28. oktober 2010

Socialist forklædt som nationalsocialist – lidt af det medierne ikke fortæller

Da en kommentator her på Uriasposten mandag eftermiddag skrev, at ‘han’ to gange var blevet overfaldet af White Pride på grund af sit hår, der var “lidt længere… end gennemsnittet”, så bad jeg rutinemæssigt om flere oplysninger relateret til tid og sted. Da det var en førstegangskommentator var jeg selvfølgelig lidt mistroisk, og jeg har da heller ikke fået svar, her tre dage efter. Se evt. #26.

Jeg gravede lidt i kommentaren, og fandt hurtigt frem til identiteten på afsenderen – en Sophie E. (fuld navn haves). Jeg tvivler på White Pride overfalder piger med lidt for langt hår, og kommentaren understreger vigtigheden, af at holde tungen lige i munden i de her sager. Mange har interesse i disinformation.

Redox-historien og Charlotte Johannsens bog breakede søndag aften i den bedste sendetid, og sidehistorierne har kørt lige siden. En misbrugskonsulent der muligvis tog kokain (DR Online), nazister der rekrutterer på Århus Stadion (Information), højreekstremister der er ansat i Forsvaret (DR Online) og sådan kan Redox stille og rolig mainstream-legitimere sig selv, trods verserende retsag om systematisk vold mod deres politiske modpart. Vage beskyldninger mod konsulenten fik medierne til at bringe hans fulde navn, omvendt – har de sigtede Redox/AFA-militantes navne endnu ikke været nævnt i de danske medier. De dobbelte standarder er indlysende.

Der er meget der lugter i sagen om Charlotte Johannsen. Hun fremstillede sig selv i 21 Søndag som upolitisk, men i et interview med Information fortælles det, at hun “omdekorerer sit værelse, så der ikke længere hænger venstreorienterede citater og collager på væggene”, hun fortæller at hun “altid har følt sig venstreorienteret” (BT), og i kapitlet der kan læses på Information, erkender hun ligefrem, at hun i 2005 var “medlem af Rød Ungdom” (s. 15). Ungdomsorganisation for det stalin-tro kommunistparti DKP-ML.

I bogen fortæller Charlotte Johannsen, at hun besluttede sig for at afsløre White Pride efter et overfald på hendes ven ‘Oliver’ under Århus Festuge i september 2007. Af uddraget på Politiken.dk, fremgår det, at han var tilknyttet Huset, en århusiansk pendant til Ungdomshuset. Der sætter han hende i august 2008 i kontakt med ‘Sigrid’, der her, i lighed med ‘Oliver’ var meget aktiv. Hun sætter hende i kontakt med ‘Peter’ fra venstreradikale Redox.

Selve infiltrationen fandt først sted den 1. november 2008, to dage efter politiet ved en razzia i Huset havde fundet et større våbenlager bestående af en kniv og 19 slagvåben. Man kan roligt gå ud fra, at både ‘Oliver’ og ‘Sigrid’ må have vidst hvad der foregik i Huset, og logikken siger, at Charlotte Johannsen også var bekendt med venstrefløjens militans.

Fløjkampen har tydeligvis to aktører – højreradikale White Pride og deres venstreradikale modpart i Huset. Læs eventuelt Jyllands-Postens tema om samme fra august 2008: På rejse ind i ekstremismen.

Konkret om overfaldet på ’Oliver’ fortæller Charlotte Johannsen…

“Sidst på aftenen var de kommet gående hen ad Hallssti, som er en dårlig oplyst sti, der løber langs skinnerne ved Banegården… Oliver nåede ikke at tænke mere over det, før en gruppe på omkring 15 mænd overfaldt dem bagfra. Flasker og spark røg ud af mørket. De løb alt, hvad de kunne, men en af dem blev sparket, så han faldt om på asfalten.

Oliver løb tilbage og forsøgte at hjælpe ham, med det resultat at han selv blev væltet omkuld på stien. De sparkede ham i ansigtet og maven. Til sidst mistede han bevidstheden, og da han vågnede igen, var overfaldsmændene væk, og der var helt stille. De to venner var indsmurt i blod og humpede op på gaden for at komme på skadestuen.

I bogen beklager Charlotte Johannsen sig over, at ingen blev anholdt. Herunder samme udlægning af overfaldet fra ellers sympatiserende Århus Stiftstidende, 10. september 2007.

“Politiet ledte omkring midnat efter seks personer, der af vidner blev beskrevet som White Pride typer – altså højreorienterede ballademagere. Første anmeldelse kom fra Halls Sti i midtbyen fra deltagere i en hippiefest, lød meldingen til politiet. En blev overfaldet. Da politiet ankom, ønskede manden, som skulle være blevet overfaldet, dog ikke at tale med ordensmagtens repræsentanter.”

To væsensforskellige udlægninger, hvad minder mig om en sag fra Odense i september 2004, hvor den venstreorienterede Cafe Zekes fik smadret nogle ruder efter en demonstration vendt mod højrefløjen. Den officielle pressemeddelelse fra Cafe Zekes.

“Om aftenen ved 21-tiden dukkede de op ved den antifascistiske café Zekés i Odense Centrum og smadrede adskillige ruder med diverse kasteskyts. Der var ingen i caféen og ingen kom til skade. To biler med nazister, der lavede “sieg heil”-hilsenen blev set køre fra stedet.”

Ingen var i cafeen, men alligevel konstateres det, at to biler med heilende nazister kørte fra stedet. I mine notater om sagen, har jeg en beretning fra et øjenvidne, der fulgte seancen umiddelbart efter episoden, og hun giver en noget anden udlægning. Hun så ikke to bilfulde, men to personer løbe fra stedet. De var forfulgt af to formodede venstreorienterede, den ene bevæbnet med en kølle.

Igen, to vidt forskellige udlægninger.

(Baggårdshuset på Store Glasvej, hvor Cafe Zekes lå på førstesalen fra 2003 til 2005)

Cafe Zekes blev grundlagt af Fynske Antifascister (FAF) og Rebel-Odense i år 2000. Førstnævnte er lokalafdeling for erklærede militante Antifascistisk Aktion (AFA), og sidstnævnte er forløberen for Socialistisk Ungdomsfront (SUF), og de to havde base i Cafeen en række år derefter. AFA rekrutterer traditionelt fra SUF, så samarbejdet giver god mening.

Tjekker man SUF’s medlemsblad Blomster & Barrikader, så vil man se, at kontaktpersonen for SUF Odense på tidspunktet for konfrontationen var Charlotte Johannsens ghostwriter Marchel Neel Gjertsen.

(Blomster & Barikader, Nr. 27, september 2004; Forside, s. 17)

Bemærk grafikken herunder fra samme nummer af Blomster & Barrikader. Den viser tre vers fra en sang lavet af ungsocialister under SUF’s sommerlejr 2004. Nazister skal smadres med flasker; alle nazister; fordi de er nazister.

(Blomster & Barikader, Nr. 27, september 2004; s. 7)

Sammenlign verset med en af bogens store afsløringer, her citeret fra mandagens udgave af Århus Stiftstidende – Helt unge på nazikurs var det mest skræmmende (ikke online, se evt. video herunder).

“… Omkring spisebordet, hvor de tomme ølflasker efterhånden fylder godt op, sidder otte 15-16 årige drenge og heiler i takt og synger med på de racistiske og voldsforherligende sange. Bagefter synger de deres egne sange -om »Lasse « -en ung venstreorienteret i Århus -»der skal dø«.

(Århus Stiftstidende, 24. oktober 2010: Svømmer afslører White Pride indefra)

Lasse, der omtales i bogen som den der blev truet på livet af unge højreradikale, er identisk med Lasse Poelmann, der ikke er en tilfældig ung venstreorienteret, men hardliner fra Jyske Antifascister (JAF, Århus BZ), der har været en aktiv del af gadevolden i flere år. I 2008 blev han dømt for trusler mod 28 personer, herunder flere rettet mod kendte højreradikale fra White Pride. Man kan få en fornemmelse af hans person på youtube, hvor han aggressivt konfronterer en fotograf.

(Lasse Poelmann, 2. fra højre; DR, 24/10-10: Undercover-agent undersøger nazister)

Anden sag fra 2008.

“»Nu dør du,« lød det truende tilråb, da en højreorienteret århusianer i går blev antastet og forfulgt på åben gade.” (Jyllandsposten, 2. oktober 2008: Dødstrusler mod højreorienteret)

Oploadet Kl. 16:40 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/19515/trackback

18 Comments »

 1. “………..»Nu dør du,« lød det truende tilråb….”
  Ooork, det hører jeg tit, og jeg er ikke engang højreradikal, jeg bor blot i Hasle :o

  Kommentar by Mads — 28. oktober 2010 @ 17:19

 2. Flot gennemgang, Kim!

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 28. oktober 2010 @ 17:47

 3. Den studievært der er afbilledet nederst, er det ham der vælger og skriver historierne, eller er han bare oplæserabe ?

  Grund til jeg spørger er, at han ofte optræder i forbindelse med de her fordrejede DDR historier.

  Kommentar by Tolder — 28. oktober 2010 @ 18:02

 4. God gennemgang. De er fulde af løgn og bedrag. Man ville ønske at medierne ville bruge bare fem sek. på motivforskning.

  Kommentar by Coolkat — 28. oktober 2010 @ 18:06

 5. Jyllandsposten beskriver slagsmålet således :
  “Ved 23-tiden rykkede betjente hen til Hallssti. Her skulle en gruppe ”White Pride”-lignende typer, altså højreorienterede, lave ballade og råbe højt, og lidt senere blev et slagsmål ved en hippiefest hos en gruppe autonome anmeldt til politiet. Én person var blevet slået.
  Patruljer ledte efter såvel autonome som ”White Pride”-gruppen i området for at undgå, at de to grupperinger skulle komme i karambollage. Senere så en patrulje en gruppe autonome i Istedgade, hvor en 17-årig kvinde smed en joint. Da hun blev konfronteret,
  flippede hun ud og i forbindelse med anholdelsen sparkede hun en kvindelig betjent i maven.
  Betjenten røg bagover og fik en tandskade under faldet. Den 17-årige blev pacificeret med peberspray og blev her til morgen fremstillet i grundlovsforhør for vold mod tjenestemand.”

  Og fra Redox rapporten århus’08 Angreb på venstrefløjen
  “Blot en uge senere er den gal igen. En mindre gruppe aktivister fra bz-miljøet i Århus overfaldes af 10-15 unge højreekstremister på den lille gade Hallsti nær byens banegård.
  Overfaldsmændene råber “røde svin” under overfaldet.”

  Kommentar by Ukendt Person — 28. oktober 2010 @ 18:30

 6. En detalje: FAF er ikke en del af AFA, de er en selvstændig, tilsvarende fynsk organisation. Tjek evt.:
  http://www.antifa.dk/faf/holdninger/detvarkattens.html

  … men altså forbindelserne er så heller ikke mindre end at de to grupper fx kan dele hjemmesidedomæne.

  Kommentar by info — 28. oktober 2010 @ 19:27

 7. Godt gravet!

  Kommentar by Absalon — 28. oktober 2010 @ 20:10

 8. Godt arbejde.

  Det er ganske morsomt og meget sigende at se et totalt fravær af kildekritik i den danske presse.
  Mon ikke det bliver en case der kan bruges fremover på journalist uddannelser landet over.

  Kommentar by Superman — 28. oktober 2010 @ 21:34

 9. Enig,godt arbejde.
  Bare bliv ved.

  Kommentar by Spinner — 28. oktober 2010 @ 21:41

 10. Objektive medier er en by i Rusland, ufatteligt vi stadigvæk har så politisk drejede medier. Det er intet mindre end en skandale at DR, hele Danmarks tvangskanal, igen blindt afskriver fra venstreekstreme Redox og bare laver mikrofonholderi, hvor er mon den kritiske journalist henne.

  Kommentar by Morten Olsen — 28. oktober 2010 @ 22:58

 11. Objektive medier er en by i Rusland

  Ja, lad os bare se det i øjnene. Til gengæld er illusionen om at visse af vores medier er objektive ganske farlig.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 28. oktober 2010 @ 23:05

 12. 11.Henrik

  Jo, men er der ret mange der tror at vi overhovedet har objektive medier herhjemme – og for den sags skyld overhovedet her i Europa ?

  Har du en ide om hvilke medier folk fejlagtig kunne antage som objektive ?

  Kommentar by Vivi Andersen — 29. oktober 2010 @ 07:03

 13. Har du en ide om hvilke medier folk fejlagtig kunne antage som objektive ?

  Lad mig starte med DR…

  For os her på Uriasposten lyder det som en dårlig vittighed, men det er altså realiteten ude ved de kakkelborde, Helle Thorning-Schmidt så glad talte om (min mor har et :)).

  Danskere flest, der bare passer deres arbejde, antager at DR rapporterer balanceret og fair, uanset om de dækker palæstinensernes kamp mod Israel eller Tea Party bevægelsen i USA. De kritiske røster er få – omend jeg indimellem oplever folk, der bander mod TV-skærmen og råber højt, at vi bliver fyldt med løgn.

  Så er der også Politiken, der gør så meget ud af at være ‘uafhængig’ og ‘balanceret’, at det går helt galt. Når de balancerer frie, demokratiske stemmer med totalitære og bedrageriske, bliver blandingen noget rod, og den moralske ækvivalens gør det umuligt at finde hoved og hale i, hvem der har en god sag, og hvem der ikke har. Men Politiken-læserne ser ud til at finde sig i det og tro, at de er velorienterede – mens de i virkeligheden bliver forledt til at hade frihedskæmpere som Geert Wilders.

  Det er et problem, men markedskræfterne ser heldigvis ud til at gøre noget ved det. Bortset fra DR, men det er en anden snak.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 29. oktober 2010 @ 12:08

 14. #13 Henrik

  Desværre er der ikke udsigt til at DR bliver bedre foreløbig. Godtnok går ungdomshus støtten Kenneth (t-shirt) Klummer af, men han bliver med sikkerhed efterfulgt af en ligeså rød.

  Kommentar by Sigwar — 29. oktober 2010 @ 20:48

 15. Køb ekstra bladet i dag, lørdag. De går tæt på Charlotte Johannsens egne voldelige venner!

  Kommentar by Jesper — 30. oktober 2010 @ 13:22

 16. #14 Jesper

  Nydelig helsides artikel, og fikst som de får Redox til at rode i det :)

  Kommentar by Henrik R Clausen — 30. oktober 2010 @ 15:15

 17. Det er virkelig morsomt at læse alt jeres palaver om objektivitet. Uriasposten skriger jo af subjektivitet, bare fra den anden fløj.

  Kommentar by Skeptikeren — 31. oktober 2010 @ 18:19

 18. […] (Philip Egea Flores, Marchen Neel Gjertsen) Uriasposten oplyser følgende: Marchen Neel Gjertsen er tidligere aktiv i Socialistisk Ungdomsfront, og var tilbage i 2005 kandidat for Enhedslisten i […]

  Pingback by Mener Søren Espersen at Israel praktiserer nazistisk politik? Spørgsmål om verdens gang i Det Hvite Danmark » Balder Blog — 4. september 2011 @ 07:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper