18. september 2010

“Hvis vi ikke kan lave synteser, så deler vi op. Når nationalismen svigter, sejrer etniciteten.”

Fantastisk klumme af Hans Hauge i dagens Jyllandsposten – Den onde Anden.

“Jeg læste forleden den førende engelske imperiehistoriker, John Seeley. I 1883 udgav han en bog, der hed ”The Expansion of England”. Hans tese var, at England var en ”verdensstat”, og fra den bredte sig frihed og demokrati. Lyder det ikke bekendt?

Nu var der dog problemer i Indien, imperiets juvel. Problemer med islam. Også dengang. Muslimerne var vrede, for de var blevet sat fra magten af englænderne. De var et mindretal, men de havde en stærk tro, hvorimod hinduisterne var de fleste. Da nationaliteten ikke kunne være grundlag for sammenhængskraften, var der kun religion tilbage…

Syntesen udeblev som bekendt, og i stedet lavede man i 1947 dels en religiøs stat, Pakistan, og en sekulær, Indien. Og en million døde… Hvis vi ikke kan lave synteser, så deler vi op. Når nationalismen svigter, sejrer etniciteten. At dele er som bekendt at herske. Da vi ikke kan ophæve islam i en ny syntese, så kan vi styre muslimer på en anden mere raffineret måde. Det styringsinstrument, som vi bruger i Vesten, går ud på at dele alle muslimer op i to grupper. Det er næsten som delingen af Indien.

Vi deler muslimer op i moderate flertal, og så konstruerer vi et mindretal, som vi kalder fundamentalister, islamister eller stærkt troende. Da vi ikke kan forbyde islam, kan vi i det mindste forbyde islamisme. Det er en ny skelnen, som Seeley f.eks. ikke kendte eller brugte. Men det er et smart styringssystem. På den måde kan vi på samme tid være tolerante (over for flertallet) og intolerante (over for mindretallet).

Problemet er blot, hvordan man skelner mellem islam og islamisme. Islamister gør det jo ikke selv…

Det er jo ganske, som de i Sverige elsker Sverigedemokraterne, fordi flertallet dermed kan fremstå som gode, fordi der findes den onde Anden… Vi kan ikke eksistere uden denne onde Anden. Giv os Bush tilbage.”

Oploadet Kl. 14:49 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/17992/trackback

6 Comments »

 1. George W. Bush var den største Islam-apologet i den vestlige verdens historie. Hvordan fanden Hauge kan ræsonnere som han gør og forlange Bush tilbage er ude over min forstand (og ja; jeg ved at det er den ultimative straight line, joke som I lyster).

  Kommentar by WilliamJansen — 18. september 2010 @ 16:06

 2. http://jp.dk/opinion/klumme/article2187560.ece

  Kommentar by Rinus — 18. september 2010 @ 16:14

 3. Jeg ville virkelig ønske at folk på vores side ville holde op med at bruge denne figenbladskonstruktion islamisme, for det kan kun være medvirkende til at forlænge illusionen om en ’sand’ moderat islam, som man sjovt nok aldrig udpeger nærmere.

  Ikke bare kan man ikke skelne, som Hauge skriver, men folk kan bevæge sig fra den ene til den anden kategori gennem såkaldt ‘radikalisering’.

  Det er faktisk ikke længere siden end i går morges at JP skrev:

  “Intet tyder på, at Lors Doukaev var ude i et muslimsk hævnmotiv mod personer i Danmark. […]

  Københavns Politi arbejder videre med alle teorier og mulige spor, men ifølge kilder tæt på efterforskningen tror heller ikke politiet på et religiøst motiv. […]

  »Han var en ganske almindelig troende muslim, og jeg havde aldrig problemer med ham. Derfor er jeg også meget overrasket over at høre, at han sidder varetægtsfængslet i København,« fortæller Abdulla Delchad”.

  Det holdt altså lige til eftermiddagens pressekonference hvor det blev bekendtgjort at Doukaevs mål sandsynligvis var JP selv.

  OK, obligatorisk disclaimer, vi ved strengt taget ikke om manden i virkeligheden var utilfreds med avisens erhvervstillæg, de mange idiotiske petitnyheder på jp.dk, eller omtalen af østeuropæiske gangsterbanders hærgen i Danmark.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 18. september 2010 @ 16:41

 4. ->1

  Jeg har heller ingen illusioner om George W. Bush, men jeg tror nu at Hauge her henviser til venstrefløjens behov for en ond ‘anden’. I venstrefløjens optik defineres Bush af to-tre hårdtslående formuleringer, ikke af hans forbindelser til saudierne eller hans forskrækkede vigen tilbage efter at have brugt udtrykket ‘Islamofascism’ ved en enkelt lejlighed.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 18. september 2010 @ 17:03

 5. Min lørdag er reddet, når Hauge har sin klumme i JP. Læste den med fornøjelse og tænkte på de venstrefløjens afhængighed af deres onde ikoner selv efter murens og jerntæppets fald og åbningen af Gulag og Toul Sleng. De gentager og har intet lært. Svend Auken kørte en hetz mod Ronald Reagan og kaldte ham en skydegal cowboy. Det skete samtidig med at Auken besøgte Nordkorea, var på højskoleophold i DDR, besøgte Cuba og alle disse steder kaldte han mønstersamfund. Så kom Reagan og så stoppede festen :)
  (læs f.eks.Geoffrey Cain: Ondskabens ikon og Gensyn med ondskabens ikon. Det Kritiske Forlag, 2006)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 20. september 2010 @ 15:32

 6. Bush’s eneste mission var at fylde lommerne på sine venner i våben- og olieindustrien. Sadam, Taliban og AQ kom belejligt da kistebunden var begyndt at blive synlig i våbenindustrien. Man fandt heller aldrig “the smoking gun” i Iraq, sandsynligvis fordi den eneste pistol der røg var amerikanernes egen.

  @5 Med hensyn til skabsstalinisten Svend Auken, så er han da heldigvis død. Man skylder ikke den mand nogen ære, selv om sentimentaliteten skyllede hen over Uriasposten da han døde. Som jeg skrev dengang, så er de bedste historier om venstrefløjens røde ikoner deres nekrologer.

  Kommentar by Tolder — 20. september 2010 @ 21:29

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper