21. juni 2005

28 pct. af alle indvandrere dumper intelligenstest til session – men intet med kultur at gøre…

Sent mandag aften leveres der barske nyheder såsom denne her Ritzau-notits (i Jyllandsposten) – Indvandrere dumper i intelligenstest i forsvaret:

Mens 28 procent af alle indvandrere og efterkommere dumper intelligensprøven på session i forsvaret, er det tilsvarende tal for danske unge kun syv procent. Det viser en rapport baseret på 22.646 sessionsresultater, som Forsvarsakademiet har lavet.”

Ingen er vel født dumme, og som jeg for nogle få timer siden fik påtalt – så har kultur intet at sige. Fra de evige halal-analer samme pointe tilsat lidt lyrik – Üzeyir Tireli i Forestillinger om ‘muslimsk børneopdragelse’:

“Alene den geografiske variabel åbner således op for nye dimensioner og kompleksiteter ved forestillingen om en ensartet muslimsk børneopdragelse. Kobler vi andre variabler som fx social klasse eller fysisk og social lokalitet, så opstår der myriader af opdragelsesformer blandt forældre med muslimsk/religiøs baggrund. Det hænger sammen med, at selv den religiøst intenderede opdragelse afstemmes med en række forhold uden for religionen.”

Mere troværdige bortforklaringer søges.

Opdate:

 • DR Online: Indvandrere dumper i intelligensprøven på session.
 • Forsvarsakademiet: Rapport om undersøgelse af eventuelle barrierer i den skriftlige sessionsprøve for ”nydanskeres” aftjening af værnepligt.
 • Oploadet Kl. 00:11 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

  19 Comments »

  1. Forklaringerne er simple, som undersøgelsen også selv kommer ind på:
   – der er ikke taget højde for social klasse
   – der er ikke taget højde for motivation

   Og de er borte i DR’s omtale (der kan du tale om bortforklaringer)

   Kommentar by Mona — 21. juni 2005 @ 05:36

  2. Til Mona

   Såvel ’social klasse’ og ‘motivation’ er i allerhøjeste grad et resultat af kulturelle forskelle. Den kultur indvandrerne vokser op med giver typisk ikke kompetencer til andet end de lavere socialklasser, hvad så er medvirkende til at forstærke følelse af ikke at være en del af det danske samfund – og bidrage. Her har vi motivationen.

   Er du uenig, så giv mig lige din udlægning.

   Kommentar by Kim Møller — 21. juni 2005 @ 08:01

  3. Jeg kan garantere for, at mange af dette lands fremmeste mænd kommer fra socialt ringe kår.

   Omvendt kan jeg også garantere for, at de laveste sociale klasser i dette land er dannet af de ringeste mænd, for nu at blive i sproget.

   Som med alt andet, tror venstrefløjen at den kan relativisere dumhed med passende skalafaktorer. Nogle er kloge og andre er dumme. Sådan er det.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 21. juni 2005 @ 09:33

  4. Hvad med islam som en faktor?

   Der kan næppe være tvivl om, at logik og rationalitet står i stærk kontrast til et krav om uforbeholdent at godtage at Koranen er Guds ord. Enhver påstand om andet er jo gudsbespottelse. Man kan vel roligt påstå, at Islam er fjendtlig overfor rationalitet.

   Hvis en sådan religion fylder meget i ens liv er det jo ikke så underligt, at man ikke udvikler en særlig god logisk sans samt et kritisk sind.

   Kommentar by Jesper — 21. juni 2005 @ 09:44

  5. “Raceopdeling” *sic*

   http://www.eskapist.dk/blog/blogindex.html

   “Nyhederne på DR fortalte i går aftes at Indvandrere dumper i intelligensprøven på session.

   Jeg troede ikke at det var lovligt at registrere folks race i Danmark?”

   Kommentar by Christian — 21. juni 2005 @ 10:07

  6. Min pointe var, at kultur og samhørighed er et diffuse og tvetydige begreber, der ofte bruges i retorisk øjemed. Der er vigtigere og mere virkelighedsnære ting at forholde sig til. Men det gider jeg ikke diskutere her også… :)

   Kommentar by Johan Espersen — 21. juni 2005 @ 11:35

  7. Det kunne jo tænkes at indvandrerne simpelthen ikke gider gøre sig umage ved testen eller med vilje snyder sig til en lavere score for at slippe for værnepligten. Det ville jo være klogt.

   Hvis de derimod gør sig umage, er problemet næppe hverken socialt, økonomosk, uddannelsesmæssigt, kulturelt eller religiøst.

   IQ er en af de mest arvelige personlige egenskaber vi kender. Så hvis børn har lav IQ, er det fordi de er født dumme, og de født dumme fordi deres forældre er født dumme.

   Så måske er det bare specielt dumme mennesker der er flyttet til Danmark.

   Hvis det er tilfældet, ville det også forklare hvorfor de ikke kan få arbejde, klarer sig dårligt i skolen, bliver kriminelle osv., for nøjagtig det samme gælder børn med lav IQ.

   Men jeg tror nu det er værd at undersøge snydeteorien først. Danskere snyder med ryggen. Måske er det bare forskellige snydekulturer.

   Kommentar by Anonym — 21. juni 2005 @ 11:48

  8. Til Jesper

   Klar pointe du har fat i.

   Til Johan

   “Min pointe var, at kultur og samhørighed er et diffuse og tvetydige begreber, der ofte bruges i retorisk øjemed.”

   Hader den slags insinuationer. Kunne det ikke tænkes at kritikerne virkeligt mente de det sagde – og at det hele ikke blot er “i retorisk øjemed”.

   At noget er diffust og svært at forholde sig til, betyder jo ikke nødvendigvis at man skal holde sig fra emnet. Det afgørende må være hvilke konsekvenser emnet har.

   – fint at læse du ikke er medlem af Radikal Ungdom.

   Kommentar by Kim Møller — 21. juni 2005 @ 11:58

  9. Jeg troede ikke, at vi skulle tage denne diskussion nu…?

   Læs desuden dette link: http://www.dr.dk/nyheder/indland/article.jhtml?articleID=260415
   Det er da ufattelig intelligent gjort.

   Kommentar by Johan Espersen — 21. juni 2005 @ 14:27

  10. Til det sidste indlæg fra Johan og det link du havde med.

   Fædregruppen hævder at de (de unge) dumper med vilje, da det er lavstatus at være i militæret og det hæmmer deres karriere. Hvilken karriere er det der bliver hæmmet? Gruppen af unge mænd fra den ikke-vestlige kulturkreds der bor i Danmark, slår ikke just mig som værende mennesker på vej frem i erhvervslivet. Tværtimod hører man hele tiden undskyldningen fra halal-pivdyr, at de netop ikke er integreret på arbejdsmarkedet / uddannelsesinstitutionerne og det er derfor de er massivt overrepræsenteret i kriminalrapporterne. Men det er måske karrieren som knivstikker, røver og voldtægtsmand, der vil blive bremset ved et ophold i de væbnede styrker.

   Wenck

   Kommentar by Wenck — 21. juni 2005 @ 14:53

  11. Uanset hvad finder jeg det stadig intelligent at aktivt forhindre, at man bliver tvangsindskrevet til noget man ikke har lyst til.

   Kommentar by Johan Espersen — 21. juni 2005 @ 16:08

  12. Hvis man foragter det samfund, man lever i og af, er det da også en ganske snedig fremgangsmåde ikke at gennemgå en uddannelse og så vidt muligt at undgå at komme i arbejde.

   Det er den form for intelligens, ca. 50 pct. af de unge indvandrermænd lægger for dagen. De trives som gøgeunger i en lærkerede.

   Og DET er samfundets skyld.

   Kommentar by Crass Børsting — 21. juni 2005 @ 18:16

  13. “Uanset hvad finder jeg det stadig intelligent at aktivt forhindre, at man bliver tvangsindskrevet til noget man ikke har lyst til.”

   Fint nok, jeg er alt for et frivilligt elite forsvar som ikke skal slæbe med uduelige tøsedrenge og ugidelige egoister. Så længe det går hen og ender med vi ikke kan forsvare os når vi skal.

   Men “motivationen” fejler åbenbart også folkeskolen hvor 50 % 2 generations “nydanskere” forlader skolen som funktionelle analfabeter.

   Måske kunne det tænkes at have noget med kulturen at gøre, du skal da være ualmindelig blind eller godtroende for at ikke have bemærket at intellektuelle dyder er ikke i allerhøjeste kurs indenfor islam og der udgives og læses utrolig få bøger selv i mere velstillede oliestater.

   Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 21. juni 2005 @ 18:22

  14. Kultur. Kultur har en opfatteligt indflydelse på læring, dannelse og ens forhold til sine omgivelser.

   Det er ikke for ingenting at den hebraiske kultur har fostret mange nobel-prismodtagere. Børnene lærer næsten helt fra de er små at læse i Torah (gammel-testamente), og andre skrifter. Der er selvfølgelig forskelle mellem menneskene i den hebraiske kultur, men generelt er de et positivt syn på uddannelse, og uddanner sig gerne gennem hele livet.

   Ligeledes er uddannelse og loyalitet højt agtet i konfucianistiske kulturer (fx. Kina, Japan).

   I Danmark har man haft et lidt ambivalent forhold til uddannelse. Kun ca. 33% får en videregående uddannelse. Men Danmark og dansk kultur har fået øjnene op for uddannelse, og dens vigtighed.

   Kommentar by Thomas — 21. juni 2005 @ 19:54

  15. “Uanset hvad finder jeg det stadig intelligent at aktivt forhindre, at man bliver tvangsindskrevet til noget man ikke har lyst til.”

   Johan, hvad er det for noget vrøvl der kommer ud af din pen. Enhver idiot kan da lade sig dumpe i en test. Synes du også at det er et tegn på at man er yderst intelligent hvis man undgår at blive tvangsindskrevet til at betale skat ved at lave sort arbejde? Eller er det kun når det man bedrager samfundet for at undgå de politiske tiltag du er imod at det er i orden? Undlad bare at svare, jeg har gættet hvad du vil skrive.

   Kommentar by Jesper — 22. juni 2005 @ 08:12

  16. “Det er ikke for ingenting at den hebraiske kultur har fostret mange nobel-prismodtagere.”

   Det har den danske kultur såmænd også. Danmark er på trods af sin lidne størrelse det land i Verden med 9. flest nobelpriser i kemi, fysik, medicin og økonomi.

   http://intl.fh-pforzheim.de/publica/nobel/nobelcountries.html

   “I Danmark har man haft et lidt ambivalent forhold til uddannelse. Kun ca. 33% får en videregående uddannelse. Men Danmark og dansk kultur har fået øjnene op for uddannelse, og dens vigtighed.”

   Nu har uddannelse så vidt jeg ved altid tidligere været vægtet højt. Indførelsen af velfærdsstaten og den høje progression på skatterne har dog gjort det økonomisk mindre attraktivt at tage en lang uddannelse de sidste mange år. Det skal dog siges, at vi er det land i Verden, der samlet set har næstlængst skolegang per indbygger. Så man kan altså sige at uddannelsen er mere spredt ud på befolkningen end i resten af Verden (dermed intet sagt om det er økonomisk optimalt).

   http://www.oecd.org/document/11/0,2340,en_2825_495609_33712011_1_1_1_1,00.html

   (Indikator A1)

   Kommentar by Jesper — 22. juni 2005 @ 08:37

  17. Nu afgøres det ikke udelukkende ved en skriftlig test hvorvidt folk er egnede eller ej til militær tjeneste.
   Der er også den fysiske undersøgelse – samt samtaler.
   Men – jeg kan ikke være ked af, at disse unge, muslimske fyre IKKE kommer ind i militæret.
   Fremtidens militær har ikke brug for almindelige knoldesparkere.
   Fordi dette vil bliver opbygget af små, specielle enheder der virkelig KAN honorere de krav der stilles.
   Til dette kræves nogle typer af folk der er skolemæssigt/uddannelsesmæssigt veluddannede. At kravene til disse omend ikke vil komme på med niveau som hos F-16 piloterne, som jeg kender til idet min ældste søn er aktiv F-16 pilot – så vil disse snerpe der hendad.
   Folk hvis mønstre fremviser emotionelle reaktioner uden samtidig kobling med de kognitive områder er farlige.

   Kommentar by vivi andersen — 22. juni 2005 @ 09:02

  18. Under alle forhold er det sikkert godt at forsvaret er bemandet med etniske Danskere. Med den hast de fremmede og deres afkom sætter deres præg på Danmark, kan vi snart komme i den situation, hvor forsvaret skal sættes ind i konflikter mellem “ny-” og “gammeldanskere”.
   Intet i sol og måne tyder på, at de fremmede ikke er i flertal om 50 år. Med den opførsel de præsterer, vil konflikterne galopere.

   Ovenstående gælder også politiet. Husk – blod er tykkere end vand.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Anonym — 22. juni 2005 @ 10:10

  19. “Synes du også at det er et tegn på at man er yderst intelligent hvis man undgår at blive tvangsindskrevet til at betale skat ved at lave sort arbejde?”

   Ja, på nuværende tidspunkt er sort arbejde en sund ting.
   Ved arbejdsdeling og specialisering skabes der større velstand. Ved hjælp af pengeøkonomi i stedet for bytteøkonomi, kan der igen skabes endnu mere arbejdsdeling og velstand. Arbejdsdeling gør os simpelthen rige. Mere simpelt bliver det næppe. Men jo dyrere det er at lave arbejdsdeling, jo mindre af den sker der, og jo mindre velstand skaber vi til hinanden. Ubehersket skat på varer og arbejde mindsker arbejdsdelingen. Mit komfur bliver ikke repareret, og maden bliver ikke produceret, fordi det er for dyrt at gøre det. De høje skatter får altså på lang sigt velstanden til at falde. Her kommer det sorte arbejde ind – det sørger for at der stadig foregår en arbejdsdeling på trods af de massive skatter.
   Målet må vel være at sætte skatterne ned. Til dette mål er sort arbejde et fremragende middel.

   Samtidig kan jeg henvise til det lidt mere dagligdagsagtige: En cola bliver billigere i de store butikker når der eksisterer en kiosk som sælger det meget, meget billigt. Det er da skønt.

   Pointen er, at de indvandrere, der snyder sig fra værnepligt og arbejder sort, faktisk er en flok intelligente folk. Det samme kan vel også til en vis grad siges om de indvandrere, der bare bliver hjemme, fordi det ikke kan betale sig at tage et arbejde. Hvorfor skulle de dog gøre det?
   Nej, vi må reformere vores bistandssystem – ændre det til en form for NIT måske, hvor det altid kan betale sig at tjene en krone ekstra. Nå, men nu er jeg vist kommet væk fra emnet.

   Kommentar by Johan Espersen — 22. juni 2005 @ 13:48

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper