5. december 2010

Anarkisten Simone Aaberg Kærn, sidst set med tørklæde

I januar 2002 blev den tidligere BZ’er Simone Aaberg Kærn så inspireret af Carsten Jensens rejseberetninger i Politiken, at hun et halvt år senere, sammen med kæresten fløj til fra en mark i Lille Skensved til Kabul i Afghanistan i et 40 år gammelt propelfly.

Men selvom man har dedikeret sit liv til at bekæmpe det borgerlige samfunds idealer, og som 42-årig bærer hanekam, så kan man i Dannmark stadig få en tidligere statsminister i tale. De nærmere detaljer på Avisen.dk – Fogh roser bz-kunstners portræt.

“De færreste havde nok ventet, at en statsminister for en borgerlig regering igennem mere end syv år ville vælge en kunstner med holdninger på den yderste venstrefløj til at male sit portræt.”

I Afghanistan er statsmagten mindre struktureret, men her må selv anti-autoritære anarkister rette ind.

(TV-avisen, 3. december 2010: Anarkist maler Fogh; Smiling in a War Zone, 2006)

Citater…

“… de ‘værker’ hun laver, om mediet så er maleri, installation, video eller endog tv- dokumentar-udsendelser, som hun i øjeblikket er i færd med, skal ikke ses isoleret, men i sammenhæng med hele hendes politisk poetiske projekt. Dets værdi som kunst består i lige dele fjerlet feminisme og metaforisk behandling af det store spørgsmål om at skabe sig identitet i en liberal-kapitalistisk verden, hvor – med en let omformulering af Marx – alle værdier synes at smelte til luft… I videoføljetonen Air, Wanna fly, City Air og Royal Greenland har hun ved enkle filmtrick gjort sig selv flyvende over København, New York, London og Grønland… Royal Greenland er en snelet kritik af den danske imperialisme, hvor kunstneren flyver over hvide landskaber, hun har samplet fra en reklamefilm fra Royal Greenland.” (Politiken, 22/11-98: Flyvekunst)

“Billedkunstneren Bjørn Nørgaard har helt oplagt muligheder som statsminister. Da han i går præsenterede en ny regering, der vil opløse nationalstaten… Med sig i regeringen har han en gruppe billedkunstnere og arkitekter med titler som retfærdigheds- og menneskerettighedsminister, opbaknings- og samvirkeminister og starwar- og stasiminister. Det sidste dækker i virkeligheden over Fødevareministeriet. Men den nye minister, Simone Aaberg Kærn, har valgt at udbrede ministeriet til at tage sig af alle de mennesker, der lever i randområder…

»Denne regering arbejder ikke med visioner, men med hallucinationer«, sagde ministeren, der på programmet også har udskibning af bestemte danskere og danske institutioner. Det går både ud over militæret og dronningen. »Hende kan vi udskibe til de tidligere østlande, for eksempel Litauen, hvor de har brug for noget at samles om…«, lød det fra Simone Aaberg Kærn.” (Politiken, 21. juni 2001: Ny regering : Al magt til kunstnerne)

Oploadet Kl. 16:56 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/20826/trackback

11 Comments »

 1. Så hende på tv2 news, sammen med en afghansk kvinde, tale om kvindeundertrykkelse/Taliban (IKKE islam det er klart).

  Grimt hår og tåbelige meninger.

  Trangen til et “spændende”, “alternativt” ydre, hænger næsten altid sammen med et kedeligt indre!

  Kommentar by Mogens Lykketoft på speed — 5. december 2010 @ 18:49

 2. Jeg bør måske lige tilføje at hun netop virkede kedelig, ihvertfald på fjernsyn…

  Kommentar by Mogens Lykketoft på speed — 5. december 2010 @ 18:51

 3. Der skal jo være en form for balance i universet!

  Er man lovligt spændende i det indre, så hjælper det jo at tage almindeligt tøj på.

  Mens er man en kedelig lille strigle, så hjælper en farvestrålende hat eller en hanekam i, som i kærns tilfælde, da også!

  Kommentar by Mogens Lykketoft på speed — 5. december 2010 @ 18:58

 4. Den tidligere statsministers kunstnervalg virker uforståelig, måske offentliggør Wikileak et dokument, der sætter tingene på plads.

  Kommentar by Menig 442 — 5. december 2010 @ 19:36

 5. @5

  Ja da jeg så hendes billeder først gang troede jeg også det var Fogh!

  Jeg tænkte; det var da utroligt som Fogh ligner en lille blond dame, med hanekam og et udseende der er lysår væk fra Anders Fogh.

  (Trangen til at gå i kvindetøj er imidlertid nok fælles, det kan være de har mødt hinanden i en lingeri-forretning)

  Kommentar by Mogens Lykketoft på speed — 5. december 2010 @ 22:05

 6. Hun har vel en anelse mere erotisk tiltrækning på tørklædebilledet, drenge ? :-)

  Kommentar by wied — 5. december 2010 @ 22:21

 7. Stor cadeux til såvel generalsekretæren som kunstneren for trods alt at kunne samarbejde professionelt – og endda kunne hygge sig med det!

  (Er jeg mon i øvrigt den eneste som synes, de to faktisk ligner hinanden så meget, at man umiddelbart skulle tro, de var i nær familie?)

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 5. december 2010 @ 22:55

 8. Bortset fra det, så var det ganske cool at flyve til Afghanistan i en lille pispotte af et fly. Det krævede nosser, og viste en flot og ægte kærlighed til at flyve. Så at kalde det et “kunstprojekt” var og er prætentiøst og dybt latterligt.

  Selve portræt-delen af billedet var ikke særlig godt. En ikke særlig flot stil, synes jeg, og det ligner ikke Fogh særlig godt.

  Kommentar by Frihed — 5. december 2010 @ 23:40

 9. Flere videoer om det muslimske broderskab er fjernet fra youtube siden i går. De lå der kun kort tid. Filmen i helhed er omtalt her:
  http://www.fritt-ord.no/hjem/mer/frihet_likhet_og_det_muslimske_brorskap/

  Kommentar by jonas — 6. december 2010 @ 00:38

 10. 8 > Enig. Ganske uanset hendes ideer og udseende, så er hun ikke portrætmaler. Hun behersker ikke håndværket. Et officielt statsministerportræt, givetvis til fuld pris, skal være meget bedre end det, fr. Aaberg Kærn har præsteret.

  Kommentar by Crass Børsting — 6. december 2010 @ 10:09

 11. På billedet med islam uniform gør den kvindelige kunstner jo bare hvad mange kvindelige politikere og journalister osse gør, når de skal repræsentere Vesten i ikke-vestlige lande. Den islam underdanige kvindelige kunstner Kærn har oven i købet taget handsker på – af hensyn til de mange religiøse mænd, der ikke tåler at kvinders hænder er synlige når der er mænd til stede. Store dele af venstrefløjen er desværre ækelt krybende over for islam og religiøse mænd der kører frem med islam.

  Kommentar by Liva — 6. december 2010 @ 20:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper