26. juni 2005

Henrik Gade Jensen: eksisterer venstreekstremisme slet ikke?

Mere Henrik Gade Jensen, denne gang fra onsdagens Berlingske Tidende. Her i fuld længde:

Ekstremisme
Populister og ekstremister findes kun til højre i det politiske spektrum, skrev Berlingske Tidende 11. juni ud fra en undersøgelse. Venstrefløjen derimod forbindes aldrig med noget »ultra«, »super« eller »ærke«. Hvis man slår op i Den Store Danske Encyklopædi bekræftes denne iagttagelse. I leksikonnet findes et opslag om »højreekstremisme«, men ikke et tilsvarende om »venstreekstremisme«. Og »højreekstremisme« forbindes med »militante nynazistiske grupperinger« og »det danske
naziparti DNSB«.
Det er med Encyklopædien ophøjet til objektiv viden. Det er den akademiske fagkundskabs vurdering i Danmark. Det er ideologiserende eksperters forsøg på at kuppe sproget i Danmark. Så alt, hvad der ligger til højre for Det Radikale Venstre, kan nu tendentielt forbindes med nazisme, mens venstrefløjen fritages for associationer med RAF, Røde Brigader og Blekingegadebanden. Det har ikke noget med venstrefløjen at gøre og »venstreekstremisme« findes ikke. Venstreorienteret findes i Encyklopædien kun i hyggelige, moderate og fodformede udgaver og ikke i ekstrem form.

Følgelig står der heller ikke i opslaget om Venstresocialisterne, at partiet i hele sin levetid var revolutionært og voldsfascineret og imod det parlamentariske demokrati, der skulle erstattes af et rådsdemokrati. VS beskrives derimod som »teoretisk og ideologisk« med »udstrakt medlemsdemokrati«. På trods af, at man aldrig i VS kunne blive enige om at tage afstand fra vold og terror og håndgranater mod skolebørn i den gode sags tjeneste. På trods af, at Enhedslisten videreførte traditionen ved at lukke voldsmænd ind på Christiansborg til at hælde maling på stats- og udenrigsministeren.

Oploadet Kl. 23:07 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer

5 Comments »

 1. vold og terror og håndgranater mod skolebørn.

  Kan det efterhånden blive mere rabiat? Og kan du sige det uden at begynde at grine?

  Kommentar by Michael — 26. juni 2005 @ 23:27

 2. Hvad er dit problem?

  Kommentar by Kim Møller — 26. juni 2005 @ 23:36

 3. Nu vi ved, at Henrik Gade Jensen læser med her; glimrende indlæg, som falder på et tørt sted.
  ___

  Michael, skulle du ikke hellere smutte hjem til Alfarvej og forklare mig hvorledes, du regner dig frem til, at:

  “270 Milliarder [US$ – årlig omkostning for USA alene hvis man tiltrådte Kyoto] er i øvrigt knap lidt over en promille af hvad det har kostet at føre krig i Irak”

  De 270 milliader USD om året for de ca. 0,19C temperaturreduktion over 50 år svarer til 1,5 gange (270/179) det Irak-krigen har kostet indtil nu iflg. costofwar. Jeg synes iøvrigt at en pris på omkring $7.000 (180 mia / 26.000.000) per indbygger er en lav pris.

  Det er glimrende, hvis venstrefløjen vil diskutere prioriteringer, men det holder jo ikke helt, hvis man ikke vil se i øjnene, at tiltag som Kyoto er afsindigt dyre og derfor en rasende dårlig prioritering.

  Consequences of Kyoto: http://www.cato.org/pub_display.php?pub_id=1167

  MVH
  Jakob

  Kommentar by Jakob — 27. juni 2005 @ 00:01

 4. Hvad der IKKE bliver skrevet om Venstrefløjen kan man jo ved selvsyn
  opleve.
  Hvad er mere effektivt end anskuelsesundervisning ?
  Det er ikke svært at hitte ud af, at der ingen sammenhæng er mellem Ecyklopædiens beskrivelser af Venstrefløjen og så den viden der kan hentes i virkelighedens verden.
  2+2 giver stadigvæk 4 !

  Kommentar by vivi andersen — 27. juni 2005 @ 05:32

 5. Internettrolden Michael slår til igen.

  Kommentar by DaLi — 27. juni 2005 @ 19:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper