13. oktober 2010

“Der er rigtige mange der bruger den her service”, sagde Jakob Illeborg om sharia-råd

Med udgangspunkt i danske imamers konfliktmægling i ghettoerne, bragte TV-avisen mandag et længere indslag om sharia-råd i England. På trods af korrespondenten Jakob Illeborg, var indslaget isoleret set slet ikke så slemt, men det at emnet introduceres uden den mest basale kritik, indikerer at islamiseringen har nået en ny fase.

Gellerup-imamen Abu Bilal Ismail mente selvfølgelig han med sin konfliktmægling gjorde samfundet en tjeneste, men vi har at gøre med en religiøs ekstremist der afviser ligeværd mellem kønnene, og han skal selvfølgelig ikke have nogen officiel anerkendelse, og da slet ikke i forhold til kvinders ageren i det offentlige rum, skilsmisser og den slags. Om ti år kan det åbne samfund være sat 100 år tilbage.

Fra indslaget – Serie: Det Andet Danmark

Kurt Strand, TV-avisen: Som 21-Søndag fortalte i aftes, så har en imam godkendt en ulovlig låneaftale i Gellerupparken uden for Århus. Og det sker jævnligt, at imamer påtager sig rollen som konfliktmægler i landets største ghettoer…

Kristian Leider, DR: Abul Bilal Ismails telefon ringer. Som en af imamerne i Gellerupparken, er det ham områdets beboere kontakter når de har konflikter og kontroverser mellem familierne.

Abu Bilal Ismail, imam: Det er på grund, at de respekterer mig. De er stolt af os, og det vil lytte til os.

Kristian Leider: Eksempelvis har imamerne mægler, når to familier er røget i totterne på hinanden, fordi en pige har følt, at en dreng fra en anden familie havde været for nærgående… beboerne i Gellerupparken vil tilsyneladende hellere have imamer end myndighederne til at løse deres problemer, fortæller en af dem, der til dagligt rådgiver indvandrere om juridiske spørgsmål.

Leif Randeris, Indvandrerrådgivningen: Det sker hele tiden. Det er jo en helt anden måde at fungere på, hvis man er muslim, og man er troende muslim…

[…]

Kurt Strand: I Storbritannien er det normalt praksis, at religiøse trossamfund spiller en rolle i at rådgive og mægle mellem stridende parter i et lokalsamfund. For eksempel afgør imamer og såkaldte sharia-råd løbende stridigheder mellem muslimer uden om retssystemet. Sålænge der altså ikke er tale om kriminalitet. TV-avisen har besøgt en af de religiøse rådgivere.

Jakob Illeborg, DR: … som imam i Storbritannien ligger der også et stor arbejde med at rådgive lokale muslimer efter sharia-principper… og sagerne der rådgives om i moskeer, og i de såkaldte sharia-råd strækker sig fra skilsmisser til stridigheder om penge… De fleste af Storbritanniens mere end 2 mio. muslimer er glade for sharia-rådgivning… Der er mere end 700 moskeer i det centrale London, og lederen af den anglosaksiske kirke og det britiske retsvæsen har sagt at sharia-principper og sharia-råd er fint kompatible med moderne britisk liv. Det er faktisk ikke kun muslimerne der har en sådan anordning – jøderne har noget lignende, og den politiske holdning er, at trossamfund kan være med til at knytte lokale kvarterer sammen. Spare det offentlige en masse resourcer, og faktisk en masse penge.

Kurt Strand: Den her britiske imam-model, den stammer helt tilbage fra 1980’erne. Her tredive år senere, hvad siger kritikerne så om den model.

Jakob Illeborg: Kritikerne, og dem er der mange af herovre, de stiller spørgsmålstegn ved om religion overhovedet skal spille så stor en rolle, som vi taler om her. Og måske i særdeleshed når vi taler om fundamentalistisk Islam skal have mulighed for at spille en rolle. Er imamer for eksempel i stand til, med deres syn på kvinder, at varetage moderne kvinders rolle eller muligheder i samfundet. Så kritikerne stiller spørgsmålstegn ved, om det her er up-to-date.

(Ajmal Masroor, imam)

Kurt Strand: Så kan man vende den om. Det kan man altid. Hvorfor har det så trods alt kunne fungere, trods den her kritik.

Jakob Illeborg: Fordi der har været et stort behov for det. Der er rigtig rigtig mange der bruger den her service. Det er på sin vis udtryk for klassisk britisk tilgang til sådan noget her… man vil gerne have at religionen spiller en rolle, og man vil gerne tilgodese minoriteterne. Så det er typisk klassisk britisk pragmatisme, så længe det ikke er ulovligt, så længe det fungerer, så lad os have det.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/18891/trackback

15 Comments »

 1. Om ti år kan det åbne samfund være sat 100 år tilbage.

  Vores samfund bliver måske snarere sat 500 år tilbage, til den mørke middelalder…. hvor vi i øvrigt blev plaget af epidemien “den sorte død”, der kom hærgende hertil fra mellemøsten …..

  Uden nogen sammenligning naturligvis

  Kommentar by JacobCT — 13. oktober 2010 @ 15:58

 2. “… når to familier er røget i totterne på hinanden, fordi en pige har følt, at en dreng fra en anden familie havde været for nærgående… beboerne i Gellerupparken vil tilsyneladende hellere have imamer end myndighederne til at løse deres problemer…”

  Tja, den slags “sager” bliver jo normalt, blandt Danskere i Danmark varetaget af de unge selv og det er selvfølgelig ufølsomt (læs; racistisk) af de Danske myndigheder, ikke at stille en sådan moralsk rådgivningsenhed til disposition for de tilrejsene… NOT!

  Kommentar by Ab initio — 13. oktober 2010 @ 16:01

 3. “… og lederen af den anglosanske kirke og det britiske retsvæsen har sagt at sharia-principper og sharia-råd er fint kompatible med moderne britisk liv.”

  Ja, hvis man definerer moderne britisk liv, som et liv under sharia.

  Kommentar by Hr. Snusk — 13. oktober 2010 @ 17:20

 4. JacobCT: Nu har islam jo ikke særligt meget at gøre med den europæiske senmiddelalder. Islamiseringens mål er snarere at sætte samfundet ca. 1400 år tilbage, så hele verden kan blive indrettet ligesom Arabien i 600-tallet.

  Kommentar by Thomas — 13. oktober 2010 @ 17:52

 5. JacobCT: Og i øvrigt holder sammenligningen med pesten vist ikke helt; folk anede ikke, hvad de skulle gøre ved pesten, mens vi udmærket godt ved, hvad vi skal gøre ved islam – vi gør det bare ikke.

  Hvem der kun havde pesten at slås med… :)

  Kommentar by Thomas — 13. oktober 2010 @ 17:54

 6. Det kultur-radikale / venstreorienterede DR, som er tvangsbetalt af alle der har en potte at pisse i og et vindue at hælde det ud af, undersøger “ghetto” problemet.

  Hvad finder DR ud af?

  At total overgivelse til islam, ligesom i UK, er vejen frem.

  Venstreorienterede er så fuldstændigt uden forstand, at de igen og igen er i stand til at overraske.

  Det største af “ghetto” problemerne, bliver selvfølgelig slet ikke berørt, nemlig at muslimerne er forpligtigede på hellig krig imod alle vantro.

  Denne religiøse pligt forklarer ellers ikke så lidt om hvorfor integrationen af muslimer halter.

  Kommentar by Mogens Lykketoft på speed — 13. oktober 2010 @ 18:19

 7. Når selv politidirektører er døv/blinde er der ikke meget håb.
  Vi er jo vant til at DDR jornalister,har dette handicap.Men folk der har gået i skole;,,Jeg er rystet!

  Kommentar by karl3447 — 13. oktober 2010 @ 18:29

 8. Nu kan man ikke stole på Illeborg, heller ikke selv om han nu har slips på.
  Se f.eks. det her interview med en sharia dommer
  http://www.thesamosa.co.uk/index.php/news-and-features/society/431-uk-sharia-chief-there-is-no-such-thing-as-rape-within-marriage.html

  Kommentar by NielsC — 13. oktober 2010 @ 21:19

 9. Som vantro kvinde behøver jeg kun imamernes service hjælp til at tørre min røv! når jeg er løbet tør for koransider!!!
  Så kan de løbende forsyne mig med fatwa udskrifter fra muhammedstan, så min røv ikke savner latterlige bogstavs udskrifter fra den kant!
  Så kloark servicen fra imamerne, kan vi godt undværre,da vores toiletpapir er af højere kvalitet!

  Kommentar by li — 13. oktober 2010 @ 22:55

 10. #9
  Ja, koransiderne krasser ikke kun i røven,- det skurrer også fælt i ørerne. Men-men, der kommer vel en dag hvor flertallet af Danmarks og resten verdens befolkning indser dette.

  Kommentar by Neuhammer — 14. oktober 2010 @ 10:47

 11. Sharia ud af Vesten.

  Kommentar by Liva — 14. oktober 2010 @ 12:30

 12. Islam er uforenlig med vestlig tankegang, men mere end forenlig med socialistisk ideologi. Tankevækkende, ikke ?

  Jeg er dog lidt ambivalent i forholdet til om det er islam der er problemet eller om det er de brune der er for ubegavede til at forstå/tolke teksterne ?

  Kommentar by Tolder — 14. oktober 2010 @ 16:05

 13. Hvorfor pokker står der Kurt Strand!!!

  Den mand har jo sagt op?

  “Jeg har sat min underskrift på den fratrædelsesaftale for et par timer siden, og det betyder, at jeg skal lave min sidste udsendelse 29. september. ”

  Hvad laver han så STADIG på DR? Ved du det Kim?

  Kommentar by Jesper Jakobsen — 14. oktober 2010 @ 23:32

 14. Det er det glade, tandløse idioti i en gummicelle!
  Jeg flyver indimellem til byer i Europa og jeg øger derved min risiko for at omkomme ved et muslimsk terrorattentat. Det har jeg det dårligt med. Jeg er obs på – det kommer som en refleks, der ikke kan styres – om der er muslimer på flyet og hvis Abul Bilal Ismail steg på, ville jeg straks stige af og booke om til et andet fly. Virkeligheden er konkret og Kurt Strands og Jakob Illeborgs er helt abstrakt og syntetisk. Det bliver morsommere og morsommere med Public Service: ‘Kurt Strand: Så kan man vende den om. Det kan man altid. Hvorfor har det så trods alt kunne fungere, trods den her kritik. Jakob Illeborg: Fordi der har været et stort behov for det. Der er rigtig rigtig mange der bruger den her service.’ Holdningsløse Tidende

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 15. oktober 2010 @ 16:00

 15. […] Abu Bilal Ismail har været i medierne i flere omgange. I 2010, paradoksalt nok, da TV-avisen indirekte anbefalede ham som konfliktmægler med engelske […]

  Pingback by Journalister er chokeret: Imam underviser muslimer om sharia i et lokale i en moské... - Document — 28. februar 2016 @ 17:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper