13. november 2003

Nostalgi-halal frisk fra mikrofilm – Statsminister Poul Schlüter på slap line

Det er august 1985. Dronningens berømte nytårstale huskes stadig, og der har været optøjer i både Kalundborg og København. I Kalundborg på grund af flygtninges indlogering på dyrt hotel i midtbyen, og alle var enige om at racismen var kommet til Danevang.

Poul Schlüter, statsminister i Berlingske Tidende 4. august 1985: Hysterisk at tro at dansk kultur trues af flygtninge

“Det er en modenheds-udfordring at tage imod flygtninge, at sige nej til flygtninge ville være det samme som at fornægte vore pligter som kulturnation, og vi ville blive ringere og fattigere som nation hvis vi afviste flygtninge.”

I Danmark er der tale om nogle få tusinde, og alt i alt er kun 0,3 procent af befolkningen flygtninge. Der er sikkert nogle mennesker – som uden at være racister – føler en form for kulturangst, og som frygter vi skal blive oversvømmet med af fremmede stilarter, så værdifulde danske kulturtraditioner ikke kan klare sig. Det mener jeg er fuldstændigt hysterisk. Det vil der aldrig blive tale om. Der er tale om, at Danmark som et humanistisk land, med forpligtigelser over for den internationale verden, modtager nogle tusinder flygtninge.”

“Det er vigtigt, at flygtningene ikke bliver isoleret i ghettoer, men tværtimod inddrages i folkelige, danske aktiviteter… Man vil hurtigt opdage at nogle flygtninge er sportsinteresseret, nogle samler på frimærker, andre er gode til sprog osv. Tusinder at danske familier kan også hjælpe ved at åbne deres hjem en gang imellem og invitere flygtninge på besøg. Så kommer man til at snakke med dem, og hvis det ikke går så nemt med sproget til at begynde med, kan man jo starte med et spil bridge eller ludo.

Overdreven naivitet er ikke ulovligt. Så ville han have siddet i fængsel idag!

Oploadet Kl. 22:37 af — Direkte linkSkriv!
Arkiveret under:

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper