31. august 2010

Rektor Anne-Marie Dohm: Svenske medier svigter sin journalistiske rolle

Anne-Marie Dohm har fuldstændig ret. Medierne skal redegøre for partiernes holdninger, så vælgerne kan stemme efter overbevisning – længere er den ikke. Fra Journalisten – Journalist-rektor: Nærmest censur mod svenske nationalister.

“Rektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Anne-Marie Dohm, har ikke meget til overs for den måde, svensk presse forsøger at tie det højreorienterede parti Sverigesdemokraterne ihjel på.

Blandt andet har svensk TV4 nægtet at vise partiets valgvideo, hvor en pensionist bliver løbet over ende af en gruppe burkaklædte kvinder. Og partiet står ikke til at måtte deltage i den afgørende tv-debat på kanalen SVT.

Det er et journalistisk svigt og var aldrig sket i Danmark, mener Anne-Marie Dohm.

»Det nærmer sig censur, og det lyder meget udansk. Men måske ikke meget usvensk. Hvis medier bevidst holder bestemte synspunkter ude af den politiske debat, fordi man ikke bryder sig om dem – og de i øvrigt er lovlige – så svigter man sin journalistiske rolle i samfundet. Vi skal jo blandt andet fortælle, hvad de enkelte partier og deres kandidater mener og står for, så vælgerne selv kan træffe deres eget valg i stemmeboksene,« siger hun til DR.dk.”

Oploadet Kl. 15:52 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/17391/trackback

6 Comments »

 1. ”og de i øvrigt er lovlige”

  Vigtig detalje.

  SD er Sveriges største modstander af Sveriges suverænt største Hetz mot folkgrupp, og Sveriges jurister kan ikke være stort bedre end journalistkorpset.

  Kommentar by sebastian — 31. august 2010 @ 16:07

 2. Professor Kasper Møller Hansen (tror jeg nok han hedder) hævdede straks at der ikke er tale om “diskrimination” når svensk tv ikke indbyder dem til afslutningsdebat. Derudover kunne han heller ikke rigtigt se noget underligt i valgproceduren med den manglende anonymitet.

  Kommentar by Superman — 31. august 2010 @ 16:25

 3. Sveriges deroute fortsætter. Den sidste lukker og slukker…

  Kommentar by Jern Henrik — 31. august 2010 @ 17:18

 4. Man spørger så sig selv, hvorfor så mange danske journalister selv bedriver hetz mod Dansk Folkeparti? Selv journalisternes egen rektor kan se at det er forkert (suk).

  Kommentar by Sigwar — 31. august 2010 @ 19:18

 5. Rektor Anne,Maria Dohm kan se, at den er gal i Sverige.
  Sjovt nok, SAMTLIGE venstrefløjspolitikere i DANMARK, incl. socialakrobaterne kan IKKE se noget galt !!!!!!!!!!!!!!
  Så spørger man sig selv: Har de nu tænkt sig ordentligt om ???
  Tænk nu, når det svenske valg og de svenske mediers SVIGT bliver afdækket og internationalt kritiseret og nedgjort. Hvad så, Villy Løgnhals og co. ?
  Ethvert selvtænkende menneske kan da FATTE, at valghandlingen i Sverige IKKE ER HEMMELIG. Ja, selv Ole Sohn og andre fossiler fra de glade dage, må kunne indse det.
  Sandheden er jo, at disse fossiler ville ønske disse tilstande indført i Danmark. Det er jo “finere” at stemme SF end DF. DF’ere er jo lavere uddannet end SF’ere. Derfor er det “finere” at stemme SF. Så er man som regel også offentligt ansat og kan dermed bestemme over de laverestående Df’ere. Groft sagt betales lønnen til SF’eren af Df’eren, som så nedgøres af de selvudnævnte “intellektuelle”.
  SYGT

  Kommentar by Anonym — 31. august 2010 @ 21:12

 6. Professor Kasper Møller Hansen (tror jeg nok han hedder) hævdede straks at der ikke er tale om “diskrimination” når svensk tv ikke indbyder dem til afslutningsdebat.

  Gad vide hvordan reaktionen ville være, hvis man udelukkede repræsentanter for islamiske grupper fra en debat om religionsfrihed..?

  Kommentar by Henrik R Clausen — 2. september 2010 @ 23:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper