12. september 2010

Nyhedschef Simon Andersen om mediernes hetz mod Den Danske Forening

De fleste journalister definerede sig i 1980’erne som antiracister. Multikulturen var ikke så fremskreden, så det var forholdsvis gratis. Forfatterne til den nye Jesper Langballe-biografi har bedt BTs nyhedschef Simon Andersen kommentere en af hans artikler om Den Danske Forening.

Et citat fra Langballe – En biografi af Aads Bregenov-Jensen og Mads Jensen.

“Når jeg genlæser min reportage i dag, er det nærmest skandaløst. Jeg er chokeret over, at jeg ikke tog fat i Århus Kommune og lavede en historie med overskriften; ”Lovlig forening nægtet lokaler”. Men dengang interesserede det mig ikke en skid at sætte mig ind i, hvad det var, Den Danske Forening sagde. Jeg havde besluttet, at det var en halvnazistisk, antidemokratisk bevægelse, der ikke burde have ret til at samles. At de autonome så samtidig jagtede dem rundt, gjorde bare det hele meget mere spændende. På den måde giver min historie et godt billede af stemningen dengang. Fyldt med had og foragt over for Den Danske Forening, der blev anset for at være reaktionær, ulækker og linje med noget nazistisk. Der var ikke en eneste på Jyllands-Posten, der dengang kunne drømme om at lave historien om, hvordan en kommune kunne nægte en lovlig forening at holde møde. Det er enormt skræmmende at tænke på, men jeg tror ikke, at man kunne finde en dansk journalist i den periode, der tænkte væsentligt anderledes. (s. 149f)

Oploadet Kl. 12:13 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/17698/trackback

11 Comments »

 1. Nu er der vel heller ikke nogen , som forventer at journalister tænker sig om?
  Hvorfor skulle de det?
  De er jo journalister.
  Den fineste stand verden nogen nogensinde har haft.

  Kommentar by pk — 12. september 2010 @ 13:34

 2. Det er blandt andet idioter som Simon Andersen der er skyld i at vores land er omdannet til en stinkende islamisk kloak fyldt med socialistisk lort.

  Kommentar by Fritz — 12. september 2010 @ 13:45

 3. pk: Jeg er helt enig – min agtelse for journalisters færdigheder og hæderlighed falder dag for dag. Men her er dog et eksempel på to journalister, hvoraf én (Simon Andersen) tilsyneladende er blevet klogere, mens en anden (Jesper Langballe) vel ikke ligefrem kan siges at være en del af den venstresnoede klike.

  Kommentar by Thomas — 12. september 2010 @ 13:48

 4. Der var trods alt en del professionelle journalister i 1980`erne, der hellere end gerne ville lave reportager og interviews fra møderne i Den Danske Forening, så avislæserne selv kunne bedømme, hvad Søren Krarup, Ole Hasselbalch og Jesper Langballe samt andre egentlig ville med foreningens eksistens. Men de blev konsekvent stoppet af deres respektive chefredaktører og redaktionschefer, fordi disse blev dikteret af ”en usynlig hånd” i det politiske magtapparat, der meget kraftigt frarådede dem, at lade deres journalister referere noget som helst fra Den Danske Forenings møder.

  Foreningen blev som bekendt stiftet i protest mod Flygtningeloven af 1983, hvor den nuværende ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen som daværende formand hos Dansk Flygtningehjælp fik loven vedtaget i selskab med Det Radikale Venstre, og de var i perioden 1982-93 parlamentarisk grundlag for de forskellige Schlüter-regeringer. Adskillige politikere fra hele Folketinget advarede mod lovens konsekvenser, men den konservative statsminister Poul Schlüter vidste, at han ville miste regeringsmagten, hvis han ikke bøjede sig for Det Radikale Venstres krav i denne sag.

  Under et lovligt offentligt arrangeret møde i Hillerød af Den Danske Forening i sensommeren 1987, rejste der sig pludselig 40-50 mennesker op blandt tilhørerne, som begyndte at råbe og skrige ”nazisvin” samt andre modbydelige ord efter arrangørerne. De begyndte at smide rundt med stolene, hvorefter de truede både det tilstedeværende publikum og journalisterne med fysisk vold, hvis de ikke omgående forlod mødet. Ballademagerne viste sig at være ansatte fra Dansk Flygtningehjælp. Uden for hallen stod 200 af deres voldelige kammerater fra den yderste venstrefløj parat til at tæske enhver – hvorefter politiet i al fejhed opløste den lovlige forsamling ”af hensyn til mødedeltagernes sikkerhed”.

  Imidlertid nedprioriterede de ansvarlige chefer i dagspressen og Danmarks Radio ethvert fysisk overfald på Den Danske Forenings møder, hvor de gjorde det til ”bagateller”, at såvel publikum som journalister blev truet med lemlæstelse, hvis de medvirkede som publikum i foreningens møder. Eller at kommunerne nægtede at udleje lokaler til dem. Hvilket alene skyldtes daværende magtfulde eksistenser i det politiske liv og medieverdenens top, der skabte en hemmelig konsensus om, at Den Danske Forenings virke med debatmøder skulle forhindres ”med alle midler”, så det tidligere Fremskridtspartiet under ingen omstændigheder fik politisk medvind i sejlene.

  Og journalisterne turde ikke andet end at makke ret.

  Kommentar by Ole Brockdorff — 12. september 2010 @ 14:26

 5. Jeg synes, at det er et skridt i den rigtige retning, at journalister reflekterer lidt over tingene….også selvom det er 20 år for sent!

  Kommentar by Claus Kvist Hansen — 12. september 2010 @ 14:40

 6. Simon Andersen var den perfekte røde journalist, der var ligeglad med sandheden. Den korrekte vinkel var vigtigere. Om det kostede menneskeskæbner var ligegyldigt. Socialister er bedøvende ligeglad med mennesker. Socialismen er vigtigere.
  —-

  FØRST ANKLAGEN, SÅ FORTVIVLELSEN
  http://journalisten.dk/forst-anklagen-sa-fortvivlelsen
  “En februardag i 1999 har Jyllands-Posten en forside, hvor en prostitueret anklager en betjent for seksuelt misbrug. Beskyldningerne var det rene opspind, viste en retssag. Det er nu fem år siden, at JP bragte historien. Alligevel græder betjentens døtre, når de fortæller, hvilke konsekvenser artiklen havde for familien. På bylinen stod Mikkel Hertz og Simon Andersen. For de to journalister er det en hade-sag…..”

  Han lavede også en klumme i Metro 28. april 2003, hvor han skrev DF’s nekrolog.

  “- og ved næste valg vil partiet blive halveret. DF vil afgå politisk ved døden. Jeg og andre avislæsere var selv vidne til de sidste krampetrækninger forleden, da partiet højlydt protesterede over, at myndighederne i nogle byer har opsat “Husk selen” skilte på arabisk og somalisk – for de må lære dansk, må de. Da vidste jeg, at det var slut…..”

  Kommentar by tavsen — 12. september 2010 @ 15:38

 7. Den Danske Forening er blevet udsat for en uværdig og udemokratisk hetz. En heksejegt og en dansk udgave af McCarthyismen. Det klima systemet skabte overfor informerede indvandrerkritiske røster som DDF og som i yderste konsekvens kostede Schluter-regeringen magten og Erik Ninn-Hansen en dom og politiske liv.

  Venstrefløjens usmagelige og dobbeltmoralske svineunde begik et forrædderi overfor danske nationale interesser. Dette svig kamufleredes som var det en rød udgave af Jesu genkomst. Ord som anstændighed, beskyldninger om racisme, pøbeloverfald, mødeterror, censur var nogle af de metoder, der blev brugt.

  Kommentar by Limewoody — 12. september 2010 @ 17:31

 8. Jeg ved godt een skrev med bred hånd, men ville bruge ironi end raseri.
  Stor tak til Ole Brockdorffs og andres indlæg.
  Har Ole Hasselbalchs bog om det han oplevede.
  Kan ikke finde den , så desværre ingen titel.
  Måske en anden kender titlen på bogen. Værd at læse.
  Måske vender det nu i vores land?
  Måske fornuften kan blive en faktor i politik?

  Kommentar by pk — 12. september 2010 @ 18:51

 9. Det er da ikke blevet et hak bedre. Der er stadig udbredt censur i dansk presse, læs f.eks de krampagtige forsøg på at sløre vold i en “palæstinensisk” familie fordi sønne havde en dansk kæreste. Prøv at finde en artikel hvor der ikke står “Unge/indvandrere satte ind til containere”, når det handler om dansk fødte personer af muslimsk tro, der er ude og udføre liv lav-intens jihad.

  Kommentar by Hans Jensen — 12. september 2010 @ 21:58

 10. nr. 8 pk skrev:
  “Har Ole Hasselbalchs bog om det han oplevede.
  Kan ikke finde den , så desværre ingen titel.
  Måske en anden kender titlen på bogen.”

  Den hedder
  “Opgøret med indvandringspolitikken”
  http://www.ole-hasselbalch.dk/Opgoeret.html

  Kommentar by boppo — 12. september 2010 @ 22:36

 11. Kæft, hvor ville det klæde med lidt mere journalistisk redelighed og kritisk, selvstændig tænkning. Simon falder til patten nu. Men hvad med så mange andre?

  Kommentar by Liva — 13. september 2010 @ 11:42

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper