15. oktober 2010

Ole Sohn skamroste DDR-regimet for sikringen af “basale menneskerettigheder” (okt. 1989)

Ikke ligefrem en nyhed for Urias-læsere, men skønt at se historien på tryk. Stort opslag om Ole Sohn i dagens BT – Røde Oles sorte fortid (ikke online, se evt. Ole Sohn hyldede diktatur).

“I årene siden murens fald er det lykkedes Ole Sohn – i strid med sandheden – at give offentligheden det indtryk, at han i den kolde krigs sidste år intet havde til overs for DDRregimet.

Sohn, der ventes at få en betydelig ministerpost i en eventuel kommende S-SF-regering, har i interview efter murens fald blandt andet kritiseret landets manglende demokrati og forklaret, at han forudså Østtysklands kollaps.

Men nu afslører et brev, som Ole Sohn – der i årene 1987-1991 var formand for Danmarks Kommunistiske Parti – sendte til den daværende DDR-leder, Erich Honecker, i forbindelse med regimets 40 års jubilæum i oktober 1989, at Ole Sohn var fuld af beundring for regimet…

I brevet fremhæver den dengang 35-årige Ole Sohn , at den østtyske socialisme, der indebar alvorlige krænkelse af menneskerettigheder og indespærring af en hel befolkning bag muren til Vesttyskland, er til »stor inspiration«. Sohn roser også DDRs evne til at afskaffe arbejdsløshed, bolignød og for at give garanti »for unges uddannelse, billige basisfornødenheder, dvs. sikringen af en række basale menneskerettigheder«. Samtidig takker han DDR for i 40 år at have »udgjort en afgørende faktor for fred, sikkerhed og afspænding I Europa«, og dertil udtrykker Sohn i brevet »ønsket om fortsat fremskridt og fred«…

Foruden brevet til Erich Honecker deltog Ole Sohn 7. oktober 1989, få uger før Østtysklands sammenbrud, i fejringen af politistatens 40 års jubilæum.

På en tribune i Østberlin stod Sohn skulder ved skulder med en række af datidens største diktatorer… Sohns deltagelse i jubilæet og de begejstrede bemærkninger i brevet står i skærende kontrast til, hvad Ole Sohn tidligere har sagt om begivenhederne i DDR i tiden omkring murens fald.”

(Uriaposten, 7. oktober 2006: DDR 40 år, 7. oktober 1989 – Ole Sohn fejrer…)

Mere.

 • 15/10-10 Jyllandsposten – Ole Sohn imod tysk genforening.
 • Oploadet Kl. 06:52 af Kim Møller — Direkte link45 kommentarer
  Arkiveret under:

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/19023/trackback

  45 Comments »

  1. Renegaten Ole Sohn forstår at overleve, det må man sige – en levebrødspolitiker af værste skuffe.

   Kommentar by Bodil — 15. oktober 2010 @ 07:41

  2. En reklame for “satire”-programmet “Live fra Bremen” viser det bl.a. (cit. efter hukommelsen)et Frankensteins monster med følgende tekst sammensat af “Villy Søvndals lune smil” og viser “Morten Messersmiths arm”, der heiler.

   Andre – SFere – er medlemmer af Facebook-grupper, der sætter Dansk Folkeparti i bås med NationalSocialister. Bertelsen kalder Morten Messersmith for et højreorienteret svin, Timm Vladimir har beskyldt DF for at være en slags NationalSocialister…

   Men Oleg Sohn og SFs glashus er der ingen der kritiserer. Enhedslisten i almindelighed og i særdeleshed partiets sammenhæng med tæskeholdet AFA er der ingen der kritiserer. SFs Pernille Frahms støtte til terrorbevægelser er der ingen der kritiserer. OSV….

   Man kan jo mistænke venstrefløjen for at hævde en tavshedens sammensværgelse og med hensyn til Oleg Sohn…. Så hævder han at have gået bodsgang med udgivelsen af nogle bøger om Sovjets umenneskelige forfølgelser.

   Men hvad har han aktiv gjort for at få stillet nogle af forbryderne til regnskab for deres forbrydelser?? Og da manden må siges at have foretaget en til himlen råbende fejlvurdering, må man jo i øvrigt formode at det vil kunne ske i fremtiden.

   For SF og Villy Søvndal er Ole Sohn mildt sagt en belastning.

   Kommentar by Limewoody — 15. oktober 2010 @ 07:42

  3. Ole Sohn har aldrig sagt undskyld: http://www.youtube.com/watch?v=6sqCfjHxNcs

   Kommentar by Olfert — 15. oktober 2010 @ 07:48

  4. Jeg hørte i Gomorgen TV, at Ole Sohn undskyldte sig med, at der var tale om høflighedsfraser mellem venner. Man må anerkende venstrefløjens kreativitet udi bortforklaringer. På den anden side er højrefløjens hårde retorik jo også bare høflighedsfraser mellem venner.

   Kommentar by Boo — 15. oktober 2010 @ 08:23

  5. Den Fortabte sohn….

   – Nogen får da øjnene op…
   Dejligt at se at der dog er nogen der har skam i livet og indrømmer at de har taget fejl, men der er stadig mange med jernbetonkommunisme så dybt implanteret at de ved første lejlighed smider masken og bliver til rene Beria’er.

   Salig Aksel Larsen, stifteren af “Socialistisk Folkeparti” vil rotere i sit Mauselæum over hvad Villy Løwnhals har gjort ved Hans Parti der nu nærmest kan betegnes som “Socialistiske Fantaster” et åbent tilflugtssted for gamle Kommunister og “Sapper og Kapper” fra dengang man ikke kunne finde sig til rette men ville længere ud til venstre, gad vide hvor længe “Løvetæmmeren” kan styre sammenrendet men det hjælper selvfølgelig at Stalin og Honecker’s duksedreng Ole Sohn er parat til at påtage sig det store ansvar som evt. Justits-, Udenrigs- eller Finansministerposten i en, Gud forbyde det, ny regering.

   En slags trøst er det dog at da man forsøgte sidste gang at forbrødre Socialkammeraterne og Socialistisk Folkeparti, udtalte Aksel Larsen de berømte ord: “Jeg gir’ ikke fem flade ører for den alliance for det ender bare med at vi så vil ku’ få gennemført alt det vi IKKE vil”
   Hjertelig til lykke med forbrødringen Helle, det må være slemt at være så forhippet på at få magten at man er villig til at gå i forbund med en flok betonkommunister, men som statsminister gir’ det jo også endnu flere muligheder for fifleri og frifindelser.
   Velbekomme!!

   Kommentar by Cantor — 15. oktober 2010 @ 08:47

  6. Se også: Politiken (Ritzau:

   Var imod tysk genforening

   Men også Jyllands-Posten sætter spørgsmålstegn ved Sohns senere udmeldinger. Avisen fortæller således, at Sohn seks dage efter Murens fald forsikrede DDR-regimet om, at »DKP står fuldt og helt bag« regimets beslutninger og vil modarbejde alle planer om en genforening.

   Avisens oplysninger stammer fra et telegram, som DDR’s ambassadør i København sendte til Østberlin efter murens fald.

   Venstrefløjen lider af Sohn-syndrom

   Ambassadøren havde talt med Ole Sohn, som han også refererer for, at »udviklingen i Ungarn og Polen havde skabt dyb bestyrtelse og til en vis grad politisk forvirring i DKP«.

   »Et stærkt socialistisk DDR vil derfor have endnu større betydning for kommunistpartiets arbejde«.

   SF’s gruppeformand var imod tysk genforening – Ole Sohn hyldede styret i DDR til det sidste, viser tyske arkiver

   Kommentar by Balder — 15. oktober 2010 @ 08:59

  7. Og glem ikke den frygtelige Anne Grethe Holmsgaard.

   Hvad hun end har bedrevet må det være stygt, for alene hendes kontrafej har gennem år givet mig ubehag.

   Hvorfor jeg er direkte uvidende er, at jeg som ung ikke kunne udholde at læse og høre om det der foregik i politisk regi.

   Jeg var dengang bange og det bl.a. fordi jeg var mor til 3 små børn.

   I dag er det deres tur til at nære stor bekymring for hvordan deres børns fremtid vil komme til at se ud.

   Kommentar by Vivi Andersen — 15. oktober 2010 @ 09:10

  8. Sikre fred? Tja….Honnecker ville have indsat 200 kampvogne mod pro-demokratiske demonstrationer i Dresden i 1989. Han blev kun forhindret i det af, at folkehæren ikke kunne garantere at dens soldater ikke vendte kanonerne den anden vej og nedkæmpede kommuniststyret. Se Moskva 1991 som en parallel.

   Kommentar by Henrik — 15. oktober 2010 @ 09:18

  9. – det er godt med lidt aflastning til Lene Espersen og mailsagen, lad os nu i et stykke tid grave i Ole Sohn’s “brevpostsag” og tag så fat i de næste kumpaner med samme skumle fortid, f. eks. Anne Grethe Holmsgaard og resten af betonkommunistslænget, der vil sikkert være afsløringer nok af Landsforrædderisager til langt efter næste valg.

   Det bliver spændende at se om Villy Vendekåbe kan klare denne krise med en vits…??

   Kommentar by Cantor — 15. oktober 2010 @ 11:25

  10. Rolig nu, det var jo bare et kommunistisk standart brev, ikke noget personligt. Det er sjovt at tænke på at en nazist aldrig ville have kunne opstille for konservative efter 10 år og 2 bøger om Hitlers fejl, men Sohn der, støttede og kæmpede for et regime der var langt værre end nazisterne, er ren som nyfalden sne.
   Jeg har nu set de politiske brandfolk fra S-SF (enhedspartiet) være på news, deres forsvar består i at Ole er en god demokrat og han har lagt fortiden bag sig, jamen er det så ok at have støttet gulag, muren og 5 årsplaner der dræbte millioner af mennesker?

   Nå den sag er død inden kl 19, og imorgen skriver pølletikken at det var et slemt angreb fra en presset højrefløj der ingen politik har der kan rydde den “fair løsning” af bordet.
   Man kunne så bare håbe det utrolige skete, at EB og BT ville kigge lidt på alle de andre “rene” fra venstrefløjen, så man kunne se hvad man ender med i regeringen, hvis Skattepigen bliver statsminister.
   Ole Sohn, PFLP-girl, KGB fængsels turisten, OSV. men det ville nok være for meget at forlange, så hellere et par påstande om at Løkke drikker, en socialdemokrat der har set nazihilsner fra en racist-facist fra DF og en udenrigsminister der udeblev fra et møde (fordi hun ikke kunne få landingstilladelse)

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 15. oktober 2010 @ 11:27

  11. Ole Sohn bakker også rent billedligt Erich Honecker op!
   De marxistiske ledere på billedet står, såvidt jeg kan se, foran Neu Wache på Unter den Linden i Berlin? Jeg mener, at man derfra, hvor Ole Sohn står kan se selve Muren og den afspærrede sektorgrænse med panserspærrer og pigtråd i Brandenburger Tor? Hvor mange ‘republikflygtninge’ er myrdet på den del af Muren? Var der nogen myrdede på den dag han stod der og i dagene forud? Hvad synes Ole Sohn om disse mord, som han tilsluttede sig?

   http://www.google.dk/imgres?imgurl=http://www.thirdreichruins.com/DDRguardchange.jpg&imgrefurl=http://defense-arab.com/vb/showthread.php%3Ft%3D3438&usg=__i-biBZAV8eQFbKGecWBilB48lkU=&h=257&w=363&sz=11&hl=da&start=60&zoom=1&tbnid=fP_v7H_YMDDd-M:&tbnh=140&tbnw=207&prev=/images%3Fq%3DWacht%2Bam%2BNeu%2BWache%26um%3D1%26hl%3Dda%26sa%3DG%26biw%3D1362%26bih%3D612%26rlz%3D1R2ACAW_daDK355%26tbs%3Disch:10%2C1166&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=136&vpy=328&dur=4836&hovh=189&hovw=267&tx=145&ty=126&ei=ICe4TPniCY2VOtXZ4YkN&oei=7Ca4TPKLEYmgOseJrc4M&esq=2&page=4&ndsp=19&ved=1t:429,r:0,s:60&biw=1362&bih=612

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 15. oktober 2010 @ 12:16

  12. Udmærket, at der nu gøres opmærksom på Ole Sohns mytologiske skønmaleri af DDR, for myter er farlige for den demokratiske debat. Netop derfor er det besynderligt, at en anden myte stadig kan blomstre så løgnagtigt som formand Maos tusind blomster, nemlig den om Kurt Westergaards ytringsfrihed på Jyllands-Posten. Læs nedenstående, hvordan JPs tidligere chefredaktør Carsten Juste efter sin afgang eftertrykkeligt dementerede ytringsfriheds-myten:

   http://www.faklen.dk/artikler/fcn10-02.php

   Så er det, man spørger sig selv, hvordan både medier, veluddannede mennesker og al anden revl og krat stadig kan klynge sig til myter. Før eller siden falder de jo til jorden.

   Kommentar by flemming chr. nielsen — 15. oktober 2010 @ 12:32

  13. […] ikke brevet inden længe er på nettet? Han afviser brevet som vrøvl. Men var der nogen, der tvang ham til at skrive […]

   Pingback by Ole Sohn hyldede diktatur « Hodjanernes Blog — 15. oktober 2010 @ 12:53

  14. Desværre var det dengang som i dag. Langt størstedelen af de dumme stemmekvæg støttede partier der direkte eller inddirekte støttede kommunistregimerne, ligesom man da også syntes at Hitler var en fin fyr, altså lige indtil det begyndte at gå tilbage for ham i 42-43.

   @12 har en væsentlig pointe, nemlig den at journalister IKKE er objektive sandvidner til noget som helst andet end deres medies salgstal. Alligevel tror de selv og en masse blåøjede danskere, at journalister er deres vagthunde mod alverdens stygge mennesker og systemer.

   Lauf dumme dänen, lauf !

   Kommentar by Tolder — 15. oktober 2010 @ 15:03

  15. >13.flemming chr. nielsen. Jeg synes det er noget gedigent vrøvl, du skriver i artiklen på faklen. Ytringsfrihed har ikke noget at gøre med, at alle skal have lov til at skrive alt i et hvilketsomhelst blad – hvem skulle sørge for det? Man kan mod betalng købe plads i mange blade, hvis man er til det, som f.eks 3F’s kampagne Skævt, der viste nogle politikere forklædt som indbrudstyve. Formålet var øjensynligt et snarligt skifte til en rød regering. Utroligt at Jyllandsposten optog den underlødige annonce. Det har stadig ikke noget med ytringsfrihed at gøre. Ytringsfrihed er lig med tale- og trykkefrihed. Det har alle ret til. Man kan ikke straffes for at sige eller trykke/broadcaste sin mening. Når ytringsfriheden i Danmark er truet er det pga dødstrusler fra Muslimer. Sådanne trusler kan medføre, at der indføres begrænsninger i ytringsfriheden af lovgiver eller at eksisterende love f.eks. blasfemiparagraffen anvendes i øget omfang og på nye måder og områder af den udøvende magt. Kurt Westergaards ytringsfrihed er netop ikke krænket fordi han brugte den – det er der vel heller ingen der har påstået? Statens rolle er at beskytte ytringsfrihedens udøvere in casu Kurt Westergaard og ikke at begrænse ytringsfriheden. Her har Ole Sohn i det meste af sin levetid hyldet det modsatte (marxistiske) princip, nemlig at Partiets ledelse/diktatoren bestemmer, hvilke ytringer, der må udtrykkes. Die partei hat immer recht, som bødlerne sang i DDR og Ole Sohn sang med.

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 15. oktober 2010 @ 15:07

  16. Undskyld 13. Fin blog. Ovenstående var til 12. flemming chr. nielsen der er ude i et ærinde af en art. Han skriver udmærket, men…lidt off topic og useriøst angreb på én, der ligger ned?

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 15. oktober 2010 @ 15:36

  17. Så må jeg vist tydeliggøre: I DDR var der ytringsfrihed for de meninger, der deltes af magthaverne. Borgerne var statens funktionærer og havde præcis den frihed, der også gjaldt for funktionæren Kurt Westergaard: han var på JP velkommen til at tegne profeten med en bombe i turbanen, men ikke en skydegal Bush eller en sex-gal Clinton.

   Det var præcis den falske funktionær-frihed, Ole Sohn faldt for. Utroligt at så mange i Vesten nu går i samme fælde og tror, at der var ytringsfrihed for funktionæren Kurt Westergaard.

   Kommentar by flemming chr. nielsen — 15. oktober 2010 @ 16:11

  18. @13 – flemming chr. nielsen

   Jeg undrer mig over, at det for dig tilsyneladende synes overraskende at en avis har en redaktionel linje som i øvrigt må siges at afvige en del fra dine holdninger, som må indbefatte sympati for “Danmarks Løver”, for der er i hvert fald et link dertil inde på din hjemmeside.

   Hertil kommer at den omtalte avis er såvel din som Kurt Westergaards mangeårige arbejdsplads. Du omtaler nogle karikaturtegninger, som ikke blev publiceret i J.P. – og hvad så? De faldt altså ikke i redaktionens smag eller vel rettere blev bedømt til ikke at være i overensstemmelse med kernelæsernes smag. I den forbindelse nævner du også Kurt Westergaard som offer for kommercielle vurderinger. Men er det virkelig så overraskende at en avis som J.P. har sådanne, såvel som at Dagbladet Politiken har kommercielle interesser? – bevares nu er de jo en del af samme koncern, men det samme princip gør sig gældende for enhver privat virksomhed, nemlig at sælge en vare til et bestemt kundesegment med overskud for øje.

   Det er et frit land (stadigvæk) vi lever i, også for journalister og bladtegnere. Kan man ikke få lov til på sin arbejdsplads at få puttet tegninger i en avis som f.eks. af Anders Fogh udklædt som hulemand med kølle eller Pia Kjærsgaard siddende i en stinkende mudderpøl, så kan man jo altid skifte arbejdsplads. Sådanne tegninger er faktisk set i Danske aviser!

   Kommentar by T. H. — 15. oktober 2010 @ 16:21

  19. Gisp, det vil sige at Fanny har været ansat på JP !!
   Tja, et eller andet sted falder det jo alligevel meget godt ind i at en Per Nyholm fortsat får lov at redepisse hver torsdag i avisen, en Jette Elbæk Maressa, udlandsredaktør, der åbenlyst burde være på politikken eller information, en Klaus Justesen der i den grad fører en enstrenget Obama linie i sine reportager fra USa, en Sanne Gram, der måske, måske ikke er konverteret men ihvertfald altid er god for arabisk propaganda mod Israel osv.

   Kommentar by PBr — 15. oktober 2010 @ 16:44

  20. “Nyttige Idioter” var det udtryk som man har knyttet til V. I. Lenin for at beskrive de ikke tænkende støtter af hans diktatur i Sovjetunionen. Ole Sohn er altså en idiot. Hvilket han har bevist og beviser til overmål.

   En undersøgelse af diverse venstrefløjsere og deres forliebthed i kommunismen/socialismen afslører en virkelighedsflugt der normalt ville kræve lægelig behandling.

   I USA er netop udkommet en mamutbog med titlen ‘Dupes’ godtroende fjolser, bogen afslører personer i medieverdenen, underholdningsindustrien mv. og deres tilknytning til kommunistpartiet og hvordan de blev/bliver benyttet som “nyttige idioter.”

   Den ‘kære’ Obama som så mange på den danske venstrefløj er så forelsket i havde en mentor i sin barndom på Hawaii der netop var førende i det amerikanske kommunistparti, Frank Marshall Davis, og som var indædt Moskva-tilhænger og marxist.

   http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/10/fjolser-og-forrrdere.html

   Det lykkedes de førende amerikanske medier at lukke denne oplysning ude under præsidentkampagnen, som hvis den havde fået lov til at blive afsløret i fuldt omfang ville kunne have været afgørende for valgets udfald.

   Godt at der nu kradses gevaldigt i den så ‘pæne’ facade hos SF og S.

   Også i DK er der masser af ‘nyttige idioter’ der trænger til at blive afsløret. Og også i DK lukkes der ned for de som vil og kan afsløre dem nu senest med Bent Jensen sagen.

   Kommentar by synopsis-olsen — 15. oktober 2010 @ 16:56

  21. Enig med 18. T. H. Der mangler logik i flemming chr. nielsens mærkelige tanker. Som nævnt: Ytringsfrihed har ikke noget at gøre med, at alle skal have lov til at skrive alt i et hvilketsomhelst blad – det bestemmer ejeren heldigvis, men ingen behøver, at abonnere på resultatet (her ser jeg bort fra Danmarks Radio, hvor der er abonnementspligt). DDR var en stat – JP er ikke en stat man kunne blive ved…men jeg tror, det er Guds spildte ord på Ballelars.
   ALLIGEVEL EEN GANG TIL FOR PRINS KNUD: Ytringsfrihed er lig med tale- og trykkefrihed. Det har alle. Man kan ikke straffes for at sige eller trykke/broadcaste sin mening. Det var DDR/STASI/Ole Sohn ikke enige i. På billedet man ser hvordan….

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 15. oktober 2010 @ 17:17

  22. For sidste gang: hvordan finder den halve nation på at gøre en funktionær til ytringsfrihedens symbol? Lad gå med i DDR-jargon at udnævne ham til Arbejdets Helt!

   Kommentar by flemming chr. nielsen — 15. oktober 2010 @ 17:22

  23. ->22

   “For sidste gang”

   Ja tak.

   Jeg skal kun tale for mig selv, men en repræsentant fra det allermest skingre overdrev herhjemme er nok ikke lige en jeg gider rende og springe efter. Har du ikke noget hadegrafik med Pia Kjærsgaard som rotte iført naziuniform du skal have finpudset, Flemse?

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 15. oktober 2010 @ 17:29

  24. Jeg troede, jeg var på en side for en seriøs debat om de problemer, der nu engang knytter sig til demokrati og totalitarisme, åbne og lukkede samfund, så hvordan skal jeg forholde mig til et indlæg som 23? Holde mig langt væk og genoptage min aktuelle læsning af filosoffen Karl Popper og hans kritiske rationalisme?

   Kommentar by flemming chr. nielsen — 15. oktober 2010 @ 17:46

  25. Helle Thorning smidt kommunist til murens fald? Så tror pokker, at socialkammeraterne bakker op om Hr. Sohn. Hvornår begynder medierne at grave heri?

   Kommentar by morlille — 15. oktober 2010 @ 17:46

  26. -> Flemming Chr. Nielsen

   “Jeg troede, jeg var på en side for en seriøs debat om de problemer, der nu engang knytter sig til demokrati og totalitarisme, åbne og lukkede samfund, så hvordan skal jeg forholde mig til et indlæg som 23? Holde mig langt væk og genoptage min aktuelle læsning af filosoffen Karl Popper og hans kritiske rationalisme?”

   Det er fint du kræver et pænt sprog og seriøs debat på Uriasposten, men det klinger hult, når du er initiativtager til ‘Løverne’, der systematiserer tiltag for at lukke debatten – nazisme-associationer, racisme-anmeldelser etc. Kan du ikke klare tonen, så hold dig væk.

   du er en initiativtagerne til ‘Løverne’, der systematiserer nazisme-beskyldninger, racisme-anmeldelser og andre totalitære tiltag

   Kommentar by Kim Møller — 15. oktober 2010 @ 18:15

  27. Nu taber jeg både næse og mund, for bedre kunne Honecker-regimet ikke have beklikket en sagesløs borger i DDR: jeg har aldrig beskyldt eller anmeldt nogen for nazisme, racisme m. m.

   Jeg er medstifter af Danmarks Løver, og jeg ved godt, at en enkelt blandt mere end 30.000 sympatisører drog på enmandskorstog, men lige så lidt som Venstre – uden sammenligning i øvrigt – er ansvarlig for en blogger, der ser sig gal på en kioskdame, kan jeg værge mig mod hin enkelte korsfarer.

   Hvis jeg skal beklikkes, så spyt venligst ud om hvad i stedet for at gøre mig ansvarlig for andre menneskers adfærd.

   Kommentar by flemming chr. nielsen — 15. oktober 2010 @ 19:15

  28. Nu har BT så fundet et brev af Sohn i et arkiv. Så er det vel ikke så svært at finde flere. Det må være en opgave for nogle journalister og/eller historikere.

   Kommentar by Liva — 15. oktober 2010 @ 19:28

  29. 12

   “Sohns mytologiske skønmaleri af DDR”

   Hvor patetisk. Tror du virkelig at du kan få virkeligheden til at forsvinde ved at bruge den form for sprog? Der er vel grænsker for hvor nedladende man kan være, hvis man vil lyttes til?

   Kommentar by Liva — 15. oktober 2010 @ 19:34

  30. Apropos SF, så har en kvindelig SF’er skrevet således i et læserbrev i 2009:

   “I Iran kæmper de for demokrati, jeg håber ikke, at det er vores form for demokrati eller vores goder, de får.”

   h t t p://jp.dk/opinion/breve/article1745170.ece

   Og så er der SF’s forsvar for ekstrem (kønnet) kvindetildækning så som burka og niqab etc., men det er en anden – ikke myte – men historie.

   Kommentar by Liva — 15. oktober 2010 @ 19:39

  31. Fra kommunisme til religiøs tildækning af kvinder – og indførelse af religiøse forbud og påbud i det offentlige rum i det hele taget. Det er ikke nok at rydde op i SF’eres fortid – selv om det er vigtigt nok – der skal også ses på hvad de sammen mennesker m/k har kastet sig over i dag. Det er også skørt – og uforsvarligt – det flere SF’ere tror på og gør i dag.

   SF går så vidt jeg kan læse mig til ind for hijab på kvindelige dommere i Danmark.

   “SF er i lighed med integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) modstandere af et forbud mod dommeres brug af tørklæde i retssale, siger partiets gruppeformand Ole Sohn.” (2008)

   h t t p://nyhederne.tv2.dk/politik/article.php/id-11620436.html?forside

   Kommentar by Liva — 15. oktober 2010 @ 20:06

  32. Off-topic.
   Jeg har tidligere benyttet søgefunktionen her på uriasposten, men jeg kan ikke finde den. Er den blevet sløjfet?

   Kommentar by Folkeskolelæreren — 15. oktober 2010 @ 20:22

  33. Jeg mener Flemming Chr. Nielsen har fået rigeligt med svar. De fiser ikke ind, fordi han er ude i et andet mystisk ærinde, når han skriver “Så må jeg vist tydeliggøre: I DDR var der ytringsfrihed for de meninger, der deltes af magthaverne. Borgerne var statens funktionærer og havde præcis den frihed, der også gjaldt for funktionæren Kurt Westergaard: han var på JP velkommen til at tegne profeten med en bombe i turbanen, men ikke en skydegal Bush eller en sex-gal Clinton.” Hvis man ikke kan se at sammenligningen mellem a)en stat(DDR) og b)en privatejet avis (JP)er falsk….ja, så er det slut og jeg kan kun ønske god bedring :)

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 15. oktober 2010 @ 20:45

  34. flemse chr. nielsen = runesten englebræk = tosse….!!!!

   Kommentar by mea culpa — 15. oktober 2010 @ 20:53

  35. ->27 Flemming Chr. Nielsen

   Spar mig for dit ulidelige mopseri. Jeg er medlem af Trykkefrihedsselskabet for at være med til at støtte bl. a. din ret til at ytre dig uden frygt for lovgivningsmagt eller voldsfikserede antidemokrater – du ved, den slags der taler om at gribe til “sværdet” mod det lovlige, ikke-voldelige og fuldt demokratiske parti Dansk Folkeparti.

   Skulle det betyde at jeg kommer springende her når du kommer anstigende med dit velkendte gnæk-gnæk-gammelmands-brokkeri og beder om svar på alt muligt? In your dreams, bubba. Jeg har ikke mere respekt for det du står for end for det skidt jeg skraber af skoene på dørmåtten. Uden sammenligning i øvrigt.

   Der er politiske og kulturelle strømninger jeg ingen som helst interesse har i at gå i debat med, og du tilhører for mig det værste af det værste segment i dagens Danmark qua det miljø du associerer dig med. Jeg gider kun beskæftige mig med dig og dine for så vidt som at I får indflydelse på mainstream.

   Og se, Flemse, det er jo langt det meste af tiden noget man godt kan udelukke. Vi taler efter alt at dømme om en befolkningsandel af ca. samme størrelsesorden som det hedengangne Minoritetspartis vælgerbase. Måske endda med et betydeligt personsammenfald? Jeg er ret fortrøstningsfuld mht. at I ikke tiltrækker nye proselytter ude på jeres yderrevle (pssst: Formen er for skinger), men nøjes med at bekræfte segmentets uforgribelige analyser af verdens gang. Jeg har vigtigere ting at beskæftige mig med.

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 15. oktober 2010 @ 21:01

  36. Jeg springer lige Ole Sohn over,for at snakke om Erich Honecker .
   Mange glemmer at han slap for straf.
   Da han skulle anklages,begyndte han at spille syg.
   OK,det var vist noget med noget kræft,som han døde af i 1994.
   Men da ankom til Chile med sin kone,virkede han ret frisk.
   Han skulle ikke være løsladt,på nogen måde.!
   Hans kone Margot Honecker lever stadig,og har også været en led satan.
   Men heller ikke hun,er blevet straffet på nogen måde.

   P.S :Da Erich Honecker blev udleveret til Tyskland i 1992 fra Rusland,landede han omkring kl 20.10,direkte i Tagesschau på ARD.

   Paradoksalt,da han altid foretrak dem fremfor nyheder fra DDR TV,
   siges det.

   Nå,Back to Topic :)

   Kommentar by Spinner — 15. oktober 2010 @ 21:28

  37. #35 Lars Findsen:
   Spar mig for dit ulidelige mopseri….Flemse!!

   Tak, jeg afstår for yderligere kommentarer, da din beskrivelse er fuldt dækkende og jeg ikke kan finde på en bedre beskrivelse af “Svinet”

   Tusind tak, rammer lige i plet!!!

   Kommentar by Cantor — 15. oktober 2010 @ 21:47

  38. Tak for karakteristikken: Svinet!!!

   Kommentar by flemming chr. nielsen — 15. oktober 2010 @ 22:11

  39. Utroligt at en massemorder tilhænger stadig kan hænge fast i vores Folketing!

   Kommentar by li — 16. oktober 2010 @ 06:20

  40. Ole Sohn om Stalin i 1987:

   “- Men nu er alle i DKP vel enige om at tage afstand fra Stalin ?

   Der har været diskussion om Stalin i mange år – både om hans fejl og mangler men også om hans fortjenester. Danskerne vil have alt skal være sort og hvidt. Det er der ikke grundlag for.”

   Vendsyssel Tidende 26. april 1987

   Kommentar by Angantyr — 16. oktober 2010 @ 09:02

  41. -> Flemming Chr. Nielsen

   “Jeg er medstifter af Danmarks Løver, og jeg ved godt, at en enkelt blandt mere end 30.000 sympatisører drog på enmandskorstog…”

   Navnet ‘Modstandsbevægelsen Danmarks Løver’ er en direkte association til besættelsestiden og modstandskampen mod nazismen. Da jeg tjekkede siden for lidt siden, behøver jeg ikke engang spole ned på væggen før der kom den første nazi-association: “Parti programmet ligner noget man har set før et eller andet sted. Hvor var det nu ?? hmmm nååh jo anno 1939” (Kim Klüver).

   Sidens administratorer er velkendt debattører, der hyppigt anvender nazi-associationer og har gjort i racisme-anmeldelser. Rune Engelbreth er nok den mindst ekstreme i det selvskab, men har så vidt jeg husker forsøgt at få sigtet politiske modstandere for tankeforbrydelser flere gange. Peter Heinen… en mand der mener DF er et ny-nazistisk parti.

   Jeg ved udmærket godt, at du ikke hører til hardlinerne, men når du gæster Uriasposten, så bliver du altså ikke taget seriøst, hvis du starter med at kræve bedre debattone og seriøs debat. Fej for egen dør, tak.

   Kommentar by Kim Møller — 16. oktober 2010 @ 12:32

  42. Jo, Gu’ er jeg hardliner: jeg har ikke respekt for andet end argumenter.

   Beskrivelser som “Svinet” og associationer som “så vidt jeg husker” preller derfor af.

   Kommentar by flemming chr. nielsen — 16. oktober 2010 @ 12:49

  43. Nu har den brede danske offentlighed også opdaget at DKP fik penge fra Sovjet til det sidste:
   http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1432860.ece

   Og hr. O. Sohn kvitterede personligt for ialt 5,2 mill. kroner af dem i sin tid som formand! Der er måske noget i sagen at kigge på for Skat? Såvidt jeg kan regne ud skylder han den danske stat ca. 3 mill. kroner i ubetalt skat plus renter og renters rente i tyve år. Hurra for millionærskatten, som SF er så glade for!

   Kommentar by Hertz — 17. oktober 2010 @ 10:32

  44. Flot at du helt undlod at tage stilling til det Møller skrev, Flemming.

   Man ser virkelig at debatniveauet er helt i bund i jeres forsamling af tabere i “løverne”, lutter associationstricks og typisk socialistisk jeg-nægter-at-forholde-mig-til-det-I-skriver -tuderetorik.

   … og så har du den frækhed at påstå, at du ikke har respekt for andet end “argumenter”. Hvad med selv at komme med ét eneste ? Nå nej, nu må vi straks linke til en anden sag, denne gang Kurt Westergaard. Hvad bliver det næste, Greenpeace tuderi over Grønlandske olieboringer ? Så forhold dig dog snævert til sagen, menneske.

   Undermåler.

   Kommentar by kbh — 17. oktober 2010 @ 11:21

  45. @36

   Enig. Kommunisterne burde have haft samme behandling som man gjorde med nazisterne. En Nürnberg proces II, men fordi kommunisterne af en eller anden årsag er blevet tolereret, slap de for straf.

   Vores straf er så, at kommunistbæstet er vågnet igen, er kommet til nye kræfter og har fundet sig en ven – islam.

   De nyttige idioter er til gengæld de samme som før.

   Kommentar by Tolder — 17. oktober 2010 @ 14:35

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper