15. november 2010

Flere på hospitalerne, færre i Flemming Balvigs statistik: “Volden er på sit laveste i 40 år”

Der er mange måder man kan registrere vold på. Flemming Balvigs metode er en af flere, men den sikre vej, hvis Berlingske Tidende vil have sin historie rundt via Ritzaus Bureau. Fra DR Online – Volden er på sit laveste i 40 år.

I år er cirka en ud af 100 danskere blevet udsat for vold, og det er det laveste antal i de 40 år, man har undersøgt området. Samtidig er der tegn på, at den resterende vold er blevet grovere, da flere bliver udsat for gruppevold, og der bliver anvendt flere våben, skriver Berlingske Tidende lørdag…

– Rapporten dokumenterer, at vi har fået et ret så markant og betydeligt fald i danskernes risiko for at blive udsat for kriminalitet. Det er inden for alle de tre hovedområder, som rapporten især belyser, nemlig tyveri, hærværk og vold. Hver for sig og under ét er der frem til midten af 2010 tale om en faldende tendens, siger professor og kriminolog Flemming Balvig fra Københavns Universitet, der er en af hovedforfatterne.”

(Jyllandsposten, 12. november 2010: Tim tæver folk når han går i byen)

“Antallet af mænd under 40 år, der bliver udsat for vold, er på fire år steget med en tredjedel.” (Krimi5; formentligt baseret på skadestuerne/hospitalerne)

Oploadet Kl. 12:56 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/20073/trackback

12 Comments »

 1. Flemming “jeg har ikke registreret fremgang i volden siden erik klipping” balvig. Er det kun mig der er skide træt af den munkemaxistiske politiserende fjollerøv, sammenlign avisernes spisesedler idag og for 40år siden. Man kan sammeligne Balvig’s statistik med produktionsstatistikkerne i ussr i de gode gamle dage.

  Kommentar by Hans L — 15. november 2010 @ 13:20

 2. Balvig har altid været utroværdig.

  Men kriminalitetsstatistikkerne kan man faktisk ikke stole på. De opfylder slet ikke de mest almindelige videnskabelige kriterier for troværdige statistikker.

  Det er fornuftigt at sammenholde med hospitaler og skadestuers rapportering. Derved fås et andet billede.

  Mørketallene kommer af to ting:

  1) Folk anmelder ikke fordi de er bange eller fordi de vil løse problemerne selv. Dette problem er tiltaget med banderne og ghettoerne.

  2) Politiet registrerer ikke kriminaliteten og rykker iøvrigt ikke folk til undsætning i mange tilfælde. Hvis kriminaliteten ikke registreres kan politiet fremvise gode statistikker. Jeg erindrer om at ihvertfald tre tilfælde (alle ved vestegnens politi) tidligere har været omtalt på denne blog. Her fatter jeg iøvrigt ikke at der ikke forlængst er gjort noget for at løse ledelsesproblemerne!

  Kommentar by Sigwar — 15. november 2010 @ 14:07

 3. Vi kan dagligt i medierne høre og læse om modbydelig voldkriminalitet, af en karakter som var meget ualmindelig for 25-30 år siden. Fuldstændigt tilfældige mennesker (nej ikke helt tilfældige – stort set altid danskere) der oplever hjemmerøverier incl. alt fra trusler til tortur og seksuel mishandlig. Folk der bliver tvunget ind i en bil (fyldt med muslimer) og tvunget fra den ene hæveautomat til den næste, under trusler med skydevåben. Bander af perkere der overfalder enlige danskere med knive og slagvåben.

  Men kriminaliteten er faldet. Right!!!

  Kommentar by Hr. Snusk — 15. november 2010 @ 15:09

 4. Danmarks Statistik har udgivet denne publikation som kan downloades gratis:

  http://www.dst.dk/pukora/epub/upload/12433/tresaar.pdf

  på side 19 vises at antallet af anmeldte voldforbrydelser siden 1970 til 2007 (=37 år) er steget fra omkring 4000 til 20 000 pr år.

  Kommentar by Limewoody — 15. november 2010 @ 17:12

 5. Jeg mener at have læst at vores gode ven Hr. Balvig har opfundet sit egen definition, baseret på “angst for kriminalitet”. En række mennesker i DK bliver interviewet og spurgt om de idag føler mere angst for at blive udsat for kriminalitet end for 1 år siden.

  Anyone ret mig hvis jeg tager fejl!

  Det svarer til at Anima ligeledes har opfundet deres egen definition på dyretrivsel, som betyder at selv en guldfisk i et akvarie lider og bliver stresset.

  Kommentar by Hans L — 15. november 2010 @ 17:24

 6. Det er sgu ikke det,jeg oplever når jeg læser Aviser.
  De er fyldt med kulturberigelse.Og det går i den forkerte retning.

  Kommentar by Spinner — 15. november 2010 @ 17:35

 7. Når volden stiger, skyldes det, at mennesker er blevet bedre til at anmelde, iflg. Balvig

  Nu falder den, så må vi være blevet dårligere til at anmelde, iflg. Balvig’s teorier

  Kommentar by tavsen — 15. november 2010 @ 17:56

 8. Sjovt, jeg faldt over begge artikler samtidig og kunne heller ikke finde hoved og hale i, hvordan de forskellige resultater skulle hænge sammen.

  Nogen gange må man bare ignorere disse virkelighedsfjerne professorer – common sense er langt mere ædekvat, OFTE!

  Narko har også en stor del af skylden – det tager de voldelige til et endnu højere niveau, ingen tvivl.

  Kommentar by anti-castro — 15. november 2010 @ 18:16

 9. Læs Ulla Nørtoft Thomsen

  http://ullanoertoftthomsen.blogspot.com/2010/11/platugler.html#links

  Kommentar by Ulla Lauridsen — 16. november 2010 @ 12:23

 10. De normale mennesker har altid vidst, at VENSTREORIENTERET er et andet ord for LØGNAGTIG.

  Kommentar by Ramses-2 — 16. november 2010 @ 13:27

 11. Det er en god ide at få fragtet de kriminelle udlændinge(størstedelen af dem er fra islamiske lande i middelalderøsten, vestasien og nordafrika) ud af landet, så hurtigt det er muligt. Det vil mærkbart forbedre sikkerheden på de danske gader og stræder. Ligeledes vil det virke afskrækkende på udlændinge, der overvejer at udføre kriminelle handlinger.

  Kommentar by Jørgen — 16. november 2010 @ 20:07

 12. Men for fanden hvor er han en idiot ham i videoen. Han er en tikkende bombe og burde ikke slippes ud før man havde en nogenlunde ide om at han ikke ville gå ud og knalde flere ned.

  TIM DU ER EN BYRDE FOR SAMFUNDET, DU ER SPILD AF LUFT.

  Kommentar by PladderSpalten — 17. november 2010 @ 22:40

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper