17. februar 2011

DR2 sendte venstreorienteret hollandsk anti-Wilders dokumentar – ‘Er han Mossad agent?’

Måske er jeg blevet mere nærig med min tid de senere år, men timelang hollandsk anti-Wilders dokumentar, er næsten mere end jeg orker at forholde mig til. DR2 gav den titlen Geert Wilders frelser eller fanatiker? (8/2-11), hvad ikke rigtigt giver mening. Wilders er ingen af delene, men kunne i princippet være begge på en og samme tid.

Den 80 minutter lange danske udgave er desværre ikke online, og udover den originale hollandske version, er kun den afkortede BBC-udgave online.

“Den er fyldt med fejl og manipulerende usandheder. F. eks. fremgår det, at Trykkefrihedsselskabet og Lars Hedegaard finansierer Geert Wilders. En virkelig morsomhed… Men hvad værre er, er filmens raffinerede antisemitisme. Den postulerer en verdensomspændende jødisk sammensværgelse mod muslimerne. Dokumentaren mere end antyder, at Wilders er israelsk agent. Filmens manipulerende fremstilling lader hverken Goebbels eller Streicher noget tilbage.

Den er lavet af filmselskabet Red Rebel. Det ville svare til at lade Villy Søvndal og de autonome stå for et portræt af Pia Kjærsgaard.” (Alex Arendtsen i Jyllandsposten, 11. februar 2011: En venstreorienteret kanalje)

(Er Wilders spion for israelerne?: “Even though we couldn’t prove it…”)

(“His other costs… are covered by foreign donations, from the likes of Lars Hedegaard”)

(Trykkefrihedsskabet og Asger Aamund finansierer Wilders…)

“Det var ganske klart, at folkene bag filmen havde gjort sig store anstrengelser for at finde noget snavs, de kunne bruge… Da det ikke lykkedes, tog de til Israel… og prøvede at fremstille Wilders ‘ mange israelske venner i det værst tænkelige lys, så de på den måde kunne få lidt snavs at kaste på Wilders.” (Geoffrey Cain i Kristeligt Dagblad, 11. februar 2011: Mislykket tilsvining)

“… en uhørt tendentiøs tone gennem hele programmet. Stemningen undervejs mindede om amerikanske Michael Moore og hans forskellige dokumentarfilm, hvor konklusionen er velkendt fra begyndelsen – det gælder blot om at få de medvirkende til at sige det, som er bestemt på forhånd.

Wilders blev sammenlignet med nazister og deres propaganda mod jøderne, han blev hængt ud som tidligere(?) israelsk efterretningsagent for Mossad, han blev mistænkeliggjort via et internationalt netværk, der bakker op om ham og hans virke som talerør for kampen imod islamismens indtog i Europa – heriblandt Lars Hedegaard fra det danske Trykkefrihedsselskabet.

Musikken i programmet var dyster og truende i mange passager og skulle antagelig give seerne en følelse af ubehag ved mødet med Wilders… At han ikke kan bevæge sig uden sikkerhedsfolk døgnet rundt, benyttede den hollandske journalist til at fortælle, at den hollandske stat årligt bruger flere millioner euro på bare at beskytte denne ene mand… dette makværk af personlig vendetta over for en visionær og modig politiker i dagens Europa.” (Jørgen Skovgaard i Jyllandsposten, 14. februar 2011: Usmageligt DR2-program)

(Red Rebels Joost van der Valk interviewer tidl. Mossad-agent)

(“His security cost the dutch taxpayer two million Euros a year.”)

“Den anser, at Wilders er problemet, ikke symptomet, og den forsøger ikke udpræget at være en objektiv skildring. For eksempel benytter den sig flere gange af Sheikh Khalid Yasin… og kalder ham en “muslimsk leder der rejser rundt og afradikaliserer unge.” Det var ikke lige hvad vi så, da han talte i Korsgadehallen på Nørrebro for præcis et år siden. Sheikh Khalid Yasin går ind for sharia-stat, påstår USA stod bag 9-11, hævder AIDS spredes i Afrika via FN og kristne missionærer, mener homoseksuelle skal dø, ligesom han ikke mener muslimer bør have ikke-muslimske venner. Kan man leve med den slags misinformation, kan man godt se den. En film der skulle ramme lige i plet i DR-Politiken-Guardian-DN- segmentet uden at tilføje noget væsentligt nyt. Vi kan roligt være urolige, selvom vi er det af helt forskellige grunde. Filmen undgår ikke at blive et portræt af et Holland og et Europa på vej mod noget, man ikke tør nævne ved navn, uanset hvad man mener, er årsag og virkning.” (Snaphanen, 15. februar 2011: »Wilders – The Movie«)

(Yasin, der vil ‘de-radicalise’ unge europæiske muslimer)

Filmen undgå som Snaphanen så rigtigt pointerer, ikke at undgå at blive et portræt af det nye Holland, og her var den bedst. Herunder ses Jack Poelman, der stemmer på Geert Wilders. Under ham et PVV-medlem fra Spijkenisse i det sydlige Holland.

Se også Euronews, der fortæller at dette Red Rebel Hit Job oprindeligt inkluderede beskyldninger om besøg hos narkoludere.

Oploadet Kl. 22:44 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/23093/trackback

16 Comments »

 1. OT. “Kulturberigelse”? – 15-årig tilstår graffiti på jellingstenen

  http://www.b.dk/nationalt/15-aarig-tilstaar-graffiti-paa-jellingstenen

  Politiet anholdt torsdag aften en 15-årig dreng for weekendens graffitihærværk mod den store Jellingsten.

  17. februar 2011, 22:33 – opdateret 17. februar 2011, 22:44

  En 15-årig dreng har erkendt, at det var ham, der natten til lørdag skrev “Gelwane” med grøn spraymaling på to sider af den store Jellingsten.

  Kommentar by Bjovulf — 17. februar 2011 @ 23:34

 2. To lokale aviser havde denne i morges. Måske har Uriasposten i virkeligheden opklaret den sag:

  Fredericia Dagblad | 17.02.2011 | 1. sektion | Side 16 | 470 ord | artikel-id: e27dd90a
  Web-side: Alt peger mod Nørremarken

  JELLING Der er masser af symbolik i hærværket mod Jellingstenen og banegårdstoilet
  Af SØREN BAGGE
  soba@vejleamtsfolkeblad.dk

  Sporene efterladt som grafitti på den store Jellingsten og andre steder i Jelling natten til lørdag og på banegårdstoilettet i Vejle natten til søndag peger entydigt på, at gerningsmanden er den samme og skal findes blandt indvandrere på Nørremarken i Vejle.

  Det er i hvert fald konklusionen i en blog under ” Uriasposten” på nettet.
  Alle kan anonymt skrive hvad som helst på nettet, men i bloggen under ” Uriasposten” er der nogle forklaringer og konklusioner, der virker meget kompetente – uden der dog indtil videre er nogen forklaring på ordet ” Gelwane”, der går igen alle stederne.

  Fra gangster-rap
  Inspirationen kommer tydeligvis fra gangster-rappen, lyder en af påstandene. På Bredagerskolen i Jelling figurerer ordet ” Cripz”, der er navnet på en bande i Los Angeles.

  På banegårdstoilettet står der blandt andet ” P. E. R-. K. E. R.” Udtrykket stammer fra rapperen Marwans album af samme navn. Marwan kaldte sig tidligere SLP, som er en forkortelse for statsløs palæstinenser. Han har en dansk/ palæstinensisk baggrund.
  På toilettet står blandt andet ” 7100″, som jo er Vejles postnummer. ” NM” står for Nørremarken. ” 187″ er i den californiske straffelov paragraffen for mord. ” Money over Bitchez” er et tøjmærke.

  Mere symbolik

  Onsdag var der skrevet 21 kommentarer til de tilsyneladende faktuelle oplysninger. [..]

  Kommentar by wied — 17. februar 2011 @ 23:59

 3. Nu bliver det spændende at se, om han er dansker eller indvandrer. Som jeg tidligere skrev, så hælede jeg mest til, trods gode argumenter for det modsatte, at der var tale om en dansk bølle, men i dette tilfælde vil jeg kun være glad for at have taget fejl.

  Kommentar by Dog of God — 18. februar 2011 @ 00:31

 4. […] flere kommentarer til Wilders filmen jeg læser – se f.eks. DR2 sendte venstreorienteret hollandsk anti-Wilders dokumentar – ‘Er han Mossad agent?’ – desto mere opdager jeg, at jeg var alt for venlig i de ti linjer jeg skrev ned, lige efter at have […]

  Pingback by Melanie Phillips: “We live in truly evil times” « Snaphanen — 18. februar 2011 @ 00:53

 5. Jeg spildte 80 minutter af mit liv på at se denne gabende kedelige ‘dokumentar’…

  Det mest pinlige – bortset fra at han ikke opgav projektet af mangel på relevant materiale – er at DR må formodes at have brugt licenspenge på dette venstrehåndsarbejde.

  Det sjoveste var da den venstresnoede journalist gik på jagt efter skadeligt materiale i et kvarter, hvor Wilders havde boet, og hyppigt fortalt om sine erfaringer med kriminelle marokkanske indvandrere:

  Det eneste, der skete, var at kriminelle marokkanere stjal hans kamera…

  Wilders fremstod gennem hele filmen som koncentreret og professionel.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 18. februar 2011 @ 08:38

 6. Jeg så faktisk denne dokumentar fra start til slut. Især beskyldningerne mod Wilders for at være Mossad-agent var direkte usmagelige. Der blev end ikke gjort et eneste forsøg på at sandsynliggøre disse beskyldninger. De hang bare der i den tomme luft.

  Mest morsomt var det dog, at han selv blev mugged af en flok marrokanere. Uden at det dog fik ham til at overveje, om Wilders måske har en pointe.

  Kommentar by Thomas Rimmer — 18. februar 2011 @ 09:03

 7. Thomas, noget galt i at arbejde for Mossad?

  Israeleren gjorde dog glimrende rede for, at den beskyldning var så latterlig, at journalisten ville have gjort sig selv en tjeneste ved at fjerne denne tåbelighed fra filmen…

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 18. februar 2011 @ 09:54

 8. Er der nogen der kan forklare mig hvordan en licensfinansieret kanal som DR2 kan finde en begrundelse for at vise sådan en omgang journalistisk makværk?

  Er der slet ingen kontrol med hvad de bruger pengene på ifm indkøb?

  Kommentar by Endnu en vantro — 18. februar 2011 @ 10:49

 9. Jeg lagde også mærke til, at denne ‘undersøgende journalist’ sagde, at Wilders får sine penge fra personer som Lars Hedegaard. Enhver, der har været til generalforsamling i Trykkefrihedsselskabet ved, at de ikke har mere end det højest nødvendige at gøre med, og at Lars Hedegaard på ingen måde står som en Onkel Joachim i forhold til hverken TFS eller Wilders.

  Der blev – som vanligt – ikke fremlagt dokumentation for den løsrevne påstand.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 18. februar 2011 @ 10:53

 10. Mener også, at filmen var talentløs, fordi den ikke fortalte objektivt om baggrunden og argumenterne for Wilders politik. Det var en føle-film, og tendensen var, at det er Wilders, der er problemet, ikke den ukontrollerede indvandring.
  Det blev gjort til en vigtig pointe, at Wilders ikke ville afsætte tid til at tale med “journalisten”. Pladder!

  Men filmen er ufrivilligt et billede af den europæiske indvandrings-lobby. Disse gode mennesker, der elsker indvandrere, selv når de bliver overfaldet af dem. Mygind-syndromet.

  Hvordan kan det gå til? Hvorfor har de så lidt kærlighed til deres egne lande og så stor til alt fremmed?

  Kommentar by Gunnar Biering — 18. februar 2011 @ 11:03

 11. Haha jeg husker godt den udsendelse. Det var så komisk da Lars Hedegaard blev fremstillet som en slags Evil mastermind

  Kommentar by Emil — 18. februar 2011 @ 11:07

 12. Det blev gjort til en vigtig pointe, at Wilders ikke ville afsætte tid til at tale med “journalisten”.

  Et tegn på Wilders’ professionalisme, i øvrigt :)

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 18. februar 2011 @ 11:11

 13. Geert Wilders må føle, at det er en fortsættelse af den nazistiske terror?
  “”Wilders was born in the city of Venlo, Netherlands, in the province of Limburg on the southeastern Dutch border with Germany. He is the youngest of four children,[18] and was raised Catholic.[19] His father worked as a manager for the printing and copying manufacturing company Océ.[20] His father fled the area to escape the Nazis and became so traumatised from the experience that he refused to physically enter Germany even forty years later.”
  http://en.wikipedia.org/wiki/Geert_Wilders#Personal_life

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 18. februar 2011 @ 11:21

 14. 10. Gunnar Biering.

  “Hvorfor har de så lidt kærlighed til deres egne lande og så stor til alt fremmed”, skriver du.

  Det er også en gåde for mig – og da særligt når vi snakker folk fra Mellemøsten er jeg helt ude af stand til at fatte denne forgabelse.

  Men fyren der stod for filmen gav mig alene ved hans udseende kuldegysninger.

  Hvordan kan det være at venstrefløjen befolkes af folk med snuskede udseender – man skulle tro det er deres varemærke!

  Jeg ved det ikke er videre voksent sagt, men sådan havde jeg det med ham og jeg fatter ikke DR2 kunne formidle sådan en omgang møg .

  Kommentar by Vivi Andersen — 18. februar 2011 @ 17:06

 15. Glæder mig mere til at se filmen Defamation vist på DR, hvis vi altså må se den for zionisten Arne Notkin.

  Kommentar by Morten O — 19. februar 2011 @ 10:45

 16. Jeg er sikker på at den vil falde i din smag.

  Kommentar by Michael Jensen — 21. februar 2011 @ 00:53

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper