14. januar 2005

Helle Merete Brix og Lars Hedegaard blotlægger Klaus Wivels associationstrick

I Weekendavisen har de seneste par uger kørt en ordveksling mellem Klaus Wivel og forfatterne bag I krigens hus, som egentligt kan opsummeres i en enkelt sætning: Wivel forsøger at associere bogens forfattere med Serge Trifkovic, der i egenskab af advokat for serbisk krigsforbryder vistnok har afvist at der fandt folkedrab sted på bosniakkerne under Jugoslaviens sammenbrud. Rendyrket associationstrick – og her blot en smagsprøve fra Brix/Hedegaards overlegne svar til Wivel i seneste Weekendavisen.

“Som Lars Hedegaard prøvede at forklare Klaus Wivel, er det fra Trifkovics bog, vi har oplysningen om Mekka-erklæringens eksistens – og det bør man efter vore begreber anføre – og vi har ikke brugt den til andet. Derefter gik vi til selve dokumentet, der findes i engelsk udgave på en hjemmeside tilhørende den organisation under hvis auspicier, erklæringen blev til, nemlig The Organization of the Islamic Conference (OIC), hvilket omhyggeligt er angivet i vores bog… I vores bog bringer vi følgende citater fra Mekka-erklæringen: »Alle muslimer, selv om de taler forskellige sprog, har forskellig hudfarve, bor forskellige steder, og adskiller sig fra hinanden på andre måder, udgør én eneste nation, knyttet sammen af fælles tro… idet de påtager sig én opgave over hele verden.« Dokumentet opfordrer til en indsats for at »forene ummaen, konsolidere dens kultur og styrke dens solidaritet, rense vore samfund for udslag af moralsk slaphed og afvigelser… skabe overensstemmelse i muslimernes tænkemåde og rense islamisk tænkning for alt, hvad der er fremmed og splittende.« Hvis Wivel havde læst Trifkovics yderst summariske omtale af Mekka-erklæringen, ville han have opdaget, at disse citater ikke forekommer, og at Trifkovic i øvrigt ikke har slået ned på de pointer, vi har fremhævet. Alene det burde have tilsagt ham, at vi ikke kan have vores tolkning af dokumentet fra den serbiske forfatter.

Oploadet Kl. 22:03 af Kim Møller — Direkte linkSkriv!

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper