23. oktober 2010

Fredsforsker Galtung: Jo mindre modstand vi gør, jo mere smertefri vil islamiseringen forløbe

Den norske sociolog Johann Galtung fylder 80 år i dag, og flere aviser bringer Ritzaus Bureaus notits om denne ‘Fredsforskningens ophavsmand’. Manden bag begrebet ’strukturel vold’, “når samfundsstrukturen undertrykker og begrænser menneskers udfoldelse”. Man skulle tro en sådan mand ville bekæmpe Islam, men nej. Islam er løsningen.

Her lidt fra et interview med ham i seneste udgave af Dag og Tid (via Human Rights Service) – Frivillig overgivelse.

Johann Galtung, professor:– Det er berre om lag fem prosent av vestlege menneske som har eit inderleg forhold til kristendommen og praktiserer han i kvardagen, Samstundes har vi eit inderleg forhold til reint verdslege verdiar som økonomisk vokster, teknologiske nyvinningar, personleg valfridom osb. Det er desse verdslege verdiane som har teke plassen til kristendommen, og det er dei vi fer jorda rundt med og vil omvenda heidningane til, stundom med ”utvikingshjelp”, stundom med rakettar, i dag mest i muslimske land.

Kaj Skagen, Dag og tid: Om dette stemmer skulle det vera logisk om islam vinn fram her heime, på grunn av den større åndelege lidenskapen.

Johann Galtung: Eg trur nett det er i ferd med å skje. Ikkje berre Noreg, men heile Europa kan verta islamisert. Eg er ikkje i tvil om at det om ikkje så lenge vil finnast ein Muhammed Galtung og ei Fatima Galtung. Dei gamle vikingættene vil få eit islamsk tilskott.

Kaj Skagen: Men korleis ser du på sikt utsiktene? Vil ikkje då noko umisseleg gå tapt?

Johann Galtung: Det vil verta ein mjuk, europeisk islam: Eg tenkjer då på dei viktigaste verdiane i islam: fellesskapet mellom menneska og fordelinga av goda. Begge desse verdiane er noko som den harde europeiske individualismen treng.

Kaj Skagen: Kvifor skulle vi ikkje like gjerne enda opp med den harde varianten av islam?

Johann Galtung: Den får vi berre om vi set oss opp mot historias gang. Gjer vi motstand, vil den islamske framtida verta hard i staden for mjuk. Det er innvandringa, immigrasjonen, dei store rørslene i tida som dreg dette med seg. Ingen kan stansa dette. Og hugs at dei framande i si tid vart bedne om å koma hit, og at dei kom hit på grunn av økonomiske og historiske omsyn ingen kan gjera noko med.

Oploadet Kl. 18:42 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/19320/trackback

29 Comments »

 1. Johann Galtung, 80 år kan meget vel være årsagen til demens i sidste stadie. Synd, at hans fremskredne forfald udstilles i medierne. De norske plejehjem burde beskytte deres patienter bedre imod mediernes indtrængen.

  Kommentar by morlille — 23. oktober 2010 @ 19:07

 2. Når Galtung tilsyneladende er så glad for islam hvorfor i alverden er han så i Norge ?

  En gammel knark med en forrykt meddelelse om, at stilhed og tavshed for ikke at vække fjendens vrede er vejen frem for nordmændene.

  Det havde været bedre om man havde ladet ham være i fred.

  Nu får han i stedet fremstillet sig selv som den små-Quisling han er!

  Kommentar by Vivi Andersen — 23. oktober 2010 @ 19:21

 3. 1,2

  Nej det er ikke et udslag af demens. Han er en af dem der har arbejdet målrettet på at bringe os der hvor vi står nu. Et fait a compli i forhold til islam. Det eneste der ærgre disse mennesker er, at det ikke blev kommunismen.

  Nu fortæller han så, at vi kan undgå krigen ved at overgive os.

  Det tyder snarer på en psykopatisk demago med alle åndsevner intakte.

  Manden “opfandt” begrebet strukturel vold. Det er præcis hvad han og hans medsammensvorne udsætter os andre for.

  Kommentar by Kejser Wilhelm — 23. oktober 2010 @ 19:28

 4. …..verdiane i islam: fellesskapet mellom menneska og fordelinga av goda….

  Endnu en uinformeret og uvidende “forsker”, der udtaler sig om noget han ikke aner en hujende fis om. Islam sætter først og fremmest skel mellem mennesker: Nogle er ude og nogle er inde. Og med hensyn til fordeling af goder – så er det vist de goder andre ved hårdt arbejde har skabt, da Organisationen Islam ikke fremmer værdien af en arbejdsetik – men snarere plyndring. Og når så Islams ørken har bredt sig, er der kun lommeuld at fordele….

  Kommentar by Limewoody — 23. oktober 2010 @ 19:33

 5. Total gak gak udtalelser.

  Mere er der ikke i den sag. Man er vel politisk korrekt

  Kommentar by Machiavelli — 23. oktober 2010 @ 19:37

 6. kære hr galtung!
  si tacuisses, philosophus mansisses

  Kommentar by maxxa — 23. oktober 2010 @ 19:48

 7. Han lyder som Staunings gamle udenrigsminister P. Munch, der sagde, at Verden var slået af beundring for nazismens storslåede sejre.
  Den slags mennesker vil vi altid opleve iblandt os, men vi skal være rede til at bekæmpe dem og deres åndsfæller med våben, om nødvendigt.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 23. oktober 2010 @ 19:57

 8. Galtung har altid været et fjols, så det er ikke nødvendigvis demens, der plager ham. Til trøst for mig, der næsten lige så gammel.

  Kommentar by Andreas Br. — 23. oktober 2010 @ 20:08

 9. Hvad fanden er det for en gammel nar?

  Kommentar by Spinner — 23. oktober 2010 @ 20:12

 10. Thor Heyerdahl blev også alt for gammel. Ældre norske mænd har det med at forfalde til rollen som opdrager. Det er noget der ligger i folkesjælen, en slags forventning der i Norge findes til gamle mandlige personligheder. De skal have “karakter”, og deres tanker er “vise”. Åbenbart et udslag af at bondesamfundets familiemønster endnu står stærkt i det pietistiske land mod nord.

  Denne nedgørende teoretiseren kun for at understrege hvor megen vægt jeg tillægger hans usmagelige udtalelser.

  Kommentar by Anonym — 23. oktober 2010 @ 20:21

 11. Galtung er i besiddelse af den der særlige norske forrykthed. Den er ubøjelig.

  Kommentar by Heather — 23. oktober 2010 @ 20:31

 12. Galtung..Who he?

  Kommentar by ivan johansen — 23. oktober 2010 @ 20:52

 13. Jeg er ikke så meget inde i sociologi, men der må vel være nogen der har skrevet om

  “når dogmer undertrykker og begrænser menneskers udfoldelse”.

  Kommentar by Santor — 23. oktober 2010 @ 21:03

 14. Galtung has also made a number of other predictions, however they have failed to materialize. For example, in 1953 he predicted that the Soviet Union’s economy would soon overtake the West. [ [http://www.city-journal.org/html/17_3_peace_racket.html Bawer, Bruce. 2007. “The Peace Racket”. “City Journal”. Summer 2007.] .]

  Han har altid været et fjols og der er vel ingen grund til at tro, at han er blevet klogere med alderen. Nu er han bare et gammelt fjols.

  Kommentar by marius — 23. oktober 2010 @ 21:20

 15. Hvis det ikke var for det faktum at jeg bor i utlandet, ville jeg personlig ha kvalt han med mine egne hender….. Til og med Ghandi ville ha gjort det.

  Kommentar by Erik — 23. oktober 2010 @ 22:14

 16. -> 7 Det var nu Erik Scavenius.

  Johan Galtung har været et stort navn inden for sociologi og fredsforskning i mere end 50 år. Han er et skrækeksempel på Vestfjendtlige synspunkter og støtte til kommunist-diktaturer (Sovjet, Kina, Cuba). Nu støtter han islams overtagelse af Vesten. Det er der tilsyneladende intet kontroversielt i, når man ser et sådant interview.

  Hans forestilling om at islams værdier er “fellesskapet mellom mennesker og fordeling av godene”, viser at han heller intet ved om den virkeliggjorte islam, der er det stik modsatte: Ekstrem ulighed, herre og træl, vold, had, ufrihed, dumhed.

  Kommentar by Niels P. — 23. oktober 2010 @ 22:26

 17. Det han siger er vel i grunden at islam er en monokultur, der langsomt men sikkert vil overtage vesten. Havde han ikke været så betaget af islam, ville man have kaldt ham en islamofobisk racist.

  Men når han nu ser islam og sharialoven som noget godt, kommer hans udtalelser, hvor grumme de end er for frihedselskende mennesker, til at fremstå som en harmløs løsning på fred, nemlig passiv overgivelse til kaiifatet. Hizb ut-Tahrir, islamisk trossamfund, det muslimske broderskab og andre sharianørder må elske denne person, en vaskeægte dhimmi.

  Kommentar by Morten Olsen — 23. oktober 2010 @ 23:15

 18. Johan Galtung beviser her endnu en gang, at han er en monumental nar. Fredsforskning – hvad er det for en gang pladder? Samtidshistorie, ja. Politologi, ja. Men fredsforskning? Det er af samme skuffe som fremtidsforskning. Sludder og vrøvl!
  Det, det drejer sig om, er propaganda for pacifisme. Han minder mig om en anden nar, Bertrand Russell. Han var allerede pacifist i 30’erne og anbefalede afrustning som svar på nazismen i Tyskland. Senere under den kolde krig hed det “hellere rød end død”. Nu hedder det åbenbart “hellere muslim end død”.
  Naturen må have en mening med de personer. At udfordre os, der vil overleve på en anstændig måde? At få os til at tænke tingene igennem?

  Kommentar by Gunnar Biering — 23. oktober 2010 @ 23:16

 19. Johann Galtung må være gal !!
  Man skulle tro fredsforker Johann Galtung er radikal.
  Skal man virkelig smide det vores samfund er bygget op på,
  og som vore forgængere stod for og forsvarede, overbord ?!!
  Skal europas oprindelige nationers befolkninger bare tabe og
  annekteres i ondskabens imperium. Muhammedanerne har dårligt nok
  skruet tommelskruerne på europas vantro borgere endnu.
  Verdens ufrieste mennesker er nu alligevel muslimerne !!

  Kommentar by HelgeD-H — 23. oktober 2010 @ 23:26

 20. Staklen forstaar ikke, at vi “haarde” europaeere faktisk omsider er kristnede. Den moderne tid forstaar det kristne budskab, som ingen anden tid. Det er rent faktisk derfor, vi ikke laengere gaar i kirke i videre omfang …

  Vi skal ikke tilbage til primitiv tilbedelse af frygtindgydende, gudelige “autoriteter”.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 23. oktober 2010 @ 23:41

 21. Tak for det Niels P.

  -8. Juli 1940 blev regeringen omdannet. Udenrigsminister P. Munch, den mand, om hvem man sagde, at han altid gjorde det modsatte af, hvad han burde gøre, blev afløst af Erik Scavenius. Gunnar Larsen blev minister for offentlige arbejder.

  Scavenius og Larsen gik straks i gang med at indkorporere Danmark i det ny Europa. Ved sin tiltrædelse udsendte Scavenius den berygtede erklæring:

  Ved de store tyske sejre, der har slået verden med forbavselse og beundring er en ny tid oprundet i Europa, der vil medføre en nyordning i politisk og økonomisk henseende under Tysklands førerskab. Det vil være Danmarks opgave herunder at finde sin plads i et nødvendigt og aktivt samarbejde med Tyskland.-

  Fra http://www.nomos-dk.dk/skraep/jens_toldstrup2.htm

  Kommentar by Peter Buch — 24. oktober 2010 @ 05:47

 22. Jeg tror han har ret, og Islam er jo fredens religion, og denne smukke religion er misforstået og religionens lidt barskere påbud, er taget ud af kontekst, som vores meget vise Jørgen Beck Simonsen påpeger igen og igen.

  Alle problemer med Islam skyldes jo, den hårde tone i Danmark, DF, og et racistisk arbejdsmarked, der ikke vil lukke folk ind, som er vilde med at arbejde, men ikke får muligheden.

  Nu om nogle få år når vores gæsters piger bliver færdig uddannede som jurister, journalister osv. så vil vi se et hav af retssager og avisartikler som nok skal lukke munden på de sidste kritikere af denne smukke religion.

  Man skal da være meget mærkeligt naiv hvis man tror på det sludder om at indvandringen skal redde dansk vældfærd, nej vi er med til at financierer vores egen kulturelle undergang.

  Vores flotte skolevæsen højere læreanstalter og medier har jo igennem en meget lang årrække arbejdet benhårdt for at bane vejen for “den nye verdensorden”

  Spørg et ungt menneske om dansk kultur eller historie, så vil i se en meget manglende viden på disse områder.

  Det er i en revolutionær marxistisk teori som ligger bag nedtoningen af det nationale.

  Ved at nedbryde menneskets nationale identitet, åbnes vejen for at fjerne national staterne, som vi ser med EU og som Islam som ser sig selv som et folk repræsenterer.

  Kommentar by Hans L — 24. oktober 2010 @ 05:50

 23. Galtung var en af kommunismens nyttige idioter gennem årtier (jo højere intellektuel status, desto mere nyttig kan sådan en idiot være). Nu har han fundet en passende erstatning, Mekka i stedet for Moskva. There’s no fool like an old fool.

  Kommentar by Crass Børsting — 24. oktober 2010 @ 10:11

 24. @13 Santor Ja, mon ikke! Dogmer og fordomme (=værdier og normer) er det, der holder samfundet sammen, men det kan sker jo med forskellige systemer f.eks enhedsstatens diktatur med socialisme, parlamentarisk demokrati med kristendom, diktatur og teokrati med islam osv. @17. Morten Olsen. Galtung har engang skrevet en god bog om sociologisk, emprisk metode, vistnok da han efter krigen som ung underviste i USA. Siden er han gået bananas i storhedsvanvid som alle ‘fredsforskere’ jeg kender. Men jeg tror han er empiriker nok til at kunne se kernen i demografien og dens globale udvikling i øjnene, herunder den stigende indvandring af befolkningsoverskud fra muslimske lande – især arabiske – til Europa præget af befolkningsmæssig aldring og befolkningstilbagegang – muslimerne vil simpelthan have ‘lebensraum’ og det får de i stor udstrækning i Europa. Galtung har nok indset, hvilke midler der vil være nødvendige for at stoppe denne islamisering af Europa og han har som ‘fredsforsker’ fundet dem moralsk uanvendelige. Efter det regnestykke tabte vores kultur, da vore kvinder holdt op med at føde børn. Jeg er ikke enig, men finder tanken skræmmende, som et muligt fremtidsscenarie :(

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 24. oktober 2010 @ 12:14

 25. “..fellesskapet mellom menneska og fordelinga av goda. Begge desse verdiane er noko som den harde europeiske individualismen treng.”

  Hvor er fællesskabet med mennesker der er uenige med islam? Hvor er fællesskabet med mennesker i Vesten der synes godt om vestlige værdier og traditioner? Hvor er fællesskabet med homoseksuelle? Med jøder? Med kvinder der ikke bryder sig om koranens kvindesyn? Hvor er fællesskabet i religiøs kønsapartheid? Hvor er fællesskabet i religiøs opdeling af mennesker, dyr og mad i urent og rent? Hvor er fællesskabet i at kalde vestlige borgere for vantro? Hvad fællesskab er der i, at der i koranen 347 gange står at de der ikke mener det samme som koranen er vantro? Hvor er fællesskabet i halal slagtning af dyr? Hvor er fællesskabet i at kvinder skal have sort sæk på? Hvor er fællesskabet i at Vesten og vestlig kultur nedgøres? Hvor er fællesskabet i at grise og alkohol gøres til noget urent? Hvor er fællesskabet i at mænd og drenge nu i flere danske byer udelukkes fra offentlige svømmehaller, fordi religiøse, tildækkede kvinder og piger skal bade alene? Hvor er fællesskabet i at kalde samfundsrevsere og –kritikere, der kritiserer religion, for racister? Hvor er fællesskabet i at kalde mennesker der kritiserer kvinders beklædning for racister? Osv. osv.

  “harde europeiske individualismen treng”

  Religiøs individualisme er en del af nutidens problem i og med at religion i større og større grad gøres til regler der skal udføres af den enkelte både hjemme – og i det offentlige rum og på arbejdspladser, hvilket fører til flere og flere (religions)politiske krav: f.eks. krav om bederum, krav om bedepauser, krav om hijab på kvinder på job, krav om religiøs fasteperioder på job, krav om ramadan fejring på job, krav om forbud mod grisekød, krav om forbud mod alkohol, krav om særlige svømmetider kun for indpakkede, religiøse kvinder etc.

  Samtidig er der nu religiøst – og politisk – krav om at kvinder inden for sport skal kunne have religiøs hovedbeklædning på når der spilles fodbold – ingen andre har samme rettighed – kun religiøse kvinder. Det er ikke fællesskab. Det er tværtimod religiøst særkrav til kvinder. På bekostning af andre – og fællesskabet.

  Dyrkelse af religiøs individualisme og af religiøs kønsliggørelse af kvinder spolerer fællesskaber.

  Kommentar by Liva — 24. oktober 2010 @ 13:46

 26. Man får ikke ligefrem lyst til at ønske manden tillykke.

  Kommentar by . — 24. oktober 2010 @ 14:17

 27. Galtung skal huske 3 ting:

  Bøj dig godt fremover.
  Slap af.
  Glidecreme, masser af glidecreme.

  Bare diverse tidligere ministre, ambassadører, præster, og professorer ville erkende, at de nu er pensionister, og at deres iagttagelsesevne og mentale skarphed måske ikke mere er, hvad den har været. Han kan tage Jens Örbäck i hånden og vandre ud mod solnedgangen hvor krumsværdet venter.

  Kommentar by Hans Jensen — 24. oktober 2010 @ 14:50

 28. Når man tænker på fredsforskere som Johann Galtung og Jan Øberg, så opstår spørgsmålet: Får man skrumpehjerne af at være fredsforsker? Eller bliver man fredsforsker fordi man i forvejen har skrumpehjerne?

  Kommentar by Binee — 24. oktober 2010 @ 15:05

 29. Gak gak Galtung er i godt selskab hos musselmændene.

  Her er endnu et eksempel på krænkelse af profeten. Denne gang begået af “Das Beckwerk”:

  http://politiken.dk/kultur/kunst/ECE1091476/dansk-gipsfigur-mistaenkt-for-at-bespotte-profeten?track=eblistermest

  “De er skøre de muslimer” (inspireret af Obelix)!

  Kommentar by Sigwar — 24. oktober 2010 @ 15:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper