21. oktober 2010

Banlieue 13: Venstreradikale, muslimske unge og en forkælet middelklasse i fælles kamp

Sent tirsdag sendte DR HD Luc Bessons Banlieue 13 fra 2004, der har et plot, der på mange måder ligner en dårlig undskyldning for at kombinere storby-parkour med rå vold. Meget skal dog falde i hak i årtierne fremover, hvis ikke flere Paris-forstæder udvikler sig fra at være områder med hård kriminalitet og bandestyre, til noget der ligner borgerkrigslignende tilstande.

Herunder tre screencaps fra filmens trailer, der viser muren, der beskytter det omgivende samfund fra volden. Politiets opgave er ikke at sikre lov og orden i Banlieue 13. Området er tabt.

Titlen Banlieue 13, henfører til distrikt 13 eller forstad 13, hvad i filmen omtales som værende identisk med områdekoderne 92 og 93, hvilket vil sige Paris’ vest- og nordlige forstæder. Område 92 er eksempelvis Nanterre, område 93 eksempelvis Seine-Saint-Denis – to lokaliteter omtalt i artiklen herunder, i forbindelse med strejke-relaterede optøjer tidligere på ugen.

Selvom Politiken fortæller, at ‘unge‘ afbrænder biler og politiet gasser ‘gymnasieelever‘, så er der alligevel meget der tyder på, at urolighederne denne gang, ikke bare inkluderer revolutionsklare venstreradikale og muslimske ‘racaille’s, men også forkælede middelklasse-unge.

Ved optøjerne på samme tid i 2005 startede det også i Banlieue parisienne og storbyer såsom Lyon, og nåede hurtigt et niveau hvor Jacques Chirac måtte sætte dele af republikken i undtagelsestilstand. Fra Le Figaro, oversat af Islam in Europe.

“Cars set on fire, fire trucks pelted with stones, shops and street furniture looted, clashes with the police forces: more than 1500 ‘rioters’ were arrested last week on the fringes of protests against the pension reforms.

In the overwhelming majority of cases, the vandals aren’t foreign to the protest movement, explains a senior official. They’re students, even as young as 12 year old ones. These youth, says the official, are opportunistic and unstructured, forming sporadic groups according to the targets on the way. The most destructive are armed with makeshift weapons found on the way: a snatched post, or a stolen bicycle are used to smash store windows and then loot them, says a police agent in Seine-Saint-Denis. One of the ‘rioters’ even forgot his notebook in a shop in Seine-Saint-Denis which was looted by 40 people. Fifteen years old and without a police record, he was arrested six hours later at home. Earlier another gang targeted a bakery.. in order to pick up candy.

The proximity of the ‘trouble suburbs’ to the marching routes complicates the job of the police, for example, in Nanterre, where rioters gathered to harass the riot police. At the departmental directorate of public security in Essonne, a police offices says that during the protests, high-school and college students from the underprivileged areas (“difficult neighborhoods”) turn into rioters. They put on a hood and start to pelt the police, or burn garbage, or even cars. Then they melt back into the protest march, some changing their clothing so as not to be recognized by the police videos.”

(Nanterre, Rennes og Lyon tidligere på ugen; se evt. Daily Telegraph, Skynews)

Opdate. Islam in Europe har oversat en bid fra en Le Figaro-blogpost af Ivan Rioufol.

“All students are obviously not rioters. But the rioters of the past few days – and Wednesday morning again in the center of Lyon – are indeed students. They are, mainly, from the ghettos. The hooded people aren’t marching to defend retirement at 60, or even the welfare system which enticed their parents or grandparents.

They’re there to battle the Republic, its culture and it’s most visible symbols: the security forces, the schools. That’s why a school was burned down in Mans. The scenes of urban guerrilla warfare that they’re reproducing are very similar to the images of the intifada of the young Palestinians confronting the Israeli forces.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/19204/trackback

7 Comments »

 1. Tak Kim. Det var det oplæg, vi ventede på! Vi har jo alle kunnet se på TV, at hvad oplæserne kaldte demonstrerende unge, helt tydeligt var hætteklædte muslimer!

  Kommentar by Frode Fredegod — 21. oktober 2010 @ 15:02

 2. Gad vide hvad det kommer til at betyde for tourismen i
  Frankrig?
  Vil venstrefløjen strømme til for at nyde det smukke land og
  de spændende unge?

  Kommentar by pk — 21. oktober 2010 @ 16:35

 3. En Borgerkrig er saa smaat under opsejling, det gode er at vi heldigvis har en reel chance for at vinde den. Men hvis konflikten først kommer om 30 aar kan udfaldet være helt anderledes.

  Kommentar by Anonym — 21. oktober 2010 @ 16:47

 4. Ja,det kan man takke venstrefløjen for. !
  De vågner dog næppe op,før det er for sent.
  De kan bare ikke fatte det.

  Kommentar by Spinner — 21. oktober 2010 @ 18:09

 5. ->3:
  Der bliver ikke nogen borgerkrig.

  Vi (europæerne) er alt for civiliserede (og feminiserede) til at tage kampen om mod muslimske paramilitære grupper der i løbet af kort tid, via sms-kæder, kan etablere store voldsparate grupper.
  Den slags kan vi ikke stille noget op imod, det kan kun det danske militær.

  Kommentar by Nosferatu — 22. oktober 2010 @ 02:43

 6. 5> Måske ser det bare sådan ud, at frekvensen af vatnisser er så høj. For det første gør lovene, at et lille slag på en anden person sender en mand i fængsel en måned + bøde. Desuden er straffen for ulovlig våbenbesidelse ekstremt streng. Måske kun derfor ser man så få almindelige mænd afvige fra det feministiske ideal om pascifisme, og i stedet kun dumme kriminelle? For det andet tror jeg den massive ideologiske indoktrinering er skyld i at folk per automatik har en overfladisk feministisk indstilling, selvom de måske har en fornemmelse i maven som fordrer noget andet.

  Kommentar by Professor i interkulturel dialog og gangbangning ved Rosengård Universitetscenter — 22. oktober 2010 @ 08:52

 7. #6 Professor.

  Enig. Hvis Ali filosoferer med et brækjern over mit hoved og på min ejendom og jeg sætter mig effektivt til modværge – så er jeg som minimum skyldig i grov vold.

  Loven skal ændres i Danmark, men sålænge vi har en konservativ Justitsminister, så kan vi være sikre på at der ikke sker en sk..

  Hvilket er fuldstændigt paradoksalt.

  Mht. Frankrig er der dog en udvikling på vej.

  I 90’erne skulle man være “lidt ekstrem” for at forudsige borgerkrigen (et eksempel er Guillaume Faye). I 2004 “forudsiges” den af en mailstream filminstruktør (Luc Besson).

  Desuden har Frankrig nu en præsident som gerne vil gøre noget ved udlændige problemerne og som gerne tager opgøret med EU i den forbindelse.

  Det går langsomt, men tanke bliver vel til handling på et tidspunkt.

  Kommentar by Sigwar — 22. oktober 2010 @ 09:56

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper