambi vil være på Israels side måske
  snarere ja godt spørgsmål. Jeg tør godt tage hansken op men hvis det
  koster penge har jeg desvære ingen mulighed,er på bistansen blev
  arbejds for 2 år siden har aldrig været medlem af de røde kasser.
  Har fået den ære at få en muslimsk indvandrer kvinde som sagsbehandler
  hun har i år sanktioneret mig efter skat for ca 15000 kr.
  men ellers er jeg helt klar og de skal nok slå sig før de får ram på
  gravballemanden

  Kommentar by gravballemanden — 25. august 2010 @ 16:13

 24. 10

  “Ah, det er da en dejlig sang. Den er lidt som et dansk svar på en eller anden John Lennon sang. Store smukke drømme og rare søde tanker…”

  Skal da gerne indrømme at jeg i løbet af årene har festet skønt til mange af netop de sange/musik – men det var før importen af anti-vestlig sharia krav, halalslagning af vore køer, kyllinger, får og geder, mødomsoperationer, kønsapartheid, importeret ramadan faste i folkeskoler, tildækning af kvindelige læger, sygeplejersker og lærere i det offentlige, bederum krav på universiteter og andre uddannelsessteder, venstrefløjens kamp for usynlighedsdragter til kvinder (burka/niqab), danske politikeres falden på halen for islamiske forbud og påbud osv. Med det klamme, grumme cirkus sluttede festen li’som.

  Kommentar by Liva — 25. august 2010 @ 18:23

 25. Apropos så så jeg netop nu at Arbejdernes Landsbank på TV reklame på TV2 også har fået multikultur ideologi og sort hijab på. Trist. Islamisering er blevet noget der kendetegner en del banker og en del venstrefløj efterhånden. Men så er det godt at der dog er nogle venstrefløjs politikere, der finder nye veje; f.eks. Karen Jespersen, der har vendt socialdemokraterne ryggen.

  Kommentar by Liva — 25. august 2010 @ 19:01

 26. Det bedste, man kan sige om Gnags, er, at de har leveret stof til en fremragende parodi: http://www.youtube.com/watch?v=wCNls2p4yAk

  Hvad er det i øvrigt, der gør, at såkaldte kunstnere konstant føler sig kaldet til at kommentere politik?

  Og hvorfor skulle en kunstner være mere kvalificeret til dét end specialarbejder Jensen?

  Kommentar by hp — 25. august 2010 @ 21:17

 27. Hjertelighed og godhed er venstrefløjens mærkesag – især når gildet betales med andre folks penge.

  Verden bliver aldrig et bedre sted før Bjarne Tyrestation og hans lige sidder i fængsel.

  Kommentar by Tolder — 26. august 2010 @ 15:59

 28. Asger Trier Engberg …… prøv at tage noget afslappende medicin mod dine paranoiaer … !

  Der er ingen hemmelige agenter, ingen skjult dagsorden, ingen islamisk strategi for overtagelse af vesteuropa, osv. Situationen skyldes ene og alene 50 års socialistisk og liberal idioti.

  Islamiseringen foregår helt åbenlyst og med 50% af alle danskeres aktive accept (læs: venstrefløjens vælgere). Af de sidste 50% er der vel 80% pæne borgerlige vælgere med deres stiltiende accept eller ligegyldighed. Af de resterende på den borgerlig fløj er halvdelen kapitalister, som vil sælge deres bedstemor til højestbydende. Resten kan reelt kun gøre een ting :

  Løb lemminger, løb !

  Kommentar by Tolder — 26. august 2010 @ 16:14

 29. “I love these people who win a couple of grammy awards and think they can tell me how to vote, and how to save the environment.

  Like REM: ‘Shiny, happy people….’

  Just pull that bus over to the side of the Pretentiousness Turnpike, pal! I want everybody off the bus!
  I want the shiny people over here, and the happy people over here, okay?!? I represent angry, gun-toting, meat-eating fucking people, alright?!?”

  – Denis Leary

  Kommentar by Axel — 26. august 2010 @ 20:38

 30. Asger,

  Du er lige paa, du har mere ret end du selv aner.

  anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 27. august 2010 @ 05:03

 31. Peter A.G. eller Islam B fra Outlandish: så blir det ikke værre!

  Kommentar by Frode Fredegod — 27. august 2010 @ 07:57

 32. Gnags havde ret. The more the merrier! Ellers sander det hele bare til.

  Kommentar by Carsten Agger — 30. august 2010 @ 14:41

 33. Enig med #5, bortset fra at jeg mener alle stoffer børe være fuldt lovlige og et personligt valg.

  Kommentar by Winston Churchill — 28. december 2015 @ 20:09

 34. […] sang “Lige meget hvem du er” i 17. udgave af højskolesangbogen. Denne sangs tekst kan ses her. Om dette at medtage den i 17. udgave skriver […]

  Pingback by To sjæle, én tanke | ricardtriis — 8. august 2019 @ 21:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper