15. december 2010

Rastrups Asien om DR & Politikens dækning af United Plantage-sagen

Det er efterhånden nogen tid siden, en læser anbefalede mig at se nærmere på Politikens dækning af United Plantage-sagen. Her lidt fra Rastrups Asien – DR beklager at man kaldte UP for giftplantage.

“Efter seks uger og en udveksling af 15 e-mails indrømmer Radioavisens og P3Nyheder’s chef Peter Faurholdt-Löfvall nu at, DR uberettiget kaldte United Plantations for ”giftplantage” i en nyhedsudsendelse på P3Nyhederne den 8 september om morgenen.

“I P3Nyhederne har man brugt ordet: Giftplantage. Det har jeg sagt til redaktionen er en alt for voldsom formulering,” siger Peter Faurholdt-Löfvall…

Danmarks Radio havde overhovedet ingen basis for at anvende det belastende udtryk, da man ikke kendte til sagen, som man kannibaliserede direkte fra Politikens fuldkommen usande påstande om at UP drev gift og slaveplantager.

Politiken har ikke som DR undskyldt sin brug af den usande og belastende beskrivelse af UP, og avisen er for øjeblikket indklaget for Pressenævnet, og imens arbejder UP på en injurieretssag imod avisen.

Politiken har heller ikke undskyldt over for fem tamilske plantagearbejdersker, at man med falske løfter lokkede dem til et hotelværelse i byen Teluk Intan, hvor man tvang dem til at fortælle, at de arbejdede med plantegiftsprøjtning og havde giftskader.

En påstand der var totalt usand, fordi kvinderne ikke sprøjter overhovedet.

Nu har Danmarks Radio valgt at undskylde brugen af udtrykket giftplantager, det skal blive interessant om Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden nu vil kaste håndklædet i ringen og undskylde, at hans avis gennem en forfalsket kampagne ødelagde det gode navn, som United Plantations har haft gennem 104 års virke i Malaysia.”

(Rastrups Asien, 1. november 2010: Politiken redaktør bombarderer Energistyrelsen med e-mails)

“Pesticiderne, der bruges, er alle lovlige, og de benyttes kun under meget strenge sikkerhedsforanstaltninger. Der har ikke været et eneste tilfælde af forgiftning i mindst 15 år. Politiken har interviewet fem kvinder til sit net-TV om deres angivelige forgiftningssymptomer og problemer med sprøjtearbejdet.

De fire har ikke arbejdet med pesticider i syv år; den femte har aldrig gjort det… Politiken har i hele forløbet misbrugt sine kilder. Først og fremmest kan det dokumenteres, at de kvindelige medarbejdere er blevet groft manipuleret.” (Kim Bach, United Plantage; Weekendavisen, 19. november 2010)

Oploadet Kl. 04:24 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/21179/trackback

7 Comments »

 1. Udlændinge, der benytter offentligt støttede tilbud om gratis overnatning, omtales konsekvent som ”hjemløse” i The Lame Street Media. Så er danske turister på Mallorca vel også hjemløse?
  Tiden er kommet, hvor der skal ses kritisk på de mange milliarder, som jævne borgere betaler i mediestøtte og tvangslicens. Hvorfor skal de hæderlige betale til de uhæderlige?
  De rigelige pengetilførsler betyder, at vi får et mediearistokrati af velbetalte og selvgratulerende journalister, der ikke har respekt for den almindelige danskers livsvilkår.

  Kommentar by elefanten — 15. december 2010 @ 05:08

 2. Og, kan du tilføje, behandler emnerne de tager op med halve sandheder og manipulationer afhængigt af hvem mediet vil støtte op om (og/eller hjælpe frem).

  Det er utroligt så uvederhæftige de skrevne som de audio-visuelle medier er blevet !

  Det er lige så utroligt at befolkningen TVINGES til at betale til en organisation, der ikke er det mindste berørte af, bevidst at fordreje sandheden eller helt undladen denne for i stedet at fremføre sine egne “sandheder”.

  Desuden håber jeg Politiken får sig sådan en over næsen at den brækker!

  Kommentar by Vivi Andersen — 15. december 2010 @ 06:57

 3. Der er ingen grænser for hvad DKs dhimmi-avis nr. 1 kan tillade sig og Thøger som jo er sååå velbegavet har altid rent mel i posen – jo alt er vel i Dar al Politiken land.

  Politiken må det hele inkl. reklamere i en nyhedsudsendelse (TV2 Lorry) hvor det under dække af kultur udbasuneres ren reklame for avisen midt i udsendelsen, hvilket åbenbart er fuldt lovligt. Alle kneb gælder for “Vestagers Salmebog” og intet er helligt – undtagen islam – naturligvis.

  Det kunne være yderst oplysende at få lavet en tv-serie ala Borgen som gik i kødet på, hvordan medierne tilrettelægger, planlægger og konstruerer nyhedsstoffet for Familien Danmark.

  Og DR – vores allesammens kære folkeeje – hvor går det hen for jer? Det er trods alt positivt, at I har valgt at sige “undskyld”, hvilket jo sjældent sker, når I lægger regeringen for had og konstruerer, klipper, klistrer og vinkler nyhedsstoffet til ukendelighed langt fra facts.

  Kommentar by onceWereCountry — 15. december 2010 @ 14:22

 4. Hvis RITZAU skriver det, er der en ting, man kan være sikker på : det er LØGN, FORTIELSER OG FORDREJNINGER.

  Det ved normale mennesker.

  Kommentar by Anonym — 15. december 2010 @ 17:37

 5. I en uges tid har Radioavisen begejstret fortalt, at Berlusconi ville falde ved mistillidsvotum.

  Nu er der TAVSHED :-D :-D

  For år tilbage bragte Radioavisen døgnet rundt indslag om apartheid i Sydafrika. Det blev afskaffet.

  Og der har været TAVSHED siden.

  Altså havde det intet at gøre med landet og menneskene. Det havde kun nyhedsinteresse, fordi apartheid kunne bruges i deres politiske agitation.

  Kommentar by tavsen — 15. december 2010 @ 17:52

 6. Til gengæld beretter DDR og Samarbejdspolitken IKKE om, at Malaysia sætter kristne i KZ-lejre: http://hodja.wordpress.com/2010/12/02/malajsia-f%c3%b8jer-sig-til-den-uendelige-raekke-af-muslimske-lande-der-forf%c3%b8lger-kristne/

  Kommentar by Hodja — 15. december 2010 @ 19:22

 7. Rastrups Asien er en god blog at følge. Har man gjort det, ved man at Politikens kampagne var propagandistisk tilsvining af en virksomhed, baseret på angribelige pseudointerviews af en freelance medarbejder.
  Tøger og hans lejesvende er så langt ude i hampen, at man kan håbe/frygte, at de drukner. Begynd eventuelt herfra:
  http://rastrup.wordpress.com/2010/11/30/politiken-naegter-igen-optagelse/#more-3388

  Kommentar by jonas — 16. december 2010 @ 00:30

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper