9. december 2010

Føtex-butikschef afviste flygtninge-kunder: “… jeg ønsker ikke at kommentere hvorfor”

Man kunne kalde det multikulturens ‘Collateral damage’. Fra Folketidende – Flygtninge nægtet adgang til Føtex.

“Hver måned ankommer tre busser til Røde Kors’ asylcentre i Søllested og Rødby. Det gør de for at samle beboerne op og køre dem hen til en af landsdelens større byer, hvor de kan handle de fornødenheder, det ikke er muligt at opdrive der, hvor de bor.

Normalt er det vellykkede ture, som beboerne er glade for, men i fredags var det anderledes. Det var nemlig ikke meget, de fik handlet, da turen denne gang gik til Guldborgsundcenteret i Nykøbing. Butikschefen i Føtex smed dem nemlig på porten allerede inden, de var nået ud af bussen.

– Jeg kan godt bekræfte, at jeg afviste de tre busser i fredags, men jeg ønsker ikke at kommentere hvorfor, siger butikschef, Peter Høgh om hændelsen, der har vakt undren hos beboerne på asylcentrene.”

Fra debatten.

“Som tidligere butikschef i et af supermarkederne i Maribo kan jeg kun give min fulde opbakning til lederen af Føtex i Nykøbing. Jeg har oplevet et raid – for det er sådan det føles – på min butik også. Vi måtte opgive at bede om civiliseret opførsel og stod bare efter kasselinien og checkede for synlige “udposninger” på tøj.

Da det var overstået brugte 4 mand resten af dagen på at få butikken til at se lidt pæn ud igen. Vi fandt utallige anbrudte emballager og utroligt mange spiste varer. I dagene efter blev vi kontaktet af flere af vores kunder, der havde været vidner og som kunne berette om udpræget tyveri. Noget de ikke turde sige på tidspunktet.

Kender intet til sagen fra Føtex, men det er simpelthen ikke fair af Røde Kors at forvente at deres udflugter mødes med åbne arme.” (Benny A)

Oploadet Kl. 05:42 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/21005/trackback

17 Comments »

 1. Et oplysende billede fra hverdagen i dagens Danmark.

  Nu venter jeg på kommentar fra Polyb, Michael Larsen, osv. Nå nej, jeg kan selv skrive den: Sådan gør mange danskere også, asylsøgerne er i en sårbar situation osv.

  Måske nok, men hvor er jeres egen selvopholdelsesdrift? Hvor ser I jer selv og jeres efterkommere, hvis det her får lov at fortsætte og vokse?

  Kommentar by Gunnar Biering — 9. december 2010 @ 10:50

 2. Der er ingen – ingen overhovedet – undskyldning for at stjæle, når man er asylansøger. Det er et totalt brud på al anstændighed at stjæle fra dem der forsøger at hjælpe en.

  Kommentar by Anne Marie Buch — 9. december 2010 @ 11:30

 3. Offtopic

  Hvor er det dog dejligt, at vi har internettet. Så kan man få hjælp til at få afklaret tvivlsspørgsmål – af religiøs karakter.

  http://islamic.dk/forums/1/516008.html

  Kommentar by BE — 9. december 2010 @ 12:00

 4. Hvem er egentlig værst, flygtningene, der ikke kan styre sig, eller polyb, M. Larsen og co. ? Jeg er ikke i tvivl og tror sådan set det er lettere at genskabe et dansk og velfungerende Danmark med perkere og uden forrædere end omvendt.

  Kommentar by Kim Poulsen — 9. december 2010 @ 13:18

 5. Forstår ham godt.
  Var det da ikke bedre, at føtex havde inviteret dem på retsterne fra festen i frederecia.
  Der kunne nok godt have blevet en glimrende biksemad ud af levningerne.
  Og endnu bedre, hvis røde kors havde kørt dem ned til Tyskland for og handle ved grænsen. For at de også havde en chance for at handle billigt ind. Og at man på den måde kunne lade værre med at lukke dem ind i landet igen, nu de havde forsyninger til og klare sig selv for til turen hjem!

  Kommentar by Goofy — 9. december 2010 @ 14:24

 6. For mig er det påfaldende, at butikschefen godt tør ”diskriminere”, men ikke generalisere disse asylsøgere.

  Kommentar by sebastian — 9. december 2010 @ 16:07

 7. Ifølge helhedsplanen for den kommunale indsats i Vollsmose-ghettoen 2005-2010 skal alle elever i 2. klasse modtage butikstræning til forebyggelse af butikstyverier.
  Tilsvarende kunne Røde Kors butikstræne de logerende udlændinge.
  Det kan i øvrigt undre, at en asylsøgers vandel i ansøgningsperioden ikke tæller med i asylsagen. Er man rejst til Danmark for at røve og stjæle, er man næppe politisk forfulgt.
  I princippet kunne en asylansøger skyde HM Dronning Margrethe og efterfølgende modtage politisk asyl.
  Det sidste er, at en asylmodtager fra Rwanda er blevet fængslet med begrundet mistanke om folkemord.

  Kommentar by elefanten — 9. december 2010 @ 16:39

 8. “Butikstræning” … det lyder sgu som en joke, men er det næppe.

  Kommentar by Hr. Snusk — 9. december 2010 @ 16:45

 9. Send dog alt det menneskelige affald tilbage hvor det kommer fra. Hellere idag end imorgen. Der findes INGEN undskyldning for at man stjæler fra de mennesker man beder om hjælp. Om de ansatte i godhedsindustrien skammer sig ? overhovedet ikke, de lever fedt og godt af andre Danskeres lidelse.

  Kommentar by Henrik Petersen — 9. december 2010 @ 17:46

 10. 3 påsatte brande på fire uger på asylcenter.

  “Dermed var det tredje gang, at Lejre Brandvæsen rykkede ud til asylcentret inden for fire uger, da en 22-årig mandlig asylansøger den 21. oktober satte ild til sit værelse. Dog slap han uskadt, og det gjorde alle også denne gang.

  Natten til torsdag rykkede brandfolk desuden ud til en falsk alarm på centret.” (Lejre 2010)

  h t t p://www.sn.dk/Ny-paasat-brand-paa-asylcenter-paa-fire-uger/Lejre/artikel/96372

  “Kort før midnat blev Nordsjællands Politi kaldt ud til et overfald i asylcenter Sandholm i Birkerød.
  – Meldingen lød på et meget alvorligt knivstikkeri, så vi rykkede ud med rigeligt mandskab, forklarer vagthavende ved Nordsjællands Politi til ekstrabladet.dk.
  Og selv om det viste sig ikke at være et knivstikkeri, var situationen alvorlig.
  – Seks mænd havde overfaldet en enkelt og slået ham i hovedet med blandt andet tallerkner og en brandslukker, siger vagthavende.” (Birkerød 2010)

  h t t p://ekstrabladet.dk/112/article1453558.ece

  “Torsdag eftermiddag måtte politiet køre til asylcenter Kongstrup i Vipperød ved Holbæk, hvor en beboer knuste flere vinduer.
  Den vrede 17-årige blev anholdt og sigtet for hærværk.” (Vipperød ved Holbæk 2010)

  h t t p://www.sn.dk/Beboer-amok-paa-asylcenter/Holbaek/artikel/91784

  “Den seneste flugt er sket i Hillerød, bekræfter Nordsjællands Politi.
  Der er tale om en ung mand, der torsdag havde held til at stikke af fra den psykatriske afdeling i Hillerød. Manden er dømt for et drabsforsøg tidligere på året på asylcenteret i Sjælsmark, hvor en 16-årig blev stukket i halsen med en smørekniv.” (Hillerød 2010)

  h t t p://ekstrabladet.dk/112/article1435979.ece

  “En 19-årig irakisk asylansøger gik i nat klokken cirka 00.55 amok og endte med at sætte ild i sit værelse på Dansk Røde Kors Center Kongelunden på Kalvebodevej på Amager.” (Amager 2010)

  h t t p://ekstrabladet.dk/112/article1241074.ece

  “I løpet av fem måneder har politiet i Bergen tatt 31 asylsøkere for salg av narkotika. Elleve av dem er allerede sendt ut av landet.
  Det er ofte i Nygårdsparken i vestlandshovedstaden at narkotikasalget skjer.
  De fleste av de pågrepne kommer fra afrikanske land som Nigeria, Sierra Leone, Algerie, Zimbabwe og Togo, og de har kommet til Norge via et annet europeisk land, skriver Bergens Tidende.” (Norge 2009)

  h t t p://www.dagbladet.no/2009/06/24/nyheter/asylsokere/narkotika/innenriks/kriminalitet/6874262/

  “En af de 282 afviste irakiske asylansøgere, som mange danskere kæmper for skal blive i landet, er dømt til to et halvt års fængsel for voldtægt af en mindreårig.

  Tre andre har begået andre alvorlige
  forbrydelser som brandstiftelse, narkohandel og berigelseskriminalitet. Det
  fremgår af et svar fra Integrationsministeriet til folketingsmedlemmerne Søren
  Pind (V) og Peter Christensen (V), skriver B.T.” (Hjælpsomme og gavmilde Danmark 2009)

  h t t p://www.bt.dk/krimi/afvist-asylansoeger-voldtog-14-aarig

  Mand fra Sandholmlejren hærger i KBH.

  “En afghansk mand blev lørdag formiddag anholdt efter at havde raseret Strøget i København. – Han råbte og skreg, slog og sparkede på alt, hvad han kom i nærheden af, fortæller Suran Bistron, vagt Group 4 Security.

  – Alle cykler samt udsalgsvarerne foran butikkerne blev væltet, og på et tidspunkt kommer han op at slås med nogle unge drenge.

  Da tre vagter fra G4S kontaktede den arrige mand og bad ham slappe af, slog han ud efter dem. Herefter fik vagterne lagt ham i håndjern og tilkaldt politiet.” (København 2009)

  h t t p://www.bt.dk/article/20090516/krimi/90516010/

  “Det smyger sig in personer av helt andra nationaliteter i flyktingvågen från Irak. Migrationsverket misstänker att många asylsökande irakier egentligen är palestinier eller jordanier.” (Sverige 2007)

  h t t p://sydsvenskan.se/sverige/article280268.ece

  “Asylansøger taget for at arbejde ulovligt på Grønttorvet København.” (København 2010)

  H t t p://jp.dk/jptv/nyheder_erhverv/erhverv/article2248941.ece

  “Allerød: Han havde kun været i Danmark i tre dage, men alligevel forsøgte en 25-årig mand, der bor i Sandholmlejren, lørdag eftermiddag at stjæle penge fra et hus i nærheden af asylcentret, fortæller Ulrik Lindén fra Nordsjællands Politi.” (2010)

  h t t p://www.sn.dk/Asylansoeger-forsoegte-at-stjaele-penge/Alleroed/artikel/95328

  “HVALSØ: En beboer på Røde Kors’ asylcenter i Avnstrup gik fredag ved 16-tiden amok, fordi han ikke kunne få et eneværelse.

  Manden smadrede alt omkring sig, borde, stole, fladskærm og andet inventar. I alt ødelagde han ting for 50.000 kroner.” (Lejre 2010)

  h t t p://www.sn.dk/Gik-amok-i-asylcenter/Lejre/artikel/93912

  “En 42-årig mandlig togfører blev søndag aften spyttet i hovedet, da han nægtede tre mænd adgang til et tog på Hvalsø Station.

  De tre mænd var forinden blevet smidt af et andet tog, og da den 42-årige togfører nægtede dem adgang til sit tog, blev den ene af mændene så vred, at han kvitterede med at sende en spytklat i hovedet på ham.

  Den ene af mændene blev efterfølgende anholdt på stationen, og han blev kørt til sit opholdsted i asylcenteret i Vipperød, hvor personalet kunne fortælle politiet, hvem de øvrige mænd var.” (Hvalsø 2010)

  h t t p://lokalavisen.dk/vred-passager-spyttede-togfoerer-i-hovedet-/20101108/artikler/101109377/1009

  “Store firmaer lægger afstand til A-vask. Oticon undersøger sagen om A-vask, der ifølge DR misbruger asylansøgere som billig arbejdskraft. Danske Bank afviser samarbejde med vaskerifirmaet, og Burger King forlanger dementi af DR.” (2007)

  h t t p://forsiden.3f.dk/article/20071119/NYHEDER/71119017/2140/NYHEDER

  “Tre asylansøgere skabte i går aftes ballade på Dansk Røde Kors asylcenter i Grindsted i Jylland. Ballademagerne var tre drenge, der smadrede ruder.” (Grindsted 2010)

  h t t p://ekstrabladet.dk/112/article1457413.ece

  “To asylansøgere fra Kosovo blev tidligt lørdag eftermiddag snuppet for butikstyveri i Kvickly på Torvet i Frederiksværk.

  De to asylansøgere, der til dagligt er tilknyttet Auderød-lejren, var trukket over i et hjørne af butikken, hvor de forsøgte at skjule de stjålne varer i en klapvogn.” (Frederiksværk 2010)

  h t t p://lokalavisen.dk/asylansoegere-stjal-toej-i-kvickly/20100905/artikler/100909630/1052?ref=eblisterseneste

  “Christian asylum seekers living temporarily in Dutch refugee centres are often threatened or physically abused by fellow refugees who are Muslims, according to a support group. The Christian group, the Gift Foundation Stichting Gave presented its findings on Dutch public TV on Tuesday.” (Holland 2010)

  h t t p://www.expatica.com/nl/news/dutch-news/plight-of-christian-asylum-seekers-in-dutch-centres_104316.html

  “Selvom en stor metalport signalerer en skillelinje mellem Sandholmlejren og det øvrige Danmark, så afholder det ikke narkohandlere for at spadsere ud og ind af asyllejren, som det passer dem.

  Med sig har de euforiserende stoffer, som de kan sælge til lejrens misbrugere.” (2008)

  h t t p://www.bt.dk/article/20080125/nyheder/801250303/

  “I aftes måtte politiet rykke ud til Asylcentret på Banegårdsvej i Grindsted, hvor der var masseslagsmål.

  Politiet fik meldingen klokken 21.50. Det viste sig, at mellem 12 og 15 asylansøgere sloges. Personalet havde låst sig inde under det store slagsmål.

  To patruljevogne, heraf en hundepatrulje, rykkede ud for at stoppe slåskampen. Flere ruder var knust, og politibetjentene måtte bruge peberspray for at stoppe slagsmålet.” (Grindsted 2010)

  h t t p://www.vejleamtsfolkeblad.dk/artikel/284011:Billund–Op-mod-15-asylsoegere-i-stort-slagsmaal

  “En 40-årig beboer på et asylcenter på Amager er blevet varetægtsfængslet i fire uger for at have bortført og voldtaget en 19-årig kvinde, som han kræver at blive gift med.
  Den 40-årige er sigtet for at trække den 19-årige syriske kvinde gennem et mareridt af en fredag, der tog sin begyndelse klokken 15:45.
  Der trak manden og tre kumpaner ifølge politiet kvinden ind i en bil ved Frederiksværk Station.
  Herefter fulgte en flere timer lang køretur, inden han til sidst ifølge politiet voldtog hende på sit værelse på asylcentret.” (Amager 2010)

  h t t p://politiken.dk/indland/1041588/mand-faengslet-for-bortfoersel-og-voldtaegt/

  Kommentar by Liva — 9. december 2010 @ 19:53

 11. Danmark er ikke det nærmest sikre land for “flygtninge” fra f.eks middelalderøsten, asien og afrika. “Flygtninge” fra disse områder bør derfor fragtes tilbage til først sikre land i “flygtningenes” nærområde.

  Kommentar by Jørgen — 9. december 2010 @ 20:04

 12. Her er en autentisk optagelse af arabere på tilbudsjagt i Føtex:
  http://www.youtube.com/watch?v=ZyIgnN188uc

  Kommentar by x — 9. december 2010 @ 22:47

 13. Og her er de ude efter sukker http://www.youtube.com/watch?v=9eDMOM3Tuiw

  Kommentar by Mr. Creosote — 9. december 2010 @ 23:57

 14. Ah satans X, du kom før mig! :-)

  De må fandme have tyndskid!

  Kommentar by Mr. Creosote — 9. december 2010 @ 23:57

 15. “Ifølge britisk presse har det vist sig, at tusinder af illegale indvandrere er blevet sikkerhedsgodkendte til følsomme opgaver i Storbritannien. En af dem var for eksempel ansvarlig for at sikre, at terrorister ikke anbragte bomber i premierministerens Jaguar.

  Andre har fået arbejde hos Londons politi, i regeringskontorer eller i lufthavnene.” (England 2007)

  h t t p://politiken.dk/udland/article426010.ece

  “Han flygtede til Danmark i 1999, og under behandlingen af hans asylsag forklarede han på skrift og under afhøring, at han som medlem af en oprørsbevægelse i sit hjemland havde givet ordre til, at ti tilfangetagne og ubevæbnede soldater fra regeringshæren blev druknet i dybe latriner. Det var i januar-februar 1994.

  Kort efter var han med til at ‘binde seks tilfangetagne soldater, så de kvaltes,’ skrev Flygtningenævnet i begrundelsen for at udvise ham.
  Han bandt personligt to af sine ofre på en sådan måde, at de kvalte sig selv. På grund af faren for at blive slået ihjel, kunne han imidlertid ikke sendes hjem. I stedet fik han tålt ophold. Tålt ophold betyder, at manden på den ene side opfylder betingelserne for at få asyl, men på den anden side har begået forbrydelser af en sådan grovhed, at han er udelukket fra at få asyl.” (Danmark 2010)

  h t t p://www.bt.dk/danmark/druknede-ti-fanger-i-latriner

  “De er kriminelle. Og deres forbrydelse er så alvorlig, at de er blevet udvist af Danmark. Alligevel får de lov til at blive.
  11 udlændinge, der er dømt til udvisning, lever for tiden under såkaldt ‘tålt ophold’ i Danmark. Det oplyser integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i et svar til Folketingets Integrationsudvalg.

  En udvist udlænding kan få tildelt tålt ophold af Flygtningenævnet, hvis vedkommende risikerer tortur eller dødsstraf i hjemlandet.
  Tålt ophold betyder, at den udviste frit kan færdes i Danmark. Dog skal vedkommende melde sig hos politiet en gang om ugen. Personen må heller ikke bestride et job og modtager ganske begrænset undersøttelse.

  I en konkret og meget opsigtsvækkende sag har to udlændinge fået tålt ophold, selvom de af Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Integrationsministeriet vurderes som en trussel mod statens sikkerhed.” (Danmark 2008)

  h t t p://avisen.dk/11-udviste-kriminelle-faar-lov-blive-170408.aspx

  “164 gange sidste år stødte politiet på kriminelle, som opholdt sig i Danmark trods et indrejseforbud, viser politiets journaler ifølge et udtræk, som Danmarks Statistik har lavet for JydskeVestkysten. Men antallet af kriminelle som opholder sig i landet, selv om de ikke har lov til det, er langt højere, mener formanden for Folketingets retsudvalg, Dansk Folkepartis Peter Skaarup.

  Det er nemlig typisk i forbindelse med ny kriminalitet, at politiet opdager, at de udviste er kommet tilbage til Danmark. Hvis de udviste ikke begår kriminalitet, eller måske bare ikke opdages, så kan de ret uhindret opholde sig i Danmark, skriver JydskeVestkysten.” (Danmark 2008)

  h t t p://www.180grader.dk/nyheder/Masser_af_udviste_kommer_tilbage_til_Danmark.php

  “Truckere fik skattesmæk: 17 udlændinge anholdt.

  (…)

  Desuden vil en 24-årig iraker, som i forvejen havde søgt asyl i Sverige, blive begæret fængslet med henblik på at sende ham tilbage til de svenske myndigheder.” (Danmark 2010)

  h t t p://lokalavisen.dk/truckere-fik-skattesmaek-17-udlaendinge-anholdt-/20100929/artikler/100929081/1052

  “Der er andet end mel og gær i dejen hos mange danske bagerier. Myndighederne har således både fundet muselort, edderkopper, cigaretaske og masser af snavs hos danske bagermestre.

  Fødevaremyndighederne slog fornylig til en nat mod 13 bagerier i hovedstaden.
  Den var gal hos 11 af bagerne – seks fik bøder, og der blev uddelt 20 indskærpelser.

  (…)

  Med på bageraktionen var også Skat, Udlændingeservice og Arbejdsdirektoratet, der blandt andet så efter illegale ansatte. De fangede i alt fem uden arbejdstilladelse og to, som var asylansøgere i Sverige. Andre ni ansatte arbejdede enten sort eller fik offentlige ydelser.” (Danmark 2010)

  h t t p://www.bt.dk/danmark/muselort-og-edderkopper-i-morgenbroedet

  “Først i løbet af torsdagen bliver Københavns Politi færdig med at afhøre de 69 personer, der natten til onsdag blev anholdt på hjemløseherberget En Varm Seng ved Københavns rådhusplads.

  I løbet af onsdagen fik politiet afsluttet 32 af sagerne. Seks af de anholdte har søgt asyl, fem er løsladt og 19 sager blev overgivet til Udlændingeservice.” (Danmark 2010)

  h t t p://www.bt.dk/krimi/16-hjemloese-sendes-ud-af-landet

  Kommentar by Liva — 10. december 2010 @ 07:17

 16. “Akut mangel på pladser til asylansøgere betyder, at omkring 200 asylansøgere skal rykke ind i bygninger, der hidtil har huset Rigspolitiets Kursuscenter Avnø ved Vordingborg, som politiet hidtil har anvendt til anden lederuddannelse.

  Udlændingeservice tager omgående bygningerne i brug, for antallet af asylansøgere ser ud til at blive det højeste i fem år, skriver Jyllands-Posten

  Ved udgangen af september var antallet af nye asylansøgere i Danmark på 3557, og dermed bliver tallet større end i fjor. Der er tale om næsten en fordobling på fem år.” (Danmark 2010)

  h t t p://www.bt.dk/danmark/asylansoegere-tvinger-politiskole-ud

  Kommentar by Liva — 10. december 2010 @ 07:36

 17. “Op mod 50 asylansøgere gik torsdag eftermiddag amok over, at en af Movias busser ikke kunne køre på grund af snevejret.

  Episoden udspillede sig på Jernbanegade foran stationen i Roskilde, hvor asylansøgerne skulle med bussen til Dansk Røde Kors-centeret i Avnstrup ved Lejre.” (Roskilde 2010)

  h t t p://lokalavisen.dk/50-asylansoegere-amok-over-aflyst-bus/20101210/artikler/101219982/1009?ref=eblister112

  Kommentar by Liva — 10. december 2010 @ 14:31

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper