21. april 2005

Palæstinenserloven af marts 1992 – lidt om historien

En meget informativ leder i dagens Jyllands-Posten om konsekvenserne af palæstinserloven af marts 1992. Her et uddrag fra De stats- og lovløse:

Et folketingsflertal bestående af socialdemokrater, radikale og folkesocialister fik gennemført en særlov, der tilsidesatte de administrative myndigheders lovlige beslutninger og gav humanitær opholdstilladelse til alle, der havde opholdt sig i Danmark i 12 måneder eller derover – lovligt eller ulovligt.

Begrundelsen var, at flygtningene var forfulgt i Libanon, hvor de kom fra, og risikerede tortur og henrettelser, hvis de vendte tilbage.

Straks efter at særloven var vedtaget, viste det sig, at det var så som så med vanskelighederne i hjemlandet: Omkring 200 af dem var smuttet en tur hjem på ferie for at fejre opholdstilladelsen i Danmark.

Den radikale Elisabeth Arnold, der var en af hovedkræfterne bag særloven, vrissede, at rejserne var både lovlige og forståelige.

Efter yderligere en uge viste det sig, at 312 af de forfulgte palæstinensere havde været i Libanon og Syrien i både 1990 og 1991, mens deres asylansøgning var til behandling i Danmark – blandt andet for at gifte sig. Tømmermændene begyndte at melde sig hos politikerne, men da var det for sent.

Det er nu godt og vel 13 år siden, og man må sige, at de statsløse palæstinensere har sat deres præg på det danske samfund.

Et notat fra Integrationsministeriet viser, at to tredjedele af de tilbageværende er på overførselsindkomst, og en tredjedel er dømt for lovovertrædelser, der giver større straf end en bøde på 1.500 kroner. Enkelte har også markeret sig i den rigtigt tunge del af kriminalstatistikken. Af de 110 børn, der er kommet til siden særlovens vedtagelse, er de 62 noteret for lovovertrædelser. Oplysninger om, hvordan de familiesammenførte slægtninge tegner sig i den statistik, har vi til gode.

Opdate 28/4-05: Carsten Ringsmose: PLO sendte sorteper videre.

Oploadet Kl. 19:02 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer

7 Comments »

 1. Jeg glæder mig til at se den virkelighedsfornægtende Lars Eriksen kommentere denne her!

  ;o)

  Kommentar by Hicks — 21. april 2005 @ 20:50

 2. Det bliver nok med “Carsten Jensen” dogma’et, Hicks ;

  Vi må slet ikke debattere Palæstinensere i kraft af deres etnicitet – Dét i sig selv er jo diskriminerende. Eller noget …

  ;-)

  Kommentar by DaLi — 21. april 2005 @ 21:40

 3. Det er sikkert altsammen bare smårapserier på grund af den lave starthjælp…

  ;P

  Kommentar by Eskild — 21. april 2005 @ 23:52

 4. Een ting er at optræde bundnaivt i første omgang.
  Men at fortsætte med at udvise en sådan det er direkte ubegavet for ikke at sige lodret udvist dumhed.
  Disse Mellemøste muslimer har taget røven på os – og de fortsætter med at tørre os.
  Apologeterne vil hellere fortsætte deres medløbereri end åbent at indrømme, at de har trådt i spinaten.
  At de ikke har anet en klap om hvad det er for mennesker og en ideologi der har med at gøre.
  De vil langt hellere fortsætte med deres medløberi end at anstrenge sig for at sætte sig ind i HVAD Islam står for. Hvilken hensigt der ligger i begrebet Jihad – HVORFOR vi har fået parallelsamfund – HVORFOR integrationen for hovedpartens vedkommenden ikke kan lade sig gøre – HVORDAN det kan være, at en mand som Laban bliver mere og mere åbenlys i hans grundlæggende militante holdning som han har indtil nu har lagt røgslør ud over – og HVOR mange af de her i landet boende øvrige muslimer der i deres sjæls inderste mener som ham .
  HVORFOR stiller man ikke hos venstrefløjen sig selv dette spørgsmål :
  om deet er mængfden der gør det ?
  Om det kun er et spørgsmål om tid og dermed væksten af antallet af muslimer i DK der afgør hvornår de militante kommer ud af busken og opfylder Allahs krav til muslimer om at hejse det Sorte Banner over endnu et infidelt land og dets befolkning ?
  Hvor længe kan venstrefløjen undlade at stille sig nogle sådanne spørgsmål – hvor længe vil de være aktive som blinve og døve apologeter ?

  Kommentar by vivi andersen — 22. april 2005 @ 07:51

 5. Lars Eriksen kan for evigt.

  Men ellers vores politikere er ikke deciderer blinde, men de fatter heller ikke sagens alvor eller islams “byggestil”, undtaget naturligvis de alle de fine kultur annihilister, som ikke kan få multikulturalitet nok

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 22. april 2005 @ 13:33

 6. Underligt nok var det en historie der blev startet af Ritzau ….

  Kommentar by Christian — 23. april 2005 @ 09:31

 7. Til Christian

  Nope. Sagen startede med en opfølgning i integrationsministeriet. Hvorfor skulle Ritzau frivilligt grave sådanne tal frem?

  Kommentar by Kim Møller — 23. april 2005 @ 13:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper