31. marts 2005

En tudehistorie opbygges – Kaare R. Schou og TV2 propaganderer

I dagens Jyllands-Posten giver Jesper Langballe et godt eksempel på mediernes manglende objektivitet i forhold til den danske udlændingepolitik. Den kan så tilføjes tre års hetz mod Bertel Haarder fra DRs P1 også med udgangspunkt i enkeltsager. Her lidt fra Manipulation i TV:

Som folketingsmand er jeg normalt uden kendskab til enkeltsager, men i det seneste tilfælde fra Frederikshavn har jeg tilfældigvis fået indblik, dels i selve sagen, dels i TV 2’s journalistiske metode, som har været bevidst manipulerende.

Da jeg i sandhedens interesse forsøgte at forklare TV 2’s politiske redaktør, Kaare Skov, den rette sammenhæng, blev jeg løgnagtigt hængt ud af redaktionen som affærens hovedskurk. Men oplysningerne blev stadig fortiet.

I min egenskab af Dansk Folkepartis udlændingeordfører blev jeg 11/3 kontaktet af den kurdiske armenier, Ato Hasakhani, der søgte min hjælp. Han og hans familie (kone og fire børn) havde befundet sig i Danmark i syv et halvt år og skulle nu tvinges til Armenien.

Jeg syntes, det lød drastisk, og selvom jeg intet har med disse afgørelser at gøre, lovede jeg at undersøge sagen, hvilket jeg fik fuldmagt til. Ato var i 1993 rejst fra Armenien til Rusland for at undgå militærtjeneste. I 1995 havde han fået kone og (dengang to) børn til Rusland, og i 1997 rejste de til Danmark.

I Udlændingestyrelsen viste det sig, at siden familien satte sine ben på dansk grund, har den modtaget en endeløs stribe af afslag på asyl og humanitær opholdstilladelse. Selv efter de gamle regler fra før systemskiftet i 2001 har ingen myndighed fundet skygge af begrundelse for ophold i Danmark. For hvert afslag fabrikerede Ato Hasakhani en ny ansøgning. Det afgørende var imidlertid, at man indtil for nylig ikke har kunnet tvangshjemsende til Armenien, ligesom man f.eks. stadig ikke kan det til Irak.

Disse lande frygter, at de så vil skulle modtage flere ad gangen, end de mener at kunne klare. Først nu er der kommet en dansk-armensk aftale i stand, og dermed var klokken faldet i slag for familien Hasakhani.
De betingelser har familien kendt hele tiden under det ulovlige ophold. Jeg synes stadig, det er lidt synd for børnene, men de har alene deres far at takke for den situation. For resten er den ikke meget værre end for familien, da den kom hertil. Også da skulle de til at lære et nyt sprog.

En nærmere gennemgang af TV2s dækning af sagen bekræfter Langballes udlægning. Hverken i artiklen på TV2 Online, eller i tre indslag i Nyhederne (21/3-05: Kl. 10/16/19)- fremgik det at manden har undgået udvisning ved bevidst misbrug af ankemulighederne. Langballes uddybende forklaring blev ikke vist, og integrationsminister Rikke Hvilshøj gemtog stort set det Kaare R. Schou ikke fik fraklippet af Langballe.

TV2 Nyhederne er ikke et sekterisk magasinprogram på en snæver radiokanal, men et af de medier som den brede befolkning får sine daglige nyhedsinformationer fra. De blev vidner til fire minutters gråd og grådkvalte stemmer fra den udviste og hans danske ven, godt 30 sek. introduktion i flere småbidder- og godt gemt i det ene indslag kommentarer fra Langballe og Hvilshøj, hvoraf førstnævnte har fået fraklippet essensen i hans argumentation og blot blev tildelt 12 sekunder.

Der rettes fokus på at de udviste var velintegreret og talte dansk, og det blev flere gange fremhævet som et argument i sig selv – at nu havde de været her i hele 7,5 år. Manden kan på ingen måde være berettiget til asyl – indvandringsstoppet blev vedtaget for 32 år siden! Rendyrket følelsesporno med en klar politisk slagside.

TV2 Online 21/3-05 – Udvisning: Flovt at være dansker

“Efter syv et halvt år i landet taler familien dansk, er integreret og afholdt i den nordjydske by Stenhøj, hvor mange erklærer sig flove over at være dansker.”

TV2 Nyhederne 21/3-05 Kl. 10.00 [2,19 min. / 1,6 mb] – Kurdisk familie udvises

Lige nu siger et halvt hundrede venner et følelsesladet farvel til familien fra Armenien, der er blevet udvist af Danmark. Forældrene og deres fire børn har boet her i landet i syv et halvt år men har ikke fået varig opholdstilladelse

TV2 Nyhederne 21/3-05 Kl. 16.00 [0,52 min. / 0,6 mb] – Velintegreret armensk flygtningefamilie udvises

Bevæget afsked i den nordjyske by Stenhøj

TV2 Nyhederne 12/3-05 Kl. 19.00 [1,56 min. / 1,3 mb] – Armensk familie udvist af Danmark

“De har været her i syv et halvt år, men de skal ud af landet det siger regeringen og Dansk Folkeparti.”
[Jesper Langballe & Rikke Hvilshøj får 12 og 16 sek. i midten af indslaget]

Oploadet Kl. 09:02 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer

4 Comments »

 1. TV2 er ikke meget bedre end DR. Dit eksempel er til at tage og føle på, men hele deres hyggenygge-babysnak på nyhederne er kvalm og fordummende.

  Kommentar by Kimporator — 31. marts 2005 @ 11:19

 2. Både DR 1 +2 og TV2 er i deres adfærd uanstændige overfor den befolkning de skal tjene med deres programmer.
  Personligt har jeg for længst erkendt, at man ikke kan stole på de oplysninger man får fra denne kant.
  I starten gjorde det mig rasende.
  I dag føler jeg mig beklikket – og jeg opfatter diverse journalister på DR og TV 2 som manipulerende og løgnagtige, altså totalt utroværdige.
  Jeg føler mig afmægtig fordi der er ikke er nogen andre danske valgmuligheder når det gælder de daglige nyheder på TV og Radio.
  Samtidig med at disse journalister beklikker den danske befolkning – modtager disse samme skyhøje lønninger fra de mennesker de servere deres løgnagtigheder for.
  Hvad er en løgnagtig jounalist værd i kr og øre ?
  Så vidt jeg erindrer er deres lønninger pr. mdr. højere en den F-16 pilot (f.eks. min ældste søn) der tjener DK og ved dette samtidig sætter livet ind som indsats – bl.a. ved udenlandske opgaver for NATO som vi er forpligtiget til.
  Føj siger jeg .

  Kommentar by vivi andersen — 1. april 2005 @ 08:09

 3. Den sædvanlige lyserøde journalistsvindel med udvalget af kendsgerninger.

  Kommentar by Crass Børsting — 1. april 2005 @ 08:14

 4. Hej, jeg hedder Nikko og jeg er 14år gammel.
  Lige nu har jeg været her i Danmark i 7år, og jeg bliver tvunget til at flytte til USA sammen med min mor og min storebror den 29september, jeg ved ikke hvad der er sandt, for jeg har snakket med min mor om det her, hun siger at man skal være over 18 for at kunne få et opholdstilladelse, men jeg har søgt lidt rundt på internettet og der står hvis man kan skaffe en plejefamilie kunne man hvis godt blive i Danmark? Alle mine venner er her og jeg gider ikke gå fra dem, så jeg har virkelig brug for hjælp, for at kunne blive her i Danmark, så jeg ikke kommer til at forlade mine gode venner.

  Kommentar by Nikko Dominic Santiago Coz — 20. juli 2007 @ 00:51

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper