26. maj 2005

Amnesty International – lidt om sektens seneste medlemsblad

Amnesty Internationals danske medlemsblad er hård læsning for alle andre end Enhedslistens kernevælgere, og med udgangspunkt i de 32 sider i seneste nummer [2005/2] må man konstatere at foreningen mere er katalysator for kulturelt selvhad – end en global organisation der arbejder for en bedre verden.

Demokratiseringen i Irak er problematisk fordi civile irakere fortsat er i fare for islamistisk terror – ikke et ord om forholdene i Irak før krigen som Saddam Hussein påførte sit land ved at ignorere FN-resolutioner i 13 år. Et af de øvrige fokuspunkter er dødsstraffen – ja altså, den der praktiseres i USA (s. 7, 29 og 31) – igen, ikke et ord om Kina der sidste år stod for 3400 ud af verdens 3797 henrettelser.

Hvad er der så ellers i bladet. Lars Bom støttede et forbud mod tortur, U2 fik en pris ved Danish Music Award og så lige en helsides kommentar af Klaus Rothstein om de intolerante danskere…

Problemet med AI er blandt andet, at de af ideologiske grunde nægter se en sammenhæng mellem demokratiserings-tendenser i den arabiske verden (s.10-11 v/Keld Broksø):

– og Irak-krigen (s. 8-9 v/Gunnar Willum):

Oploadet Kl. 22:06 af Kim Møller — Direkte link3 kommentarer

3 Comments »

 1. Og det er svært at vide om man skal le eller græde når man læser deres vedtægter (§3 stk. 3):

  “Foreningen er alene bundet af AI’s mandat. Foreningen kan ikke indtage politiske eller religiøse standpunkter. Det samme gælder dens medlemmer på foreningens vegne.”

  Kommentar by Jesper — 27. maj 2005 @ 00:04

 2. Hvis Guantanamo skal sammenlignes med Gulag, så er det vel på sin plads at sammenligne Irene Kahn med Joseph Gobbels. Deres brug af stærkt opflammende demagogisk brunskjorte taktik syntes bemærkelsesværdigt ens.

  For Amnesty er mennesker lige – men nogle er mere lige end andre. Specifikt er de mennesker der ses som trådt for nær af USA og Israel tusinde gange mere værd en dem der er undertrykt af lande som Sudan, Nord Korea, Somalia og Iran etc. Sådan er den ny virkelighed på disse kanter.

  Men Amnesty International var engang en mere upartisk organisation. Kontakt dem og sig hvad deres nye linie vil betyde for deres fremtidige muligheder for økonomisk så vel som anden hjælp fra jeres hjem – og for deres troværdighed i øvrigt. Vær sober men præcis. En af Amnestys egne strategier har i mange år været at få tusinder af almindelige mennesker til at skrive protestbreve. Lad dem smage deres egen medicin. Hvis nok reagere kan vi måske nå ind til den kerne af anstændighed og balance der er inde i hjertet af Amnesty International – hvis den altså stadig er der.

  Kontak:
  Amnesty International
  Gammeltorv 8, 5 sal
  1457 København K
  Tlf: 33 45 65 65
  Fax: 33 45 65 66
  http://www.amnesty.dk/kontakt/default.asp

  Kommentar by Rune — 27. maj 2005 @ 10:06

 3. Og nu opfordre Amnesty International så andre lande til at arrestere og stille Bush og en mængde andre nuværende og forhenværende topfolk for retten. Lad os nu se om der er nogle fra den danske afdeling af Amnesty International der tør tage teten og lave en civil arrest her den 6 juli. Det kunne være ganske morsomt.

  Kommentar by Rune — 27. maj 2005 @ 10:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper