18. juni 2005

Kjeld Krageskov til Kamal Qureshi: Dokumentation for påstande ønskes

Fra dagens Berlingske Tidende – et af disse læserbreve jeg burde have skrevet:

Hov. Det gjorde jeg jo også, blot til Jyllandsposten, som dog afviste det:

Kamal Qureshi om højreracistiske drab og andre vandrehistorier

Det er ikke småting man skal finde sig i som licensbetaler. I søndags (12/6) havde P1 debat i kølvandet på attentatet mod integrationsministeren gjort politikernes retorik, og dens betydning for politisk-motiveret vold til emne, og minsanten om ikke P1-redaktøren i denne kontekst havde valgt at invitere to venstrefløjs-ikoner i studiet. SF’eren Kamal Qureshi gav en opvisning i anvendelse af associationstricket, og det lød blandt andet at muslimerne var vor tids jøder, at det hele var set i 1930’erne og ja… Dansk Folkeparti havde en ’racistisk ideologi’. Dagens anden gæst, historikeren René Karpantschof var helt enig, og tilføjede at den rå og hensynsløse vold var tiltaget mod flygtninge og indvandrere siden slutningen af 1980’erne. Det mere end lå i luften at det skyldtes Fremskridtspartiet og Dansk Folkeparti.

Efter godt 10 minutter hvor ondskaben i Danmarks 3. største parti var afklaret, så rettedes angrebet imod VK-regeringen, som jo var skyldig i at give partiet indflydelse. Her var Qureshi igen værst med sine påstande om at racisterne mobiliserede og organiserede sig – alt imens regeringen stiltiende accepterede deres gerninger. På et tidspunkt gik det lidt i selvsving, og man måtte høre at ”et utal af indvandrere bliver slået ned, dræbt og stukket ned”. Det passer ikke helt, men det faldt tydeligvis i god jord hos Karpantschof som trods det, at han forsker i emnet – bifaldt og supplerede med at hvis man var i tvivl kunne man jo bare spørge PET.

Det gjorde jeg så, og fik hurtigt entydig dokumentation for det stik modsatte. Seneste PET-opgørelse over racistisk-motiveret overfald vold (fra 23/5 i år), fortæller ikke bare at tendensen er klart faldende, men at denne form for vold toppede helt tilbage i 1993. Bemærkelsesværdigt, ikke mindst når det fortælles at der i 2001 fra politisk hold blev indført bredere definitioner. Tallet for 2004 er det laveste siden PET begyndte at registrere centralt, klart lavere end i 2001 hvor VK-regeringen kom til magten.

En debat mellem to meningsfæller kan vanskeligt ende med at blive andet end selvforstærkende monologer, med mindre ordstyreren er sin opgave voksen, og det var P1s Martin Sommer langtfra. Tværtom. På et tidspunkt bidrog han ligefrem til hetzen med den absurde påstand at gerningsmændene til (højreorienteret) vold, på grund af den manglende fokus på problemet, kunne få den opfattelse, at det i en eller anden grad var “acceptabelt at begå disse her overgreb fra den siddende regering”.

Tilbage til start. Rikke Hvilshøj udsættes for et attentat begået af en venstreekstremist. DR inviterer to fra venstrefløjen i studiet som udelukkende taler om højrefløjens retorik og vold, alt sammen baseret på påstande de ikke kan dokumentere. Dansk Folkeparti var problemets kerne postulerede de, selvom de vel måtte vide at antallet af racistiske overgreb (jf. PETs opgørelse) i dag blot er en brøkdel af det den var da partiet blev grundlagt. Absurd. Intet mindre.

Se evt. P1 debat med Qureshi & Karpantschof i løgnagtig propaganda under absurd problemstilling.

Oploadet Kl. 09:13 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer

9 Comments »

 1. Kamelen har fået solstik. Men venstreorienterede bliver meget sjældent hængt op på det sludder, de siger. Der har dog været 2 læserbreve i Berlingske med krav om dokumentation. Vi får se, om kamelen kan give andet end fækalier fra sig.

  Kommentar by Crass Børsting — 18. juni 2005 @ 11:02

 2. Så får jeg nok heller ikke optaget følgende læserbrev, som jeg sendte til JP (det KAN dog være, det kommer i – har endnu ikke modtaget afslaget):
  En dyb hemmelighed

  I radioens P1 kunne lytterne 12. juni måbende høre en pseudo-debat med Kamal Qureshi (SF) og René Karpantschof (tidligere BZ’er) i anledning af brandattentatet på integrationsministeren. Den dybere pointe var tilsyneladende, at Dansk Folkepartis retorik generelt er skyld i både dette attentat og samtlige problemer med unge andengenerationsindvandrere og kultursammenstødet med muslimer.

  Men folketingspolitikeren Qureshi havde ikke alene en dyb pointe, som i øvrigt blev slået fast med en sjældent overgearet retorik. Han besidder som den eneste i Danmark også viden om en dyb hemmelighed, idet han sagde: …”vi ser i det danske samfund, …at racistiske grupper mobiliserer sig, handler, reagerer – et utal af forretninger bliver brændt af. Et utal af indvandrere bliver slået ned, dræbt, stukket ned, – ikke en lyd hører vi fra regeringen”.

  Kære Qureshi, måske skyldes det sidste, at heller ingen andre nogensinde har hørt en lyd om dette problem. At tænke sig, vi har slet ikke hørt om de mange “hvide ghettokvarterer”, hvor muslimske indvandrere ikke tør bevæge sig ind, fordi de bliver overfaldet og dræbt på stribe af de indfødte! Hvordan kan det mon være, at vi andre ikke har hørt et kvæk om disse forfærdende tilstande i pressen? Naturligvis vil hr. Qureshi en af de førstkommende dage fremlægge dokumentation for landets virkelige tilstand. Aviserne må da stå i kø for at skrive om det.

  Kommentar by Helle Hartmann Nielsen — 18. juni 2005 @ 11:02

 3. Så længe regeringen ikke tør udrense eller lukke DR, er den ikke sit demokratiske ansvar voksen.

  Kommentar by IL KIMPO — 18. juni 2005 @ 12:48

 4. Til gengæld optog de et læserbrev fra den modbydelige Carsten Agger fra det klamme ‘Minoritsparti’.

  Kommentar by Christian — 18. juni 2005 @ 14:37

 5. http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3110990

  Kommentar by Christian — 18. juni 2005 @ 14:38

 6. Kamal Qureshi bliver NØDT til at dokumenterer sine påstande.
  Hvis ikke må han leve med en ny betegnelse af ham selv -som løgner.
  Intet han fremover vil fremsige kan stå til troende.
  Og for ham i hans gerning som læge er det ret alvorligt tillige.
  For hvordan kan en udøvende hospitalslæge være tillidsvækkende- når han i al offentlighed stiller sig frem som en fuldendt løgnhals ?

  Kommentar by vivi andersen — 19. juni 2005 @ 05:20

 7. Tja, Krageskov havde mere held med sine kragetæer…

  Hvis ikke det var så tragisk (ikke så meget Kamel Garage selv som at medierne agerer heppekor for den slags forvrøvlede absurditeter), så ville hele skingerheden hos pakistaneren jo nærmest være komisk.

  Nudge, nudge – say no more. Okay, de fleste kan sikkert huske Monty Pythons sketch, hvor de konkurrerer om at fortælle de mest gruopvækkende historier om deres barndom [noget i retningen af “vi boede i en papkasse på bunden af en sø og blev kørt over af en lastbil tre gange om dagen”]. Så Kamelen pukler sikkert allerede med en opgradering af sine skrækhistorie. – Ryd forsiden på Politiken, Tøger Silketråd: “Ekspert [i.e. vor pakistanske ven]: Tusindvis af muslimer myrdes dagligt på Nørrebro”.

  Så i øvrigt forleden en (gammel?) spiseseddel fra Ekstrabladet, hvor der stod noget i retningen af, at den pakistanske doktermand Garage var blevet politi-anmeldt for et voldeligt overfald på sin underbo. – Han spillede naturligvis uskylden selv – endnu et psykopatisk træk – og bedyrede, at der var tale om “chikane” [altså fra den forurettede underbos side]. Har ikke lige været i nærheden af et bibliotek; men man burde da kunne finde det.—–> Ring a bell, anyone?

  Kim—> Det ser da ellers ud som et særdeles relevant, indholdsmættet og aktuelt læserbrev – så du har da al mulig grund til at bide dem i haserne. – Problemet kan måske være, at det er “overkvalificeret” – mindre læserbreve skal jo helst være meget “forsimplede”. – Måske du kunne tilbyde JP at ombytte dit indlæg til en kronik, så I kan blive gode venner igen?

  Hvad Kamelen angår, så er han da givetvis særdeles “øretæveindbydende”. Ikke bare hans partifarve; men hele hans attitude. Han mangler fundamental respekt for andre mennesker og for folkestyret. Men det er jo en gammel syge blandt visse personer fra en vis kulturkreds…

  En sådan arrogance og nærmest racistisk foragt for “mindreværdige” som Kamel Quraishi udviser kan jo nemt føre til lig på bordet – tænk bare på den tragiske Brønshøj-massakre, der nu oprulles i retten: 2 voksne, et ufødt barn og en efterladt mor, der begår selvmord af sorg. Alt sammen et resultatet af, at en araber-dreng aldrig fik sat grænser, og nu lige mente at han havde “ret” til at køre ræs som det passede ham. – Det er virkeligt skræmmende at tænke på, hvor mange af disse psykopatiske typer – mini-Uday og Qusay Hussein-typer – der går rundt her i vort land.

  Hvad Qureshi angår, så er jeg enig i, at man burde gøre et eller andet for at konfrontere ham med hans uhyrligheder. En måde er naturligvis vidt og bred at kalde ham en “løgner” – hvad han jo ikke kan benægte – og en injuriesag – make my day. Måske kunne man også ved lidt lobby-arbejde få det listet ind i Folketinget – man kan jo i princippet spørge om hvad som helst – seriøst og useriøst [tænk bare på Villy Søvndal og hans amerikanske specialstyrker under indlandsisen, eller hvad det var].

  Fortsat god dansk sommer.

  Kommentar by milgrom — 20. juni 2005 @ 22:23

 8. Til Milgrom

  “Kim—> Det ser da ellers ud som et særdeles relevant, indholdsmættet og aktuelt læserbrev – så du har da al mulig grund til at bide dem i haserne. – Problemet kan måske være, at det er “overkvalificeret” – mindre læserbreve skal jo helst være meget “forsimplede”. – Måske du kunne tilbyde JP at ombytte dit indlæg til en kronik, så I kan blive gode venner igen?”

  Sendte det videre til Berlingske Tidende, som bringer det en af dagene.

  Kommentar by Kim Møller — 20. juni 2005 @ 22:28

 9. Glimrende!

  Har du i øvrigt overvejet at rive en ph.d. ned fra hylderne:

  http://www.jp.dk/kultur/artikel:aid=3117462/

  Kommentar by milgrom — 20. juni 2005 @ 22:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper