13. januar 2011

Lennart Wulf Eichberg – dømt for knivoverfald under råbet: “Nu skal du dø, nazi-svin”

Onsdag anholdte politiet ifølge Ekstra Bladet, talsmanden for Danmarks Nationale Front. Selvom manden på daværende tidspunkt, hverken var sigtet eller dømt, bringer avisen i sin online-udgave navn, foto, privatadresse og flere detaljer om den anholdte.

Ekstra Bladets kilde er venstreradikale Redox, som PET efter razziaer sidste år, kædede direkte sammen med erklærede militante Antifascistisk Aktion. Ekstra Bladet med de venstreradikale – mod de højreradikale.

Uanset om talsmanden bliver sigtet eller dømt, så er hans identitet alment kendt: Lars Agerbak fra Ubberødvej i Hørsholm. Helt omvendt forholder det sig med venstrefløjens militante.

Et af de mest brutale politiske attentater herhjemme fandt sted på Vesterbro den 5. maj 2001. Ekstra Bladet beskrev det dengang, som et “et renlivet likvideringsforsøg”, da 4-5 autonome overfaldt nationalsocialisten Thomas Derry Nakaba, på vej hjem fra et fitnesscenter. Det lykkedes kun politiet at få dømt den ene, men selvom der ikke er navneforbud, har gerningsmandens identitet ikke været oplyst af et eneste medie. Heller ikke Ekstra Bladet.

Detaljer…

“- Nu skal du dø, nazi-svin, skreg gerningsmændene, mens de på åben gade mishandlede deres offer, så blodet sprøjtede på fortovet og op på de parkerede biler i nærheden. Disse ord hørte flere vidner lørdag eftermiddag, mens de så… Thomas Derry Nakaba blive slået, sparket, skudt med gaspistol og endelig stukket i den ene nyre… (Ekstra Bladet, 10. maj 2001: Dø nu, dit nazi-svin; se evt. fotos på Local Eyes)

“Han blev slået, sparket og stukket i ryggen med en kniv. Hans ene nyre blev så ødelagt, at lægerne måtte bortoperere den. I de første kritiske timer på hospitalet fik han ikke færre end 17 portioner blod. (Politiken, 30. oktober 2001: Nazist vil ikke røbe overfaldsmænd)

Ikke et eneste medie navngav andre end offeret, og ingen medier gjorde sig overvejelser omkring venstreradikale organisationer. Der er dog flere informationer, som samlet gør det muligt at identificere eneste person dømt i sagen, ligesom indicierne alle peger i samme retning.

En ‘LWE’ blev først sigtet for drabsforsøg, senere på grund af bevisets stilling, idømt 1 års fængsel for grov vold.

“… tirsdag anholdt drabsafdelingen på Københavns Politigård den 24-årige LWE , der i forvejen er kendt af politiet for at færdes i det autonome miljø… Manden er født i Tyskland, men har siden 1993 været kendt af politiet for at deltage i voldelige opgør med nynazister i Danmark… Lang, ranglet og med kortklippet lyst hår bekræftede han sin identitet over for dommeren.” (Ekstra Bladet, 10. maj 2001: Dø nu, dit nazi-svin)

“Han er vokset op i et akademikerhjem. Faderen er tysk. Familien flyttede hertil i begyndelsen af 1980erne. I en lang årrække har faderen været ansat ved en idrætsskole i Danmark.” (Politiken, 10. maj 2001: Ingen organisation bag overfald

“I Tyskland var faderen i en lang årrække chefideolog på den ekstreme højrefløj, men i Danmark har han meldt sig ind i SF.” (Politiken, 30. oktober 2001: Nazist vil ikke røbe overfaldsmænd)

Det er begrænset hvor mange tyskfødte idrætsforskere der er aktive i Socialistisk Folkeparti, men der er kun en med en mulig højreradikal fortid. I umiddelbar forlængelse af de første artikler om overfaldet, berettede Ekstra Bladet og Politiken begge om et højreekstremistisk medlem af SF. Artiklen herunder er skrevet af Henrik Groes-Petersen, der også skrev om overfaldet.

“En af chefideologerne på den yderste tyske højrefløj har i årevis været medlem af Socialistisk Folkeparti i Danmark. Den 58-årige Henning Eichberg siger selv, at han har skiftet side, men i Tyskland regnes han fortsat til den rabiate højrefløj… I 1970erne forsøgte han at realisere nogle af de stærkt højreorienterede ideer, der i mellemkrigstiden lappede op ad nazismen. Det var politiske programmer, der påberåbte sig at være socialistiske. »Jeg gjorde først mine forsøg med socialisme på højrefløjen. Men det virkede ikke. Så gik jeg ind i socialisme på venstrefløjen«, siger Henning Eichberg. Han har været idrætsforsker i tilknytning til Gerlev Idrætshøjskole, siden han i 1982 kom til landet. (Politiken, 20. maj 2001: Højreideolog medlem af SF)

Der er ikke mange med efternavnet Eichberg i Danmark, men en person passer perfekt til beskrivelsen – Lennart Wulf Eichberg (f. 1976), der i den forkætrede Xerxes-rapport, omtales som værende en af Antifascistisk Aktions ‘tre voldsdrenge’.

(Lennart Wulf Eichberg, omtales som del af Antifascistisk Aktion i Xerxes-rapporten)

I 1992 flyttede den dengang 16-årige Lennart Wulf Eichberg til Christiania, og har her efter alt at dømme været en del af det voldelige venstreradikale miljø i ‘fristaden’, der på daværende tidspunkt organiseredes omkring nyligt dannede Antifascistisk Aktion. Centralt var her Pelle Dragsted og Balder Bergman Johansen, der forrige år, på forskellige niveauer var aktive i Kirkeasyl.

(Lennart Wulf Eichberg, Facebook, januar 2011)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/20880/trackback

31 Comments »

 1. Jeg er stødt på Eichbergs navn mange gange i forskellige sammenhænge. Den tyske wikipedia er formentlig den kortform som er mest oplysende:

  http://de.wikipedia.org/wiki/Henning_Eichberg

  Information har følgende:

  http://www.information.dk/54628

  Eichberg er i visse kredse mest kendt som ophavsmand til etnopluralismen:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ethnopluralism

  Man kan ikke andet end sige at med både Ole Sohn og Henning Eichberg så er SF et rummeligt parti.

  Kommentar by Sigwar — 13. januar 2011 @ 17:44

 2. Både afa, redox og modkraft har viftet om sig med rygter i mange år om at Lars Agerbak skulle ligge inde med Ak47’ere og andet godt fra havet. Der skal da ikke herske tvivl om at det anonyme tip kommer fra de venstreradikale voldstosser. Lars Agerbak er ikke nazist og DNF er ikke en nazistisk organisation.

  Tværtimod så har organisationen mange forskellige slags medlemmer med forskellige synspunkter. Jeg er forsksempel etnopluralist. Hvad vi alle i DNF kan blive enige om er at vi skal sikre en fremtid for de forskellige europæiske folkefærd, iheriblandt med fokus på det Danske folk!

  Kommentar by Lavard — 13. januar 2011 @ 18:21

 3. Lennart Eichberg er et godt bud !

  Det er helt urimeligt at MSM hænger en ikke dømt nationalist ud med både navn og billede. Selv hvis han er uskyldig risikerer han at miste sit job, og anseelse, for i offentlighedens øjne er han allerede skyldig. Det er desværre sådan det hænger sammen. Der er helt andre standarder for venstrefløjen, som kan slippe afsted med næsten alt.

  Kommentar by Lars H — 13. januar 2011 @ 19:03

 4. Lavard:

  Hvis du læser Redox´ artikel, så siger de faktisk at det kun var mens han var autonom, at han gik op i bomber og skydevåben. Skiftet til den radikale højrefløj har åbenbart gjort ham mere moderat :-)

  Kommentar by Henrik — 13. januar 2011 @ 20:34

 5. “Thomas Derry Nakaba blev i 1997 idømt otte års fængsel for forsøg på bombedrab”

  Det er da vist heller ikke et af guds bedste børn vi har fat i der.

  Ikke at det berrettiger til at nogen stikker ham ned på åben gade, men det bliver unægteligt svært at have ondt af en nynazistisk bombemand…

  Kommentar by Anonymous — 13. januar 2011 @ 21:03

 6. Test ?

  (Du sender for hurtigt) ?

  Kommentar by Anonym — 13. januar 2011 @ 22:42

 7. Test

  (Du sender for hurtigt) ??

  Kommentar by Test — 13. januar 2011 @ 22:42

 8. Der var sammenlagt 6 gram sprængstof i Nakabas tre brevbomber.

  Kommentar by Anonym — 13. januar 2011 @ 22:42

 9. De har jord i hovedet hele bundtet , det høre ingen steder hjemme med bomber , mord og overfald i smør hul som Danmark .

  De skulle skamme sig hele flokken !

  Kommentar by Kristian L (islamofob) — 14. januar 2011 @ 00:57

 10. Det undre mig ikke, at SnøvleFolkets parti kan rumme deres retmæssige hitler tilhængere når partiet også huser den modbydelige tilhængere af at skyde flygtende folk i ryggen der prøvede at forcere den berygtede 1989 DDR mur ned, nemlig den sidste standhaftige “Gulag-soldat” oleg sohn.
  Hvad er forskellen?

  Kommentar by li — 14. januar 2011 @ 02:44

 11. Og så er han i øvrigt vist også blevet rocker efterfølgende, hvilket EB skriver i 2005. Smart fyr, jesus mand. En flok galninge – på begge sider.

  Kommentar by Anders — 14. januar 2011 @ 09:07

 12. Hvis de da bare kan nøjes med at true, chikanere, tæske, bombe, stikke og skyde hinanden, så ville jeg egentlig fløjtende ligeglad. Når man stiller sig op i en boksering, så må man regne med tæsk

  Problemet er, at de sigter skidt.

  Kommentar by Thomas Rimmer — 14. januar 2011 @ 09:57

 13. Historien om Agerbak kunne også læses på berlingske.dk i går – med redox som kilde. Men nu kan den ikke findes, ser det ud til. En praktikant har måske fået en røffel i mellemtiden?

  Kommentar by jonas — 14. januar 2011 @ 10:59

 14. Søgning på google efter: berlingske lars agerbak – giver bl.a. dette resultat, som viser at det har stået i berlingske indland

  #
  Politi i nyhederne | Denmark Online – blognyheder om politik …
  17. aug 2007 … Læs mere [Berlingske indland] … Politiet har sigtet den 43-årige højreekstremist Lars Agerbak for forsøg på at fremstille en eller flere …
  http://www.denmarkonline.dk/politi-i-medierne-200733 – Lignende
  #

  Kommentar by jonas — 14. januar 2011 @ 11:08

 15. Fundet:
  http://www.berlingske.dk/danmark/anholdt-er-hoejrefloejstalsmand

  Sjovt (?) at også den avis bruger redox som kilde…

  Kommentar by jonas — 14. januar 2011 @ 11:11

 16. Lisbeth Knudsen tilhører da selv “partiet Politiken”, og alle journalister er venstreorienterede.

  Kommentar by Træt — 14. januar 2011 @ 12:41

 17. Her er også noget
  http://www.podia.dk/site/blogroll/kommentatorer/uriasposten/219819-lennart-wulf-eichberg–domt-for-knivoverfald-under-rabet-nu-skal-du-do-nazi-svin.html

  Kommentar by detective — 14. januar 2011 @ 14:35

 18. -> 17 detective

  Det er bare et site der bruger Urias’ rss-feed.

  Kommentar by Kim Møller — 14. januar 2011 @ 14:58

 19. Værdipolitisk er Lisbeth Knudsen venstreorienteret.

  Dette placerer hende som de facto indenfor spekteret af politiske partier hos Radikale – suprise !

  Kommentar by Kbh — 14. januar 2011 @ 15:23

 20. OT.

  “Over in Edirne, where spotlights illuminate the four minarets of Sulemiye Mosque at night, the authorities joke about the passivity of their Christian neighbors, contrasting it with their own far rougher practices. “Frontex? What is that?” scoffs Gökhen Sözer, the province’s chief administrator. “They have a helicopter and a couple of officers who simply watch what’s happening.”

  http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,738992,00.html

  Kommentar by Happi-Nappy — 14. januar 2011 @ 15:58

 21. Der er ingen tvivl om, hvem der jagtes af medierne.

  http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2011/01/13/115923.htm
  13. jan. 2011 Stofmisbrugere, hjemløse og prostituerede på Vesterbro kan i fremtiden blive straffet med bøder på 2.000 kroner for at opholde sig, der hvor de plejer.

  For i dag behandler politikerne på Christiansborg et lovforslag, som kan medføre en bøde-stigning fra 600 til 2.000 kroner for at opholde sig i de såkaldte forbudszoner, fordi politiet vurderer, at de er generende for omkringboende og forbipasserende.

  Organisationen Gadejuristen og eksperter mener, at der er tale om en form for apartheid, da lovforslaget forskelsbehandler borgerne.

  Organisationen har derfor henvendt sig til Justitsministeren og Retsudvalget.
  —-
  Som den første fik en 20-årig mand tirsdag en fængselsstraf, fordi han ikke kunne blive væk fra en fodboldkamp
  http://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/superligaen/article1485601.ece 11. jan. 2011

  Kommentar by tavsen — 14. januar 2011 @ 17:40

 22. P1 orientering havde i dag venstreekstremisten Rene Karpantschof inden og kloge sig på den yderste højrefløj. Dermed også Dansk Folkeparti som åbenbart er overskurken.

  Kommentar by Megatron — 14. januar 2011 @ 18:02

 23. OT. P1 Orientering kører et tema om højreekstremisme i Europa. Idag handler det om Holland og Geert Wilders …

  Theo van Goghs og Hirsi Alis film “Submission” provokerede muslimer. Det var ikke muslimer der valgte at lade sig provokere.

  Wilders er angst.

  Inden Wilders var Holland er fredeligt, urbant, multietnisk samfund.
  Nu har Wilders italesat Islam, som et problem.

  Den hollandske parlamentsbygning er nærmest omdannet til et fort pga. Geert Wilders. Det er ikke pga. sindssyge muslimer.

  Osv. osv.

  Det er grotesk at høre på!

  Kommentar by Hr. Snusk — 14. januar 2011 @ 18:25

 24. Gert Petersen, fhv. medlem af det danske nazist parti.

  Holger Viveke, KGB agent

  Anne Grete Holmsgaard, med forfatter til den stærkt racistiske og jødehadske pamflet “Zionismens Israel”.

  Ole “Ål” Sohn, aktiv støtte, og dermed medvirkende til at flygtning blev skudt ned, af DDR. Videregående uddannelse, Leninskolen.

  Henning Eichberg…

  10 unge SFere skriver en støtte erklæring (kronik i Politiken) adresseret til HUT.

  Tilsyneladende det perfekte parti for div totalitarister, at anvende som skalkeskjul.

  Hvor fanden er MSM????????????

  Næste gange en eller anden loonie fortæller mig, at han stemmer SF, vil jeg gøre ham opmærksom på, at det efter min mening er at dyppe sine hænder i blodet fra de døde republik flygtninge.

  Stuerene?????????????

  Kommentar by Anonym — 14. januar 2011 @ 22:42

 25. #21 tavsen

  Jeg mener at kunne huske, at Mogens Glistrup engang blev spurgt om ikke hans lovforslag og verdenssyn opdelte i A og B mennesker? Hans svar var at det gør al lovgivning. Loven eksisterer ikke for at behandle folk lige, men for at behandle folk forskelligt f.eks. ved at opdele i offer og gerningsmand. Genialt svar.

  Kommentar by Sigwar — 15. januar 2011 @ 13:34

 26. > 25 Sigwar:
  Nu er jeg ikke jurist, men jeg ved, at en juridisk grundsætning er, at det lige skal behandles lige. Heraf følger, at forskellige handlemåder skal behandles forskelligt – selvfølgelig. Det er vist det, Glistrup også mente med ovenstående.
  Menj det er typisk for vor tid, at 68’erne tror, at alle skal behandles ens – f.eks. danskere og udlændinge. I nogle forhold skal de, i andre absolut ikke.

  Kommentar by Gunnar Biering — 15. januar 2011 @ 17:00

 27. LIGHED FOR LOVEN??? en sagablot

  http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Greve/2011/01/13/164607.htm
  13. jan. 2011 16.55 Greve
  Selv om branden var så voldsom, at hele huset eksploderede, og en fem-årig pige blev begravet i murbrokkerne, så slipper tre mænd for at blive tiltalt efter lovens tunge paragraf om brandstiftelse.

  Sagen drejer sig om en købmandsforretning i Greve, der blev lagt i ruiner i februar 2009. Bygningen på Hundige Strandvej eksploderede mens en familie på mor, far og en lille pige opholdt sig i lejligheden oven over forretningen.

  Alle tre slap mirakuløst med livet i behold, men pigen blev klemt fast i resterne af det sammenstyrtede køkken.

  En far og hans to sønner med forbindelse til købmandsforretningen er efterfølgende sigtet for eksplosionsbranden.

  Men bliver altså nu kun tiltalt efter straffelovens almindelige paragraf om påsatte brande og ikke efter den alvorlige, der ellers bruges, når der har været tale om livsfare.

  Retssagen begynder til juni.

  Kommentar by tavsen — 16. januar 2011 @ 08:59

 28. hej det mig

  jeg ved ik rigtigt hva jeg ska starte med.
  1. måske at det er lidt fucked, at bringe det op
  så lang tid efter. Jeg mener, den her sag var
  medieaktuel i sommeren 2001. Da sad jeg i varetægt,
  og der var stadigt navneforbud. Alligevel valgte
  politiken at skrive en række artikler, hvoraf det tydeligt fremgik hvem jeg er.
  2. aviserne skriver det der sælger. de er ikke med i en eller
  anden rød sammensværgelse.
  Eks. “- Nu skal du dø, nazi-svin, skreg gerningsmændene, mens de på åben gade mishandlede deres offer, så blodet sprøjtede på fortovet og op på de parkerede biler i nærheden.”
  Det er guf, det vil folk læse. Derudover ka de så bringe glædeligt
  nyt fra retsvæsnet til folket. Manden er anholdt, dømt og indespærret.
  Retfærdighed er sket fyldest, og folket kan ånde lettet op, og atter
  sove trygt.
  Problemet er når mediernes voldsliderlighed får indflydelse på den
  politik der bliver ført i dagens danmark. F.eks hundeloven. haha
  ku man forestille sig noget mere latterligt. den var ikke gået i tyskland. “Diese rasse ist verboten, und muss vernichtet werden.”hahaha, eller det havde da set endnu bedre ud med et burkaforbud hahahaha ååh ekstra bladet.
  3. Sidst men ikke mindst ville jeg sige, at det altså ikke var mig,
  der stak Thommas altså ham der terroristen med en kniv, ku jeg aldrig finde på.

  Kommentar by lennart eichberg — 1. februar 2011 @ 19:04

 29. Synes du ikke selv at det lyder lidt dumt at du kalder MEDIERNE voldsliderlige? Du gør det i samme indlæg hvor du indrømmer at du var med til et overfald hvor i stak med kniv, slog, sparkede og skød med gaspistol. Hvorfor overfalde en mand, der allerede sidder i fængsel?

  Ekstra Bladet var for resten IMOD et burka-forbud i Danmark, så der tager du fejl: http://nyhederne-dyn.tv2.dk/article.php/id-24408340:danske-aviser-enige-imod-burkaforbud.html.

  Og så den med hundene i Tyskland: der har været forbud mod særlige hunderacer i 10-20 år i dele af Tyskland. I 2000 skrev BT det her:

  http://www.bt.dk/nyheder/forbud-mod-kamphunde

  Kamphunde bliver forbudt over store dele af Tyskland – med øjeblikkelig virkning. I går bestemte myndighederne i delstaten Hamburg, at alle pitbull hunde, american stattforshire terrier og bullterrierer skal slåes ihjel..

  Bayern har i snart ti år haft noget i nærheden af totalforbud: hvis en kamphund angriber mennesker, straffes ejeren med en bøde på 400.000 kr.

  Alene at have en ulovlig kamphund belønnes med en bøde på små 100.000 kr..

  I Hamburg hedder det nu, at en hundeejer skal bevise, at han har brug for sin pitbull eller stattforshire.

  Som loven er skruet sammen, vil det blive godt som umuligt at have sådan et dyr. Hundene vil derfor blive slået ihjel.

  Kommentar by Henrik — 4. februar 2011 @ 00:04

 30. […] af 1990erne lykkedes det Balder Johansen at samle en lille gruppe sharpskins omkring sig (bl.a. Lennart Wulf Eichberg), der skulle slå på tæven for tæskeholdet Antifascistisk Aktion. I forbindelse med overfaldet […]

  Pingback by Redskin terror (Processen mod Josué Estébanez, 3. del) | Reaktionære Refleksioner — 12. august 2012 @ 07:40

 31. lennart eichberg / du er altid velkommen til kaffe på rantzausgade :)

  Kommentar by Morten — 16. september 2014 @ 17:36

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper