17. januar 2011

“7-8 maskerede overfaldsmænd” (ARN Århus) – “To gerningsmænd” (Alterta Magazine)

Flere medier gengav for nyligt Antiracistisk Netværks (ARN, Århus) pressemeddelelse om et overfald mod tre venstreorienterede, natten til lørdag i forrige uge. Samme kilde oplyste, uden at blive konkret, at episoden skete i forlængelse af “fire lignende overfald på venstreorienterede i sidste halvdel af 2010”.

Onsdag fandt endnu et overfald sted, og denne gang var det Lokalavisen som refererede en ARN-pressemeddelelse – Nyt nazi-overfald på ung venstreorienteret.

“Kort tid efter onsdagens demonstration mod nazi-vold på Klostertorv i Aarhus blev en af demonstranterne overfaldet af 6-7 maskerede personer. Det skriver Antiracistisk Netværk – Århus, ARN-Århus, i en pressemeddelelse. Netværket anklager den højreorienterede gruppe “White Pride” for at stå bag overfaldet.

Offeret, en ung mand, blev omringet af de maskerede mænd og slået flere gange ved busstoppestedet overfor Banegården. Han slap dog med mindre skrammer, da det lykkedes ham at flygte ind i en bus, oplyser ARN-Århus. Overfaldsmændene beskrives som 17-19 årige pånær én af dem, der var omkring 40 år.

Alerta Magazine, der redigeres af anarkisten Mikkel Boye Danielsen, der plejer tæt omgang med byens militante venstreradikale, har flere detaljer om episoden – Endnu et nazi-overfald.

“En ung deltager fra manifestationen af alternativt udseende, blev for meget kort tid siden slået ned tæt ved banegården, da han var på vej hjem fra manifestationen – netop imod nazioverfald, arrangeret af Antiracistisk Netværk (ARN).

Den unge mand på 18 år, kom gående stille og roligt, da han bliver passet op af en ældre White Pride’er i selskab med en yngre på omkring 18 år. Den ældre begynder at skubbe til manden, og spørge gentagende om han “er fra AFA?!” (Antifascistisk Aktion. red.).”

Da ARN sidste år demonstrerede imod et Morten Uhrskov-foredrag i Hovedbiblioteket, forsøgte aggressive venstreradikale, heraf flere voldsdømte, at komme i håndgemæng med publikum. ARN i Århus, der reelt er et samarbejde mellem militante ‘antifascister’ og Enhedslisten, mangler troværdighed, og det vil nok være en god ide, hvis medier fremover krydstjekker oplysninger, og eksempelvis sammenholder med politianmeldelser. Det man med et fint ord kalder journalistik.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/22244/trackback

2 Comments »

  1. Jeg så et samråd fra folketinget sidste år, hvor den onde højrefløjs overfald på den uskyldige venstrefløj skulle klarlægges. Men jeg tror at det var en skuffende oplevelse for Per Clausen, der havde indkaldt til den, for der var 1 overfald hvor ofret var venstrefløjser (vist nok det overfald med den lille pige med asfalteksem lignende sår i hovedet) resten var 7-9 angreb på folk udøvet af venstre fascisternes pacifister.

    Jeg kunne godt undres over at Kim Møller er bestyre på en højreorienteret blog, og hvis en historie kommer herfra i medierne, skal man huske det er fra en højreorienteret kilde og derfor implicit utroværdig, men når kendte voldlige autonome udtaler sig er de troværdigheden selv og REDOX er bare en slags feriekollektiv der aldrig har hørt om noget der hed politisk vinkel på en historie. Men vi har jo de medier vi fortjener, ellers var DR lukket for længe siden

    Kommentar by broholm (ordblind) — 17. januar 2011 @ 13:56

  2. Lokalavisen.dk ejes af Politiken..

    ‘nuff said.

    Kommentar by Tony Albers — 18. januar 2011 @ 14:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper