2. marts 2005

Svensk TV3 dokumenterer den svenske multikultur – nu anmeldt for ‘Hets mot folkgrupp’

For tre måneder siden forsøgte svenske SVT med stor ildhu at afvise konklusionerne i et indslag på Foxnews om den mislykkede svenske multikultur. I sidste uge gik det galt igen, da svensk TV3 i programmet Insider satte spot på problemerne. Her lidt fra programomtalen:

I veckans Insider granskar vi invandrarbrottsligheten. Varför är invandrare överrepresenterade i brottsstatistiken? I vissa svenska förorter har ghetto-liknande områden som kontrolleras av kriminella invandrargäng skapats. Insider har träffat några av dessa unga brottslingar. De skrattar åt sina brott. De skrattar åt brottsoffren. Och de skrattar åt samhällets naivitet.

Hur svarar det svenska samhället på det nya kriminella hotet?

Invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken. Men detta faktum kan inte diskuteras utan hårda omdömen och kritik från opinionsbildare och åsiktspoliser. Poliser, socialarbetare och andra som arbetar med frågan vet att problemet med invandrarbrottslighet är mycket omfattande, framför allt i vissa åldersgrupper och i vissa områden i Sverige.

Fra SVT debatt: “Nu är [TV3-programmet] Insider anmält för förtal och hets mot folkgrupp.”. Nyheden er ikke set i de landsdækkende aviser hinsidan.

Oploadet Kl. 20:44 af Kim Møller — Direkte linkSkriv!
Arkiveret under:

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper