29. marts 2005

Når ateister lefler for herboende muslimer – om Minoritetspartiets Carsten Agger

Minoritetspartiets Carsten Agger leverer en solid gang lyrik i et indlæg på Modspil, og henviser til undertegnede som værende på “den ekstreme højrefløj”. Emnet er rituel slagtning, og irrelevante citater vedrørende dansk dyrevelfærd på enevældets tid – suppleres med følgende salve:

Spørgsmålet om, hvordan man skal og ikke skal slagte de dyr, vi spiser, dukker atter og atter op i debatten, og fra Dansk Folkeparti og deres trofaste våbendragere på den ekstreme højrefløj (se f.eks. her) lyder gang på gang krav om, at man forbyder jødernes og muslimernes “barbariske” og “middelalderlige” slagtemetoder som schächtning og halalslagtning.

Det forekommer ret oplagt at dyrenes vel forekommer ret immaterielt for disse agitatorer specielt eftersom forskellen mellem de to slagtemetoder i vore dage blot er, at dyret i det ene tilfælde bedøves og skydes i hovedet med en boltpistol (hvorefter det dør straks), i det andet bedøves og får skåret halsen over i eet snit (hvorefter det dør straks).

Jeg har så vidt vides kun leveret et indlæg om ‘barbariske slagtemetoder’ på Uriasposten, og det handlede i al sin enkelthed kun om halalfløjens forhold til samme. Tidligere har jeg på diverse debatfora påtalt det urimelige i at halalslagtet kød sælges som standard, idet jeg, som de fleste ikke halal-dedikerede ateister, ikke mener man kan påtvinge andre folk sin religion – hvad den rituelle messen Bismillah Allahu-akbar (I Allas navn, Allah er den største) indlysende er udtryk for.

Jeg har på intet tidspunkt fokuseret på barbariet i ‘rituel slagtning’! Der hersker ikke konsensus i forskningen, og spørgsmålet om hvor megen (ekstra) smerte man vil udsætte dyrene for handler i høj grad om følelser. Er Dyreetisk Råd et højreekstremt organ? Mon ikke hykleri-etiketten passer bedre på en ateistisk venstrefløj, som også i dette tilfælde vælger at lefle for potentielle vælgere – fremfor at følge et i grunden fornuftigt idegrundlag – at ingen skal påtvinges andres tro.

Oploadet Kl. 07:17 af Kim Møller — Direkte linkEn kommentar

1 kommentar »

  1. Store ord Carsten Agger bruger – ‘ekstremist’ – når han selv kommer fra det rabiate M parti hvor han er partikammerat med steningsimamen Abdul W Pedersen

    Kommentar by Christian Lindhardt-Larsen — 29. marts 2005 @ 21:24

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper