11. januar 2011

P1: Det er højreradikalt at mene “indvandringen er en trussel mod kultur eller velfærd”

Jeg har ikke hørt P1 i flere måneder, men radiokanalen er stadig en venstreintellektuel kaffeklub. Mandag lancerede Orientering et nyt tema om højreradikale bevægelser, og her kunne man høre en hollandsk forsker fortælle, at Dansk Folkeparti og Sverigedemokraterna er højreradikale partier. Definitionen er absurd, og i sig selv en ideologisk kommentar. Hvis indvandringen er en trussel, så er indvandringen en trussel, og så er det at stoppe indvandringen først og fremmest udtryk for sund fornuft.

 • 10/1-11 Orientering, P1 – Er den europæiske højrebølge permanent? (ved Louise Puck)
 • Louise Puck, P1: Der er en lang tradition for at opfatte højreradikale synspunkter, som noget der ligger udenfor den politiske norm, siger Cas Mudde. Højreradikale holdninger bliver opfattet som noget der egentligt ikke burde være der, og som kun er en del af det politiske miljø på grund af enkelte tabertyper, som har svært ved at håndtere dagligdagen i et moderne samfund. Men i virkeligheden er højreradikale holdninger ikke noget fremmedlegeme i en ellers sund politisk krop, siger Mudde…

  For Cas Mudde er der ikke de normale holdninger, og så de højreradikale. De højreradikale holdninger finder man i brede dele af befolkningen. Nogle af de højreradikale synspunkter bliver i holdningsundersøgelser støttet af vælgere, der ikke af den grund sætter sit kryds på et højreradikalt parti. Der kan altså være et markant mindretal, eller ligefrem et flertal af vælgerne, som mener at for eksempel indvandringen er en trussel mod kultur eller velfærd, som ønsker mere lov og orden, eller som ser med mistillid på et lands såkaldte elite, men som altså ikke, af den grund, nødvendigvis stemmer på et højreradikalt parti. Men af forskellige grunde kan der ske en radikalisering af vælgernes holdninger, så det bliver lige præcis de radikale holdninger til for eksempel indvandring eller integration, som bliver afgørende for hvor de pågældende vælgere vil sætte deres kryds. Siger Mudde.

  Cas Mudde definerer højreradikale partier, som partier der har monokultur som politisk ideal. Hvor der altså er en opfattelse af, at borgerne er forpligtede af en særlig national kultur eller livsstil. Mistilliden til afvigende livsstile retter sig mod borgere der har en anden baggrund, eller borgere som opfattes som moralsk forskellige af den folkelige norm. Som for eksempel homoseksuelle, eller mennesker som tilhører en bestemt økonomisk eller uddannelsesmæssigt elite. De højreradikale er tilhænger af et hårdt straffesystem med en autoritær stat, og så fremfører de politiske synspunkter som om de repræsenterer ikke bare partiets, men hele folkets holdning.

  I gruppen af disse højreradikale partier i Europa, tæller Cas Mudde, også Dansk Folkeparti… Selvom Dansk Folkeparti har andre rødder end andre højreradikale partier…

  Ifølge Cas Mudde har de europæiske mainstream-partier været dårlig til at finde politiske svar på eksempelvis debatten om Islam i Europa, som passer til de enkelte partiers ideologiske ståsted… Mainstream-partierne skal finde svar på de spørgsmål, som de mener er vigtige med udgangspunkt i deres egen ideologi, siger Cas Mudde. Og for Mudde, er det overraskende så få svar mainstream-partierne har på multikulturalisme og globalisering. Mens de radikale højrepartier diskuterer indvandring ud fra et etnisk synspunkt, burde for eksempel Socialdemokraterne diskutere emnet ud fra et klassesynspunkt.

  P1-journalistens oprids nedtoner det normative element en anelse. Cas Mudde vil ikke have de nævnte partier skal styre debatten (“I don’t want…”), og han er bekymret over de øvrige partiers manglende modsvar (“What I find worrying…”).

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/22018/trackback

  11 Comments »

  1. Islam er en højreradikal religion med monokultur som ideal. Hvor mennesker er forpligtet af en særlig muslimsk kultur og livsstil. Mistilliden til afvigende livsstil retter sig mod alle som opfattes som moralsk forskellige af den muslimske norm. Som for eksempel homoseksuelle. Højrereligionen islam er tilhænger af et hårdt straffesystem, shariah. Den fremfører de islamiske synspunkter som om de gælder for alle.

   Kommentar by Niels P. — 11. januar 2011 @ 10:14

  2. @ Niels P.
   Så er den vist desarmeret… :)

   Kommentar by Kim A — 11. januar 2011 @ 12:53

  3. Den slags kommentarer fra en akademisk tosse ligger naturligvis helt uden for fornuftens rækkevidde og er næsten ikke engang værd at kommentere.

   Men det er selvfølgelig rigtig, at “borgerne er forpligtet af en særlig national kultur eller livsstil”. Den kultur og livsstil vi finder i Nationalstaten. Men det er så en venstreorienteret livsstil at være for indvandring og modstander af monokultur og nationalstaten.

   Her får vi så skåret ud i pap, at der ikke er nogen fremtid for den europæiske kultur. For det er den letteste sag i verden at påvise, at
   Nationalstaten er det eneste værn på længere sigt mod kulturel opløsning, identitetstab, fremmedgørelse, rodløshed, social opløsning og krig i gaderne.

   Hvor kommer den kit fra, som skal holde danskene sammen i en verden under stærk forandring? Mennesket sikkerhed og tryghed kommer nu engang af de værdier vi kender og holder af.

   Der går derfor ikke en dag, uden vi får klokkeklare beviser på, at den største trussel mod europæernes hverdag er de akademiske tosser. De ikke bare læser de forkerte bøger, de er simpelthen uden sund fornuft og almindelig dømmekraft. Virkelighedsfortrængningen er selvfølgelig et resultat af den politiske korrekthed, der sikrer deres karriere.

   Kommentar by Machiavelli — 11. januar 2011 @ 15:50

  4. Spot on Niels P.! Jeg kunne ikke selv havde udtrykt det bedre, sikke en klap-hat ham Cas Budde – han har da slet ikke sat sig ind i hverken problemstillingen (islam) eller reaktionsmønstrene (at tolerante borgere kommer til at fremstå ekstremistiske fordi de forsvarer basal rettigheder)….. Tsk tsk tsk.

   Kommentar by Bjarne P. — 11. januar 2011 @ 20:27

  5. Der var også et andet, helt utroligt PK-indslag på DR forleden nat – for ca. 1 uge siden, ca. kl. 2 eller 3 – , hvor intervieweren blev ved med at forsøge at få EU-eksperten (?) til at bekræfte som et faktum, at Danmark jo også havde fået et ry i udlandet som et fremmedfjendsk og racistisk land, og at vi derfor ikke længere er i det gode selskab og ikke bliver lyttet til – mindst 4-5 gange, så vidt jeg husker.

   Nogen der hørte dette program eller har hør det tidligere? Links til programmet? Jeg kan desværre ikke komme i tanke om programmets eller de medvirkendes navne, men det var åbenbart en genudsendelse pga. det sene tidspunkt.

   Det er typisk for alle de venstreflippede og den kulturradigale fløj.
   Først udspreder de alle de falske sædvanlige rygter ang. påstået fremmedhad og racisme i DK – fx. Tøgertossen og hans usle kumpaner – ,
   og så sætter man sig ned og afventer alle de forargde reaktioner fra udlandet, så man rigtigt kan få skrevet artikler og lavet radio- og TV-programmer med hovedbudskabet:
   “Se selv! – Omverden er rystet over det racistiske Danmark!”

   Kommentar by Bjovulf — 11. januar 2011 @ 21:41

  6. Og det var da naturligvis på P1 :-)

   Er der en klokke, der ringer hos nogle her?
   Jeg prøvede at søge på det på DR på alle måder
   uden held.

   Kommentar by Bjovulf — 11. januar 2011 @ 21:44

  7. Niels P.
   Glimrende!

   Kommentar by Peter Buch — 11. januar 2011 @ 22:47

  8. Bjovulf

   At det ikke kan lade sig gøre at se udsendelsesoversigten med tidligere sendte udsendelser mere end en dag tilbage i tiden, siger alt om public service. Fup.

   Kommentar by Peter Buch — 11. januar 2011 @ 23:06

  9. Ja, jeg prøvede også at søge efter den – meget underligt.

   Tak for forsøget ;-)

   Kan ikke huske, om det var i Orientering ( har prøvet at søge) –
   det var to herrer – en journalist og en “ekspert” ( i EU vist nok?).

   Hver gang selv eksperten nedtonede DKs dårlige påståede dårlige image i udlandet og de negative følger, så forsøgte journalisten sig igen:
   “Jamen, du må da indrømme, at vi har fået et dårligt ry … / at vi med vores dårlige rygte … / at vores fremmedfjendske image i omverden gør at …” etc.

   Kommentar by Bjovulf — 12. januar 2011 @ 04:19

  10. Hvad med tv/radio-oversigterne der findes som tillæg i ugebladene sidste eller forrige uge, det er sjældent jeg ser dem for tiden, men er de detaljerede nok, hvad jeg ikke ved om de er, burde oplysningerne, eller i hvert fald en indsnævring af mulighederne , være at finde deri.
   Søgeordene i DRs lille søgefelt er nok ikke udstrakt til at rumme specifikke ord nævnt i selve udsendelserne, hvor din memorerede sætning da ville kunne benyttes…

   Kommentar by Peter Buch — 12. januar 2011 @ 06:49

  11. Det er da fremragende læsning.

   Det betyder jo at venstrefløjen stadig ikke har fattet hvad der rører sig i folket :)

   Kommentar by Kbh — 12. januar 2011 @ 07:10

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper