25. december 2010

Kæmpegrisen i Luleå vandaliseret af “arg person”

Historien om en kæmpegris af is udstillet i en svensk park lå i min indboks tidligt onsdag morgen. Samme aften gik det galt. Norrbottens Kurirenfortæller, at en “arg person” vandaliserede en af griseungerne i Luleå Stadspark med spark. Der er jævnligt hærværk mod ‘isdyr-installationer’, fortæller en talsmand for Luleå kommun.

Kommentar hos Vladtepes: “I live in the same town as the pig and a man of middle eastern decent was seen kicking the pig.”.

Oploadet Kl. 12:41 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/21483/trackback

9 Comments »

 1. Som led i Københavns Kommunes mangfoldigheds-kampagne må der kunne opstilles kæmpegrise for kommunale midler i parker og på pladser.

  Kommentar by Thomas — 25. december 2010 @ 14:37

 2. Jeg vil ønske God Jul og et Godt Nytår til medlæserne, og især til Kim Møller – og tak for dit store og utrættelige arbejde.

  Kommentar by Gunnar Biering — 25. december 2010 @ 15:27

 3. jo tak, flere grise
  et undervurderet nyttedyr

  Kommentar by poul sørensen — 25. december 2010 @ 16:44

 4. Jamen, KAN VI IKKE TALE OM DET??
  Og her må gerne grines.
  Kan DE andet end ødelægge?
  SVIN ER DE.

  Kommentar by Pk — 25. december 2010 @ 17:08

 5. Ja, snart blive “grisetryne” stikkontakter vel forbudt.

  Kommentar by Peter — 25. december 2010 @ 17:16

 6. “Det er ikke lige til at se det, hvis man ikke allerede ved det.
  Men alt kød, der bliver serveret i madboderne på de københavnske skoler, er halalslagtet.” (København 2009)

  h t t p://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2009/08/04/070443.htm

  “A story based on the Three Little Pigs has been turned down from a government agency’s annual awards because the subject matter could offend Muslims. The digital book, re-telling the classic fairy tale, was rejected by judges who warned that “the use of pigs raises cultural issues”.

  Becta, the government’s educational technology agency, is a leading partner in the annual schools award.” (England 2008)

  h t t p://news.bbc.co.uk/1/hi/education/7204635.stm

  “Al halal-kød i London bør fremover mærkes, så forbrugerne ved, hvilken type kød de køber.

  Det mener flere britiske dyreværnsorganisationer, efter The Mail on Sunday i går kunne afsløre, at blandt andet skolebørn, hospitalspatienter og fodboldfans rundt om den britiske hovedstad har fået serveret halal-slagtet kød, uden de vidste det. Det skriver flere britiske medier.

  Wembley bruger halal-kød

  Det britiske nationalstadium Wembley Stadium har i dag bekræftet, at det har serveret halal-slagtet kød til publikummerne, uden at det blev oplyst. Samme melding kommer fra hospitalet Guy’s and St Thomas’ , der ligger i den østlige del af London.

  “Kyllingen, vi bruger her, er halal-slagtet. Folk, der bruger kantinen, ville have vidst det, hvis de havde spurgt en af vores medarbejdere,” siger en talsperson for hospitalet.” (England 2010)

  h t t p://jp.dk/udland/europa/article2189902.ece

  “Leading sweets manufacturer Haribo has launched a Halal version of its products aimed specifically at Muslim children.
  Haribo began selling the fruit-flavoured jellies, which have been approved by senior clerics, at Asda supermarkets earlier this month.
  The sweets do not contain gelatin, which is unacceptable to Muslims because it is made of animal products forbidden under Islamic law.
  Alcohol-based colourings and flavourings have also been taken out.” (England 2006)

  h t t p://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=417218&in_page_id=1766&ito=1490

  “Muslimske elever og deres forældre stiller stadig flere religiøse krav i de franske skoler.
  Lærerne i det franske skolesystem mødes af et stadig større antal religiøse krav fra muslimske elever og deres forældre.” (Frankrig 2010)

  h t t p://www.fyens.dk/article/1714814:Udland–Franske-laerere-moedes-af-religioese-krav

  “Oksekød eller kylling, spurgte Lufthansa – stewardessen for et par dage siden.

  Jeg svarede som altid: svinekød, tak. Og replikken lød, også som altid: Det er mere end 10 år siden, vi i Lufthansa helt holdt op med at bruge svinekød.

  Det nye var, at jeg også fik en ærlig begrundelse: Det er af hensyn til vore jødiske og muslimske medrejsende.” (2008)

  h t t p://hodja.wordpress.com/2008/11/03/lufthansa-diskriminerer/#comments

  “Politiet i Paris har forbudt en grill-fest i en arabisk bydel, hvor menuen skulle bestå af svinekød og alkohol. Det oplyser nyhedsbureauet Associated Press.

  Politiet mener, at festen, som på invitationen reklamerer med ‘pølse og sprut’, kunne opfattes som en provokation i Goutte-d’Or-kvarteret i det nordlige Paris, hvor mange muslimer beder i gaderne, fordi der ikke er nok moskeer.” (Frankrig 2010)

  h t t p://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1363357.ece

  “A website affiliated with the northern branch of Israel’s Islamic Movement warned its readers to avoid a brand of Thousand Island dressing produced by a well-known Israeli company. The warning was issued after a local Arab discovered that the dressing contains alcohol.

  The Palestine 48 website called on its readers to stay away from the dressing after being approached by Majdi Khatib.

  “In recent days, another product was added to the list of products forbidden to Muslims because they contain alcohol,” the website said. “Khatib discovered that the dressing contains alcohol and is sold naturally and inadvertently at Arab and Muslim shops.” (2008)

  h t t p://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3530799,00.html

  “De københavnske skolebørn har hver dag mulighed for at købe en friskslagtet halalret i skoleboden. Til gengæld er mulighederne for at købe en friskslagtet kotelet forholdsvis begrænset.
  Det er de af den simple grund, at de varme hovedmåltider i de københavnske skoleboder i dag kun bruger halalslagtet kød, og altså ikke svinekød.

  Onsdag den 8. februar er sagen oppe i kommunens Børne- og Ungdomsudvalg. Socialdemokraterne mener, at alle skolebørn skal have mulighed for at købe svinekød fordi forskellige minoriteter skal tilgodeses. I SF går vi også ind for valgfrihed således, at der nogle dage serveres vegetarretter og nogle dage fiskeretter. Men helt ærligt! Er det ikke en uendelig ligegyldig diskussion?

  Hvornår har et barn taget skade af at spise halalkød?” (Socialistisk Folkeparti 2008)

  h t t p://www.sfkbh.dk/site/doc.php?id=736

  “Ifølge fremlagte fakta forklarede læreren i geografi de forskellige klimaer, og nævnte grundet sit kolde tørre klima landsbyen Tevelez. Ifølge avisens fremlæggelse ”fortalte læreren som en historie sine elever, at et sådan klima var fremmende for produktion af skinker. Derefter bad eleven læreren om ikke at tale om skinker, da det fornærmede ham, da han var en muslim”.

  Læreren forklarede eleven, at i hans klasser tog han ikke hensyn til elevernes religion, men familien valgte ikke at blive hjemme, da de hørte dette, men gik uden først at tale med læreren til politiet for at klage.” (Spanien 2010)

  h t t p://www.180grader.dk/Politik/spanien-muslimer-sagsoeger-laerer-for-at-tale-om-skinke-i-klassen

  “I Mellemøsten og Europa bliver der i de kommende år bygget flere og flere shariahoteller med adskilte pools og nul alkohol på menuen. Engang i fremtiden vil hotellerne også komme til Danmark.” (2008)

  h t t p://avisen.dk/tag-familien-med-paa-sharia-ferie_14131.aspx

  “Hundredvis af indbyggere i den bosniske hovedstad, Sarajevo, har i dag været på gaderne for at protestere over, at direktøren for Sarajevos børnehaver og vuggestuer har forbudt julemænd i institutionerne.” (Sarajevo 2008)

  h t t p://jp.dk/udland/europa/article1554237.ece

  “Hvor går grænsen for, hvilke billeder man må pynte sit Visa/Dankort med?

  Et billede af bacon havner ikke på forsiden af Visa/Dankortet. Det har en bankkunde i Nykredit erfaret, efter hans ønskebillede for nyligt blev afvist, da han søgte banken om et selvdesignet betalingskort.

  “Det er korrekt, at vi har afvist billedet, fordi det ikke opfylder de regler, som vi og alle andre banker skal følge, når vi udsteder Visa/Dankort,” bekræfter kommunikationsdirektør i Nykredit, Nels Petersen, overfor epn.dk.

  Billedreglerne er udstukket af PBS og udelukker blandt andet billeder af kendte mennesker, billeder af nøgenhed og billeder, der kan virke provokerende eller anstødene i nogle kulturer, som det var tilfældet med bacon-billedet.” (Danmark 2010)

  h t t p://epn.dk/brancher/finans/bank/article2095054.ece

  “Mens hele verden taler om svineinfluenza, går israelerne en anden vej og kalder sygdommen ‘Mexico influenza’.

  Den israelske vicesundhedsminister, Yakov Litzman, siger ifølge nyhedsbureauet AP, at navnet svineinfluenza er ‘fornærmende’ for både jøder og muslimer.

  For begge religioner er grisen et urent dyr.” (2009)

  h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/322011:Kirke—tro–Israel—Svineinfluenza–fornaermer-joeder-og-muslimer

  Svinekød forbydes til betjente i Holland.

  “Agenten krijgen voortaan halal-lunch

  IJSSELDELTA/ZWOLLE – Met het oog op moslims in het korps deelt de politie IJsseland voortaan alleen nog lunchpakketjes uit waar geen varkensvlees in zit. “We willen een divers korps zijn”, zo klinkt het.” (Holland 2010)

  h t t p://www.telegraaf.nl/binnenland/8512118/__Agenten_krijgen_halal-lunch__.html

  “Muslimer, jøder og vegetarer er fortørnede over mangelfuld mærkning af oste
  Lillebror, Klovborg, Riberhus, Havarti. Når du spiser skæreost, får du ikke bare mælk, men også stoffer udvundet af ko- eller kalvemaver.
  De fleste danske skæreoste er produceret med osteløbe, der er lavet af enzymer fra døde køers mavesække, men det fremgår ikke af varedeklarationen. Både muslimer, jøder og vegetarer føler sig vildledt.

  »Vi har ikke en chance for at vide, hvilke oste, vi skal undgå. Det er dårlig service, at Arla og andre mejerier ikke mærker ostene, så forbrugerne frit kan vælge, om de har lyst til at spise affaldsprodukter fra slagterierne eller ej,« siger næstformand i Dansk Vegetarforening Sune Borkfelt på vegne af de cirka 50.000 danske vegetarer.” (Danmark 2009)

  h t t p://fpn.dk/mad/kost_ernaering/article1618945.ece

  “Deutsche Lehrerin von Moslems weggemobbt! Betzdorf – 18 Jahre lang war Ursula E. (59) Lehrerin an ihrer Schule. Sie unterrichtete Mathe und Kunst, leitete die Theater-AG. Jetzt sitzt sie zu Hause – ohne Job. Gefeuert, weil sie muslimische Schüler versehentlich Schweinefleisch essen ließ.” (Tyskland 2010)

  h t t p://www.bild.de/BILD/news/2010/10/13/lehrerin-gefeuert/gab-muslimischen-schuelern-versehentlich-schweineschnitzel.html

  “Seks institutioner i Århus har taget svinekød af menuen. Så risikerer vi ikke, at de muslimske børn spiser noget forkert, lyder forklaringen.” (Aarhus 2010)

  h t t p://www.boernogunge.dk/internet/BoernogUnge.nsf/internet/BoernogUnge.nsf/0/2BC28E577F5C2F86C12576A200416AAE!OpenDocument

  “KRISTIANSAND: – Vi tok ned bildet av grisen for tre år siden fordi enkelte av våre pasienter ble støtt. Jeg ser ingen grunn til å endre på det, sier Jan Roger Olsen ved Sørlandet sykehus Kristiansand.

  For tre år siden skapte grisesaken nasjonale overskrifter. I forrige uke braket det løs igjen: Else-Marie Jakobsen startet en av de største debatter noensinne på Fædrelandsvennens nettavis http://www.fvn.no, da hun ønsket grisen tilbake.” (Norge 2007)

  h t t p://www.fvn.no/lokalt/kristiansand/article450960.ece

  Kommentar by Liva — 26. december 2010 @ 12:14

 7. Gad vide hvornår man begynder med halalslagtning af grise?

  Kommentar by Andreas — 26. december 2010 @ 17:26

 8. ‘En ting vi kan grine ad, det er at allah i helvedes tilhængerne ikke kan sætte ild til is ting :-D
  ha..ha..ha…så vi skal lære at udtrykke os i is ting, for så har allah i helvedes tilhængerne et afbrændnings problem plus det skåner vores container, børnehaver, skoler osv for helvedes ildens tilhængere, dagligt kaldt muhammedanerne.
  Når allah satans ilden ikke får fat i isen, så er det lige før jeg ser positivt på vores isvinter!!
  Må allah fandens helvede overtage vores istid!! og dens mangfoldige muhammed is-sparker eller samfunds is bundskraber muhammedaner.
  Hvis jeg skulle vælge imellem isvinter hver dag eller muhammedaner hver dag, så foretrækker jeg isvinter hverdag, selvom jeg HADER sne og kulde, men det trods alt bedre end det unævnelige!!!
  Bekæmp ISlam det trods alt værre end is lammelse af Danmark.

  Kommentar by li — 27. december 2010 @ 02:12

 9. Lidt OT – og så alligevel ikke: Bær et grise-smykke, som tegn på din anti-islamiske og pro-dansk-kulutur instilling!

  Vi er et par stykker, som forsøger at brede nogle ‘grise-ringe” i vandet: Vi kan takke grisen for meget af vores velfærd, og det dyr har uden tvivl reddet os fra sultedøden mange gange, dengang det at spise sig mæt i sig selv var en luksus for en stor del af befolkningen. Derfor bør vi hylde grisen. Det kan gøres ved altid at bære en gris i en halskæde, som knapper, øreringe ol. Man kan også pynte sin have og sit hjem med grise, der findes i et utal af modeller og størrelse for enhver smag.

  Når Allahs soldater må gå rundt med harmløse 30 gram stof, må vi selvfølgelig også gå med harmløse symbolfrie grise…

  Mænd kan også sagtens være med. Og nej! – det er ikke med til skabe “dem og os”. Den tilstand er allerede, har altid og vil altid være en realitet, i berøringsfladen mellem de forskellige kulturers isflager på verdenshavet. Jo mere forskellige kulturer, jo mere kanger og brager det, når disse isflager skurer mod hinanden. Den kendsgerning ændrer en kulturel hyldest til grisen ikke på. Vi vil blot være ærlige omkring det med denne en-hyldest-til-grisen-kampagne.

  Kommentar by Margrethe — 27. december 2010 @ 10:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper