24. februar 2005

DR erkender politisk skævvridning under valgkampen

Jyllands-Posten satte idag fokus på TV-Avisens dækning af valgkampen med udgangspunkt i en intern email fra Nyhedschef Henrik Keith Hansen. Tænk hvis redaktionscheferne begyndte at regne lidt på Orientering og Udefra.

Nyheder på DR: Nyhedschefens tvetydige signaler

To dage før folketingsvalget tirsdag den 8. februar erkendte TV Avisens nyhedschef, Henrik Keith Hansen, i en intern mail til redaktionssekretærer, redaktører og Christiansborgredaktion, at Det Radikale Venstre var overrepræsenteret i DR’s nyhedsudsendelser, mens Dansk Folkeparti (DF) var underrepræsenteret i forhold til partiets størrelse. I samme meddelelse opfordrede Henrik Keith Hansen medarbejderne til at bruge DF mere, når reporterne i valgkampens sidste dage skulle indsamle reaktioner til begivenheder og politiske udspil. Genopretningen af den politiske slagside må være lykkedes og tilendebragt på få dage, for da Henrik Keith Hansen i Jyllands-Posten den 11. februar imødegik læserkritik af TV Avisen, nævnte nyhedschefen ikke, hvad han tidligere havde præciseret internt.”

Danmarks Radio erkender politisk skævvridning

“Nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen siger, at DR har bestræbt sig på at komme rundt i alle politiske kroge, og hun roser Henrik Keith Hansen for at have gjort sig iagttagelsen om skævvridningen. »Det er ikke unaturligt, at partiernes repræsentation i TV Avisen er ulige. Af hensyn til nyhedsvinklingen kan vi ikke levere millimeterretfærdighed. Det gør DR i andre programmer,« siger Lisbeth Knudsen.

Se evt. DR Online: TV AVISEN erkender politisk skævvridning.

Oploadet Kl. 20:46 af Kim Møller — Direkte linkEn kommentar

1 kommentar »

  1. En ting er mængden, en anden tilgangen. Hvor meget ‘kritisk’ journalistik møder DRV ?

    Kommentar by Christian Lindhardt-Larsen — 25. februar 2005 @ 19:15

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper