6. juni 2005

Lars Hedegaard: klanen som juridisk person gør kollektiv udvisning muligt

Fra dagens Berlingske Tidende, en bidsk Lars Hedegaard-kommentar om Abu Labans forslag om indførelse af arabisk retspraksis på Nørrebro. Et citat fra Blodpenge:

“Når politiet i København således blåstempler retshåndhævelse via mægling mellem slægter, må Groft sagt gå ud fra, at der er indhentet ekstraordinær accept hos justitsministeren, da vi ikke kan finde tanken om slægtsskyld og soning gennem blodpenge nedskrevet i Grundloven. Anerkendelsen af slægten eller klanen som juridisk person kan ikke undgå at styrke de politiske kræfter, der har taget til orde for kollektiv udvisning af forbryderklaner. Det er hidtil blevet afvist med henvisning til, at vi som civiliseret land ikke anerkender kollektiv skyld, men det gør vi altså nu. Således skulle der være åbnet mulighed for, at staten kan leve op til kravet i fortalen til Jyske Lov om »ikke (at) lade slette mennesker, der ikke vil forbedre sig, leve i sit land«.

Oploadet Kl. 18:01 af Kim Møller — Direkte linkSkriv!

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper