25. november 2003

Modkraft og Karpantschof samt Information og Mr Andersson om Henrik Gade Jensen

For en lille måneds tid siden iværksatte BZ’ernes hoforgan Modkraft et angreb på filosoffen Henrik Gade Jensen, som sidste år blev ansat af kirkeministeren som rådgiver. Overskriften lød: Kirkeministerens spindoktor er højreekstremist, og artiklen refererede synspunkter fra halalhipperne Peter Kemp og Kjeld Holm samt bz-forskeren Rene Karpantchof. Sidstnævnte giver to grunde til sin kritik:

“– Hans ene hovedbudskab er, at islam ikke kan forenes med det moderne vestlige samfund. Det kan kun kristendommen, »den eneste menneskelige religion«, siger samfundsforsker René Karpantschof, der har studeret den danske højrefløj. Det andet hovedbudskab er, at den nuværende borgerlige regering, bortset fra statsministeren, består af »en flok partifæller, der kujoneret viger tilbage«. Ifølge kirkeministerens pressechef er det derfor kun »højrefløjen«, der kan redde Europa fra den igangværende islamisering.”

To helt igennem ukontroversielle synspunkter, som faktisk ville lyde mere kontroversielle hvis man vendte dem om:

1) Islam kan godt forenes med det moderne vestlige samfund

2) Kun ‘Venstrefløjen’ kan redde Europa fra den igangværende islamisering.

Længere nede i artiklen kommer der lidt mere kød på argumenterne.

“Henrik Gade Jensen formår også at vende op og ned på forholdet til nazisme. De største aktuelle lighedstræk med Hitlers nazistiske regime finder Henrik Gade Jensen hos studenteroprøret i 1968 og i selve det, at nutidens politikere planlægger samfundet og finder statslige løsninger på forskellige områder. Det gælder især på flygtningeområdet, hvor et tidligere forslag fra Kristeligt Folkeparti om »at gøre kvoten af asylanter større af humanitære grunde« sidestilles med nazisternes holocaust med kommentaren: »Kvoter var noget, som Eichmann benyttede sig af, da han skulle beregne kapaciteten i de tyske udryddelseslejre«. Til gengæld er Henrik Gade Jensen fuld af beundring for den tidligere SS-officer og daværende leder af det højreekstreme tyske Republikaner-parti, Franz Schönhuber…”

Det er et dårligt debattrick at forsøge at drage voldsomme associationer, og det kan Henrik Gade Jensen vel med rette kritiseres for. Men fordi han sammenligner studenteroprøret i 68 med nazismen, betyder det jo ikke nødvendigvis at han har nazi-sympatier som vel må være artiklens pointe. Jeg har læst hovedparten af de mange velskrevne artikler på Henrik Gade Jensens hjemmeside, og er ikke stødt på noget der ligner det artiklen antyder. Heller ikke sympatier for Republikerne i Tyskland, og det kan da godt undre at Karpantschof ikke citerer Gade Jensen. Karpantschou har ‘forsket’ i højreradikalisme i årevis, og har en formidabel evne til at se brunskjorter i strækmarch overalt.

På Modkraft er artiklerne 100 procent motiveret af revolutionsdrømme, og dem om det. Idag vælger Dagbladet Information at relancere temaet i artiklen Højre-ekstremist er spindoktor for Tove Fergo. Artiklen er stort set identisk med Modkrafts, og Republikaner-sympatien omtales endnu i Karpantschous fortolkning.

“Spindoktoren har bl.a. rost synspunkter fra den tidligere SS-officer Franz Schönhuber… “

– hvad gentages:

“Også på sin egen hjemmeside har Henrik Gade Jensen tidligere gjort sig bemærket med bl.a. rosende ord om den daværende leder af det ekstreme tyske parti Republikanerne, tidligere SS-officer Franz Schönhuber.”

Hvorefter Gade Jensen citereres for:

“Jeg vil ikke lade en person bedømme af, hvordan vedkommende fremstilles i medierne. Jeg undersøger indholdet af, hvad han har sagt. Der er ikke tale om beundring.”

Ikke ligefrem noget der tyder på at beskyldningerne holder vand.

Grunden til denne gennemgang er først og fremmest Informations væsentligste forbedring af Modkrafts ‘artikel’. Her i fuld udstrækning:

“Ifølge ekspert i holocaust-benægtelse Mikkel Andersson tilhører regeringens spindoktor den »ultra-national konservative« fløj i Danmark. En fløj, som de seneste seks-syv år har bevæget sig fra grænsende til nazisme og ind mod den mere stuerene midte: »De her synspunkter er ekstreme nok, men er blevet mere mainstream i de senere år. I og med at folk som Søren Krarup og Jesper Langballe er valgt i Folketinget, så er det svært at sige, at de udgør en fare for demokratiet,« siger Mikkel Andersson.”

Denne ekspert i Holocaust-benægtelse er naturligvis webloggeren Mr Andersson, som selvfølgelig ikke har Henrik Gade Jensen med på sin liste over danske holocaust-benægtere. Der foreligger her en klar sammenblanding af argumenter. Det er ganske rigtigt at indvandringsmodstanden har rykket sig fra Krarup-kredsen til at omfatte 3/4 af danmarks befolkning. Men hvad har det med ‘grænsende til nazisme’ eller nazi-sympatier at gøre. At Søren Krarup, Jesper Langballe og Henrik Gade Jensen ikke har nazi-sympatier burde ikke være så svært at forstå. Nationalkonservatismen er som begrebet antyder konservativ i sjælen, og eneste sammenfald med nazismen og ligger vel i at de begge vil ‘bevare’ nationalstaten Danmark. Her kan man for så vidt ikke engang sige de er enige. Nazismen i den danske variant, som den manifesterede sig i det forrige århundreder var jo mere tysk end dansk.

Nuvel. Bliver spændende at læse Mikkel Anderssons egen udlægning af den information’ske artikel, og ikke mindst det ovenstående citerede afsnit. Ligesom det også bliver spændende at læse den eller de omtalte artikler fra Gade Jensens hånd i sin helhed. En ting er sikkert. Rene Karpantschof, Modkraft og Dagbladet Information er ikke sandhedsvidner, og da slet ikke når de (af alle) ikke kan finde et eneste citat som understøtter deres kraftige insinuation.

Oploadet Kl. 08:05 af — Direkte linkSkriv!
Arkiveret under:

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper