26. januar 2011

Barack Obama citerede Koranen, 4. juni 2009 (Cairo)

Interessant afsnit om Den erobrende islam i Islams magt (2010, Jespersen & Pittelkow), s. 33f.

Den 4. juni 2009 holdt USA’s præsident Barack Obama sin meget omtalte Cairo-tale til den muslimske verden. Her gjorde han sig store anstrengelser for at fremhæve, at Vesten og den muslimske verden bygger på fælles fundamentale principper.

For at understrege, hvor meget han kunne identificere sig med islam, gjorde han et Koran-citat til sit med ordene: “Som den hellige Koran fortæller os: ’Vær jer Gud bevidst, og sig altid sandheden.’”

Der var bare et problem: Citatet findes ikke. Man kan godt lokalisere, hvilket vers i Koranen Obama henviste til. Men det lyder ikke, som han påstod, og dets indhold er et ganske andet, end man skulle tro ud fra hans tale.

Der er tale om Koranen 9:119. Her hedder det i den danske oversættelse: “Frygt Gud og hold jer til de sandfærdige!” Det betyder, at muslimer (“de sandfærdige”) skal stå sammen mod de vantro. Lige inden står et af Koranens mest berømte vers om, at muslimerne skal føre hellig krig: “De skal kæmpe for Guds sag, dræbe og selv blive dræbt” (9:111).

Obama søgte at nedtone forskellene mellem islam og Vesten. Men de to Koran-citater gør det stik modsatte: De fremhæver forskellen mellem muslimer og vantro. De understreger, at muslimer skal stå sammen som muslimer og dermed afgrænse sig stærkest muligt i forhold til de vantro. Og de taler om muslimers pligt til at bekæmpe de vantro for at erobre verden for islam.

Den amerikanske præsidents tale var drevet af ønsket om at forbedre forholdet til den muslimske verden. Denne hensigt må i sig selv bifaldes. Der er god grund til at søge at bringe konfliktniveauet ned i forholdet mellem Vesten og den muslimske verden og føre en civiliseret dialog trods de fundamentale værdi- og meningsforskelle. Men det er ikke just betryggende, at en amerikansk præsident for at vise sin velvilje giver en stærkt misvisende fremstilling af grundlæggende budskaber i islam.

Desværre er Cairo-talen ikke noget enkeltstående tilfælde. Mange vestlige politikere og meningsdannere fortier eller omfortolker centrale dele af islams grundtekster. Ofte er de knap nok klar over, at det er det, de gør. De siger, hvad der virker politisk korrekt og politisk hensigtsmæssigt, og føler ingen trang til at gå sagen efter i sømmene.

Dette er dybt problematisk, fordi det ruster den vestlige verden dårligt til at tackle problemerne i forhold til islam. Tilsløring af virkeligheden giver ikke holdbare løsninger.

Fortielserne og omfortolkningerne af de islamiske grundteksters budskaber er særlig problematiske i dag. De sider af islam, som de velmenende og politisk korrekte helst vil ignorere, har nemlig fået en kraftig genopblomstring i de seneste årtier. Flere og flere muslimer, også i Europa, tager de budskaber og holdninger til sig, der ligger i den oprindelige islam, som er formuleret i Koranen og andre hellige skrifter.

(Barack Obama i Cairo, 4. juni 2009; Youtube)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/22470/trackback

17 Comments »

 1. …og han er stadigvæk kun 0.5% af den Islam-apologet, som George W. Bush var:

  The face of terror is not the true faith of Islam. That’s not what Islam is all about. Islam is peace. These terrorists don’t represent peace. They represent evil and war. When we think of Islam we think of a faith that brings comfort to a billion people around the world. Billions of people find comfort and solace and peace.

  http://www.youtube.com/watch?v=9_ZoroJdVnA

  Bemærk datoen. Hans medborgeres lig var endnu ikke bjærgede fra den brændende ruinhob. Hvorfor er den dhimmis kontrafej permanent brændt fast på Uriaspostens forside?

  Det er dobbelt-ærgeligt, fordi han underminerede de smukke budskaber han pakkede ind i et Islam-apologetisk gavepapir. Synd at han ikke nøjes med nedestående del af talen. Ikke synd for Bush, ikke synd for os, men synd for alle amerikanske muslimer, som havde fortjent bedre.

  Muslims are doctors, lawyers, law professors, members of the military, entrepreneurs, shopkeepers, moms and dads. And they need to be treated with respect. In our anger and emotion, our fellow Americans must treat each other with respect.

  Women who cover their heads in this country must feel comfortable going outside their homes. Moms who wear cover must be not intimidated in America. That’s not the America I know. That’s not the America I value.

  Kommentar by WilliamJansen — 26. januar 2011 @ 17:07

 2. 98 minutter, så kom den forventelige svada fra William…

  Bush talte før han sendte amerikanske soldater i krig. Jo mindre befolkningerne i de lande, så det som et angreb på Islam – jo bedre. Ord er gratis, og som præsident skal han hælde vand ud af ørerne. Talk nice – carry a big stick.

  Obama gør helt det samme, og jeg blogger kun fordi bog-citatet klart og præcist pinpointer Koran-citat ude af kontekst.

  Slut herfra.

  Kommentar by Kim Møller — 26. januar 2011 @ 17:28

 3. Hussein Obama er en løgnagtig nar kun overgået at Villy og hans so.

  Kommentar by Fritz — 26. januar 2011 @ 17:51

 4. Troen på at islam vil “vantro” det godt, er meget udbredt her i Vesten og så siger man endda, at vi har mistet troen.

  Kommentar by Menig 442 — 26. januar 2011 @ 17:59

 5. “Sproget udformer den måde vi tænker på og bestemmer hvad vi må tænke,” bemærker sprogforskeren Benjamin Lee Whorf. Når man tager sprogbruget i betragtning hos Vestens regeringer da må man konkludere, at de ikke ønsker at nogen skal tænke på den grundlæggende rolle Islam spiller i konflikten med radikale muslimer.

  Denne selvpåførte spændetrøje forhindrer en diskussion om en fjende der ønsker at verden skal underlægges Sharia Lov, og derved har vi kun meget lidt chance for virkelig at lære ham at kende. Som Sun Tzu bemærkede, da kan man kun ved at lære sin fjende at kende – besejre ham.

  At skifte sprogbrug forårsager forvirring. De nye ‘retningslinjer’ for hvad man må sige, og de trusler der medfølger, hvis man siger det man ved er sandheden, men som de politisk korrekte bare ikke kan tåle at høre har fået mennesker til intet at sige, fordi de “bekymrede for at komme til at sige det forkerte” og for at blive kaldt “racister.”

  Konfucius advarede om at, “hvis sproget ikke er korrekt, så er det der blev sagt ikke det der menes; hvis det der blev sagt ikke er det der mentes, så bliver det der bør gøres ikke gjort.”

  Kommentar by synopsis-olsen — 26. januar 2011 @ 18:13

 6. Islams magt af Pittelkow & Jespersen er en fantastisk bog – smækfyldt med gode analyser og solid dokumentation – nødvendig læsning for alle der læser dette!

  Kommentar by Tintin — 26. januar 2011 @ 18:37

 7. Det kan du ikke være bekendt William. Din polemiske tilgang til at alting er (endnu engang) helt forfejlet.

  Bush talte udfra et et ønske om at undgå et helt berettiget raserianfald fra almindelige menneske i USA. Han forsøgt at undgå en borgerkrig, og det lykkedes ham. Derefter rejste han en hær og sønderslog både Afghanistan og Irak.

  Barrack Hussein Obama rejste til Cairo og sagde undskyld på Vestens vegne. Vi skal nok være venlige og give jer vores lommepenge, I er jo rare mennesker, men vær søde ikke at banke os i frikvarteret!

  Der er fanden til forskel!

  Kommentar by Mikael — 26. januar 2011 @ 21:28

 8. Obama gjorde mere end det. Han misbrugte også sura 5 vers 32. Det er det med, at hvis man dræber et menneske, er det som at dræbe hele menneskeheden, og formålet (motivanalyse – føj) er jo at vise, hvor fredelig og menneskekærlig islam er. Her er det i fuld længde, og for forståelsens skyld er det efterfølgende også taget med.

  Sura 5:32:
  På grund af dette har Vi foreskrevet Israels børn, at hvis nogen dræber et menneske, uden at det sker som hævn, lige for lige, eller for at have skabt fordærv i landet, er det, som om at han har dræbt alle mennesker. Og hvis nogen skænker et menneske livet, er det, som om han havde skænket alle mennesker livet. Vore udsendinge har bragt dem de klare beviser. Alligevel gik mange af dem derefter for vidt på jorden.

  Sura 5:33:
  Gengældelsen for dem, der fører krig mod Gud og Hans udsending og stræber efter at skabe fordærv i landet, er, at de bliver dræbt eller korsfæstet eller får deres hænder og fødder hugget af i modsat side eller bliver fordrevet fra landet. Sådan er det. Der tilkommer dem vanære i denne verden, og i den hinsidige har den en vældig straf i vente.

  Oversættelsen er ikke min, det er en af de autoriserede, sikkert Wulff. Amin Tønnesens er for rosenrød.

  Kommentar by Peter Krogsten — 26. januar 2011 @ 21:41

 9. Det er vist kun for muslimer, at Koranen kan være en hellig bog; så Obama bekræfter med vendingen: “Som den hellige Koran fortæller os”, således, at han er muslim.
  Eller igen: det er ikke så mærkeligt, at mange amerikanere anser ham for at være muslim.

  Kommentar by Jens A — 27. januar 2011 @ 00:09

 10. @ Mikael, du skriver: Bush talte udfra et et ønske om at undgå et helt berettiget raserianfald fra almindelige menneske i USA. Han forsøgt at undgå en borgerkrig, og det lykkedes ham.

  WJ:

  1) Intet berettiger et raserianfald rettet mod uskyldige
  2) Amerikanerne er et civiliseret folk, og de rykkede sammen, ikke fra hinanden efter 9/11
  3) Væsentligst; Bush underminerede hans oprigtigt positive budskaber om arabere og muslimer ved at koble disse budskaber med Islam-apologi. Han kunne sagtens have stillet sig solidarisk med hans medborgere af arabisk/muslimsk baggrund uden at begynde at belære amerikanerne om Islams fortræffeligheder.

  Der var ingen særlig grund til at Bush pludseligt skulle give den som fortolker af Islam.

  Mikael: Derefter rejste han en hær og sønderslog både Afghanistan og Irak.

  WJ: …og forsvarede Saudi-Arabien (hvor 9/11-terroristerne kom fra, og hvorfra terror-prædikende imamer finansieres i stor stil), allierede sig med Pakistan m.m.

  Kommentar by WilliamJansen — 27. januar 2011 @ 01:37

 11. OT -men alligevel.

  Dumheden og naiviteten kender ingen grænser.
  Stakkels piger, men man ligger jo som man har redt.
  Se link:
  http://www.b.dk/nationalt/imamer-vier-danske-teenagere

  Kommentar by Neuhammer — 27. januar 2011 @ 08:11

 12. Bush bankede kun de perler som ham, hans familie eller andre spidser i regeringen enten ikke var venner med, eller havde sammenfaldende forretningsforbindelser med. Bush og den amerikanske våben- og sikkerhedsindustri har scoret kassen på Bin Laden, en industri Bush og hans regeringsvenner samtidig har pæne økonomiske interesser i. Disse interesser er sandsynligvis også er årsagen til at man ‘tilfældigvis’ ikke kan finde verdens mest eftersøgte terrorist? Der er sku penge i frygt. Endvidere står Saudi Arabien bag fremstillingen og distributionen af den ekstremt anti-amerikanske og anti-semititiske udgave af koranen. Den smarte læser behøver ingen yderligere forklaringer, men kan helt selv drage nogle konklusioner om svig, forrædderi og bedrag hos Bush familien og deres slæng.
  Eksempelvis information :
  http://en.wikipedia.org/wiki/Wahhabi

  Kommentar by Boo — 27. januar 2011 @ 08:30

 13. I sin ungdom gik Barack Hussein Obama på koranskole:

  http://www.theaustralian.com.au/news/world/barack-obama-joined-muslim-prayers-at-school-teacher-says/story-e6frg6so-1225949239614

  Kommentar by Crass Børsting — 27. januar 2011 @ 09:29

 14. OM Barak Hussein Obama er muslim får denne verdens plebejere først at vide, når han ikke længere kan vælges til præsident for USA.

  Men så får vi det nok også at vide fra hestens egen mund.

  For han vil da ikke holde kæft med det, når han skriver bogen om hans præsident-tid.

  Så får vi alle at vide hvor dumme vi var – i hvert fald de der troede han var kristen.

  Alt hvad han har foretaget sig i rentning af islam/muslimer er da bemærkelsesværdig elskværdigt ?

  Hvis jeg var amerikaner ville jeg ikke en gang til hoppe ombord i den Obama-galej !

  Kommentar by Vivi Andersen — 27. januar 2011 @ 14:02

 15. Bush og Cheney var kun interesseret i Iraks olie og det var den egentlige årsag til deres indgriben og fjernelsen af den psykopatiske massemorder Hussein! Sådan lyder argumentet fra venstreorienterede som ikke kan forestille sig der kunne være nogle mere idealistiske grunde.
  Det som i forstyrrende grad mangler blandt de 391.832 United Army militær rapporter (og i nogen af de lækkede diplomatiske dokumenter gennem Wikileaks) er nogen omtale af olien som grunden til at være i Irak.
  Hvis Irak have kyllinger i stedet for olie, da ville de Venstreorienterede insistere på at der blev kæmpet i Irak udelukkende for at tjene penge til George Bush’s venner hos Kentucky Fried Chicken.

  Desuden hvis man gør omkostningerne op for USA ved landets indgriben, og det som man har ‘fået’ ud af det i form af ‘billig’ olie, da er underskuddet megagigantisk. Der vil gå rigtig mange år før der bare kommer balance.

  Kommentar by synopsis-olsen — 27. januar 2011 @ 14:18

 16. Mon ikke det er fuld bevidst,
  at Obama laver den åbenlyse fejl,
  for at påpege islams ‘racisme’ og imperialisme,
  og at USA har opdaget det og reagerer ud fra det ?

  Obama er næppe kristen eller muslimerbedåret,
  men det skaber opmærksomhed omkring islams natur at fremhæve forhold,
  også når det skal ligne en misforståelse, for at gøre det.

  Det kunne være sjovt at henvise til, at muslimer, der stjæler skal af med hånd og fod i modsatte sider, det må vel så også gælde asylsvindlere (asyltyveri), momssvindlere, skattesvindlere,
  muslimer må jo kun betale 2½% ’skat’,
  og snyder jo med alt det, for det er jihat, og bør straffes vel islamisk som tyveri..

  Kommentar by uafhængigenationalanarkister — 29. januar 2011 @ 22:34

 17. […] mere: Barack Obama citerede Koranen, 4. juni 2009 (Cairo) Leave a […]

  Pingback by Hvad er hot på nettet lige nu » Blog Archive » Barack Obama citerede Koranen, 4. juni 2009 (Cairo) — 10. februar 2011 @ 23:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper