6. oktober 2010

Julia Caesars Världsmästarna, “den granskning som massmedia borde ha gjort men inte gör”

Snaphanen har det sidste halve år bragt kronikker af en svensk journalist, der skriver under pseudonymet Julia Caesar. Har man lyst til 440 tætskrevne sider på svensk om multikulturelle Sverige anno 2010, så fås der næppe bedre oversigt end hendes nye bog med titlen Världsmästarna – När Sverige blev mångkulturellt.

“Sverige ska vara världsmästare i godhet. Det har svenska politiker oberoende av partifärg bestämt. Sedan 1980 har cirka 1,3 miljoner utlänningar fått permanent uppehållstillstånd i Sverige. Majoriteten kommer från muslimska länder i Afrika och Mellanöstern. Bara 5 procent är flyktingar. Övriga 95 procent är ekonomiska migranter som vill ta del av den svenska välfärden.
Invandringspolitiken är den faktor som har förändrat Sverige mest sedan andra världskrigets slut. På bara några årtionden har mer än en femtedel av den svenska befolkningen bytts ut.

Nu lever vi med resultaten: en snabbt ökande och alltmer brutal våldsbrottslighet, Europarekord i anmälda våldtäkter, importerad hederskultur, tvångs- och barnäktenskap, en havererad integration, nedbrända skolor och bilar, stenkastning mot polis och räddningspersonal och allt fler bidragsförsörjda etniska enklaver som lever isolerade från det svenska samhället.

Under ytan döljer sig andra sorters förändring som inte är lika lätt att se. Många svenskar känner i dag sorg, främlingskap och växande otrygghet i sitt förändrade land.

Världsmästarna är en faktabaserad granskning av hur den mångkulturella politiken har förändrat Sverige. Det är den granskning som massmedia borde ha gjort men inte gör. Boken innehåller en obarmhärtig uppgörelse med den egna yrkesgruppen – författaren är journalist med lång erfarenhet av medievärlden. På grund av en krympande yttrandefrihet och det växande hotet från islam skriver hon under pseudonym, Julia Caesar.”

Se også Julia Caesars udgivne kronikker: Fler ministrar borde gråta.

Oploadet Kl. 13:58 af Kim Møller — Direkte link2 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/18676/trackback

2 Comments »

  1. Mht befolkningsudbytning: jeg har faktisk aldrig set en sammenstilning af, hvor mange indvandere der er i et nordisk land i forhold til, hvor mange danskere der har valgt at flygte udenlands. Det kunne være interessant at se.

    Kommentar by Henrik — 6. oktober 2010 @ 14:19

  2. […] Én af disse sjældne artikler i MSM, hvor man glipper med øjnene og spørger sig, hvad der sker. De bliver sjældent fulgt op af flere debatartikler, men noget flytter sig så sagte i Sverige. I går kunne Ulf Nilson anmelde vor kronikør Julia Caesars bog i Expressen(Sverige är på väg åt helvete!), desværre tydeligvis med redaktøren ludende ind over skulderen. Gunnar Sandelin, der er journalist og også har skrevet her til bloggen, har tidligere skrevet: “Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna” (DN 2008), og Hög invandring och mångkulturella ideal hotar välfärdsstaten, 2009). Sandelin er en hædersmand og et lys i mørket. En folkelig debat, der tager borgerne og demokratiet alvorligt og skal have en chance for at forme fremtiden, virke præventiv og sikre opbakning om beslutningerne, skal ske inden noget effektueres. Svenskerne kommer i bedste fald til at diskutere et forlængst etableret faktum. Det er en skændsel for øverhøjheden, der ikke kan ændres ved nu, og derfor jeg i tilspidsede situationer bruger ordet “teaterdemokrati” om det svenske. (Se også Uriasposten: Julia Caesars Världsmästarna, “den granskning som massmedia borde ha gjort men inte gör”.) […]

    Pingback by Gunnar Sandelin: Terroriseret til tavshed « Snaphanen — 6. oktober 2010 @ 14:30

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper