18. marts 2005

Matthias Bjørnlund om DRs benægtelse af folkedrabet på armenierne

Fra Weekendavisen – et læserbrev som retter fokus på sidste uges holocaustbenægtelse i Orientering. Herunder lidt fra Matthias Bjørnlunds DR-journalist benægter folkemord:

Fakta er, at omkring én million armeniere i perioden 1915-1917 blev dræbt af det ungtyrkiske styre i Osmannerriget som følge af en nøje gennemtænkt udryddelsesplan. Hvad Tychsen kalder »deportationer«, var regulære dødsmarcher, hvor hundredtusinder blev massakreret på vejen af tyrkiske og kurdiske tropper og specialstyrker.

Resten, udsat for systematiske voldtægter samt påført sult og tørst, nåede den syriske og irakiske ørken, hvor de generelt enten blev dræbt eller efterladt til at dø. Disse fakta er bekræftet af utallige samtidige tyrkiske, armenske, kurdiske, arabiske, tyske, amerikanske, danske og andre øjenvidner, samt af det tyrkiske militærtribunal i 1919.

At det var et folkemord ifølge FNs juridiske definition bekræftes af såvel Holocaustforskere som folkemordsforskere generelt, af uafhængige forskningsinstitutioner, af Europa-parlamentet, af adskillige nationers parlamenter og regeringer, og af FNs menneskerettighedskommission.

Som fagfolk, der beskæftiger sig med det armenske folkemord, vil vi protestere over for DR’s ledelse og spørge, om DR og Orientering i det hele taget har et troværdighedskriterium, og hvad man i så fald vil gøre for at opretholde det?

Oploadet Kl. 19:40 af Kim Møller — Direkte linkEn kommentar

1 kommentar »

 1. Tja, hvor mange gange skal det bekræftes før det ikke længere kan ignoreres ;

  I dag måles værdien af et menneskeliv ikke af hvem mennesket ér, eller endog blot kategorisk ligevægtigt for ALLE mennesker (som “humanisterne”’s mål da ellers burde være;)

  Næh, idag måles et menneskelivs værdi i hvem DER TAGER DET. Hvis USA, Israel eller blot et system med det vagest mulige markedsøkonomiske og demokratiske fortegn er involveret, jamen så skal vi se protestmarcher og tårevædede DR dokumentarer.

  Men er man faldet for sablen fra kinesere fra det kommustiske og imperialistiske Kina, er man indoneser som formaster sig til at være ateist eller blot kristen, er man sudaneser med med lidt for mørk hud, var man cambodianer med lidt for lys hud eller var man armener der stod i vejen for Tyrkerne (som nu åbenbart pludselig deler Europæiske værdier), tja SÅ FORBIGÅS ENS MORD MED EN RUNGENDE TAVSHED.

  Hvor er humanisterne ? Hvor er fredsaktivisterne ? Eller kan i kun mobilisere jeres selv-fede røve ud af sofaen når massemorderne er folk der passer ind i jeres egne politiske fordomme ?

  Man fristes til at sige HYKLERE. Kort og godt.

  Kommentar by DaLi — 19. marts 2005 @ 10:53

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper