25. august 2010

‘Asien-kender’ Flemming Ytzen i Metroxpress: Sociale frustrationer skabte massemord

Otte kinesere blev mandag myrdet i Filippinerne, da en 55-årig betjent, der fornyligt var blevet afskediget efter anklager om “tyveri, afpresning og narkokriminalitet” gik amok med et automatvåben. En halvstor udlandsnyhed, der i gårsdagens Metroxpress blev ledsaget af en ‘ekspert’-analyse af ‘Asien-kender’ Flemming Ytzen. Fra ‘Det må være et mareridt’ (s. 16f).

“Journalist Flemming Ytzen sagde i aftes på TV 2 News, at gidseldramaet er det sidste, Filippinerne har brug for nu, da det kan hindre Kina i at investere i landet.

»Det må være et mareridt for regeringen, « sagde Ytzen og fortalte, at det er gået ned ad bakke for Filippinerne de seneste 30-40 år, hvor der er sket en stor befolknings tilvækst, men ikke en tilsvarende økonomisk vækst, og det har skabt social ulighed.

»Det er en ydmygelse, når filippinerne ser en bus fra et andet asiatisk land, der har råd til at tage til Filippinerne, og hvor folk kommer med skjortelommerne fulde af dollarsedler (…) Det genererer frustrationer for et folk, der har set levestandarden gå nedad og nedad, «fortalte han som mulig grund til, at en kinesisk turistbus i går blev mål for gidseltageren.”

Oploadet Kl. 15:34 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/17315/trackback

19 Comments »

 1. Interessant, at en enkelt tosses amokløb kan blive til noget med “frustrationer for et folk”.

  Når det går galt i Philippinerne er det som regel muslimske “oprørere” i den sydlige del af landet. Pudsigt nok bliver de meget sjældent betegnet som terrorister.

  Kommentar by Peter R — 25. august 2010 @ 16:28

 2. Kunne det være det var derfor, at det lokale politi var ligeglade med
  gidslernes liv?
  For mig at se, så det ud som om de stormede bussen, for at sikre sig byttepengene.

  Kommentar by Peter — 25. august 2010 @ 18:09

 3. Fra Villy Bladet:
  Han var omkring 170 cm høj og var iført en hjemmelavet maske med huller til øjnene, sort jakke, sort trøje med rød skrift og brune bukser.
  Kilde:
  http://ekstrabladet.dk/112/article1396771.ece#ixzz0xdUn5gCL

  Fra Båthorns Tidende:
  Røveren beskrives som 2. generationsindvandrer, cirka 25 år og 175 centimeter høj. Han var iført en hjemmelavet maske med huller til øjnene.

  Kommentar by Fritz — 25. august 2010 @ 18:35

 4. Det var ærgeligt at Flemming Ytzen ikke var ombord på bussen. Det genererer frustrationer for folk at læse hans sludder.

  Kommentar by DanskeriTN — 25. august 2010 @ 18:43

 5. Alle steder hvor muslimerne spreder sig, går det nedad bakke med økonomien. Fattigdom er godt for slam. Det giver åndelig koran berigelse hos tosserne.

  Kommentar by Machiavelli — 25. august 2010 @ 19:28

 6. @ Machiavelli

  Og relevansen af dit udsagn ifbm. det katolske land Filippinerne er … ? ;)

  Kommentar by Jørgen Laursen — 25. august 2010 @ 21:30

 7. Fra Wikipedia:

  “Lige efter 2. verdenskrig var Filippinerne et af de højest udviklede lande i Asien, men landet har sidenhen været plaget af forskellige problemer. Der var korruption og uro under diktatoren Ferdinand Marcos’ styre, indtil han blev styrtet i 1986. Et stadigt problem er striden mellem de muslimske separatister og den kristne majoritet, en konflikt, der hovedsagelig er af kulturel og national karakter.”

  Kommentar by Martin Thrane — 26. august 2010 @ 07:16

 8. Hvor er det dog synd for de stakkels socialister såsom skribleri flemming YT, at de ikke har lært at bruge hoved, men kun kan rable de socialistiske floskler af som det samfundets skyld, det den sociale ulighed, det alle andres skyld.
  Hvis skribleri floskel hoved flemming YT skulle have skrevet om de Filippinske jihad-muslimer, så ville idioten stadig bruge de socialistiske floskler som de sædvanlige, det TONEN skyld, det DF skyld, det regeringens skyld, det aldrig de tro jihad krigers skyld, selvom de stakkels jihad truede Filippiner ikke aner hvad DF eller hvem Pia Kjærsgaard er eller hvilken TONE de socialistiske floskel hoveder fabler om.
  Det kan selvfølgelig også være fordi floskel skribenten flemming YT bare er en mandsling og er bange for at blive fyret af en eller anden DDR socialist tanke besat chefredaktør såsom berufverbot DDR socialisten trøste æder enormeDAS Frau knudsen fra den tone anstændige ligegyldige pamflet berlinske Nyt DDR Aktuelt med kurs mod bankerot, som bekendt er berygtet for sin udrenselse af anderledes tænkende ansatte.
  Men uanset grunden til en så underlig en artikel, så det deprimerende hvor ringe de politiske korrekte medier bevidst misinformere

  Kommentar by li — 26. august 2010 @ 08:28

 9. Hvor er det dog synd for de stakkels socialister såsom skribleri flemming YT, at de ikke har lært at bruge hoved, men kun kan rable de socialistiske floskler af som det samfundets skyld, det den sociale ulighed, det alle andres skyld.
  Hvis skribleri floskel hoved flemming YT skulle have skrevet om de Filippinske jihad-muslimer, så ville idioten stadig bruge de socialistiske floskler som de sædvanlige, det TONEN skyld, det DF skyld, det regeringens skyld, det aldrig de tro jihad krigers skyld, selvom de stakkels jihad truede Filippiner ikke aner hvad DF eller hvem Pia Kjærsgaard er eller hvilken TONE de socialistiske floskel hoveder fabler om.
  Det kan selvfølgelig også være fordi floskel skribenten flemming YT bare er en mandsling og er bange for at blive fyret af en eller anden DDR socialist tanke besat chefredaktør såsom berufverbot DDR socialisten trøste æder enormeDAS Frau knudsen fra den tone anstændige ligegyldige pamflet berlinske Nyt DDR Aktuelt med kurs mod bankerot, som bekendt er berygtet for sin udrenselse af anderledes tænkende ansatte.
  Men uanset grunden til en så underlig en artikel, så det deprimerende hvor ringe de politiske korrekte medier bevidst misinformere.

  Kommentar by li — 26. august 2010 @ 08:28

 10. Hej Martin,

  Jo, men moroerne udgør kun omkring 5 % af befolkningen og lever geografisk isoleret på Mindanao, hvilket de har gjort siden 13-tallet. Altså næppe en befolkningsgruppe, der kan gøres særskilt ansvarlig for en eventuel filippinsk deroute.

  Anyway, how’s tricks? Ser ikke så meget til dig længere, men det er måske, fordi vi hænger ud på nogle forskellige blogs?

  :)

  Kommentar by Jørgen Laursen — 26. august 2010 @ 08:44

 11. Hej Jørgen,

  Nu er Wikipedia ikke altid det mest præcise sted at få info fra, men jeg syntes det var påfaldende at der nævnes 1) korruption og uro under Marcos’ styre og 2) et mindretals ønske om seperation som forklaring på landets problemer og deraf følgende deroute.

  Moro National Liberation Front (rødt flag med halv måne og sværd) arbejder for adskillelse fra resten af Filipinerne, samt oprettelsen af en islamisk stat. I det autonome område er der indført sharia love, der dog kun gælder for muslimer og ikke må indbefatte “cruel and unusual punishment”. Området er generelt fattigt.

  Det er ikke ligefrem opskriften på en succesfuld fremtid i mine øjne…

  Det undrer mig egentlig at du henviser til at landet er katolsk, når du har et godt kendskab til forholdene.

  Jeg er nok mere læsende end skrivende i øjeblikket, men følger med på the usual suspects :-)

  Kommentar by Martin Thrane — 26. august 2010 @ 10:55

 12. Faceit, de brune evner intet.

  Kommentar by Tolder — 26. august 2010 @ 15:52

 13. Flemming Ytzen kommer med et skud i tågen, medens vi alligevel sidder med aftenkaffen ved gadekæret i den globale landsby. Det skulle han måske have holdt sig fra, fordi man jo kan koble en enkelt hændelse på et givet tidspunkt til et uendeligt antal andre facts. Prøv at kombinere den 55-årig betjents handling med 1)den nyeste hype om ernæring 2)global opvarmning 3)marxismens nedtur 3)globaliseringen 4)den kosmiske stråling 5)alkoholisme og narko på Filippinerne 6)Portugisernes kolonisering og pludselige udtrækning 7)børneopdragelse og skolevæsen 8)familieopfattelse 9)katolicismen 10)UFO’er osv. Flemming Ytzen har selvfølgelig bare tilfældigt trukket et af sine favoritemner op af posen. Så går tiden med det. Der er mange timers nyhedstapet, der skal smøres på hver dag. Men de er ikke særligt kreative på TV 2 News/Metroxpress. Hvorfor ringede de ikke bare til et tilfældigt telefonnummer på Filippinerne og spurgte om, hvorfor mon den 55-årige betjent gjorde det? Det havde da været lidt interessant?

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 26. august 2010 @ 17:06

 14. “Damn, damn damn the Filipino
  Pork marked Khakiac ladrone
  Underneath the starry flag
  Civilize him with a Krag
  And return us to our beloved home.”

  Soldatersang ca. 1902.

  Kommentar by Dog of God — 26. august 2010 @ 17:26

 15. OK, godt ord igen, Dog of God. Spanierne/Magellan var der først!’Filippinerne var under spansk herredømme 333 år, i perioden 1565 – 1898, derefter under amerikansk herredømme i 48 år, indtil 1946. Det er sammen med Østtimor og Sydkorea et af de tre asiatiske lande, som har kristendom som dominerende religion. Sammen med den spanske og amerikanske indflydelse har dette gjort Filippinerne til et af Asiens mest vestligt orienterede lande….Befolkning 92 millioner'(!)(Fra Wikipedia)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 26. august 2010 @ 17:36

 16. At sosial ulikhet skulle skape denne situasjonen virker noe søkt, mildt sagt, det var da heller ikke nevnt av gisseltakeren såvidt jeg vet. Han må ha vært lite intelligent, for å ta gisler, og så tro at han ville få jobben igjen (det var kravet hans) skjønner alle er dumt.

  Filippinene er alt overveiende kristent, katolsk, men man ser fler og fler Jehovas Vitner, baptister, pinsevenner etc. Å laste muslimene i sør for de dårlige forholdene tror jeg er lite relevant, som det er nevnt finnes de på Mindanao og sørvest for denne øya. Der er det til tider drap og kidnappinger. Amerikanerne er til stede med 100 mann, som ikke skal bistå fysisk, men være rådgivere etc. i kamp mot terrorismen. Selv så langt sør som Camiguin, den nærmeste øya til Mindanao, halvannen time med båt, ser du knapt en muslim. Jeg har vært der flere ganger. Heller ikke nord på Mindanao ser du mange.

  Jeg har vært en del der, og det er store forskjeller, men filippinerne er i det store og hele glade og svært hyggelige folk, i alle fall på bygda. Men du ser svært mye alkoholisme, alkohol er billig, selv for dem – en krone og førti øre for en øl, en femmer for en flaske rom, og også narkotika er det mye av.

  Jeg er inne med lokalbefolkningen (gift med ei derfra) og det virker ikke som de har noe agg mot verken koreanere, kinesere eller japanere.
  Særlig rike koreanere er det mange av. De lærer seg engelsk på Filippinene.

  Kommentar by Willy Gjøsund — 26. august 2010 @ 22:53

 17. I en af de lokale MSM er der klumme med dette bud på en forklaring

  …Apparently when the civilian government comes in, the ugly head of politics rears its ugly head. It could be said therefore that politics again is the major cause of dismal state of our national police force.

  But aside from politics, injustice to the members of the police force may have something to do with the kind of PNP we have today. Maybe it is also about time to find out why a multi-awarded policeman who was even chosen as one of the Ten Outstanding Policemen in our country would eventually be caught extorting money and dismissed from the service that eventually led him to commit last Monday’s carnage. Could there be inequities in the system especially as far as salaries, benefits and privileges are concerned? Or could there have been unfairness in his dismissal? Sometimes suffering the pangs of injustice is more unbearable than the pains of physical hunger.

  http://www.philstar.com/Article.aspx?articleId=606571&publicationSubCategoryId=64

  Folk som Flemming Ytzen bliver på de kanter betegnet som ACDC – attack and collect / defend and collect, hvilket går på at de skriver hvad som helst, mod passende betaling.

  Kommentar by anonym — 27. august 2010 @ 02:50

 18. ACDC – attack and collect / defend and collect. Den var go’ – på den anden side, hvem ville ikke give sin forklaring på hvadsomhelst for at komme i Tv? Jeg husker Flemming Ytzen for fornuftige ting, men jeg kan ikke lige huske hvad. Jeg har kodet ham som mainstream venstreorienteret, der gerne vil accepteres af Danmarks Radios pampere – måske fordi de betaler nogle gode honorarer engang imellem? Også noget med frelse-Politiken?

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 27. august 2010 @ 09:48

 19. Lidt DDR og frelser-Politiken, hvor han stiller op med det “redaktøren” gerne vil have, mod passende honorar. Han falder bestemt ind i kategorien; ACDC. Men, lad os ikke dømme for hårdt, alle vil gerne have smør på brødet.

  Og hvis han skal fortjene titlen asien-kender, så kunne han i det mindste, have scannet de lokale medier, også skrevet af derfra, fx ovenstående.

  Kommentar by anonym — 27. august 2010 @ 17:45

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper