19. december 2010

Manni Crones Stockholm-syndrom: Islamisk terror har intet med ‘radikal ideologi’ at gøre

Argumentet er hørt tidligere, men det er altid underholdende når Bourdieu-læsere gør skurk til offer – og omvendt. DIIS-forsker Manni Crone om Stockholm-bomberen i seneste udgave af Weekendavisen – Hvorfor gør de det? (ikke online; via Jens’ blog).

“Sidste weekend lykkedes det som bekendt for en ung svensker af irakisk herkomst at sprænge sig selv i luften midt i Stockholm… Men hvad er det egentlig, der får unge europæiske mænd til at flirte med terror og måske ligefrem sprænge sig selv i luften? Siden London-bomberne i 2005, hvor fire mænd gennemførte selvmordsattentater, er terroristens løbebane blevet beskrevet som »radikalisering«. Før London var terrorister »ekstremister«. Efter London er de »radikaliserede«…

Dette nye fænomen blev hurtigt døbt homegrown terrorism eller på jævnt dansk: hjemmedyrket terrorisme. Men med hjemmedyrket terrorisme fulgte snart begrebet »radikalisering«… Det var ikke længere nok at holde radikale islamister ude. Det vigtige blev nu at forstå, hvad der foregik her i Europa, forstå den proces, som gjorde den helt almindelige skoledreng til den forhærdede terrorist…

Den unge svensker er på mange måder typisk for den måde, terrorisme udvikler sig på i Europa i øjeblikket. Han er også en intern terrorist, for selv om han er født i Irak, er han kommet til Sverige i 1992 og har siden fået svensk statsborgerskab… Efter London-attentatet opstod en ide om, at disse nye »hjemmedyrkede« terrorister også var »selvradikaliserede«, fordi de i mindre grad end tidligere havde kontakt til militante miljøer i udlandet.

… hvordan er det overhovedet kommet så vidt, at en ung svensker vælger at sprænge sig selv i luften? Hvordan er han blevet »radikaliseret«? Radikalisering er på mange måder et diffust begreb. Diverse forsøg på at definere fænomenet er dog ofte skåret over samme læst – noget i retning af: Ung, søgende mand i krise kommer under indflydelse af radikale ideer, som kunne være en radikal variant af islam. I takt med at han bliver mere og mere religiøs, bliver han mere og mere radikaliseret. Herefter begynder han at støtte vold og bliver til sidst i stand til at begå terror.

Det er altså en udbredt ide, at en væsentlig drivkraft bag radikalisering er radikale ideologier… Men intern terrorisme betyder netop, at fænomenet ikke er så fremmedartet, som det måske umiddelbart kan se ud. Hvis man kaster et nærmere blik på de seneste terrorsager i Danmark og udlandet, er der ikke noget, der tyder på, at det er en teologisk fordybelse, som trin for trin fører lige lukt mod terrorisme. Snarere ser man personer, som er tiltrukket af spænding, sammenhold og den mening med livet, som de finder i ekstremistiske miljøer. I 80erne var det venstreekstremistiske miljøer, der kunne tilbyde denne cocktail…

En af de dømte i den danske Glasvejssag havde efter eget udsagn et stærkt ønske om at handle og komme i kamp. Derfor shoppede han rundt mellem en lang række miljøer, som han håbede kunne give adgang til et militant engagement… Den røde tråd i hans militante løbebane er altså ikke en bestemt ideologi, men netop ekstremismen.

At en person vælger at sprænge sig selv i luften er et fænomen, som med rette vækker forundring. Men trods nye betegnelser som radikalisering og martyroperation er ekstremisme ikke et nyt og ukendt fænomen, men et fænomen, vi kender ganske godt fra vores egen europæiske historie.”

Oploadet Kl. 13:12 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/21280/trackback

16 Comments »

 1. Det eneste de europæiske folk kan gøre, er at forberede sig på den borgerkrig, der på et tidspunkt er uundgåelig.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 19. december 2010 @ 13:45

 2. En søgen efter ’spænding’ bliver så i al for høj grad imødekommet af ideologien ‘islam’ som i vissse menneskers øjne så også præsenterer
  en moralsk og dermed undskyldelig retfærdiggørelse af deres handlinger.
  Det må vi efterhånden se at få ind i knolden og bekæmpe islam og dens fremtrædelsesformer med alle midler.

  Kommentar by Steen — 19. december 2010 @ 14:07

 3. http://www.bt.dk/udland/kvinder-bundet-og-knivstukket

  Gå en tur og bliv beriget. Arabisk territorial-adfærd 101.

  Kommentar by Petersen — 19. december 2010 @ 15:13

 4. Nej,nej,nej vi vantro forstår ikke at islam ikke har noget med islam at gøre!
  Ja,ja,ja vi vantro ved da også godt, at hvergang et vantro ulykkeligt menneske begår selvmord, så råber de automatisk “allah fuck ærebaret barn” eller var det “allah uk barbar” eller var det “allah fUcK den barberede ged” eller “allah uf ærbar min røv” husker det ikke, fordi vantro selvmordere ikke har tendens til at skrige skingert på pædofeten og tage andre skyldige vantro med i aktionen.
  Men, jeg har nok misforstået kvindeundertrykker ideologien islam, så det godt karriere klæbende indkomst underkastede “kloge” kan fortælle mig om islam, selvom de ikke har læst voldsmanualen koranen.

  Kommentar by li — 19. december 2010 @ 15:46

 5. “… hvordan er det overhovedet kommet så vidt, at en ung svensker vælger at sprænge sig selv i luften?”
  Svar: Han var ikke svensker.

  “At en person vælger at sprænge sig selv i luften er et fænomen, … et fænomen, vi kender ganske godt fra vores egen europæiske historie.”
  Spørgsmål: Hvor mange eksempler har vi fra den europæiske historie, på personer der valgte at sprænge sig selv i luften blandt uskyldige mennesker?

  “Snarere ser man personer, som er tiltrukket af spænding, sammenhold og den mening med livet, som de finder i ekstremistiske miljøer.”
  Spørgsmål: Mening med livet – at sprænge sig selv i luften, og samtidig tage en masse uskyldige menneskers liv?

  Manni Crone, du er en forbandet idiot!

  Kommentar by Hr. Snusk — 19. december 2010 @ 16:04

 6. Manni Crone er vel blot endnu en type a la brdr. Melchior, der så godt, så godt forstår disse arabere-muslimer – og som finder det glimrende af de Vestlige lande, herunder også det lille land Danmark, befolkes med muslimer fra Mellemøsten.

  At omtalte brdr. altid har være fortalere for denne indvandring har været mig en gåde, idet denne holdning for mig at se var inkonsekvent, når man tager i betragtning den oldgamle og vedvarende krig der eksisterer mellem muslimer og jøder.

  Men jeg vidste intet om hvad der evt. stod bag denne fortale for muslimsk indvandring, som jeg betragtede som invitation til vold, ødelæggelse og mord på samtlige ikke-muslimer, herunder jøder.

  Kommentar by Vivi Andersen — 19. december 2010 @ 16:40

 7. Jeg er målløs.
  Hvornår har vi europæisk kultur haft for vane at springe os selv i luften, når vi følte trang til handlekraft og spænding i tilværelsen?
  Vi har haft ekstremisme i form af kommunisme og nationalsocialisme, men vi har dog aldrig haft for vane at springe os selv i luften.
  Den yderst utiltalende adfærd er noget der er blevet importeret med islam, og så kan man bruge nok så mange ord og politisk korrekthed på at forsøge at bortforklare det.
  Det lader til at det er så ubekvemt og så meget i vejen for den vedtagne samfundsmodel, at hvis det er islam og en radikalisering heraf, der er skyld i hele misæren, så ramler alle vedtagne dogmer og hele systemet kolapser.
  Det er så forfærdeligt blandt dem med de rigtige meninger, at det må og skal bortforklares, om ikke på anden måde så gennem løgn!
  Man kan, i det mindste bare et øjeblik, ikke undlade at have bare lidt ondt af dem, for det de har sagt de sidste 20 år viser sig ikke at passe, og nu nægter de at indse det! Det er heller ikke nemt.
  Problemet er bare at vi andre har se det komme de sidste 15 år og det gør det dobbelt så slemt!

  Kommentar by Andreas — 19. december 2010 @ 18:19

 8. Det fortælles, at præsident Truman blev så forfærdet over de japanske kamikazeangreb, at han besluttede at anvende atomvåbnene imod Japan. Truman havde næppe læst fru Crones skriverier. For så havde han vidst, at kamikazeangreb bare var en gammel europæisk tradition.

  Kommentar by elefanten — 19. december 2010 @ 18:38

 9. @8 elefanten
  Ja, og vores gamle hovedtørklædebærende arbejdende bønderkoner vidste nok heller ikke de var gamle europæiske fanatiske bogstavstro islamister………..så havde de sgu nok taget tørklædet af, og tørrede røv i det!

  Kommentar by li — 19. december 2010 @ 18:58

 10. “At en person vælger at sprænge sig selv i luften er et fænomen, som med rette vækker forundring” Ja, hvis han gør det på en øde mark langt fra alle andre vækker det forundring. Hvis han gør det midt inde i en by med det formål at slå andre ihjel, vækker det afsky med mindre man er syg i hovedet.

  Kommentar by M. Larsen — 19. december 2010 @ 19:55

 11. Jeg troede at kristen tradition gik ud på at omvende vantro. Nu ved jeg så, at begrebet “omvende” dækker over at ekspedere vantro over i evigheden.
  Der bruges mange ressourcer på, at (bort)forklare muslimers gøren og laden. Logisk set ville der spares mange milliarder ved at ekspedere dem hen, hvor de hører hjemme og sende vore godhedsapostle samme vej.

  Kommentar by Menig 442 — 19. december 2010 @ 20:10

 12. I 30’erne var det virkeligheden i Hitler-Tyskland medierne benægtede. Man tilpassede sig krav fra Tyskland, og benægtede at man tilpassede sig. Forrest i benægtelserne var Politiken. En undtagelse var Weekend-Avisens forgænger, Berlingske Aftenavis, hvis udenrigspolitiske redaktør, Nic. Blædel, dog blev fjernet i 1938 (også fra Statsradiofonien), da han som den eneste skrev kritisk om München-forliget og dets konsekvenser for czekerne.
  Nu er vi igen inde i skæbnesvangre benægtelser, ikke af Holocaust, men af islams virkelighed.

  Kommentar by Niels P. — 19. december 2010 @ 20:40

 13. De er nok alle på samme dødstrip. De revolutionære kommunister i Rusland i 1917, de revolutionære nationalsocialister i 1920’ernes og 1930’ernes Tyskland og revolutionen i 1933, kommunisterne i Europa efter krigen og 1960’ernes studentermarxister samt 1970’ernes marxistiske terrorister i Tyskland, Italien, Frankrig, Danmark osv. De var alle opflammet af den marxistiske religion.
  Vore dages terrorister er opflammet af den islamiske religion. Det er mest relativt veluddannede muslimer, der skejer ud, fordi de vil forandre verden for enhver pris inkl. deres eget liv. Det holder nok aldrig op og desværre får de religiøse fanatikere indimellem held med sig, som de fik i Rusland og Tyskland med omfattende død til følge. Forhåbentlig får jihadisterne samme skæbne som Baader-Meinhof og Brigado Rosso og ikke succes som Lenin og bolsjevikkerne, som vi først nu er ved at slippe af med. Det, som DIIS-forsker Manni Crone beskriver, er nok et biologisk element af ‘dødstrip’ blandt unge mænd? Læs f.eks Boris Savinkovs (1879–1925). Den Bleggule hest. Andre revolutionære som de spanke Falangister havde sloganet: Viva la Muerte!

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 19. december 2010 @ 23:50

 14. For nuværende er det vel kun muslimer, der dyrker det med at sprænge sig selv og andre i luften?

  Kommentar by . — 20. december 2010 @ 13:56

 15. Jeg kan ihvertfald ikke komme i tanke om ét eneste eksempel på en ikke-muslim, der har gjort det.

  Kommentar by Hr. Snusk — 20. december 2010 @ 15:45

 16. Jeg tillader mig at more mig med at skamklippe.

  “Islamisk terror har intet med ‘radikal ideologi’ at gøre”
  “Det er altså en udbredt ide, at en væsentlig drivkraft bag radikalisering er radikale ideologier… Men …. fænomenet ikke er så fremmedartet, som det måske umiddelbart kan se ud.”

  Det er jo fuldstændig korrekt. Der er ikke radikal islamisk ideologi. Der er bare korantro islam, altså den ægte vare.
  Den er ekstrem.
  Den bløde middelvare er en illusion, der er ikke belæg for den. Dem der følger den slags regner koranen for apostater og afvigere, når ikke det lige sker i ummahens tjeneste under påberåbelse af at det er list for at klare sig i fjendeland.

  Kommentar by Anonym — 20. december 2010 @ 22:59

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper