13. december 2010

Svenning Dalgaard: For Bolivia var det ‘vigtigere at redde socialismen, end at redde miljøet’

I sidste uge rapporterede Svenning Dalgaard fra COP16 til TV2 News, og han sagde blandt andet, at det var umuligt at nå til enighed, fordi Bolivia mente, at det var ‘vigtigere at redde socialismen, end at redde miljøet’. Nogle dage skrev Ritzaus Bureau følgende, her citeret fra DR Online – Bolivia havde egen klimadagsorden.

“Bolivia havde sin helt egen dagsorden på FN’s klimakonference i Mexico, og det var ved at gå galt ved afslutningen af mødet, da landet som det eneste i verden gik imod et slutdokument…

Det startede tidligere på ugen, da landets præsident, Evo Morales, mødte op i Cancun og tordnede mod kapitalismen og den rige verden.

– Vi er kommet her for at redde planeten. Kapitalismen er her for at redde kapitalismen, lød hans advarsel.

[…]

Men det mexicanske formandskab var ikke til sinds at lade sig kyse og meddelte den bolivianske delegation, at den ikke havde “vetoret” over, hvad 192 andre lande var enige om, heriblandt også Venezuela.

Bolivias klimaforhandler syntes, det var ufint spil.

– Vi har overværet en beskidt krig for at isolere os og tvinge os op i et hjørne, sagde han.

– Vi mener, at USA har haft stor indflydelse, da denne tekst grundlæggende er København-erklæringen, som USA førte frem, sagde han.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/21111/trackback

4 Comments »

 1. Global opvarmning? Kig lige ud af vinduet! De lande, der producerer for mange børn, vil have de mindre (re-)producerende lande til at forsørge dem. Ikke alle (?) i vesten køber den?

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 13. december 2010 @ 15:43

 2. Mænd fra vessten bruger kondom, når de knepper de smukke kvinder fra Bolivia :)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 13. december 2010 @ 15:47

 3. Klimakonferencen handler kun om at skaffe penge så FN kan begynde at optræde som verdensregering. Klimakonference kunne ligesågodt handle om beskyttelse imod invasion fra rummet. Det er bare endnu sværere at sælge til befolkningen. Det positive ved Klimakonferencen er at den kører på laveste gear det viser at almindelige fornuftige borgere trodsalt, inddirekte, kan påvirke den gennem at trække bukserne ned på diverse forskere i medierne og på nettet.

  Kommentar by Ragnar — 13. december 2010 @ 17:37

 4. Køb en vindmølle! Som investor får man en masse subsidier og dermed et flot afkast, så kan bare griner af de politikere der blot påfører uskyldige forbrugere alt for høje omkostninger…. Det er da helt til grin!

  Kommentar by Bjarne P. — 13. december 2010 @ 22:46

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper