14. juni 2005

P1 debat med Qureshi & Karpantschof i løgnagtig propaganda under absurd problemstilling

Søndagens P1 debat havde i anledning af attentatet på integrationsminister Rikke Hvilshøj sat spot på et eventuelt medansvar hos ‘politikerne’, og hidkaldt var (af alle) bz-forskeren René Karpantschof og SF’eren Kamal Qureshi. Det overordnede debatemne lød: Kan det overraske, at der kommer politiske attentater? – og på en eller anden bizar ideologisk-motiveret måde endte brandattentatet i løbet af 5 sekunder med at være Dansk Folkepartis & ‘højrefløjens’ skyld. Man undres. [Læs programomtalen og hør lyrikken]

Kamal Qureshi snakkede stort set kun om Dansk Folkeparti – og lyrikken var selv for ham usædvanlig skinger:

“… et meget ekstremt højreorienteret parti med en racistisk ideologi i Danmark, har fået så markant indflydelse…”

“Hvis nu man… skiftede muslimer ud med jøder…”

“Der er jo tale om en retorik – en kamphandling vel nærmest, der er så voldsom at den politiske dialog stopper.”

“Det er jo en tone, en retorik som hører til i værtshus-niveau lørdag aften efter man har fået seks øl…”

“… det er jo derfor jeg nævner det med jøderne, for det der skete i 30’erne… det er lidt det der sker med muslimerne idag…”

Han fik dog også tid til at redegøre for mellemregningerne – som her:

“Når man skaber billedet af en militant invasion, og man skaber billedet af landsforræddere så sætter du et billede op, som gør at dem der så er uenige med de der landsforræddere, dem der så er uenige i den her invasion der foregår i Danmark , de vil jo selvfølgelig inde i deres hoveder siger at der er jo ikke bare tale, vi skal handle med militære aktioner eller handle med voldelige aktioner, og det vi ser i det danske samfund, og som René også var inde på, på Fyn og alle mulige andre steder, det er at racistiske grupper mobiliserer sig, handler, reagerer – et utal af forretninger bliver brændt af. Et utal af indvandrere bliver slået ned, dræbt, stukket ned, – ikke en lyd hører vi fra regeringen.

Kamal Qureshi må simpelthen vide bedre – og derfor må man gå ud fra han lyver. Det får dog ikke historiker René Karpantschof (som jo forsker i emnet) til at korrigere. Tværtom:

Man kan sige at den hårde retorik i udlændingepolitikken og den fremmedfjendske racistiske retorik som er vokset frem siden slutningen af 80’erne, den er blevet fulgt af mere vold, rå hensynsløs mere eller mindre organiseret mod flygtninge og indvandrere. Og det foregår til stadighed i det skjulte, i den forstand at de færreste har nok indtrykket af det er den mest udbredte form for politisk motiveret vold i Danmark. Det er altså at sætte ild til deres asylcentre, indvandrerbutikker, stikker indvandrerne ned på gaden, kaster sten gennem deres ruder, banker dem osv. Det foregår vedvarende, og man kan bare spørge PET…”

Hvor Qureshi ikke supplerede sine påstande med konkrete henvisninger, så forsøgte Karpantschof sig således forsigtigt med en henvisning til PETs opgørelse over racistisk-motiveret vold. Det tog mig under et minut at finde en blot tre uger gammel artikel fra DR Online. Et citat fra PET vil undersøge indberetninger for racisme , hvoraf det fremgår:

“Politikredsene har siden 1992 skulle indberette overfald, der kan tænkes at have racistisk baggrund og som er rettet mod udlændinge. En ordning som i 2001 blev udvidet til at også at omfatte mulige religiøse overfald – og uanset om overgrebene er mod en person eller interesse af dansk eller udenlandsk herkomst. Alligevel toppede antallet af indberetninger med 166 i 1993.

Bemærk iøvrigt følgende:

PETs opgørelse kan naturligvis kritiseres, men det burde dog vække eftertanke at antallet af racistiske overfald toppede længe før Dansk Folkeparti blev en magtfaktor i Danmark, ligesom tendensen stadig er faldende, det hele på trods af bredere definitioner. Kunne man så forestille sig at P1s ordstyrer Martin Sommer gav fantasterne modspil – nej, tværtom. I slutningen af debatten hvor Dansk Folkepartis ondskab forlængst var afklaret, forsøgte Karpantschof med vanlig arrogance at udvide ‘racismen’ til også at omfatte VK-Regeringen – som jo lader ‘de onde’ få deres vilje. Bemærk DR-journalistens bidrag:

“… og det er jo også noget at det der igen er med til at skærpe fronterne, når regeringspartierne gør meget for at tage afstand fra Hitz ut-Tahrir o.l., som jeg isoleret set ikke overhovedet har noget problem med – de er jo ikke demokrater, men når de så samtidig ikke bare er tavse om al den vold der rent faktisk foregår udgående fra racistiske danske kredse. Når de er tavse der, og ikke bare tavse, men heller ikke engang på opfordring vil tage afstand fra det, så er det jo at der er mange der kan få det indtryk at regeringen rent faktisk er ligeså hykleriske som de er blevet beskyldt for at være af denne her aktionsgruppe… [suppleres af DRs ordstyrer Martin Sommer: “Gerningsmændene kan vel også få den opfattelse, at det i en eller anden grad er acceptabelt at begå disse her overgreb fra den siddende regering osv., ihvertfald i stiltiende accept.”]… er kommet så langt ud at de overfalder indvandrere, fordi de måske er enig med Dansk Folkeparti i at indvandrerne er kommet for at erobre vores land, og så er det naturligt at forsvare sig. De danskere ser jo ikke at der bliver taget afstand fra dem, og det kan da godt opfattes som accept, selvom jeg er overbevist om det ikke er ment sådan.”

Hvad skal man sige til sådanne uhyrligheder? Kamal Qureshi talte solen sort med virkelighedsfjern propaganda bl.a. omfattende påstande om højreracistiske drab. René Karpantschof var lidt mere intelligent i sin fremturen, hvad sådan set siger en del om SF’eren. Han kunne dog ikke dy sig for at henvise til PET, og dummede sig således også.

Værst er dog P1, som efter et venstreekstremistisk attentat mod en folkevalgt minister, mener det giver mening at lade to kroniske DF-hadere væve løs om højreradikal vold og Dansk Folkepartis rolle deri – helt uantastet i en lille halv time. Det må retfærdighedsvis siges, at Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard i mandagens P1 debat fik lov til at kommentere beskyldningerne. Det redder dog ikke P1, som fordrejede virkeligheden i et usædvanligt modbydeligt associationstrick baseret på ‘debat’ i stil med:“Hvorfor slår du din kone?”.

PS: Ifølge Ekstra Bladet udgivet dagen før udsendelsen, er Kamal Qureshi netop blevet meldt for vold af sin nabo.

14 Comments »

 1. Apropos dit PS om Qureshi’s anmeldelse: detkunne godt se ud som om at det var anmelderen der var galt på den. Racistiske råb? Møder op med en bodybuilder ven? Vil ikke udtale sig til ekstra bladet? hmm…. En ting er at man, også jeg, ikke bryder sig om Qureshis ideologiske standpunkt eller metoder, men derfor skal man opføre sig ordenligt alligevel. d.v.s ikke-fysisk. (hvis man ikke måtte bande eller sige grimme ting ville jeg personligt være afskåret fra megen kommunikation! :-D
  FAMØST at du gider det store arbejde med at “logge” DR’s ageren. det vil blive en vigtig brik for andre/efterkommende mediekritikere.

  Her er artiklen:

  Ekstra Bladet 11. juni 2005, 1. sektion, side 5

  Nabo-strid: Underbo beskylder Kamal Qureshi for at skubbe eller slå

  Af Anton Rasmussen, Signe Daubjerg og Nils Chr. Nilson

  SF-politikeren Kamal Qureshi, 34, risikerer en voldssag, efter at Qureshi-familiens underbo har anmeldt ham for vold.
  Ifølge Ekstra Bladets oplysninger kommer sammenstødet mellem folketingsmedlemmet og hans noget yngre modpart som kulmination på længere tids uoverensstemmelser, hvor underboen specielt har ladet sig irritere af politikerens børn.
  Det udløste onsdag en direkte konfrontation, hvor Kamal Qureshi følte sig truet af underboen og af en af hans bekendte, der beskrives som ganske muskuløs. Den mandlige underbo har til gengæld anmeldt politikeren for vold.
  Tog ven med
  – Vi har modtaget en voldsanmeldelse i sagen. Den undersøger vi nu nærmere, bekræfter politiinspektør Jørgen Damgaard, fra politiet på Bellahøj. Damgaard ønsker ikke i øjeblikket at udtale sig nærmere om sagens detaljer.
  Ifølge oplysningerne faldt sammenstødet imidlertid i flere omgange. Første gang da Qureshi fulgte sine børn til skole onsdag morgen og hørte, at underboen råbte et eller andet, muligvis racistisk, efter ham og børnene.
  På tilbagevejen ringede politikeren derfor på hos underboen for at få ham til at begrunde og uddybe tilråbene. Mødet udviklede sig imidlertid til et skænderi, og Kamal Qureshi fortrak til sin egen lejlighed. Her blev han dog kort efter opsøgt af underboen, der på det tidspunkt havde fået følgeskab af en bodybuilder-agtig ven.
  Underboen skal her have fremsat alvorlige trusler mod Qureshi.
  På skadestuen
  Men det var underboen, der endte med at gå til politiet, hvor han -tilsyneladende til politikerens overraskelse -anmeldte Qureshi for at have slået eller skubbet ham. Derfor måtte manden også rutinemæssigt en tur på skadestuen.
  Efter flere gange at have været udsat for ubehageligheder og chikanerier på grund af sit politiske ståsted og sin pakistanske herkomst bor Kamal Qureshi i dag på en hemmelig adresse i København. Derudover er han som flere andre fremtrædende politikere jævnligt overvåget af Politiets Efterretningstjeneste.
  Ekstra Bladet har flere gange uden held forsøgt at få en kommentar fra manden, der står bag anmeldelsen.

  Kommentar by mikkel — 14. juni 2005 @ 09:49

 2. Til Mikkel

  Der er sikkert ikke megen kød på sagen, men jeg køber ikke uden videre Qureshis racisme-snak, ligesom jeg heller ikke uden videre tror på naboens udlægning. Ikke desto mindre er han meldt til politiet.

  Kommentar by Kim Møller — 14. juni 2005 @ 10:15

 3. Udsendelsen er noget af det værste-, hvis ikke DET værste, jeg nogensinde har hørt – og det siger ikke så lidt.
  Hvordan det kan være regeringen- og det ultimative hadeobjekt, Dansk Folkepartis, skyld, at integrationsministeren bliver udsat for et attentat, må guderne vide.
  Jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at man ville have en meget god sag, hvis man skulle argumentere for, at det tværtimod er venstrefløjen, der forgifter debatklimaet. Det er ikke småting, regeringen i almindelighed og Dansk Folkeparti i særdeleshed er blevet kaldt i de seneste 10 år: “Racister”, “fremmedfjendske”, “ikke stuerene” og “fascister” for bare at nævne nogle af gloserne.
  Ved at lade borgerlige politikere fremstå som onde og dårlige mennesker har bl.a. Kamal Qureshi indirekte medvirket til at gøre dem til legitime mål for den ekstreme venstrefløj. Det kan Qureshi selvfølgelig ikke selv se, for manden er total blottet for selvkritik. For ham er det altid de borgerlige, i særdeleshed Dansk Folkepartis, skyld. Det kunne jo også være, der var noget om snakken, når højrefløjen peger på problemer med flygtninge og indvandrere. Det statistiske materiale taler ihvertfald sit tydelige sprog med hensyn til kriminalitet og beskæftigelse.
  Hvad angår racisme, vil jeg påstå, at den “omvendte” racisme er langt mere udbredt end den, der retter sig mod udlændinge. Qureshi kan dog kun se tingene fra en side: For ham er alle til højre for SF og de Radikale racister, xenofober eller i bedste fald bare intolerante.
  Noget helt andet er, at Qureshi er en omvandrende selvmodsigelse. Hvordan man på den ene side kan være en troende muslim, der “overtaler” sin kristne kone til at konvertere til islam, og på den anden side være fortaler for kunstig befrugtning, homoseksualitet og mangfoldiggørelse af dyresex overgår min fantasi.
  I øvrigt er jeg temmelig sikker på, at Qureshi selv internt i SF er en hadet mand. Han er illoyal uden grænser, hvilket han dokumenterede på imponerende vis på valgaftenen, d. 8. februar. Da der var optalt 2,8%! af stemmerne, tonede Qureshi frem på tv-skærmene og proklamerede, at SF’s ledelse havde ført en total forfejlet valgkamp. Ledelsens brøde? Den havde ikke taget skarpt nok afstand fra… Dansk Folkeparti.

  Kommentar by Ulrich — 14. juni 2005 @ 11:20

 4. Mine ører var ved at falde af, især da DRs medarbejder Martin Sommer kom med den svada som er markeret med rødt for oven. Holy crap, det var ikke så lidt biased.

  Hvis jeg ikke pt. holdt en lille pause med at skrive klager til DR, så var jeg straks fløjet i blækhuset. Jeg mener bestemt at den udsendelse, og Martin Sommers udtalelse i den grad berettiger en klage til DR.

  MVH
  Jakob

  Kommentar by Jakob — 14. juni 2005 @ 11:59

 5. Den altovervejende del af den politiske vold kommer fra venstrefløjen. Og det dens ævl om regeringens racistiske politik, der opildner til vold mod politiske modstandere.

  Kommentar by Lars M — 14. juni 2005 @ 12:36

 6. Samtidig “glemmer” den socialistiske Kamel Q. og andre på venstrefløjen den omsiggribende kriminalitet, der følger med indvandringen af økonomiske flygtninge fra især den muslimske del af verden. Istedet vrøvler han om racisme og fascisme.

  Kommentar by Lars M — 14. juni 2005 @ 12:41

 7. Man kan tage lidt tilfældig læsning af Københavns Politi’s døgnrapporter. Er alle disse tilfælde af vold udført af ‘personer af mellemøstlig oprindelse’ på danskere (også) ‘racistiske’?

  http://www.politi.dk/Koebenhavn/da/lokalnyt/Doegnrapporter/

  Det er mit indtryk, at Kamals og meningsfællers råben ‘ulven kommer’ om racisme og racistisk vold kan give en række utilfredse og utilpassede indvandrede incitament til at udøve vold og kriminalitet mod danskere. Eksempelvis denne hændelse, som blev beskrevet i Berlingske Tidende:
  http://www.berlingske.dk/indland/artikel:aid=337712/

  »Negeren stak foden ind i hanken på min kærestes taske og slæbte den hen ad jorden. Så råbte min kæreste efter ham: ‘Jeg synes, det er hjernedødt, at I stjæler tasker. Kan I ikke komme tilbage med den?’ Så råbte negeren: ‘Er du racist?’«

  På det tidspunkt stod Benjamins kæreste og negeren meget tæt på hinanden, og hun svarede ifølge Benjamin: »Jeg er fuldstændig ligeglad med, om du er sort eller gul eller grøn eller hvid. Man tager ikke andre folks ting.«

  Det har Benjamins kæreste jo uendeligt ret i.

  MVH
  Jakob

  Kommentar by Jakob — 14. juni 2005 @ 13:28

 8. Det værste er, at den “konservative+liberale” regering ikke vil gøre noget ved propagandaen. De har brug for løgnesenderen for at få os hjernevasket ind i unionen med tyrkiet.

  At socialister er ondsindet ros, er klart da ondsindet ros er socialister. Relativt nyt er, at arbejdsgivere og “borgerlige politikere er med på vognen.

  Det nytter end ikke noget, at sige licensen op. Så stjæler de bare pengene over skatten.

  Øv. Børge.

  Kommentar by Børge — 14. juni 2005 @ 13:52

 9. Til Jakob, jeg havde faktisk glemt historien – i sig selv en indikation på at noget er helt galt. Det giver “Kan du huske Benjamin” en helt ny betydning.

  Jeg havde iøvrigt forventet at politirapporternes offentliggørelse på nettet ville møde kritik, det er jo Stadion 2 (TV2-prog.) på skrift – og således informationer der ligner racisme til forveksling…

  Flot pk på døgnrapporten fra idag: “Jægersborggade. Fornærmelig tiltale

  En 40-årig kvinde blev den 13. juni kl. 0801 sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser for at have beskyldt en politimand for at have sympati for et tidligere større tysk politisk parti. “

  Kommentar by Kim Møller — 14. juni 2005 @ 13:53

 10. Racisme ? Det er noget den hvide man udøver mod alle andre.

  (Og det paradigme er på ingen måde selv racistisk. Really. Honestly. No, really)

  Kommentar by DaLi — 14. juni 2005 @ 14:39

 11. Jep. noget det værste DR har budt os i nogen tid. Demonstrér: hold op med at betale livens til dette såkaldte “public service” makværk. P 1 er en kællingekanal m. stærk venstre slagside.

  Kommentar by Steen — 14. juni 2005 @ 17:22

 12. Og så er det Karpantschofs skyld at der er nogen der har sendt bagepulver til Quraishy ?

  Kommentar by Christian — 14. juni 2005 @ 23:10

 13. Kamal Qureshi – en desperat mand.
  Desperat fordi selv han har øjne og ører at se og høre med. Og virkeligheden forsøger han at omgåes ved at vende denne på hovedet.
  Han kan IKKE undgå at erfare, at hans “tros”fæller for manges vedkommende er inkompatible.
  Hvis jeg måtte opleve mine trosfæller opfører sig så primitivt og modbydeligt overfor det land og dets indbyggere som vi havde valgt at slå os ned i – ville jeg skamme mig ud over alle breder.
  Og jo værre min fæller opførte sig – jo værre ville jeg selv have det.
  Hvor ydmygende at måtte tilhøre en tro/ideologi der åbenlyst dyrker og spreder vold og død.
  Hvis medlemmer er domineret af emotioner.
  Hvor de kognitive muligheder ikke kommer i funktion – men hvor man for de manges vedkommende kører løs på infantile måder.
  Hvor ydmygende, at ens fæller viser sig ikke at evne at agere konstruktivt og positivt som de fleste andre gør i Vestlige lande.
  Spørgsmålet er HVOR langt ude i sin desperation Kamal Q. befinder sig.
  Nok til at konstruere ikke bare løgnagtigheder i tale – men også i handlinger ?
  Den mand er at beklage.

  Kommentar by vivi andersen — 15. juni 2005 @ 05:42

 14. Jeg sendte følgende e-mail til Kamelen lige før valget… har aldrig fået svar.

  Om bogen: ”Når du strammer garnet…”

  Kamal Qureshi bruger Canada som eksempel i sin vision om fremtidens Danmark (kapitel 14):

  Den canadiske minister for multikulturelle anliggender Jean Augustine siger: ”Europæerne behøver ikke frygte indvandrerne. Mangfoldighed giver styrke, og Europa må også erkende, at vi lever i en global landsby. Der er ingen grund til at være bange. Indvandrere kommer med færdigheder, og hvis de bliver budt velkommen, så yder de deres bidrag til samfundets bedste.”
  Hvis vi i Danmark havde haft en positiv indgangsvinkel til debatten, kunne resultatet være blevet et andet end den debat, som kører i øjeblikket i Danmark, hvor Dansk Folkeparti har været gode til at holde gryden i kog, og hvor først Venstre, senere de Konservative og efterhånden også Socialdemokraterne har fulgt trop.

  Hvis man så undersøger produktiviteten for den største og ældste etniske gruppe i Canada overhovedet, nemlig indianerne (altså, landets oprindelige indbyggere), så får man et meget sigende billede:

  The employment-population ratio reflects the degree to which a labour pool is
  effectively utilized. In 1996, the rate for Registered Indians living on-reserve was
  36.7%. By comparison, the employment-population ratio reported for the general
  Canadian population aged 15 or more that year was 58.9%.

  Hvis man søger på Google under: Social conditions in Canada, finder man ret hurtigt følgende tekst:
  2. DISCRIMINATION AGAINST POOR PEOPLE IN CANADA

  The current Canadian Human Rights Act 4 does not prohibit discrimination on the basis of poverty. This omission must be corrected. Persons who are poor are discriminated against in all aspects of their lives. Not only do the poor face the disadvantages of poverty, but also the stigma and stereotypes associated with it.

  Statistics relating to poverty in Canada are disgraceful. The gap between rich and poor, instead of decreasing, only continues to expand. For example:

  During March of 1999, over 790,000 Canadians (roughly the population of New Brunswick) made use of a food bank. 5 A full-time job in 1997 at the average Canadian minimum wage provided a single person an annual income equal to approximately 70% of the poverty line. 6 The average income in 1996 for a single person on welfare in Canada provided an income equal to approximately 36% of the poverty line. 7 Over 60% of single mothers and almost 20% of all Canadian children lived below the poverty line in 1997. (FONT SIZE=-2>8

  As described by Professor Martha Jackman 9, people who are poor face discrimination in employment, in the provision of goods and services, and in accommodation. In the area of banking services, Professor Jackman quotes a welfare advocacy group, as follows:
  Most people on welfare are refused access to banks to cash welfare cheques because they don’t have means to open a bank account or identification such as a driver’s licence or major credit card, required by the bank … as a result, welfare recipients are forced to deal with third parties, such as cheque cashing businesses, landlords, stores, unscrupulous individuals, which usually means the poorest people in society have to pay six to thirty per cent of the cheque for a service free to everyone else.
  Professor Jackman also points out that discrimination against the poor in the area of accommodation is even more pervasive. As the Dartmouth/Halifax County Regional Housing v. Sparks 10 case illustrates, where they are tenants in government-owned or subsidized housing, the poor are often denied the ordinary protections which private sector tenants enjoy under residential tenancies legislation. 11
  The very failure to include poverty or the most common attributes of poverty under federal and provincial human rights legislation is, in some regards, the clearest evidence of the socially and politically marginalized status of the poor. Such an omission demonstrates that, notwithstanding overwhelming statistical evidence, poverty as a source of systemic social, economic and political disadvantage is not even formally recognized or acknowledged under legislation designed specifically to ameliorate the condition of groups facing historic and continuing discrimination. For persons who are poor, this omission reflects, reinforces, and facilitates continued systemic bias against them in Canadian society. It is evident, therefore, that failure to include poverty under federal and provincial human rights codes violates the equality rights of the poor under section 15 [of the Charter of Rights and Freedoms]. 12
  Med andre ord: man har ingen problemer, hvis man på ingen måde erkender deres eksistens.

  Det forekommer mig, at du advokerer politiske løsninger, der kommer fra et land, hvor man tilsyneladende diskriminerer mindretal, men overhovedet ikke vil indrømme det! På hvilken måde adskiller dette sig fra danske tilstande, når man udlægger dem, som du gør?

  Hvis dette er din ambition for den fremtidige integration såvel som den overordnede sociale udvikling i Danmark, så lad os da for indvandrernes såvel som for danskernes skyld håbe at Pia får sig et godt valg.

  Kommentar by Per Nielsen — 15. juni 2005 @ 08:02

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper