10. juli 2003

BBC-propaganda imod Israel på DR: Israels hemmelige våben

[denne postering er en tilbagedateret kopi fra ældre site]

BBC-dokumentaren Israels hemmelige våben blev onsdag (9/7-03) bragt på DR, som hermed valgte at lade en anden programsat dokumentar udgå for at få plads til den kontroversielle udsendelse. Programmes indledes uden undertekster, og de første 5-10 minutter blev beklageligvis gentaget.

Indledningsvis spørges retorisk: “Hvilket land i Mellemøsten har ingen udefrakommende inspektører?” – det at Israel modsat de øvrige lande i Mellemøsten er et demokrati blev naturligvis ikke nævnt. Hovedpersonen i dokumentaren Mordechai Vanunu er en tidligere topmedarbejder ved en af Israels (hemmelige) våbenfabrikker. Konklusionen – det at Israel og israelerne er onde, underbygges af udtalelser fra hans advokat, hans adoptivforældre (to amerikanske ‘fredsaktivister med tårer i øjnene’), samt andre fredsaktivister heraf nogle som ‘tilfældigt’ blev interviewet under en demonstration til fordel for det irakiske regime.

Alle var alle enige i at Israel var onde, selv dem der ikke kendte sagen – men udtalte sig 100% efter oplysninger de fik af BBCs journalist. For at understrege pointerne suppleres en enkelt gang med en rekonstruktion, men adskillige gange overtrædes selv de mest elementære kildekritiske dyder. Udokumenteret insinueres eksempelvis at Israel skulle have brugt en ukendt gasart mod palæstinensere i Gaza, hvad oplyses efter at seerne er blevet informeret om israelske køb af dele til sarin-gas-produktion i Holland.

Tendensen i dokumentaren er klart anti-Israel, og blandt andet Ariel Sharon og Shimon Peres står for skud. Alle virkemidler tages i brug, og i bedste John Pilger-stil inkluderesregulær følelsesporno som skal give det sædvanlige indtryk: Israel (og hermed USA) er onde imperialister som bekriger uskyldige palæstinensere (og irakere). Ensidig propaganda som altid, men indkøberne på DR er ikke kræsen når blot vinklen er tilpas venstreradikalt.

Her en række meget sigende caps fra filmen.

Oploadet Kl. 19:38 af Kim Møller — Direkte linkEn kommentar

1 kommentar »

  1. 1. kommentar :-D

    Kommentar by Nielsen — 24. maj 2016 @ 16:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper